eşinin memleketinde yaşayanlar ailenize yek başınıza gidiyormusunuz şehir dışına??

haklısınız tek gittiğimde daha özgür oluyourm elbet ama ya almaya gelsin 1 gün de ailmele görüşsün gönlümü etsin hem tek dönemeyeyim diye.
bir de eşimin bilinç altındaki düşünce ben gidersem mutlu olcaklar ama şimdi gelmek sitemiyorum diyor.
bir de bana ailesinin isteidği gibi gelin olmaıdğımdan dolayı ben sizinkilerle aynı şehride olsaydım görürüdün hürmeti diyen adam gelirsem mutlu olcaklar ama diyebiliyor.

sakın eşini senle gelmesi için zorlama, çok yanlış yapıyorsun bence sende.
eşine ben ailene gelmiyorum diye mi sende benle gelmiyosun deme, bırak daha iyi ya gelmesin, sende onun ailesine istemediğin zaman gitmezsin böylece, hakkın olur.
hatta gece kalmanıza bile laf ediyomuş gelmesin zaten ozaman, bahanende olur, yani ben kalıcam gitmişken dersin, e normalide bu dur zaten.
Ben gidiyorum kalıyorum 3-4 gun tek başıma gittiğimde de. Bundan doğal ne olabilir.Ama eşim olsa kalabilir miyim, Sıkılır.
Bayramlarda bile 2 senedir eşimle benim aileme gitmedik, en ufak bir beklentim olmadı eşime, aileminde öyle, 2 yıldır her bayram onun ailesine gittim.
2 yıldır bir kez el öpmeye geldi eşim aileme, sonra ailem geldi 2 yılda 2 kez bir kaç günlüğüne.Ne var noldu yani, Yapma böyle bence sende.

Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz, eşimde beni zorluyor bazen onunla ailesine gittiğinde beraber gitmemiz için. Yani yanlış olan bu zaten. Aileleri birbirimizin önüne sürmemeliyiz.
Ben hiç bi zaman aileme gelmedin , benle gel, vs demedim lafını dahi etmedim , buna rağmen baskı altında olan yine benim.Ama yapmıyorum yapmayacağım da.
Hem laf etmeyen söz etmeyen benim ve benim ailem, ama buna rağmen onlar tarafından baskı altına alınmaya çalışan yine benim.
Hiç oralı olma, aileme gideceğim özledim de git, onun ailesinede gitmek istemediğin zaman da gitme.
Sende de biraz dengesizlik gördüm, hem ben onun ailesine gitmek istemiyorum sıkılıyorum vs diyosun, hemde o neden benle gelmiyor diyorsun. Yapma.
Anlıyorum sen daha az aileni görüyorsun, o yuzden benle o kadarcık gelmiyor diyorsun sanırım ama hiç bulaşma hiç oralı olma ya, bırak gelmesin ya.
Sende sık sık gidersin böylece arada, böyle kurallar koyulmamalı, sıkma bence kendinide eşinide.

Son düzenleme:
biz de eşimin memleketinde yaşıyoruz.kayınvalidemlere beraber gideriz genelde eşimle.bebek olduğu için çok sık gidemiyoruz.bazen eşim kendisi uğruyor hiç problem etmem.ama dedğimim gibi beraber gideriz çoğunlukla.benim ailemin yanına tek gittiğim de oldu.ama bayramda seyranda kesinlikle beraber gideriz.eşim sıkılyor biraz haklı ama yapacak bişey yok gelmem demez sağolsun.ben arada çok özledğimde kendim giderdim 1 haftalığına.şimdi bebek olduğu için beraber gidiyoruz.yani gidip gelmeler sorun olmuyor çok şükür.sadece eşim sıkılıyor biraz ona da katlanıversin canım ne yapalım.konuşarak halledebilirsiniz bence.eğer çözmezseniz sürekli sürtüşme olur aranızda ve ailelere karşı dolabilirsiniz.yolun başındasınız daha birazn önce çözüm bulun derim...

sakın eşini senle gelmesi için zorlama, çok yanlış yapıyorsun bence sende.
eşine ben ailene gelmiyorum diye mi sende benle gelmiyosun deme, bırak daha iyi ya gelmesin, sende onun ailesine istemediğin zaman gitmezsin böylece, hakkın olur.
hatta gece kalmanıza bile laf ediyomuş gelmesin zaten ozaman, bahanende olur, yani ben kalıcam gitmişken dersin, e normalide bu dur zaten.
Ben gidiyorum kalıyorum 3-4 gun tek başıma gittiğimde de. Bundan doğal ne olabilir.Ama eşim olsa kalabilir miyim, Sıkılır.
Bayramlarda bile 2 senedir eşimle benim aileme gitmedik, en ufak bir beklentim olmadı eşime, aileminde öyle, 2 yıldır her bayram onun ailesine gittim.
2 yıldır bir kez el öpmeye geldi eşim aileme, sonra ailem geldi 2 yılda 2 kez bir kaç günlüğüne.Ne var noldu yani, Yapma böyle bence sende.

Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz, eşimde beni zorluyor bazen onunla ailesine gittiğinde beraber gitmemiz için. Yani yanlış olan bu zaten. Aileleri birbirimizin önüne sürmemeliyiz.
Ben hiç bi zaman aileme gelmedin , benle gel, vs demedim lafını dahi etmedim , buna rağmen baskı altında olan yine benim.Ama yapmıyorum yapmayacağım da.
Hem laf etmeyen söz etmeyen benim ve benim ailem, ama buna rağmen onlar tarafından baskı altına alınmaya çalışan yine benim.
Hiç oralı olma, aileme gideceğim özledim de git, onun ailesinede gitmek istemediğin zaman da gitme.
Sende de biraz dengesizlik gördüm, hem ben onun ailesine gitmek istemiyorum sıkılıyorum vs diyosun, hemde o neden benle gelmiyor diyorsun. Yapma.

onun ailesine gidiyorduk iyice okumadın sanırım yazdıklarımı, haftada bir bazen 2 gidiyorduk, ben gitmem demiyorum ki, haftada 1 giderim giderdim gidiyordum ama artık içimden gelmiyor.
diyorum ya eşim baskı yapmaya başladı haftada bi gidip 2 3 saat oturup geliyoruz naptın ki ailemle falan demeye başladıkça hiiç gidesim gelmedi ama yine de gittik, ben dedim bazen gidelim die.
ama eşime yetmedi, sandı ki gitmiicem gitmek istemiyorum falan. çok hata yaptı. ailemle naptın ki diyor. ya zaten çalışıyorum eşimin de pazarı bile yoktu. moralim çok bozuktu.
eşimden istediğim bana baskı yapmamasıydı gelin olma konusunda. gitme gelmeyi sıkıntı etmiyordum haftada 1 i bazen 2 yi geçmedikçe.
annesinin d.günü die 2 ay önce söylemeye başladı o tarihi. aile mefhumunu eşim soktu gözüme gözüme. yoksa beni asla ilgilendirmezdi ailemle iletişimi. ben bunu anlatmaya çalışıyorum,az gidiyorum aileme istediğim eşimle olmak.
zaten bizim memlekete gittiğimzde eşimle geziyorduk başbaşa. yani h. sonu artık gitmek istiyorum ama sen de yanmda ol dedim eşime. anlamadı. dedim ailemle ilişkin beni ilgilendirmez. arabayla geze geze giderdik. ama eşim anesının istediği gelinliği yapmadığım için saçmalıyor artık.
ailesine gitmeyi ben sorun etmiyordum en azından haftada 1 gidiyordum. ama eşim batırdı herşeyi. ailesine pasta yapıp götrmemişim, temizlk yapmamışım.bir de suçlayarak söylüyor bunları. arayıp beni aileme şikayet etmiş bu temzlk olayı için. düşünebiliyormusun. benim bişeyden haberim yok . ailemden duyyorum eşin bunları bekliyor ailesi için die. gel de çıldırma.
çalışıyorum eşşek gibi. iş yüküm zaten fazla. eşim de pazarları d açalışıyordu. son 1 aydır çalışmıyo. morlaim çok bozuktu hala atlatamıyorum.

bana verdiği örneği okudun mu?
arkadaşı kaç aydır gitmemiş kızın ailesine artık o kadar sinirlendim ki kızı alana kadar it gibi kapılardan ayrılmayan siz şimdi de tek gönderiyosunuz dedim. artık iyice zıvanadan çıktık. çok kızgınım eşime. beni bu şehre getirdiğinde annesine tamizliğe gitmeidm die beni ablama şikayet eden adam, gelin olsaydın............... die aşlayan cümlelerle beni suçlayan adami senin ailenle aynı ilde olsaydık sen görürdün hürmetimi diyen adam daha önce de gelmedi şimdi de gel yanmda ol dediğim halde gelmedi. gelirsem mutlu olcaklar diye hesaplar yapmış kafasında.
çok kızgınım bu çocukça hesaplarına dayanamıyorum
sen kv nlerle aynı ilde misn? hiç mi gitmiyorsun? hiç gitmeden olur mu ki? hesap yapa yapa yaşanır mı dayanamıyorum

Damat 6 ay gitmeyebilir , kızın aileside uzaktadır olabilir , biz benim aileme el öpmeye eşimle evlendikten sonra 3. ay gittik, 5. ayda gidebilirdik , sorun etmezdik asla.
biz gittikten sonrada ailem bize geldi 2 sefer, kaldılar. Eşimle gitmedik başkada 2 yıldır . anlattım yukarda işte detaylı
Olabilir yani.
Ama seni oda istemediğin bişeye zorlayamaz kendide gelmiyorsa zaten.
Yani sende onun ailesine gitmediğin zamanlar gitmeyebilirsin.
Sen şimdi eşine bu anlamda sorun çıkartırsan bir gün o daha çok beklenti içine girebilir ailesine karşı.
Benim hiç beklentim olmadıgı halde baskı görüyorum çoğu zaman. O yuzden diyorum sen karışma. Evlilik sürekli her yere beraber gitmek değildir ya.
İki bireyiz sonuçta, biraz geniş düşünmek lazım, öbür türlü huzur olmuyor.

Son düzenleme:
Damat 6 ay gitmeyebilir , kızın aileside uzaktadır olabilir , biz benim aileme el öpmeye eşimle evlendikten sonra 3. ay gittik, 5. ayda gidebilirdik , sorun etmezdik asla.
biz gittikten sonrada ailem bize geldi 2 sefer, kaldılar. Eşimle gitmedik başkada 2 yıldır . anlattım yukarda işte detaylı
Olabilir yani.
Ama seni oda istemediğin bişeye zorlayamaz kendide gelmiyorsa zaten.
Yani sende onun ailesine gitmediğin zamanlar gitmeyebilirsin.
Sen şimdi eşine bu anlamda sorun çıkartırsan bir gün o daha çok beklenti içine girebilir ailesine karşı.
Benim hiç beklentim olmadıgı halde baskı görüyorum çoğu zaman. O yuzden diyorum sen karışma. Evlilik sürekli her yere beraber gitmek değildir ya.
İki bireyiz sonuçta, biraz geniş düşünmek lazım, öbür türlü huzur olmuyor.

o eşimin örnek verdiği kişi eşini tek yolluyor baştan beri.
1 defa bile gitmedi o kızcağızla . çünkü o kızın eşine ve ailesine saygısı yok. ama kendi memleketine 2 haftada bi gidip h.onunu orda geçiriyolar.bu kadar adaletsiz birini örnek veriyor. onların naptığı da beni ilgilendirmez de eşim bunca baskınsının ve ailenle aynı ilde olsaydık onlara neler yapacağımı görürüdün die havadan atıyor ya eşime olan güvenimn kaybolması da beni çok hırçınlaştırıyor. annemi aramadı bileme ne die de aileme şikayet etmiş beni eşim.
yemek yapmıştım götürelim dedim annenlere, annesine jest olsun eşimn gönlü olsun diye aradan bir hafta geçmişti eşim bi akrabamıza nerdeyim 15 gündür annemi aramıyor demiş. düşünebiliyormusun elleriyle soğuttu beni ailesinden.

onun ailesine gidiyorduk iyice okumadın sanırım yazdıklarımı, haftada bir bazen 2 gidiyorduk, ben gitmem demiyorum ki, haftada 1 giderim giderdim gidiyordum ama artık içimden gelmiyor.
diyorum ya eşim baskı yapmaya başladı haftada bi gidip 2 3 saat oturup geliyoruz naptın ki ailemle falan demeye başladıkça hiiç gidesim gelmedi ama yine de gittik, ben dedim bazen gidelim die.
ama eşime yetmedi, sandı ki gitmiicem gitmek istemiyorum falan. çok hata yaptı. ailemle naptın ki diyor. ya zaten çalışıyorum eşimin de pazarı bile yoktu. moralim çok bozuktu.
eşimden istediğim bana baskı yapmamasıydı gelin olma konusunda. gitme gelmeyi sıkıntı etmiyordum haftada 1 i bazen 2 yi geçmedikçe.
annesinin d.günü die 2 ay önce söylemeye başladı o tarihi. aile mefhumunu eşim soktu gözüme gözüme. yoksa beni asla ilgilendirmezdi ailemle iletişimi. ben bunu anlatmaya çalışıyorum,az gidiyorum aileme istediğim eşimle olmak.
zaten bizim memlekete gittiğimzde eşimle geziyorduk başbaşa. yani h. sonu artık gitmek istiyorum ama sen de yanmda ol dedim eşime. anlamadı. dedim ailemle ilişkin beni ilgilendirmez. arabayla geze geze giderdik. ama eşim anesının istediği gelinliği yapmadığım için saçmalıyor artık.
ailesine gitmeyi ben sorun etmiyordum en azından haftada 1 gidiyordum. ama eşim batırdı herşeyi. ailesine pasta yapıp götrmemişim, temizlk yapmamışım.bir de suçlayarak söylüyor bunları. arayıp beni aileme şikayet etmiş bu temzlk olayı için. düşünebiliyormusun. benim bişeyden haberim yok . ailemden duyyorum eşin bunları bekliyor ailesi için die. gel de çıldırma.
çalışıyorum eşşek gibi. iş yüküm zaten fazla. eşim de pazarları d açalışıyordu. son 1 aydır çalışmıyo. morlaim çok bozuktu hala atlatamıyorum.

Yok okudum yazdıklarını terslemene gerek yok, yardım etmeye çalışıyordum.
Şöyle yazmıştın: Bende gitmemeye başladım, eşime serbestsin dedim, orda sıkılıyorum vs yazmıştında ona istinaden yazdım, sende istemediğin zamanlarda gitmezsin böylece diye.
Eşin zaten yanlış yapıyor, eşine haklı demiyorum. Ama senden şu anda bile beklentileri yüksek görüyorum ki ailesine karşı.
Bunu yapmaya zaten hakkı yok. Çok haksız. Benim eşimin annesine de yetmezdi hiçbişey.Eşinde kaynanamı gördüm. O yuzden benimde gidesim gelmiyordu, yavaş yavaş mesafe koymaya çalıştım zorlada olsa.
Yani sende mesafe koy o zaman yavaş yavaş, eşinin ailesine gitmek istemediğin zamanlarda da sırf eşin için gidiyorsan , gitme azalt. Hakettiği kadarını yap.
Ama sende eşinle, ailene gelmiyor diye tartışırsan, o sana daha çok baskı yapıp daha çok huzursuz eder.
Sadece şunu demek istiyorum, eşinin sana aile baskısını, sende ona yaparak baş edemezsin.Senin için daha kötü olur sadece.
Gelmek istemiyorsa gelmesin, sende onun ailesine zaten artık gidesim gelmiyor diyosun ya sende içinden gelmediğinde gitmezsin.
Madem batırıyor herşeyi sende onun isteklerini beklentilerini yavaş yavaş yapmamaya azaltmaya başla, istedigin kadarını yap.
Buna hala bişey diyorsa yani yetmiyorsa asıl sen de: sen naptın benim aileme diye. Senin demen gerekiyomuş asıl bu lafı.

Son düzenleme:
o eşimin örnek verdiği kişi eşini tek yolluyor baştan beri.
1 defa bile gitmedi o kızcağızla . çünkü o kızın eşine ve ailesine saygısı yok. ama kendi memleketine 2 haftada bi gidip h.onunu orda geçiriyolar.bu kadar adaletsiz birini örnek veriyor. onların naptığı da beni ilgilendirmez de eşim bunca baskınsının ve ailenle aynı ilde olsaydık onlara neler yapacağımı görürüdün die havadan atıyor ya eşime olan güvenimn kaybolması da beni çok hırçınlaştırıyor. annemi aramadı bileme ne die de aileme şikayet etmiş beni eşim.
yemek yapmıştım götürelim dedim annenlere, annesine jest olsun eşimn gönlü olsun diye aradan bir hafta geçmişti eşim bi akrabamıza nerdeyim 15 gündür annemi aramıyor demiş. düşünebiliyormusun elleriyle soğuttu beni ailesinden.

canım eşinin şikayet etmesi vs , sürekli herşeyi laf söz edip, sen bunu yapmadın şunu yapmadın deyip ,bide senin ailene tavır almasına gerçekten inanamadm buarada.
asıl kendisi senin ailene hiçbişey yapmıyorken, senden onca şey beklerken ki yapıyordum diyordum diyorsun ama yetmiyorken bide kendisinin sorun çıkarması çok enteresan gerçekten.
O yuzden hiç onunla gel gelme konusuna girme, sen istediginde git, hiç söyleme bile gel vs diye dahi.
Ama bu adamıda böyle alıştırma, hiç haketmiyor zaten gördüğüm kadarıyla, çok ayıp yaptıkları, bu beklentileride ailesi annesi ona söylüyor olabilir, oda sana söylüyordur, herşey olabilir.
Çünkü 15 gündür annesi beni aramadı da demiş olabilir.
Öyle değilse bile eşin çok lafcı sözcü, yetinmez, sen naparsan yap da yetmez.Eşine bence mesafe koy biraz sende.
çok değer verme, fazlasını yapma, laf ederse de etsin. Yani gittiğin halde hala sen napıyorsun aileme demesi gerçekten çok büyük ayıp.
Daha napabilirmissin zaten.
İşte ben bunu demek istedim. Yüz verdikçe daha fazlasını beklerler. O yuzden sende hakettiği kadarını yap.
Bence ailenede eşinle gitme, ailenin böyle bir beklentisi oldugunuda sanmıyorum zaten, kız aileleri beklemez, sen git ailenle eğlen gez toz.
Beraber gitmek isteğini bu kadar anlamadım sadece, eşinde istemezken. Zorlama boşver hiç oralı olma.

Back
X