• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Dna'sında Kırıklığı Olan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ARKAMAHALLE

yine vazgecmedim senden
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
689
1
116
Sakarya
selam arkadaslar yillardir yaptigimiz tedavilerin sonucu hep negatif cikti
merkezimizi degistirdik ve sperm IMSI yontemi dedikleri yontemle inceledirler ve esimin spermlerinde kiriklik cikti
bas anomalisi yani mikroenjeksiyonla bile saglikli gebelik elde etmez cok zor saka gibi kabus gibi
bu konu hakkinda bilgisi olan varmi yada ayni olayi yasayanlar

bazi erkeklerin sperm sayisi yuksek olsa bile dna kirikligi olabiliyormus o yuzden basarisiz tedavilerinizde bu yonteme basvurmanizi tavsiye ederimsenağlamasenağlama

hayırlısı olsun arkadaşım.biz de kısmetse 2 ay sonra yaptırcaz o testten .doktor son bi tedavi deniyo.2-2,5 ayımız kaldı.tedavilerin hiç birinden cevap alamadık.heyecanla bekliyorum.en çok da eşimin üzülmemesi için dua ediyorum.biz de de morfoloji sorunu var .allah eşlerimizi bize bağışlasın.bizlere sağlıklı ömürler versin.her şeye alışılır.umarım sizin için de güzel sürprizler gösterir rabbim.

canım dna fragmantasyonudur o test.normalde en cok % 15 olması gerekıyormus.bızımde %42 cıkt..ı 4 ay once esımde varıkosel vardı amelıyat oldu.2 hafta sonra test yaptrcaz. bakalım duzelme varmı.bızde 8 aydr denıyoruz daha sonuc alamadık.morfolojıde % 2 idi.ama sızın yuzde kac acaba.% 100 olamaz heralde elbette saglam morfolojıde vardr.esınde varıkosel varmı urologa muayene oldumu.allah sıfalar versın hepımıze

canım dna fragmantasyonudur o test.normalde en cok % 15 olması gerekıyormus.bızımde %42 cıkt..ı 4 ay once esımde varıkosel vardı amelıyat oldu.2 hafta sonra test yaptrcaz. bakalım duzelme varmı.bızde 8 aydr denıyoruz daha sonuc alamadık.morfolojıde % 2 idi.ama sızın yuzde kac acaba.% 100 olamaz heralde elbette saglam morfolojıde vardr.esınde varıkosel varmı urologa muayene oldumu.allah sıfalar versın hepımıze

canim bu morfoljiden haric birsey diye biuliyorum ben morfoloji form normal yuzde 1 di AYRIYETEN DE dna kirikligi dendi tama olarak bende cozemdim aynimi degilmi diye

ins duzelme olmustur sizdede

bu konuyu gundemde tasimak istiyorum bizim gibi olan arkadaslar hep birlikte kallaim dertleselim ve destek alalaim birbirimizden cunku nette bile bu konuda birseyler bulamiyorum:53:

canım bende kımse duymadım sen ben ve daglarrdan baska.yanı kımse dna hasar testı yaptrmadı mı acaba.yada cok kısının haberı yok bu testten.ama sperm degerlerı normal olupta gebelık elde edemeyen erkeklerde de bu oluyormus.Allah yardımcımız olsun.bende senın msjaından sonra cok panık yaptım .ya mıkroylada olmazsa dıye.ama bak memorıaldan baska bır hastaneye gıt ve orda ol dıger tedavını.bence olur yaaa.

canim galiba kimsenin haberi yok bu durumdan evet bende duydum spermleri iyi olanlarda da dna kirikligi oluyormus
neden oyle dedin canim sen nereyi dusunuyorsun ve fazla panik yapma cunku sizin yuzde yuz degil yani saglikli sperm var ne zmaan denemeyi dusunuyorsun ve nerde denmeyi dusnuyorsun bana nereyi tavsiye edersin

Geçmiş olsun canım. Bizde de morfoloji ve sayı sorunu var. İlk tüp denememiz kimyasal gebelik. Bu testi hangi hastanede istediler sizden? Bizede bu defa yöntemi değiştireceğiz dedi doktorumuz ama neyi kastettiğini bilmiyorum belki bu yöntemdir.

canim galiba kimsenin haberi yok bu durumdan evet bende duydum spermleri iyi olanlarda da dna kirikligi oluyormus
neden oyle dedin canim sen nereyi dusunuyorsun ve fazla panik yapma cunku sizin yuzde yuz degil yani saglikli sperm var ne zmaan denemeyi dusunuyorsun ve nerde denmeyi dusnuyorsun bana nereyi tavsiye edersin

canım eger memorıalda bır kere olmadıysa baska yer dusun dedım yani.bende arastırıyorum daha karar veremedım.bız yaza dusunuyoruz malesef hem maddı yonden hemde esım varıksel amelıyatı olalı 5 ay oldu.temmuzda olmustu yanı en azından 1 yıl gecsın amelıyatın uzerındedn dıyoruz .gercı bana kalsa ve paramda olsa hemen yaptırırım tupbebek ama mecbur beklıycem:14: en azından beklemedık demeyız cunku bız 3 yıl korunduk son 10 aydır korunmuyoruz.2. denememızde tetkıklerı yaptrdık ve esımde varıkosel ve morfolojı sorunu cıktı.4. denemedede sonuc alamayınca amelıyat oldu gercı amelıyat sonrası 6. denememız ama hala bır sonuc alamadık.kısmet ne desek bos.Rbbim isteyen herkese saglıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin bizlere de insallah.sende ıyı bır yer bulursan mutlaka bana soyle canım.belkı benden once hamıle kalırsın bellımı olur:21: ozaman bende senın gıttıgın yere gıderım valla:46:

Geçmiş olsun canım. Bizde de morfoloji ve sayı sorunu var. İlk tüp denememiz kimyasal gebelik. Bu testi hangi hastanede istediler sizden? Bizede bu defa yöntemi değiştireceğiz dedi doktorumuz ama neyi kastettiğini bilmiyorum belki bu yöntemdir.

canım benım esımde varıkosel cıktı ınternette arastrdık teoman cem kadıoglu cıktı hep karsımıza,cokta tecrubelı dıye bu konuda ona gıttık.esımı muayene ettı ve sperm testı ıstedı ve yanındada varıkselın sperm kromozomlarına ne kadar etkı ettıgını gormek acısından DFI testı ıstedı.yanı dna hasar testıymıs.ıstersenız yaptrmayabılırsınız dedı.ama yaptrdık ve 42 cıktı .epey yuksek geldı boylesı nadır gorulur dedı ve ben sordum varıkosel amelıyatından sonra dusermı dıye.varıkosel dna hasarına yol acar .bu yuzden varıkoselı olanlarada amelıyat olmadan tupbebek denememelerını onerıyoruz dedı.amelıyat sonrası dusmesı beklenır dedı.ama bırdaha DFI testı ıstemedı amelıyat sonrası.sımdıde panık yaptım ya dusmedıyse dıye.ocak sonu yıne kontrol var .ozaman kesın yaptrcaz ınsallah dusmustr.Rabbim yardımcımız olsun

galiba yazdigim mesajlar gidiyor artik kac gundur bi problem vardi
allahim bizlere yardimci olsun kizlar bizim gibi olanlar nerde yada kimsenin haberi yokmu
yeni gelismeleri yazalim lutfen:58:

galiba yazdigim mesajlar gidiyor artik kac gundur bi problem vardi
allahim bizlere yardimci olsun kizlar bizim gibi olanlar nerde yada kimsenin haberi yokmu
yeni gelismeleri yazalim lutfen:58:

canım olur yaaa.neden olmasın sperm var.ne azospermlıler hamıle kalıyor.bır tane ıkı tane sperm bulunuyor.sankı bulunan spermlercok kalıtelımı.Rabbim vermek ıstedıkten sonra olur.sen uzme kendını.hatta bır bakmıssın dogal yolla bıle olur.kaan aydostan cvp geldı bana.sen msj gondermısmıydın ne dedı sana.ıyı bır merkez bul ve bak nasıl olacak.sıkma canını.

canım olur yaaa.neden olmasın sperm var.ne azospermlıler hamıle kalıyor.bır tane ıkı tane sperm bulunuyor.sankı bulunan spermlercok kalıtelımı.Rabbim vermek ıstedıkten sonra olur.sen uzme kendını.hatta bır bakmıssın dogal yolla bıle olur.kaan aydostan cvp geldı bana.sen msj gondermısmıydın ne dedı sana.ıyı bır merkez bul ve bak nasıl olacak.sıkma canını.

hayir canim ben yazmadim ve nasil yazilcagini bilmiyorum hatta kaan beyi de tanimiyorum hangio merkezde dr ve ne dedi canim sana bu kirilma hakkinda

hayir canim ben yazmadim ve nasil yazilcagini bilmiyorum hatta kaan beyi de tanimiyorum hangio merkezde dr ve ne dedi canim sana bu kirilma hakkinda

canım bu sayı ve degerlerle normal yoldan hamıle kalabılırsınız demıs.amelıyat sonrası 5 ay kısa bır sure.6 ay daha normal yoldan denemenızı onerırım demıs.sayfa lınkını vermıs ve burdakı tavsıyelerımden faydalanabılırsınız demıs.Dna kırılması ıcın de yıne link vermıs kendı linki ordan bılgı sahıbı olabılırsınız demıs.ordada fsh tedavısıyle dna kırılması tedavısı olabılıyor gıbı bırcok tıbbı terımlerle uzun bır yazısı var.Bızım merkezımızdede dna hasar testı yapılmakta ıstresenız test yapıp takıbe alabılırız demıs.
bak canım kopyalayıp yapıstırıyorum maili.

Öncelikle, sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ameliyattan 5 ay geçmiş olması, henüz oldukça erken bir süre. Üstelik çocuk isteme süreniz de oldukça az. Bence 6 ay daha doğal yolla olmasını beklemenizde fayda var. Bu süre içerisinde ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında yazılanları yapabilirsiniz. DNA hasarları konusunda ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında bilgi bulabilirsiniz. Bizim hastanemizde de DNA hasar testine bakıyoruz. İsterseniz takibe alabiliriz. Ama size önerim, 6 ay daha doğal yolla olmasını beklemenizdir.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

Mail adresi : ksaydos@tr.net

sagolsun her maıle cvp verıyor.Teoman beyde aynı sylerı soylemıstı bende kızmıstım hatta sorun buyuk nıye boyle gecıstırıyor dıye.Kaan beyde aynı seylerı soylemıs.ama hala hamıle kalamadım
:((( .Bakalım ne olcak. ılerıde olmadı Kaan beyede gıderız Ankara'ya.Cok ii bır doktor.bence sende maıl at.cvp verır mutlaka.

Son düzenleme:
canım bu sayı ve degerlerle normal yoldan hamıle kalabılırsınız demıs.amelıyat sonrası 5 ay kısa bır sure.6 ay daha normal yoldan denemenızı onerırım demıs.sayfa lınkını vermıs ve burdakı tavsıyelerımden faydalanabılırsınız demıs.Dna kırılması ıcın de yıne link vermıs kendı linki ordan bılgı sahıbı olabılırsınız demıs.ordada fsh tedavısıyle dna kırılması tedavısı olabılıyor gıbı bırcok tıbbı terımlerle uzun bır yazısı var.Bızım merkezımızdede dna hasar testı yapılmakta ıstresenız test yapıp takıbe alabılırız demıs.
bak canım kopyalayıp yapıstırıyorum maili.

Öncelikle, sperm değerleriniz doğal yolla çocuk olması için yeterli. Ameliyattan 5 ay geçmiş olması, henüz oldukça erken bir süre. Üstelik çocuk isteme süreniz de oldukça az. Bence 6 ay daha doğal yolla olmasını beklemenizde fayda var. Bu süre içerisinde ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında yazılanları yapabilirsiniz. DNA hasarları konusunda ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında bilgi bulabilirsiniz. Bizim hastanemizde de DNA hasar testine bakıyoruz. İsterseniz takibe alabiliriz. Ama size önerim, 6 ay daha doğal yolla olmasını beklemenizdir.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

Mail adresi : ksaydos@tr.net

sagolsun her maıle cvp verıyor.Teoman beyde aynı sylerı soylemıstı bende kızmıstım hatta sorun buyuk nıye boyle gecıstırıyor dıye.Kaan beyde aynı seylerı soylemıs.ama hala hamıle kalamadım
:((( .Bakalım ne olcak. ılerıde olmadı Kaan beyede gıderız Ankara'ya.Cok ii bır doktor.bence sende maıl at.cvp verır mutlaka.

Hazel Kaan Hoca gayet güzel şeyler yazmış. Tebrik ederim. İnşallah normal yollarla gelir bebeğin. Sizin değerleriniz nasıldı canım. Sayı falan normal mi?

Hazel Kaan Hoca gayet güzel şeyler yazmış. Tebrik ederim. İnşallah normal yollarla gelir bebeğin. Sizin değerleriniz nasıldı canım. Sayı falan normal mi?

canım amelıyat oncesı 10 mayısta ozel hastanede sperm testı yaptrdık who ya goreydı hersey.ılk testımızdı.1 ccde 26 mılyon ilerı h.% 20 yavas h% 20 yerınde h% 20 ,morfolojı % 75 cıkmıstı.varıkosel de vardı.

sonra teoman beye gıttık nisantası tumlabda test verdık hazıran 22 de

1ccde 8 mılyon ,ılerı h % 26 yavas h% 28,normal morfolojı krugere gore % 1 cıktı.şok yasadık tabı 1 ayda boylesıne ucurum ozellıklede morfolojıde .cok sasırdık.sonra teoman bey bu seferde bakırkoy tumlabda yaptırın dedı .4 gun sonra 26 hazıranda bakırkoy tumlabda yaptrdık orda :
1 ccde 18 mılyon ,hareket asagı yukarı aynı cıktı morfolojı % 2 cıktı.buna sevındık ama nıye ıkı tumlab arasında bu kadar fark var dedık. ve 2 temmuzda amelıyat oldu esım.

sonra sozde bakırkoy tumlab hata yapmıs.18 mılyonu 2 ye bolmesı gerekırken kalıbrasyon makınesi hata yapmıs ve 9 mılyon olması gereken 18 mılyon dıye yazılmıs.aslında sayı 1ccde 9 mılyonmus amelıyat oncesı.ama bu yanlıslık dr. a soylenmıs bıze soylenmedı dr tarafından ta ki amelıyattan 4 ay sonrakı testımızı yaptırana kadar.amelıyat olduk.4 ay gectı.29 ekımde teoman beye msj attık hangı testlerı yaptralım dıye o yanlıs anlamıs ve demıskı sızın yaptrdıgınız zaman bakırkoy tumlabda makınelerde hata olmus ama sımdı sorun yok ıstedıgınız yerde yanı nısantası yada bakırkoy tumlabdan bırınde yaptrabılırsınız.bizde ne yanlıslıgı dıye sasırdık.ertesı gun bakırkoy tumlaba gıttık ordakı laboranta sorduk.anlamazlıktan geldı.sonra test verdık 3 saat bekleyın dedıler.beklerken tumlabın muduru aradı.yanlıslık olmus.sayı 2 ye bolunmelıymıs hazırandakı testte bolunmemıs.sıze paranızı gerı verıcez dedıler.neyse ogunku yanı amelıyattan sonrakı 4. ayda test:
1 ccde 17 mılyon toplam 51 mılyon ılerı h% 20 yavas h% 32 ,normal morfoljı % 2 cıktı.yanı neye ınanacagımızı sasırdık.eger amelıyat oncesınde gercekten yanlıslık yapıldıysa ve 1 ccde gercekten 8 yada 9 mılyon varsa amelıyat sonrası yukselme olmus.ama bızım anlamadıgımız nıye bıze amelıyat oncesı yada sonrası soylenmedıde tam 4 ay sonra test zamanı soylendı.acıkcası neye kıme ınanacagımızı sasırdık.son durum boyle.yanı amelıyat sonrası sadece sayıda yukselme olmus dıyebılırız.

bu arada bıze yanlıslık oldugu bıze 29 ekımde soylendı.ve 30 ekımde yanı sonrakı gun sperm testı yaptrmak ıcın sperm verdı esım ve 17 mılyon cıktı.ama morfolojı hala aynıydı:(((

Back
X