Eşiniz Doğuma Girecek mi? Bu Konuda Neler Düşünüyorsunuz?

ymd

Oğlum.. kızım.. canlarım...
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
2.362
12
108
Arkadaşlar doğumumuza yaklaşık 4 ay kadar kaldı.
Eşinizin doğuma girip girmemesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Bugün internette bu konuda birkaç yazı okudum. Tümü de eşin doğuma girmesi konusunda teşvik edici nitelikteydi. Anne adayı için ciddi bir moral kaynağı oluşturuyormuş. Sanılanın aksine baba, tiksinileceğinin düşünüldüğü pozisyonlara şahitlik etmiyormuş. Yani örneğin normal doğumsa eğer bebeğin çıkışını görmüyor, annenin başucunda duruyor. Aynı şekilde sezeryansa, karnın kesilişini görmüyor yine annenin başucunda oluyor.

Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda?

ben eşimin doğuma girebileceğini sanmıyorum o beni o halde görmek istemez artı onu kan tutuyor tamam doğumu görmese bile bbek doğduğunda üzerinde kan falan da oluyor birde onunla uğraşmayalım düşüp bayılır mazallah

vallahi benim eşim doktor pek çok kerede normal doğuma girmiş bi doktor olmasına ragmen sordum hayır girmiycem dedi. bir bildiği vardır. üstüne düşmedim bende

Bizimki de biraz pimpirik.
Özel hastanede isteyince girmesi serbest mi ki? Bilgim yok

benim eşim ilkinde girmişti,spinal olduğum için elimi tutarak bekledi.Oğlumu gördü,fotoğraf çekti,sonra onu dışarı aldılar,beni de bayılttılar zaten.Bunda da içeri alırlarsa girer.

Bizimki de biraz pimpirik.
Özel hastanede isteyince girmesi serbest mi ki? Bilgim yok

Doktorunuz ile önceden görüşüp bilgi alıyorsunuz. Artık özel olan birçok hastanede girmesine izin veriliyor. Hatta teşvik eden doktorlar bile var.

Eğer fikrim değişmezse şimdilik bende girmesini istiyorum ve eşimde olumlu bakıyo bu duruma. Bilindiği gibi zaten başucunda eşine destek ve moral oluyo bence en önmlisi de bebeğinin ilk doğum anına şahitlik ediyo çok güzel ve geri gelmeyecek bbi an bence, ayrıca fotoğraf çekecek tek kişi de eşim olabilir heralde bende başkasını isteemem içerde.

Ben de eşimin gelmesini istiyorum sanırım. O varken daha güçlü olacağıma inanıyorum. O da soğuk bakmıyor anladığım kadarıyla bu duruma. Bir gün "doğum yapacağım zaman seni içeri çağırırsam gel tamam mı" dediğimde "tabii ki gelirim" demişti :)))))

bnde normal doğumda yanmda olsun isterm ama o,sen acı çekerken ben kafayı yerim olmaz dedi :25:

Ben ikna ettim galiba :) Zor oldu ama tamam dedi,ya da şimdilik beni oyalıyo :D

Bence gelirler yaa :) Düşünüyorum da şimdi sonuçta bu bebek bizim olduğu kadar onların da. Bebeğin ilk doğduğu anı görebilme meselesini ortaya atarsak bence mutlaka gelirler. Sancı çekerken görmeye dayanamama olayını bir arkadaşımda yaşamıştım aslında. Arkadaşıma suni sancı vermiştiler. İç kısımda yürütüyordular kızı. Biz ve eşi de dışarıdaydık. Kız eşini içeriye çağırdı. Doğuma değil yani, o yürüdüğü koridora. Ama oraya bile gitmeye çekinmişti çocuk. "Ben ne diyeyim ki şimdi ona acı çekiyor" demişti hiç unutmuyorum arkadaşımın eşinin o halini :))

ben dün eşime dedim sende girsene doğuma elimden tutarsın dedim deli misin sen ben doğuma falan giremem sen orda acı çekip çığlık atarken ben düşer kalpten giderim kocasız kalırsın dedi :D

Bişey soracağım doğuma girerse fotoğraf çekmesi abes mi olur?
zaten ona ikna edemedim daha,sen kıvranırken dalga geçer gibi video fotoğraf mı çekeceğim diyo :)
Ama bende doğumu videoya almasını istiyorum,nasıl olacak?

ben dün eşime dedim sende girsene doğuma elimden tutarsın dedim deli misin sen ben doğuma falan giremem sen orda acı çekip çığlık atarken ben düşer kalpten giderim kocasız kalırsın dedi :D

Bizimki kalpten gtmez de ağlar hüngür hüngür :)
Tanıyorum kocamı :D
zor gerçekten,bende onu öyle acı çekerken görsem fenalaşırım,haklılar.

benim eşim evlenmeden önce bende girerim diyodu . ama şimdi hiç zannetmiyorum gireceğini umudum yok. bi tarafım girmesini istiyo diğer tarafım istemiyo sinirli ben acı çektikçe doktorlara sarar ben eşimi çok iyi tanıyorum öyle olursa çok sitres yaparım ve doğurarmam ben

benim eşim evlenmeden önce bende girerim diyodu . ama şimdi hiç zannetmiyorum gireceğini umudum yok. bi tarafım girmesini istiyo diğer tarafım istemiyo sinirli ben acı çektikçe doktorlara sarar ben eşimi çok iyi tanıyorum öyle olursa çok sitres yaparım ve doğurarmam ben

Hadi ya yapar mı öyle, o zaman girmesin canım,stres yaparsın Allah korusun
erkekler böyle işte sinirlenince saracak birisi arıyolar :)

Hadi ya yapar mı öyle, o zaman girmesin canım,stres yaparsın Allah korusun
erkekler böyle işte sinirlenince saracak birisi arıyolar :)

evet canım yapar . doktor ikili teste gittiğimizde cinsiyetini söylemedi diye doktorun yanına gidip tartışıcaktı düşün yani. bide doğuma girse ben bağırdıkça siz ne biçim doktorsunuz diyip durur o yüzden en iyisi hiç açmamak bu konuyu

Arkadaşlar doğumumuza yaklaşık 4 ay kadar kaldı.
Eşinizin doğuma girip girmemesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Bugün internette bu konuda birkaç yazı okudum. Tümü de eşin doğuma girmesi konusunda teşvik edici nitelikteydi. Anne adayı için ciddi bir moral kaynağı oluşturuyormuş. Sanılanın aksine baba, tiksinileceğinin düşünüldüğü pozisyonlara şahitlik etmiyormuş. Yani örneğin normal doğumsa eğer bebeğin çıkışını görmüyor, annenin başucunda duruyor. Aynı şekilde sezeryansa, karnın kesilişini görmüyor yine annenin başucunda oluyor.

Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda?

ben yanımda olmasını isterdim onadn güç alırdım ilkbaşlarda kabul etti tmm dedi ama şimdi ben orda bayılıırm girmiyeyim diyor bende zorlamıyorum...

senin yerine eşin doğrurur ozman canım:)))

Valla arkadaşlar ben bir operasyon geçirmiştim ameliyathane kapısında bile perişan olmuştu eşim , bu sebeple doğumumda daha perişan olacaktır istemiyorum o yüzden , yoksa süper destek olurdu

Back
X