- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi ESMERSIRINE
Çok teşekkürler eLmayRa :)
Değil mi? Gerçekten de annelerin hayat tecrübelerine kulak vermek gerekiyor.
Annemin bütün sıkıntılarını dertlerini bildiğim için ve sürekli ona çözüm yolu gösteren bir konumda olduğum için belki de, çok şanslıydım. Çünkü onun hatalarından çok şey öğrendim.
eLmayRa senin hikayeni de okumuştum, gözlerimden yaşlar süzülmüştü, ve inan yazdıklarını okumayı bitirdiğimde sana kalpten iyi bir insan diledim geleceğin için.
Bir sonraki evliliğinde, kesinlikle dozunda naz yapmanın tadını çıkarmanı diliyorum :)
Bırak bazı şeyleri o çözsün, gerçekten bu erkeği daha çok mutlu ediyor.
Mesela benim annem, badanadan, odun kırmaya, sırtında kilolarca kömür taşımaktan, kaynar suda çamaşır yıkamaya, elektronik aletleri tamir etmeye kadar herşeyi bilir. Yani bir erkeğin yapabileceği herşeyi yapar, annem bu işleri yaparken, babam kadın işlerini yapamadığından, annem o işleri de arkasından yapardı. Sonra babam alıştı tabi, bir alet bozulunca annemi çağırır düşün artık :)
Fakat bir gün babam şöyle dedi bir kavga sonrası: sen zaten herşeyi yapıyorsun, bana gerek kalmıyor ki.
Aslında annem babamı kendi elleriyle o hale getirdiğini sonradan fark etti. Hastalandığında bile her işini kendisi yapardı.
Ben annemin yaptıklarının tam tersini yapıyorum, ama eşimi seçerken de babamın tam tersini seçmiştim zaten, daha mutluyum.
Şunu unutmamak gerekir ki, bir teşekkür, erkeğe kahramansın hissinin verilmesi (zaman zaman), minnet duygularının gösterilmesi çok önemli.
Aslında kadını erkeği de yok gibi.
Ben de yemek yaptığımda her seferinde eşim çok güzel olmuş dediği için zevkle yemek yapıyorum mesela :)
Övgülerimizi birbirimizden esirgememeliyiz ve bir ilişkide iki kişinin rolünü üstlenmemeliyiz kısacası :)
Canım benim, Allah senden ve senin gibilerden razı olsun, hiç tanımadığım insanların hayır dualarıyla atlattım belki de o kötü günleri. Zaman zaman gecmişi hatırlasam da aşıyorum ve aşacağım inşallah.
Yazdıklarını da buradaki örnekleri de kararında uygulayacağım :)