Eşini elektrik vererek öldürmüştü! Sebebi ortaya çıktı

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.653
198
Diyarbakır'da eşini ikinci kez doğum yaptıktan bir gün sonra elektrik vererek öldüren Veysi Turan'ın, 4 yaşında bir kızı olduğu, erkek beklediği bebeğin yine kız olmasından dolayı cinayeti tasarladığı iddia edildi. Eziyet çektirerek cinayet işleyen kocaya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Diyarbakır'da Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl ocak ayında 5 yıllık eşi Mübarek Turan'ı (29), ikinci çocuğunu doğurduktan 1 gün sonra ayaklarına elektrik vererek öldüren Veysi Turan (32) hakkında karar çıktı.

'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Turan, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) üzerinden katıldı. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Turan'ın, "Önceden öldürmeye karar verdiği, 1 gün önce doğum yapan resmi nikahlı eşi Mübarek Turan'ın uyuduğu sırada her iki ayağına elektrik vermek suretiyle eziyet çektirerek kasten öldürdüğünü" belirtti. Önceki ifadelerinde "Cinler karımı öldürmemi istedi" diyen Turan, duruşmada son savunmasında "Önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Çok pişmanım" dedi.

"KIZ BEBEĞİ KIYAFETLERİNİ TEKMELEDİ"

Duruşmada söz alan öldürülen kadının kardeşi Rojda Saz, ablasının kız çocuğu doğurduğu için eniştesi tarafından öldürüldüğünü söyleyerek, "Ablam doğum yapmadan önce test yaptırmıştık. Kız çocuğunun olacağını öğrenmişti. Ablam çarşıda kız çocuğu kıyafeti almış, sanık da bu kıyafetleri gördüğünde kıyafetleri tekmeleyip ‘yine mi kız olacak' diye tepki göstermiştir. Ablam bu olayı bize cinayetten 10 gün önce ağlayarak anlatmıştı. Kız çocuğu olduğu için sanık böyle bir şey yapmıştı" dedi. B

EBEĞİN İSMİNİ VERMEDİ

Tercüman aracılığıyla Kürtçe ifade veren öldürülen kadının annesi Remziye Saz ise, "Kızım ve eşi arasında herhangi bir problem yoktu. Doğumdan sonra bizim evdeydik, sanık ‘Ben kızın isminin konulmasına karışmıyorum, erkek olsaydı ismini ben verirdim' deyip sessizce köşeye oturdu. Tahminime göre bu sebepten dolayı kızımı öldürmüş" diye konuştu. AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET Mahkeme heyeti sanığın üzerine atılı 'nitelikli kasten insan öldürme' eyleminin sabit olduğunu belirterek, Veysi Turan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
 
şu adama (mecburen adam diyorum) bebeğin cinsiyetini erkeğin belirlediğini biri söyleyebilir mi ?
gitsin kendi bir tarafına elektrik versin şeref yoksunu .
:KK62:
 
Halen var ilada erkek
yetiştirme ve çevre kültürüyle alakalı.... Bitmedi halen çok türüyorlar
 
bu haberi hatırlıyorum, ceza yerinde olmuş
 
2015 yılında okuduğumuz haberlere bak, Hindistan'da kız çocuğunu toprağa gömen baba, Diyarbakır'da kız çocuk doğurdu diye eşini öldüren koca...Cahiliye dönemi yükselişte resmen.
 
Back
X