Hiçbir zaman sevgilimin fbooktaki arkadaş listesinden birilerini kıskanmadım. Zira o da kıskanmaz bu konuyu. Çünkü arasam bende onun listesinde taş gibi kızlar bulurum, o da benim listemde ilik gibi yakışıklılar bulur. Aramaya gerek yok.
Geçen gün çok yakın bir erkek arkadaşımın sevgilisi benim için arıza çıkarmış. Arkadaşım da bana anlattı. Dedim listeden sil de sussun. Ben arkadaşımla facebook dışında görüşmüyor muyum sanki? Ya da arkadaşım benimle irtibatını kesmek istese peşinden mi koşucam? Yoo. Demek ki kızın kendisine güveni yok deyip işin içinden çıktım.
Bunların dışında da çok kıskanç biri değilimdir aslında. Ciddi kıskançlıklarım yoktur yani. Her zaman da şunu söylerim. "Sevgilim beni aldatmak isterse aldatır, ayrılmak isterse peşinden koşmam, benden iyisini bulduğunu söylerse hoşçakal derim. Kendi tercihi olur hepsi. Ben ona beni aldatma demek yerine aldatma durumunda ayrılacağımı bilecek kadar iradeli biri olduğumu hissettiririm, zorla kendimi sevdirmeye çalışmam biterse de biter. Kısmet bu işler."
Önemli olan karşındakine güvenmekten ziyade kendine inanmak, güvenmek. O adam seninleyse, seni seviyordur. Çok çetrefilli düşünmemek lazım sevgiliyken.