eşiniz ailesine herşeyi anlatırmı?

ya kızlar benmi abartıyorum bilmiyorum sizde paylasında biraz objektif bakabileyim.eşim annesine babasına herseyi anlatır.bensiz plan da yapar.
evime kadın tutacağımıda kayınvalidem bilir.biz şımarıklıklığa kadın tutmaya alışamamısız da der.evime perdee diktireceğimi kocama söylerim oda gider annesine söyler.şimdide para mevzusu.
eşimin bi akrabasından alacağımız var bizimde bu ay sonuna kadar biyere para yatırmamaız lazım.sen git babasından iste.bide akraba borclarını ödeyince onu sana veririm de olay bu.

not:düğünümde takılan altınlarımı falan esimin ailesi aldı yani hiçte masum değiller...

yani bu adamların açık ağızlılığı nedir ya varmı böyle kocası olan nası başa çıkılır.yani kocam deyip hiçbişey anlatmamam mı lazım

herşeyi anlatması normal değil de,ay sonuna kadar yatırmanız gereken borcu babasından istemiş ve paranız gelince vereceğini söylemesinin nesi yanlış.:44:

benim eşimde günde biçok kez annesiyle konuşur, bana belli etmez ama ben evimizin içinde olan birçok şeyi annesine anlattığını biliyorum.
anne oğul bol bol hem gelinlerinin, hem de damatlarının dedikodularını yaparlar.
ama açıkçası benim hiç umrumda olmaz, sonuçta yaptığım şeyler benim mantığıma uyduğu için yaparım ve bundan dolayı kimseye ne hesap veriririm, ne de kendimi anlatma gereği duyarım
ör: eve yardımcı alacağımı eşim annesine söylese ve annesi bana şaka yollu da olsa birşey söylese, hiçççç umrumda olmaz
sonuçta ben çalışıyorum, ben harcayacağım ve kayınvalidemin düşüncesi benim için birşey ifade etmez
eşime de annene şunu anlatma, şunu anlat demem, bu durumdan rahatsız olsam bile demem
30 küsür yaşındaki adama annesiyle ne konuşup, ne konuşmaması gerektiğini öğretemem ki
bu arada ben anneme herşeyi anlatır mıyım?
kısmen evet, çünkü bir olaya kız annesinin vereceği tepkiyle, kayınvalidesinin vereceği tepki arasında çooooook fark var
sizin verdiğiniz örnekteki gibi; yardımcı alacağınızı annenize söyleseniz 'iyi yaparsın kızım, kendini yorma vs.'der
kayınvalidenize söyleseniz 'ne gerek var yardımcıya, yavaş yavaş yaparsın, boşuna para vs'der

Benim eşim ailesine hiçbir şeyi anlatmaz. Daha doğrusu söylemesinde bir sakınca olmayan şeyleri bile ailesine söylemez. Hatta bazen ben anlatırım kayınvalideme ve kayınbabama tabii özel şeyleri değil ama bilmelerinde sakınca görmediğim şeyleri. :1: Ama ben size yine de rahatsız olduğunuzu söyleyin konuşun derim. Tabii ilk başlarda ters tepki alabilirsiniz hatta değişmediğini de düşünebilirsiniz ama zamanla o da bunun doğru bir davranış olmadığnı görecektir. Bazı huylar zamanla değişime uğrayabiliyor. Mesela benim eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda aşırı sinirliydi arabayla bir yere gitsek trafikte biriyle kavga etmeden eve gelemezdik sürekli konuşurdum hatta sizinde dediğiniz gibi konuşmaların sonu tartışmayla biterdi ben böyleyim şöyleyim sana bir zararım var mı derdi. Bende sürekli yılmadan anlattım ona evet var hatta şimdi bir çocuğumuz var ve o da etkileniyor dedim tabii bu benim 3-4 yılımı aldı ama şimdi melek gibi o kadar sakin ki anlatamam eski sinirinden eser yok :9::9: Dediğim gibi erkekler bazen geç farkediyorlar yaptığı şeyin doğru olmadığını.

Erkekleri biraz eğitmek gerekir zaten anneleri bekarken hergün rapor aldığı için :1:
bizde balayından dönüp kuyumcuya gittik altınları toparlamaya hepsini bilezık yaptırdım baktım eşim yurt dışındakı ablasına rapor verıyo bizde kuyumcudayız bilezik yapıyoruz hepsini ,
dedım aşkım hayırdır :52: bence böyle yapmamalısın herkesin evi kendine sen onların nekadar altını parası var bılıyomusun yada eniştenle aralarını bılıyomusun peki annenın maaşını bankada parası olup olmadığını bılıyomusun bılmıyorum dedı ki kaynanam herşey peşin diye hava atıp düğünden sonra zırıl zırıl ağladı param yok gelınlığın parası için altın bozun vs vs küçük bi karşılaştırmayla hiç müdahale etmeden gözünün önüne serdim durumu ve herşey düzel di .:16:

rahatsız olduğunu güzel bir dille tartışmadan anlatmalısın,yoksa bir sonuca ulaşamazsın.
demek ki bu onun huyu ama bazı şeyleri de anlatmaması gerektiğini bilmeli.

benimki de yeni evliyken birçok şeyi ailesine anlatıyordu:23: onun bu boşboğazlığından dolayı annemle annesi arasında büyük bir kavga oldu ayrılma noktasına geldik ondan sonra adam düzeldi ne konuştuysak aramızda kaldı yani bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya öyle oldu bizimkisi.ben söylesem belki anlamazdı:9:siz kavga edin demiyorum benimki acı bir tecrübe oldu ama eşine yaptığının doğru olmadığını herşeyin aileye anlatılamayacağını her zaman söyle zıtlaşma iyilikle güzellikle anlat zamanla seni anlayacaktır eminim:31:

kayınvaliden anlattıkları karşısında hayırlı şeyler söylese neyse de karışıp fikrini bulandırıyosa kötü
kararlı bi şekilde konuşman lazım

benim eşim de taam tersi
kendi annesini 2-3 günde bir arar, bir iki dk konuşur kapatır
benim annemi her gün arar, o gün ne yemek yaptıgımı, neler yeyip içtiğimizi, o gün ne kararlar aldığımızı hatta işyeriyle ilgili sorunlarrını, kendi ablasının yaptıgı kötülükleri vs ne var ne yok herşeyi herşeyi rapor eder
annem de tabiki hep iyiye güzele teşvik eder ama ben bazen çok sinir oluyorum
mesela tartışmalarımızı da anlatıyo bazen
sonra annem onu haklı bulup bana kızıyo
"neden anlatıyosun anneme?" dediğimde de "dertleşecek başka kimsem yok" diyo
benimki de böyle bi garip işte

Aaaahhh aajhh ayni dertten muzdaribim ben de.
benimki dw hergun gorusuyor. dugun olacagi icin belki
ama altinlarim icin planlar yapilmis habersiz. ben de cok uzuluyorum ama elden ne gelir

Bizdede gerekildiginden fazla seyler biliniyor.

Ama esimin soylemesinden degil annesinin surekli birseyleri merak edip sormasindan.

Kim geldi bize biz kime gidiyoruz vs. bilinir onceden cok uzuluyordum ozelim olmiyacakmis hic diye simdi amann diyorumm varsin bilsin.

Bilse ne bilmese ne, cok merakta bir hastalik yapacak birsey yok.

Ama sen yinede esine bu rahatsizligini dile getir hic birsey degismesede senin rahatsiz oldugunu bilir. Iki sey soyliyecegi yerde belki birsey soyler ne diyim ki...

ALLAH yardimcin olsun

Bu anneci babacı olmak değil, kendi sorumluluklarını bilmemektir.

Evin içinde yaşanan evde kalır..Çok önemli mevzular olmadığı sürece paylaşılmamalıdır.

Bu paylaşmalar da eşiyle istişare yapmışsa olmalıdır.

Bunun haricinde sizin evinize yapacağınız perdeyi, yardımcı desteğinizi anlatması size olan haksızlığıdır.

Ailesine anlattığı zaman sorun çıkıyor mu ailesi tarafından peki ?

kayınvalıdem iğneler

bakın düğünümde takılan altımları aldılar emrivaki yaptılar esimin gıkı çıkmadı.esimin arabasını aldılar altından oğlunu evlendirdi diye esimin gıkı çıkmadı.kayınpederim çok tuhaf bir insan evlatlarını resmen sömürür.bizi bile arayıp kaç defa para istedi ki evimiz kira hemde benim maaş aldığım gün bilir çünkü nezman aldığımı.iki kişi çalışıyonuz iyi birikim yapmısınızdır diye iğneler böyle abuk sabuk şeyler. esim akrabasına borç verdi o borç verdiği parada benim de birikimim var. babasından istesin ona bisey demiyorum ama bana sormadan fikrimi almadan o para gelince sana öderim demesine bozuluyorum.geçen anneler gününde kayınvalideme bulaşık makinası aldık gırtlağa kadar borcumuz varken sesimi çıkarmadım duaını alalaım memnun olsun dedim.
ama benim anneme gelince eşim hiç düşünmez anlatabiliyomuyum bilmiyorum.ben sadece "biz" olalım onu başaralım istiyorum.ama herşeyi annesine anlatır.

bakın düğünümde takılan altımları aldılar emrivaki yaptılar esimin gıkı çıkmadı.esimin arabasını aldılar altından oğlunu evlendirdi diye esimin gıkı çıkmadı.kayınpederim çok tuhaf bir insan evlatlarını resmen sömürür.bizi bile arayıp kaç defa para istedi ki evimiz kira hemde benim maaş aldığım gün bilir çünkü nezman aldığımı.iki kişi çalışıyonuz iyi birikim yapmısınızdır diye iğneler böyle abuk sabuk şeyler. esim akrabasına borç verdi o borç verdiği parada benim de birikimim var. babasından istesin ona bisey demiyorum ama bana sormadan fikrimi almadan o para gelince sana öderim demesine bozuluyorum.geçen anneler gününde kayınvalideme bulaşık makinası aldık gırtlağa kadar borcumuz varken sesimi çıkarmadım duaını alalaım memnun olsun dedim.
ama benim anneme gelince eşim hiç düşünmez anlatabiliyomuyum bilmiyorum.ben sadece "biz" olalım onu başaralım istiyorum.ama herşeyi annesine anlatır.
Kız ben de de görümcem kaynana olarak. benim eşimde herşeyi anlatır. Ama sürekli onlar arıyorlar. Herşeyi çaktırmadan sorarlar. Görümcem kendi kayınvalidesiyle kavga etti, evine sokmuyor. Bizi de hiç rahat vermiyor. Eşimin ailesi uzakta diye seviniyordum. şimdi iki üç haftaya ya kızında ya bizdeler. Kayınbaba her şeye karışıyor ve söylüyor.

Kız ben de de görümcem kaynana olarak. benim eşimde herşeyi anlatır. Ama sürekli onlar arıyorlar. Herşeyi çaktırmadan sorarlar. Görümcem kendi kayınvalidesiyle kavga etti, evine sokmuyor. Bizi de hiç rahat vermiyor. Eşimin ailesi uzakta diye seviniyordum. şimdi iki üç haftaya ya kızında ya bizdeler. Kayınbaba her şeye karışıyor ve söylüyor.

Mesafe koymak için geç mi kaldık nedir? Ben sinir oldukça onlar daha çok arar ve gelir oldular yaw, aynı şehirdeki herşeyime koşan annemle o kadar görüşmüyom eşimin ailesiyle görüştüğüm kadar falla..

Back
X