Eşinin Facebook şifresini değiştiren kocaya...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Z.Ç., elektronik posta adresiyle facebook adresine giremeyince savcılığa başvurdu.
Sitene Ekle
esinin-facebook-sifresini-degistiren-kocaya--4884861.Jpeg

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Z.Ç., şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrı yaşadığı 26 yaşındaki kocası B.Ç.'nin Facebook adresine girerek şifresini rızası ve bilgisi dışında değiştirdiğini, erişimini engellidiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine B.Ç. hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek ve erişilmez kılmak' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile 18 Aralık 2013 günü dava açıldı.

Adana doğumlu olduklarını belirten ve suçlamaları kabul etmeyen B.Ç., 2010 yılında evlendiği eşiyle geçimsizlik nedeniyle 2012 yılından itibaren ayrı yaşamaya başladığını söyledi. Şimdi başka bir kentte yaşayan B.Ç., 24 Ocak 2013 günü de eşi için boşanma davası açtığını belirtti. B.Ç., elektronik posta adresiyle facebook sosyal paylaşım sitesindeki şifreyi değiştirmediğini ifade ederek beraatine karar verilmesini istedi. B.Ç. 'bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek, değiştirmek ve erişilmez kılmak' suçundan beraat etti.

Hazırlanan gerekçeli kararda, özetle şöyle denildi:

"Şikayetçi Z.Ç. elektronik posta adresiyle facebook sosyal paylasım sitesinin şifresini sanığa birlikte yaşadıkları dönemde kendisinin verdiği, sanığın da sikayetçinin rızası ve bilgisi dahilinde bu şifreyi kullanarak 01.09.2012. 29.01.2013, 28.03.2013 günleri cep telefonu ile erişim sağladığı, aynı adreslere sikayetçinin kardeşi M.Y.'nin de erişim sağlandığı dikkate alındığında sanığın erişimi engellediği hususunda hakkında iddiadan başka mahkumiyetine yeter derecede, yasal, inandırıcı ve kesin deliller elde edilemediği, sikayetçinin adreslerine erişimin kardeşi M.Y. tarafından da engellenmiş olabileceği, sanık B.Ç.'nin bir bilişim sistemindeki verileri bozduğu, yok ettiği, değiştirdiği ve erişilmez kıldığı hususunun sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildi."
milliyet

Karektersiz adamlar evlenince herşeyi elle geçiriyor sanki kadın kölesi gibi kadınların suçu hareket edecek bir sınır kadına kalmalı bence,altınları ver ,şifreyi ver ver,ver

bilişim suçları çok ciddidir mahkemede yok kıskandım yok sinirlendim anlatamazsınız haberiniz olsun :D
Çok ciddi olsunda zaten, karı-koca olunsa da özel yaşam özel yaşamdır, eşim benim site şifremi, bende eşimin twitter şifresini bilmek zorunda değiliz.
Şifrelerin peşine düşecek kadar güvenmiyorsak birbirimize aynı hayatı yaşamamızın manası yok, yolları ayırırız biter.

Çok ciddi olsunda zaten, karı-koca olunsa da özel yaşam özel yaşamdır, eşim benim site şifremi, bende eşimin twitter şifresini bilmek zorunda değiliz.
Şifrelerin peşine düşecek kadar güvenmiyorsak birbirimize aynı hayatı yaşamamızın manası yok, yolları ayırırız biter.
ama şimdi moda bu insanlar birbirine güven vermek için önce şifrelerini veriyor :KK48:
kk da da az okumadık "bana facebook şifresini bile verdi :63:" diyenleri :KK48:

ama şimdi moda bu insanlar birbirine güven vermek için önce şifrelerini veriyor :KK48:
kk da da az okumadık "bana facebook şifresini bile verdi :63:" diyenleri :KK48:

:-)O zaman benim gibi eski kafalıları topa tutacaklar desenize, bana özel hiçbirşeye izinsiz bakılmasını uygun bulmuyorum, aynı şekilde kızımın ve eşimin özeline de bakmıyorum, yapacak insan kaşla göz arasında yapar zaten, şifresini bilsem ne olacak, sahte hesap açmak çok mu zor? Adam burnumun dibinde sahte hesap oluştursa yapacağı herşeyi o hesaptan yapar, bana güveneyim diye şifresini verdiği gerçek hesabı pir-u pak olsa ne yazar.
Bir bakmışsın 1 ay sonra bizimki kolunda afet gibi bir hatunla bana el sallıyor:KK70:

Ben ona güvenmek için niye çabalıyayım ki o beni elinden kaçırmamak için uğraşsın:KK59:

:-)O zaman benim gibi eski kafalıları topa tutacaklar desenize, bana özel hiçbirşeye izinsiz bakılmasını uygun bulmuyorum, aynı şekilde kızımın ve eşimin özeline de bakmıyorum, yapacak insan kaşla göz arasında yapar zaten, şifresini bilsem ne olacak, sahte hesap açmak çok mu zor? Adam burnumun dibinde sahte hesap oluştursa yapacağı herşeyi o hesaptan yapar, bana güveneyim diye şifresini verdiği gerçek hesabı pir-u pak olsa ne yazar.
Bir bakmışsın 1 ay sonra bizimki kolunda afet gibi bir hatunla bana el sallıyor:KK70:

Ben ona güvenmek için niye çabalıyayım ki o beni elinden kaçırmamak için uğraşsın:KK59:
doğrusu sizin yaptığınız tabiki ve fakat teknoloji çıktı mertlik bozuldu :D

doğrusu sizin yaptığınız tabiki ve fakat teknoloji çıktı mertlik bozuldu :D
Evet teknoloji çıktı hatta çok gelişti, Dünya'da sanırım en hızlı tüketilen şey teknoloji ama insanlarda değişti, fazla kontrolcüler, sosyal ağ hesaplarlarını, kadın kadına veya erkek erkeğe olan toplantıları, herşeyi ama herşeyi denetim altında tutma isteği var, evli bir adamın erkek arkadaşı olmaz fikri gelişmeye başladı ya da evli bir kadının arkadaşı olmaz, tek arkadaş eştir vs.
Hayır, eş sevgilidir, dosttur, aşktır ama kadın ve erkeğin kendi özel yaşamı da olmalıdır, kısıtlamak ne aldatmayı engeller ne de eşinizi kontrol altında tutmanıza yararı olur.

Yapan her durumda yapar, işyerine gidip akşama kadar başında nöbet tutamazsınız ya da alışverişe gittiğinizde size km sayar, adım sayar takacak halleri yok, rahat olmak ve karşındakine güvenden önce kendine güvenmek gerekir.

Evet teknoloji çıktı hatta çok gelişti, Dünya'da sanırım en hızlı tüketilen şey teknoloji ama insanlarda değişti, fazla kontrolcüler, sosyal ağ hesaplarlarını, kadın kadına veya erkek erkeğe olan toplantıları, herşeyi ama herşeyi denetim altında tutma isteği var, evli bir adamın erkek arkadaşı olmaz fikri gelişmeye başladı ya da evli bir kadının arkadaşı olmaz, tek arkadaş eştir vs.
Hayır, eş sevgilidir, dosttur, aşktır ama kadın ve erkeğin kendi özel yaşamı da olmalıdır, kısıtlamak ne aldatmayı engeller ne de eşinizi kontrol altında tutmanıza yararı olur.

Yapan her durumda yapar, işyerine gidip akşama kadar başında nöbet tutamazsınız ya da alışverişe gittiğinizde size km sayar, adım sayar takacak halleri yok, rahat olmak ve karşındakine güvenden önce kendine güvenmek gerekir.
ben evlendiğimde eşime çantama bak demiştim bir nedenden..o da hayır sen ver,o senin çantan demişti..ve o şkilde yıllardır devam etti..telefon vb karıştırmak yok bizde..doğru olan bu sanırım..
allah o duruma düşürmesinmi diyeyim:)

şu kk da anladığım ve öğrendiğim bişey var ki..
ne kadar kontrol edersen et, ne kadar yasaklarsan yasakla... içinde varsa, aklına koyduysa, utanması arlanması kalkmışsa, kadın da olsa erkek de olsa yapacağını yapaaarr.
ha bu arada adım sayar ve km sayar iyi fikirmiş değerlendirilebilir :KK45::KK45:

şifreyi değiştirdiği kanıtlansaydı hapis cezası vardı yani, bu haberi bdv ye yapıştırmak lazım:KK53::KK53:

Agırlastırıcı sebeplerle birlikte 7 yıla kadar cezası var sanırım.
Gecen burada bir konu vardı, kız birinin resmini kullanıp bir müdürü kandırmıs, adam asık olmus filan. Böyle tipler var dünyada nefes alıyor. Ezik.

Back
X