Eşinizin ailesi size karışıyor mu??????

BENW

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
98
0
16
İzmir
Arkadaşlar herkese slm yine ben bir konu açıyorum eşimin ailesyle altlı üstlü oturyoruz geçen eşimin ailesine çıktık bir sorunumuzu halletmeye ben tamammen sakindim ve güzel bir dille bazen araya greblirm baba lafları unutmamak araya griyorum kusura bakma karşılıklı böyle konuşalım dedi olsum kızm dedi başta içimdekileri dökmek istiyorum dedim ben dedimki eşimden başka kimse karışamaz bana özelimize giremez dedim kayınpederim bana gözlerini patlattı ve şöyle dedi susarmısın araya griyorsun lafımı kesiyorsun sert bir şekilde söyledi nedemek karışamayız karışırım dedi ve eşim bu konuşma esnasında hiç bir şey demedi ağzını açmadı ya bana destek olmadı sustu bende skıntıdan bu durumu çok samimi olduğum bir arkadaşıma açıldım arkadaşımın ağzı sıkıdır çünkü patlıyacak durumdaydım elim ayağım boşaldı neyse arkadaşım bu duruma nasıl kayınpederin öyle konuşur dedi kayınpederim böyle konuşmasınamı eşimin bana destek olmamasına mı üzüleyim neyapacağım çok kötü durumdayım siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar ağabeyimde eşi var yengeme annem karışmıyor hiç bir şeyine rahat brakıyorlar yengem çok rahattır ağabeyimle istediklerini yaparlar yengem nekadar şanslı bir gelin ona okadar özeniyorum ki annem gbi melek bir kv ve kp var çoook şanslı çalışıyorumda ben şuan işime bile veremiyorum kendimi ne yapayacağım ben yaa

Arkadaşlar herkese slm yine ben bir konu açıyorum eşimin ailesyle altlı üstlü oturyoruz geçen eşimin ailesine çıktık bir sorunumuzu halletmeye ben tamammen sakindim ve güzel bir dille bazen araya greblirm baba lafları unutmamak araya griyorum kusura bakma karşılıklı böyle konuşalım dedi olsum kızm dedi başta içimdekileri dökmek istiyorum dedim ben dedimki eşimden başka kimse karışamaz bana özelimize giremez dedim kayınpederim bana gözlerini patlattı ve şöyle dedi susarmısın araya griyorsun lafımı kesiyorsun sert bir şekilde söyledi nedemek karışamayız karışırım dedi ve eşim bu konuşma esnasında hiç bir şey demedi ağzını açmadı ya bana destek olmadı sustu bende skıntıdan bu durumu çok samimi olduğum bir arkadaşıma açıldım arkadaşımın ağzı sıkıdır çünkü patlıyacak durumdaydım elim ayağım boşaldı neyse arkadaşım bu duruma nasıl kayınpederin öyle konuşur dedi kayınpederim böyle konuşmasınamı eşimin bana destek olmamasına mı üzüleyim neyapacağım çok kötü durumdayım siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar ağabeyimde eşi var yengeme annem karışmıyor hiç bir şeyine rahat brakıyorlar yengem çok rahattır ağabeyimle istediklerini yaparlar yengem nekadar şanslı bir gelin ona okadar özeniyorum ki annem gbi melek bir kv ve kp var çoook şanslı çalışıyorumda ben şuan işime bile veremiyorum kendimi ne yapayacağım ben yaa

eşine sordun mu niye cevap vermemiş babasına
hayatından memnun heralde eşin

tavrını kesin koymalısın ,, baştan böyle mi alıştılar acaba,,
ben eşimin ailesiyle yaşadım 3 yıl 4 yıllık evliyim bana bir kere nereye gidiyorsun demişlerdi ,, bende eşimin haberi var dedim kestim..
en yeni olay dün oldu elbise almıştım düğün için onu giydim topukluyu fazla giyince elbisenin boyu kısaldı :12: kayınpederimle kayınvalidemin yüzünü görmeliydin ,, ahada böyle :53: ben böyle :1: eşimse :51:
sonra evde eşime dedim kısa buldular galiba diye eşimde ,, kimse karışamaz boşversene dedi :37:
yani ne kadar izin verirseniz o kadar yıpranırsınız ..

önce eşte bitiyor iş... orada o konu konuşuluyorken eşinde bişeyler deseydi birdaha karışamazlardı sana ...

oncelıkle oraya ne ıcın cıktıgınız bellıydı degıl mı yanı esın bunu bılıyordu madem boyle bır tutum alıp senı ortada bırakacakmıs neden sana bastan rengını bellı etmemıs bence burda kp den cok esın hatalı
yaslı ınsanlar boyledır canım onları mumkun mertebe yaga yatırıp bala batıracaksın senın olaya gırısın uslubun yanlıs olmus maalesef
arkadasına gelınce kımse kımsenın ıcını bılmez hıckımsenın doldurusuna gelme ama esın ıle ılgılı bır yol belırlemelısın yaptıgı cok cırkın ılle senı tutup kendı aılesını atsın demıyorum ortayı bulsaydı yada sana rengını bellı etseydı sende belkı farklı bır yol ızlerdın
su an kp ıle aranızda kus kalma gıbı bır durum yoktur ınsallah eger varsa da bunu ortadan kaldır derım
herkes herseyı alenen ılan ede ede yapmıyorkı tatlım,
sen onlarla ıyı ol zaman ıcersınde karısmaları oalyında tavrını koyarsın bu arada neye ne sekılde karısılıyor onuda belırtmemıssın
allah yardımcın olsun

önce eşinin neden sustuğunu öğrenmen gerekir. neden orda sana destek olmamış ?

eşime sordum babam böyle konuşamaz babanın yanında neden sustun dedim oda senn konuşma tarzın yanlıştı dedi inanınki sakin ve uslüblu bir şekilde babamla konuştum ama anlamadığım bir tepkile karşılaştım

eşime sordum babam böyle konuşamaz babanın yanında neden sustun dedim oda senn konuşma tarzın yanlıştı dedi inanınki sakin ve uslüblu bir şekilde babamla konuştum ama anlamadığım bir tepkile karşılaştım

galiba eşin ailesine düşkün birazda onlardan çekiniyor. o zaman işin zor canım. çünkü eşin sana destek çıkmazsa hiç birşey yapamazsın onlara karşı. bak ben eşimin ailesiyle konuşmuyorum görüşmüyorum. eşimde görüşmüyor. düğünümüzden 1 ay sonra konuştum en son.
eşim her zaman benden yana olduğu için şimdi bu kadar rahatız yoksa hem herşeye karışacaklardı hem huzurumuzu bozacaklardı hemde maddi olarak bitireceklerdi bizi.

cnm baştan tavrını koy. bir keresinde banada kıyafet konusunda karıştılar. eşim hiç cevap veremedi. ben cvp verdim güzel bir dille. giyerim giymem demedim karışamazsınız demedim sadece gideriz o zaman burdan dedim. oturmaya gitmiştik. hemen odaya gittim. eşime dedimki şu anda hemen kalkıp benimle geldin geldin. yoksa kendi başımı alır çeker giderim dedim. (yaparım da deliyimdir biraz biliyor eşim)eşim yalvarıyor ayaklarıma kapanıyo. ne olur otur diyo. beş on dakika olmuştu. gideli. hayır bi yere gidemezsin göndermem diyo eşim. vallahi bu odadan dışarı adımımı atmam. bu koltuktan kalkmam. kimseyle konuşmam. beni zora koşma hemen gidiyoruz dedim. eşim mecbur kaldı. çıktık. hiç hoşça kal demedik. şaşırdı çıkarken öyle bakakaldı gözümün taaa içine :)

kaç kere babamı aramış. geline bişi dedik küstü gitti. gelmiyor diye. o gün bu gündür tık yok. hiç bişeye karışmazlar.

canım bende sana ılk yazdıgımda uslubun yanlıs olmus demıstım
esınde aynı seyı soylemıs
gercekten bu kırmızı yazdıgım yere bak ınan kı bu boyle soylenmez
konusmanın seyrını ve nasıl gelıstıgını bılmıyorum ama uslubun yanlıs olmus canım dıger yazdıklarımı yenıden oku ıstersen aynı fıkırdeyım

önce eşte bitiyor iş... orada o konu konuşuluyorken eşinde bişeyler deseydi birdaha karışamazlardı sana ...

cnm eşler anne babalarına bişey demiyor maalesef. o eş izin vercek destek olcak. gelin hakkını koruyacak böyle. babam anneme derki ben karışmam. sana bişi diyen olursa ağzının payını ver der. ama biz kadınlar haklıyı haksızı savunuruz. eşimle babam tartıştı ben eşimi savundum. babam çok ezmişti çünkü. olayın içeriğini bilmiyordum ama benim gördüğüm babam alenen ezmeye çalışıyodu eşimi.

biz erkelerden daha erkeğiz. onlar ailelerine diklenemez. laf söyleyemez. yaşadım gördüm cnm.

Karışmak kelimesi bana her zaman ilginç gelmiştir, kim neye karışıyor, neye göre karışıyor. Karışmaktan kasıt ne? Kıyafetinize mi karışıyor, gezmenize mi?, işinize mi? Kusura bakmayın ama bunların hiç birisine değil kp, eş bile karışamaz. Sonuçta siz yaşınızı bilen, aklı fikri yerinde olan bir insansınız. Ancak fikir verebilirler ya da öneride bulunabilirler.

Herkese merhaba. Konu sahibi arkadaşım ben de nişanlıyım bende bu konudan çok muzdaribim. Senin ne gibi şeylerine karışıyorlar mesela. Benim kayınvalidem benm sinirimi çok bozuyo. Sigara kullanmıyorum mesela. Çok nadir içerim. O da bilmez bunu. Öyle olduğu halde içme diyo. Annemler varken sigara içseydi gelmezdim istemeye diyo. Görümcem de sanane dedi annesine. Dün de gelinliğimi almaya gittik nişanlımla gelinliği göstermeseydin oğluma niye gösterdin diyo. Avize aldık salona biri 4 lü biri 6 lı ikisini de 6 lı alsaydın niye böle aldın diyo. Yatak odamı en kalitelisinden aldı babam. Kuran ustalara diyoki sanki biraz malzemesi iyi değil dio. Usta da dedi ki tepe nin en iyi yatak odası 8cm kalınlığı diğerleri 4cm dedi herkes alamaz bnu dedi. Oturcağımız ev büyük deil o kadar odaları 9mkare. Eşyaları çok büyük beğenmişin dio. Ev büyük değil dedim bende. Zebra perde diktirorum mıy mıy bişeler diyo. Bişeyden anladığı olsa bari. Ne yapmam lazım benim. Şimdiden önlem almak istiyorum bende Gerginlik olmadan. Sinirlerimi bozuyo. Fikirlerinize ihtiyacım var.

sizin bu karisma mevzusunu dillendirmeniz kötü
yani bunu söylemenize gerek yok
tavirlarla belli edersiniz
kp tabiki size karisamaz ne hakla
esiniz bile belli durumlarda karisir
kp nize saygi sevgi kusur etmezsiniz olur biter
ama aile islerinize icine karisamaz
hele gelin olarak size asla

Karışmak kelimesi bana her zaman ilginç gelmiştir, kim neye karışıyor, neye göre karışıyor. Karışmaktan kasıt ne? Kıyafetinize mi karışıyor, gezmenize mi?, işinize mi? Kusura bakmayın ama bunların hiç birisine değil kp, eş bile karışamaz. Sonuçta siz yaşınızı bilen, aklı fikri yerinde olan bir insansınız. Ancak fikir verebilirler ya da öneride bulunabilirler.

canım her zaman öyle olmuyor işte. benim eşim çok nadir karışır bana o da eğer onu kızdıracak bir şey yaptıysam gıcıklığına yapar. yaptığınız her şey göze batar. ben nişanlıyken ailesinin yanına gittim. ki yurt dışında otuyorlar. orda 1 ay kaldım ama minimum düzeyde harcama yapmaya çalışıyoruz. eşim zaten çalışıyordu ve o günkü kazandığı paraya göre hareket ediyorduk. eğer az kazanmışsa yürüyüşe çıkıyorduk sigaramızı alıp parktaki banka oturuyorduk. eğer çok kazandıysa da arkadaşlarıyla buluşup cafede bir şeyler içiyorduk ki hesabı da birlikte ödüyorlardı. ama kp bir gün para istedi o günde fazla iş olmamıştı direkt söylediği şey ne yapıyorsun sen bu parayı?? bu kp yaptığı bir şey.
kv gelince tr köye gitmiştik eşimle anane ve dedenin yanına kaldık 2 gün geri dönücez bende eşime sordum ne giyeyim diye o da elbiseni giy dedi. elbisede uzun askılı ama açık olmayan bir elbise. kv beni öyle görünce önce bir gözlerini pörtletti sonra da kardeşinin eşine hadi biz gidelim gideceğimiz yere dedi. bize güle güle demeden.
e bir de abimiz var. neyse onu anlatmaya gerek yok. karışmak istedikten sonra herkes her şekilde karışır hiç merak etme canım sen.

Herkese merhaba. Konu sahibi arkadaşım ben de nişanlıyım bende bu konudan çok muzdaribim. Senin ne gibi şeylerine karışıyorlar mesela. Benim kayınvalidem benm sinirimi çok bozuyo. Sigara kullanmıyorum mesela. Çok nadir içerim. O da bilmez bunu. Öyle olduğu halde içme diyo. Annemler varken sigara içseydi gelmezdim istemeye diyo. Görümcem de sanane dedi annesine. Dün de gelinliğimi almaya gittik nişanlımla gelinliği göstermeseydin oğluma niye gösterdin diyo. Avize aldık salona biri 4 lü biri 6 lı ikisini de 6 lı alsaydın niye böle aldın diyo. Yatak odamı en kalitelisinden aldı babam. Kuran ustalara diyoki sanki biraz malzemesi iyi değil dio. Usta da dedi ki tepe nin en iyi yatak odası 8cm kalınlığı diğerleri 4cm dedi herkes alamaz bnu dedi. Oturcağımız ev büyük deil o kadar odaları 9mkare. Eşyaları çok büyük beğenmişin dio. Ev büyük değil dedim bende. Zebra perde diktirorum mıy mıy bişeler diyo. Bişeyden anladığı olsa bari. Ne yapmam lazım benim. Şimdiden önlem almak istiyorum bende Gerginlik olmadan. Sinirlerimi bozuyo. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle asla Sizi sinirlendiğini hissetmemeli. Rahatsızlığınızı yansıtıyorsanız, kışkırtma çabalarıyla karşılaşabilirsiniz.
Ben yerinizde olsam bu kadar hazımsızlık hissetsem, hazırlık kısımlarında biraz geri planda durmalarını sağlardım.
Karar verenin Siz ve nişanlınız olduğunu saygı çerçevesinde belli edin.
"Ben bunu çok beğendim. Allah Senin de gönlünü göre versin inşallah. " dersiniz geçersiniz.

cnm eşler anne babalarına bişey demiyor maalesef. o eş izin vercek destek olcak. gelin hakkını koruyacak böyle. babam anneme derki ben karışmam. sana bişi diyen olursa ağzının payını ver der. ama biz kadınlar haklıyı haksızı savunuruz. eşimle babam tartıştı ben eşimi savundum. babam çok ezmişti çünkü. olayın içeriğini bilmiyordum ama benim gördüğüm babam alenen ezmeye çalışıyodu eşimi.

biz erkelerden daha erkeğiz. onlar ailelerine diklenemez. laf söyleyemez. yaşadım gördüm cnm.

haklısın canım işte bizde saygısızlık yapmayalım diye cevap veremiyoruz.. şahsen ben kırılmasınlar dıye dik dik konusamam yada o an aklıma dicek bşşey gelmez sonradan keşke şöyle deseydimm diye düşünürüm ama konu kv ve kp olursa bu. yoksa kendi anne ve babama karşı sölerim valla. eşimle babam tartışsa ve eşim haksızda olsa ben yinede korurdum eşimi..

Öncelikle asla Sizi sinirlendiğini hissetmemeli. Rahatsızlığınızı yansıtıyorsanız, kışkırtma çabalarıyla karşılaşabilirsiniz.
Ben yerinizde olsam bu kadar hazımsızlık hissetsem, hazırlık kısımlarında biraz geri planda durmalarını sağlardım.
Karar verenin Siz ve nişanlınız olduğunu saygı çerçevesinde belli edin.
"Ben bunu çok beğendim. Allah Senin de gönlünü göre versin inşallah. " dersiniz geçersiniz.

Mesajın için teşekkür ederim. Ailesinin evinde oturcaz. Ayrı evlerimiz ama. Ailesinin üstüne. Böyle bi sahiplenme çabası var. Sanki o oturcak kurduğumuz evde. Anahtarı filan vermek istemiyorum evin. Çok psikolojim bozuk. Ucunu kaçırmak istemiyorum. Daha ileri gitmesini istemiyorum huzursuzluk da istemiyorum. Konu sahibi arkadaşa da güç kuvvet diliyorum. Ben bu hale gelmek istemiyorum. Surat asıyorum böle yaptığında ama mutlu olmak istiyorum :(

annen sana göre melek yengene göre ? neyse konu o değil ben bu konuşma tarzına takıldım mesafe böyle koyulmazki konuşmaya en sondan girmişsin kayınpederinde haklı olarak tepki göstermiş tabiki karışamazlar ama öyle söylersen iş inada biner ben sana söyleyim..

Benim anlamadığım bu konuşmayı neden senin yaptığın, eşinin yapması lazım, aniden gelişen bir olay olsaydı bana eşimden başkası karışamaz diyebilirsin ama konuşmak için çıkıyorsunuz eşin susuyor, kv kp sana elbette karışamaz, ben eşlerin bile birbirlerine çok karışmasını doğru bulmuyorum. Örneğin bir yere giderken nereye gideceğini söylüyorsa bir insan, bunun sebebi başıma bir şey gelirse şuradayım anlamında olmalı.

Back
X