Eşinin yanında söz sahibi bayanlar,bana öğretin lütfeeeennn

Abbaa123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
616
6
26
- Yurtdışı
Ben 5yıllık evliyim.eşimi çooook severek evlendim.o da beni(başta)neyse.1 oğlumuz var.ben tıp mezunuyum,uzmanlık sınavına çalışıyordum arada eşim baktım adam yerine koymuyor onu da bıraktım,ev hanımıyım.sabahdan akşama koşturup duruyorum,ama eşimin yanında hiç hürmetim yok,benimle konuşuyorsa bu niye böle,şu niye şöyle,örneğin çocuğu parka götürüyorum,dikkat et çocuğum Güneş'te kalmasın,sanki ben dadısıyım,hiç evden dışarı çıkmak istemiyorum onunla,çünki her kesin yanında çocuğa şu oldu,bu oldu,ağzını yıkadınmı,terledimi,yemin ederim içimi çekiyor,bakıyorum hiç kimsenin kocası karışmaZ,hiç kimse de benim kadar dikkat etmez,ama beni öyle duruma düşürüyor,sanki ben beceriksiz anne ,o hem anne hem baba.sonra bana sen ne anasın,ne kadınsın,ne insansın gibi sözler.evlerim hep pırıl pırıl,çeşitli güzel yemekler yaparım,kahvaltıya bi ayrı önem veririm seviyor diye,kendime bakarım,onu her türlü mutlu etmek için elimden geleni yaparım,ayıptır söylemesi yatakta bile,bi dediğini iki etmem,alışveriş,gösteriş merakım yoktur,hiçbirzaman başını ağrıtmam ,hatta alışveriş parasını bile utanarak isterim,o da dikkatli harca aaa,demekten geri kalmaz.bi yerim ağrıyordeseö önemsemez,konuşsam dinlemez,ağlarım,çok üzülürüm,ben burda konuşuyorum,o oğlumla konuşur falan ben öylece sesimi azaltıp susup giderim.ama kendi konuşsa beni ilgilendirmeyecek konular %99,ama dinlerim.beni kullanır hep,ben adetliyken hep kavgalıyız,işe yaramam ya,adet bittimi iyiyiz taki benden bıkana kadar.geçen yaz kavga çıkardım bana altın aldı nihayet,hep kendim istemeliyim,yoksa beni düşünmez,iştir benim için bir şey yapmışsa ben batdım demektir,onu burnumdan getirir

Neyse çok başınızı ağrıtdım,ben nasıl bu durumla mücadele ede bilirim,adam aynı zamanda da sesim yükseldimi korkuyor,hemen değişiyor,tüm takintılarını bir kenara bırakıyor,ama mizacım gereği o düzeldimi bu sertliyimdensonra bende hemen eriyorum.onu nasıl elimde tuta bilirim,bunu başarmış bayanlar lütfen bana yardım edin

Eşin başarılı olmuş :) O öyle dedikçe,sen daha çok yapmaya çalışıyorsun.
Bir müddet aynı onun gibi davranmaya çalışsan acaba anlar mı ?
Sen de tembihler,ikazlar yapsan mesela.
Aman dikkat et,sakın oğlumun elini bırakma gibi gereksiz ikazlar yaparsan belki anlar.

Bir de her tembihinde olumlu yanıt verme derim.Tabii ki,merak etme,tamam anladık gibi cevaplar verme.
Hatta hiç cevap vermeyebilirsin.

Eşin,idare kendisinde olsun istiyor.Öyle olmasa bile,söylediği zaman öyleymiş gibi hissediyor.

bence eşin doyumsuz ve nankör ama hatalı olduğunun farkında yoksa sen sesini yükselttiğinde susup pısmaz bi erkek. sadece durumu suistimal ediyo. iyiniyetini ve iyi huyunu suistimal ediyo. ettirmemek senin elinde. konuşurken umursamayıp oğlunla mı konuşuyo. aynısını yap ona. azıcık empati öğrensin. sana davrandığı gibi davran. şikayet ederse de azıcık eşit şartlarda yaşayalım istedim dersin.

Oyun grubunda bi kadın vardı geçen yıl anlatıyordu,akrabası eşinin gömleklerini falan yırtıp atıyor sinirlendiğinde adam hâlâ kadına yalvarıyor,hep peşinde ,birlikde olmak için halden hale giriyor.bizimki öylemi,tabi ben asla hayır demem,günahtır,o da onun için içim gidiyor diye düşünür:(eskiden bana neler derdi,off ağıza slınmıycak,kadınlık gururumu ayaklar altına alıcak laflar ama sabrettim,hep sabır.ALLAH BÜYÜKTÜR,belki bügün düzelir,bu arada 13 yas farkımız var.bazı arkadaslarım seni kuskanıgından,elinin altında tutmak için böyle küçümsüyor diyorlar,kendimi bişey zannedipde tepesine çıkmayayım diye,böylece yas farkını degil düşünmek benım gibi işeyaramazla evli olduğu için minnetdar olurum sadece

Ben 5yıllık evliyim.eşimi çooook severek evlendim.o da beni(başta)neyse.1 oğlumuz var.ben tıp mezunuyum,uzmanlık sınavına çalışıyordum arada eşim baktım adam yerine koymuyor onu da bıraktım,ev hanımıyım.sabahdan akşama koşturup duruyorum,ama eşimin yanında hiç hürmetim yok,benimle konuşuyorsa bu niye böle,şu niye şöyle,örneğin çocuğu parka götürüyorum,dikkat et çocuğum Güneş'te kalmasın,sanki ben dadısıyım,hiç evden dışarı çıkmak istemiyorum onunla,çünki her kesin yanında çocuğa şu oldu,bu oldu,ağzını yıkadınmı,terledimi,yemin ederim içimi çekiyor,bakıyorum hiç kimsenin kocası karışmaZ,hiç kimse de benim kadar dikkat etmez,ama beni öyle duruma düşürüyor,sanki ben beceriksiz anne ,o hem anne hem baba.sonra bana sen ne anasın,ne kadınsın,ne insansın gibi sözler.evlerim hep pırıl pırıl,çeşitli güzel yemekler yaparım,kahvaltıya bi ayrı önem veririm seviyor diye,kendime bakarım,onu her türlü mutlu etmek için elimden geleni yaparım,ayıptır söylemesi yatakta bile,bi dediğini iki etmem,alışveriş,gösteriş merakım yoktur,hiçbirzaman başını ağrıtmam ,hatta alışveriş parasını bile utanarak isterim,o da dikkatli harca aaa,demekten geri kalmaz.bi yerim ağrıyordeseö önemsemez,konuşsam dinlemez,ağlarım,çok üzülürüm,ben burda konuşuyorum,o oğlumla konuşur falan ben öylece sesimi azaltıp susup giderim.ama kendi konuşsa beni ilgilendirmeyecek konular %99,ama dinlerim.beni kullanır hep,ben adetliyken hep kavgalıyız,işe yaramam ya,adet bittimi iyiyiz taki benden bıkana kadar.geçen yaz kavga çıkardım bana altın aldı nihayet,hep kendim istemeliyim,yoksa beni düşünmez,iştir benim için bir şey yapmışsa ben batdım demektir,onu burnumdan getirir

Neyse çok başınızı ağrıtdım,ben nasıl bu durumla mücadele ede bilirim,adam aynı zamanda da sesim yükseldimi korkuyor,hemen değişiyor,tüm takintılarını bir kenara bırakıyor,ama mizacım gereği o düzeldimi bu sertliyimdensonra bende hemen eriyorum.onu nasıl elimde tuta bilirim,bunu başarmış bayanlar lütfen bana yardım edin
***************************************************************************************************
Allah kolaylık versin arkadasım.Tıp pı kazanmıssın 6 seneyi devirip bitirmişsin.Peki bu adamı nereden buldun? Ben okurken yoruldum...

Bu güne kadar fazlaca alttan almış ,seni ezmesine ,üstünlük taslamasına izin vermişsin.

Kıskanıyor olma ,kendini ezik hissediyor olma ihtimali çooook yüksek.

Eşinin meslegi,eğitimi ve saçma gelse de burcunu yazarmısın...enişteme benzettim de:((

Adam emeline ulaşmış malesef. Siz her azarına, her emrine tabi paşam dedikçe cıvıtmış şımarmış.
Erkeklerin bazı şeylere karışmasına zamanında engel olmak lazım. çok biliyorsa otursun baksın çocuğuna.
Ama ben en çok böyle bir adam için mesleğinizden vazgeçmenize, ev hanımı olmanıza üzüldüm
Size çocuğunun bakıcısı muamelesi yapamaz, hizmetçisi muamelesi yapamaz hele hele tüm bunların üzerine önemli dönemlerinizde işe yaramaz muamelesi yapamaz.
Bir an önce uzmanlığınızı alın, kendinizi kurtarın derim. Yoksa daha çok azarlar sizi. Aman az harca, aman şöyle ne denir ki.
Madem siz sesinizi yükseltince pusuyor katı olmayı deneyin. Ondan anlıyor demek ki.

E canim sen neden meslegine sahip cikmiosUn
Uzman olma
Aile hekimi ol
Acil doktoru ol
Ol da ol
Ama sen elinde boyle bir altin bilezik varken eve kapanmayi secmemelisin
Esinin sana saygisindan once sen yillarini verdigin isi yapmaya basla ve once kendine saygini kazan
Suraya yaziorum esinin tavirlari direk degismeye baslayacaktir

Birde evlilikte mutfakta asci disarda hanfendi yatakta bilmem ne huyumuzdan vazgecelim
Erkekler mukemmel mi ki biz hep iyi hep daha iyi olmaya calisioruz
Mesela Hergun guzel kahvalti hazirlarsan bir sure sonra o sana gorev olur yapisir kimse takdir etmez kiymet bilmez

Ben evliliktede arkadasliktada hep verici taraf olmayi dogru bulmuyoruRm
Kimse kiymet bilmez
Bir yapicaksin 2 yapmayacaksin ki sasirtip kiymetini bildireceksin

Eşin başarılı olmuş :) O öyle dedikçe,sen daha çok yapmaya çalışıyorsun.
Bir müddet aynı onun gibi davranmaya çalışsan acaba anlar mı ?
Sen de tembihler,ikazlar yapsan mesela.
Aman dikkat et,sakın oğlumun elini bırakma gibi gereksiz ikazlar yaparsan belki anlar.

Bir de her tembihinde olumlu yanıt verme derim.Tabii ki,merak etme,tamam anladık gibi cevaplar verme.
Hatta hiç cevap vermeyebilirsin.

Eşin,idare kendisinde olsun istiyor.Öyle olmasa bile,söylediği zaman öyleymiş gibi hissediyor.

Evet çok haklısın ikazda bulunan taraf ben olursam belki durumu değiştire bilirim.bunu dikkate almalıyım.

Bu ara da eğer eşinin tıptan daha üstün bir mesleği yoksa bariz kıskanıyor, çekemiyor. Yedirememiş kendine
Öyle olmasa mesleğinizi yapmanız, uzmanlığınızı almanız için destek olurdu
Aksine özgüveninizi yerle bir etmeye ayrı bir özen gösteriyor sırf ondan üstün olmayın diye
Yerinizde olsam mesleğimi yapar ona da heran kapıyı gösterir gibi davranırdım. Bak o zaman nasıl kedi gibi oluyor

Son düzenleme:
Bence baştan hata yapmışınız. Hem tıp mezunusunuz hem çalışmıyorsunuz.:5:

Oyun grubunda bi kadın vardı geçen yıl anlatıyordu,akrabası eşinin gömleklerini falan yırtıp atıyor sinirlendiğinde adam hâlâ kadına yalvarıyor,hep peşinde ,birlikde olmak için halden hale giriyor.bizimki öylemi,tabi ben asla hayır demem,günahtır,o da onun için içim gidiyor diye düşünür:(eskiden bana neler derdi,off ağıza slınmıycak,kadınlık gururumu ayaklar altına alıcak laflar ama sabrettim,hep sabır.ALLAH BÜYÜKTÜR,belki bügün düzelir,bu arada 13 yas farkımız var.bazı arkadaslarım seni kuskanıgından,elinin altında tutmak için böyle küçümsüyor diyorlar,kendimi bişey zannedipde tepesine çıkmayayım diye,böylece yas farkını degil düşünmek benım gibi işeyaramazla evli olduğu için minnetdar olurum sadece

Şu asla hayır demem büyük günah lafına takıldım.Canım istemiyorsa istemiyordur.Ben insanım.Evlilik sadece SEX yapmak için degildir.Bireyselliginize siz sahip çıkmamışsınız ki eşiniz saygı duysun.Ben keyfim tutup isteyene kadar eşim ısrar ederse birde bozulurum.Kendimi şişme kadın gibi hissederim.Size GÜNAH OLDUGUNU söyleyenleri neden bu kadar önemsediniz bilmiyorum ama tek günahımız DÖŞEKTEN KAÇMAK olsun...

Tövbe ya rabbi.Erkeklerin aklı orasında...Kadınları kandıran hacı hocalara uyuz oluyorum.Sapıklık bu düpedüz...Önce bundan başlayın bence.İstemedikçe HAYIR deme hakkınız oldugunu bilin.Hele de saygısız ,sevgisiz,sürekli eleştiren ,yerden yere vuran eşe kesip attıgım tırnagı reva görmem...Lütfen kırılmayın...Lütfen bu güne kadar inandıgınız dogmalardan uzak kendinize ne yaptıgınızı ve ne yapılamasına izin verdiginizi düşünün.Bu satırlara kızmanız muhtemel ve kolay yol.Zor yolu seçip hayat felsefenizi ırgalamanız gereketigini düşünüyorum.Bedeniniz de ruhunuz da size ait ...Yaratanın emanetine sahip çıkın.Ama hoca ların dedigi minvalde degil.İnsanca...

Bir insan neden doktor olup da mesleğini yapmaz ki dile kolay 6 7 sene oku sonra koca kahrı çek.

Tek hatan mesleğini yapmaman.

***************************************************************************************************
Allah kolaylık versin arkadasım.Tıp pı kazanmıssın 6 seneyi devirip bitirmişsin.Peki bu adamı nereden buldun? Ben okurken yoruldum...

Bu güne kadar fazlaca alttan almış ,seni ezmesine ,üstünlük taslamasına izin vermişsin.

Kıskanıyor olma ,kendini ezik hissediyor olma ihtimali çooook yüksek.

Eşinin meslegi,eğitimi ve saçma gelse de burcunu yazarmısın...enişteme benzettim de:((

Eşim hukuk mezunudur.ticaret yapar ,etrafında çok sevilir.,dürüst insandır,dini olarak hiç bir borcunu aksatmaz,her kes güvenir.,annemler ,akrabalarım çok sever.kariyerinde başarılıdır MAŞAALLAH.am bir benle böyle .ve gereğinden fazla iyi baba ve evlattır ve abidir,yigenlerini okutur,her ihtiyaçlarına koşar,benim ailemin de her ihtiyacı da elinden geleni yapmaya çalışır.ama konu bense. Oooooofffff

Eşim hukuk mezunudur.ticaret yapar ,etrafında çok sevilir.,dürüst insandır,dini olarak hiç bir borcunu aksatmaz,her kes güvenir.,annemler ,akrabalarım çok sever.kariyerinde başarılıdır MAŞAALLAH.am bir benle böyle .ve gereğinden fazla iyi baba ve evlattır ve abidir,yigenlerini okutur,her ihtiyaçlarına koşar,benim ailemin de her ihtiyacı da elinden geleni yapmaya çalışır.ama konu bense. Oooooofffff

eşiniz bu kadar mukemmel karaktere sahıpken neden sıze haksızlık yapıyor acaba sızden kaynaklanan bı sorunmu var

Back
X