eşinizin ailesine alışmak kolay mı?

seiv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
98
1
26
mrba kızlar ya ben bişeyi m.edyorum ben kendi babamla çok iyi anlaşırım bana çok düşkündür herşeyi abimle bize sorarrk karar alır ya nasıl anlatym çok düşkünüm babama benm her dediğmi yapar ben ailemden ayrıyım işimden dolayı hep özledm gel der ama sözlümün babası böyl değil işte çok aramaz oğlunu kızını görümcem mesela çok korkar ondan onlar çok farklı annesiyle annem çok benzyolar ama babası farklı yani hemen herşeye kızar ondan korkarlar ya ben nasıl alışcam bilmyorum çok çekiniyrum sözlm onunla ilgili şeyler anlatıyo bna çok tuhaf geliyo ben nawsıl alışcm bu babaya bilmyorum mesela bu hafta sonu babalar günüya nasıl arycam otrdum düşünyorum adamıda öcü gibi anlattım ama benide sever yani bi yemeğe gttiğimz zmn hep ye çeknme bak güzelce ağırlamyoz mu yoksa beğenmedn mi fln der üstme düşer yani ztn babası erken yaşta ölmş kardeşine babalık yapmış kardeşnn eşi gelini gibi oan hiç bişeyd emez bağırmaz gelinlere sesini çıkarmaz sever diyolar akrdeşnn çocuklarına fln çok düşknlerdir onun aricinde herkese hemn bağırır kızar bewnde hiç sevmm böyle kişileri kv hemen bağırır onlarda alışmış bu duruma sözlüme hemn bağırır için zorlancğmı düşünyrum sizinde böyle alışmanız zor oldumu

karsi tarafin ailesine alismak her zaman zordur ilk baslarda ama alisirsin zamanla. insan nelere alismiyor ki? benim de esimin ailesi benimkinden cok cok farkli. benim babam sakaci sen sakrar biriydi, tepesine cikardim hangi yasta olursam olayim. kp'ler böyle olmasini bekleme ama. o senin öz baban degil sonucta. benim de kp beni sever, benimle sakalasir ama hep bir mesafe vardir aramizda. sen güler yüzlü ol, saygini yitirme, bak gör nasil iyi oluyor araniz. kp'ler gelinleri sever genelde. seninki demek ki biraz otoriter bir tip ama kalpsiz degil ya bu adam. kesin hersey iyi olacaktir. babalar gününde de ara "babacigim babalar günün kutlu olsun" de kesin sevinir. zaten üstüne düsüyormus anladigim kadariyla her gidip geldiginde. Allah herseyi gönlüne göre versin insallah!

ewt cnm ya bi mesafe illa oluyo kv deyede kpderlede insan kendi annesine babasına davrandğı gibi davranamıyor inşallah alışamm kolay olur çünkü çok farklılar böyle özel günlere hiç önem vermezmiş sevmezmiş kutlemeyı fln çocuklarnn doğum güünü bile kutlamaz acaba ters karşılar mı benim aramamı :(

insan zamanla alışıyor hareketlerine ama yine de ufak bi sınır koyarsın araya ,

yanlız dikkat etmen gereken benim etrafımda gördüğüm eşimden de gördüğüm özellikle erkekler babalarına çok benziyorlar huyların ı alıyorlar ,mesela evlendikten sonra farkettim ki eşim kabul etmese de babasının çok fazla huyu iyi ya da kötü kendisinde de var( kimi zaman ses yüksetme,herşeye karışma müdahale etme kendini ilgilendirmeyen konularda bile ) , bu konulara dikkat etmeni öneririm, şimdi sözlünün babasından korkuğun huyların ilerde sözlünde de ortaya çıkabilir, şimdiden sözlünle çekindiğin konuları konuşursan oda sana daha özenli davranması gerektiğini anlaması gerekir,sonuçta sen annesi gibi bir kadın değilsin farklısın aynı sabrı sessizliği senden bekleyemez

sözlüm o kadar skainki o aileden nasıl böyle olduğunu çok merak ediyorum annesi çok konuşur babası hemn kzar görümceler çok konuşkandır o çok sakidir 3.yılı geçti artık tanışmamız o kadr üzerne gittiğim zamanlar olmuştr ama asla fevri davranmaz hemn bağırma zsakindir bi tek ben karşı d3ğil herkese karşı böyledir ve çok sabırlıdır yani o yüzden etraftan çok svilir ztn annaside dyo bu çocuk nasıl oldu böyle dye babaya asla çekmemiş inşallah hep böyle gider nazar değmesin :) ztn onada diyorum babandan çeknyroum dye babam bağrıwerr hemen dyo öyle benm yanımda bağırmasın kızarım ben çok bağıran insanlara diyrum yok bağrmaz senn yanında dyo oda babasının huyunu biliyo ztn alıştık artık biz sende alışırsın dyolar :)

ewt cnm ya bi mesafe illa oluyo kv deyede kpderlede insan kendi annesine babasına davrandğı gibi davranamıyor inşallah alışamm kolay olur çünkü çok farklılar böyle özel günlere hiç önem vermezmiş sevmezmiş kutlemeyı fln çocuklarnn doğum güünü bile kutlamaz acaba ters karşılar mı benim aramamı :(

bence araman hosuna gider. senin ona deger verip kendi babandan ayirmayip onu da aradigini göstermis olursun sonucta. onlar böyle seyleri kutlamasa bile sen ara bence. sonucta balonlar sisirip ona süpriz parti düzenlemiyorsun, sadece telefon acip o günde onu da düsündügünü göstermis oluyorsun :D bence arayip ilgi göstermekten zarar gelmez canim

söylediğine güldüm vala bi an gözümde balonlar fln canlandı öyle bişey yapsam nasıl tepki verr dye :D ararım tabi kutlarım yoksa ayıp olur çünkü sert fln ama ban değer verir şimdilik böyle baklım yani kp kasap kendisi geçen gün abim kıyma almaya gitmişti banada hazır köfte göndermiş bi paket kv çok ilgili gibi gözükür ama böyle şeyleri pek bilmez ban dyo babn inegöl köftesinn tarifini bi arkadaşından almış çok güzel olmuş şöyle böyle dyo öyle dyceğine getirde bizde bakalım tadına dmi bende bilym yedim ben dedm aldınız mı sizde dyo yok babm göndermiş sağolsun dedm hmm iyi yapmış dyo :):)

söylediğine güldüm vala bi an gözümde balonlar fln canlandı öyle bişey yapsam nasıl tepki verr dye :D ararım tabi kutlarım yoksa ayıp olur çünkü sert fln ama ban değer verir şimdilik böyle baklım yani kp kasap kendisi geçen gün abim kıyma almaya gitmişti banada hazır köfte göndermiş bi paket kv çok ilgili gibi gözükür ama böyle şeyleri pek bilmez ban dyo babn inegöl köftesinn tarifini bi arkadaşından almış çok güzel olmuş şöyle böyle dyo öyle dyceğine getirde bizde bakalım tadına dmi bende bilym yedim ben dedm aldınız mı sizde dyo yok babm göndermiş sağolsun dedm hmm iyi yapmış dyo :):)

bak adam sana deger veriyor. yoksa sana neden köfte felan göndersin ki? seviyor seni belli ki. kv de düsünememistir belki yollamayi. bazi insanlar art niyetli olduklarindan degil de o an onu düsünemediginden yapmazlar bazi seyleri. sözlünün ailesi ve özellikle de babasi bence seni cok seviyor. hic cekinme rahat ol. herkese böyle kp nasil olmaz

gerçkten içimi rahtlattın sağl :)

rahat ol canim. bende cok uzun zamandir evli degilim. daha yeni bir yil olacak, ama esimin ailesini 2 senedir taniyorum, hep iclerindeyim ve sanirim yasim da seninkinden bayagi büyük. hem kendi tecrübelerime hemde cevremde gördüklerime güvenerek yazdim sana bunlari. umarim cok mutlu olursun. Allah tamamina erdirsin insallah

ben alışamadım, evli olmak başlı başına tuhaf geliyo bazen, ama benim şöyle bi avantajım var evlendim şarka geldim aileler Ankarada biz Batmandayız bi kere geldiler evimize akşamdan akşama gördüm çalıştığım için, onun dışında anne baba falan diyemiyorum diyememde bu bi tepki değil sadece gereksiz görüyorum eşimde demiyo onada zor geliyo 9 sene amca teyze diyip şimdi anne baba demek,aramamda,oğullarıyla konuşurlar bana selam söylerler arada bi konuşuruz,bizdeki ilişki daha ziyade herkesin ailesi kendine gibi, uzakta olmak iyi oluyo hala sevgili gibisin biçok angarya bizden uzak, vay evlendin akraba gez el öp vay evine yemeğe çağır kafamız rahat

ben alışamadım, evli olmak başlı başına tuhaf geliyo bazen, ama benim şöyle bi avantajım var evlendim şarka geldim aileler Ankarada biz Batmandayız bi kere geldiler evimize akşamdan akşama gördüm çalıştığım için, onun dışında anne baba falan diyemiyorum diyememde bu bi tepki değil sadece gereksiz görüyorum eşimde demiyo onada zor geliyo 9 sene amca teyze diyip şimdi anne baba demek,aramamda,oğullarıyla konuşurlar bana selam söylerler arada bi konuşuruz,bizdeki ilişki daha ziyade herkesin ailesi kendine gibi, uzakta olmak iyi oluyo hala sevgili gibisin biçok angarya bizden uzak, vay evlendin akraba gez el öp vay evine yemeğe çağır kafamız rahat

iste bu süpermis aslinda :D ama bu herkese nasip olmuyor. bazi esler hanimlarina kvlerini aramayinca kiziyor. benimki de hic karismaz, aramadin gitmedin demez ama ben iste ara sira ararim ayip olmasin diye :D

kayınbabanın yapısı buymuş sinirli biriymiş bu yaştan sonra değişmez:50:gelinlere karşı daha sabırlı diyorsun bence boşuna üzülme sen güler yüzlü tatlı dilli olduktan sonra bir sıkıntı olmaz ailesine nasıl davrandığına da karşma onlar bir düzen kurmuş bunu benimsemişler zamanla zaten sen de onlara alışırsın:31:

rahat ol canim. bende cok uzun zamandir evli degilim. daha yeni bir yil olacak, ama esimin ailesini 2 senedir taniyorum, hep iclerindeyim ve sanirim yasim da seninkinden bayagi büyük. hem kendi tecrübelerime hemde cevremde gördüklerime güvenerek yazdim sana bunlari. umarim cok mutlu olursun. Allah tamamina erdirsin insallah

teşk ederim amin inşallah

inşallah alışırım ya. ne güzelmiş vala bencede çoğuna nasip olmyo öyle anne baba dememek ztn en zoruda o bence alışasıya kadar çok zorlandım ben ben önceden yakın olmak istyoum sözlüm uzakta duralım dyodu bunun için çok kavga ettim uzakta nasıl dururum dye oda biz beraber olunca nye korkysn uzakta olmaktan dyodu ztn o evelnnce zırt pırt ailelere gitmyi istemyo yakın olmayıda istemyo senelerdir hep uzakta lıştı artık bi tek senol beraber olalım dyo ben asla olmaz napcz uzakta özlerz diyodum burdaki konuları okuynca karar verdm artık uzakta olsa daha iyiymiş ve de anladım ben şimdi ailemin yanında değilim çalışıyrum başka yerdeym yalnız olduğum için özlyorum hep gidyrum memlkete gdncede kv dem hep gel dyo yada o gelyo illa git gel yorgunluk olyo hemde fazla muhabbet olunca şöyle böyle arada kırgınlıklar oluyo bende karar verdim arık yakın olmak istemyorum

mrba kızlar ya ben bişeyi m.edyorum ben kendi babamla çok iyi anlaşırım bana çok düşkündür herşeyi abimle bize sorarrk karar alır ya nasıl anlatym çok düşkünüm babama benm her dediğmi yapar ben ailemden ayrıyım işimden dolayı hep özledm gel der ama sözlümün babası böyl değil işte çok aramaz oğlunu kızını görümcem mesela çok korkar ondan onlar çok farklı annesiyle annem çok benzyolar ama babası farklı yani hemen herşeye kızar ondan korkarlar ya ben nasıl alışcam bilmyorum çok çekiniyrum sözlm onunla ilgili şeyler anlatıyo bna çok tuhaf geliyo ben nawsıl alışcm bu babaya bilmyorum mesela bu hafta sonu babalar günüya nasıl arycam otrdum düşünyorum adamıda öcü gibi anlattım ama benide sever yani bi yemeğe gttiğimz zmn hep ye çeknme bak güzelce ağırlamyoz mu yoksa beğenmedn mi fln der üstme düşer yani ztn babası erken yaşta ölmş kardeşine babalık yapmış kardeşnn eşi gelini gibi oan hiç bişeyd emez bağırmaz gelinlere sesini çıkarmaz sever diyolar akrdeşnn çocuklarına fln çok düşknlerdir onun aricinde herkese hemn bağırır kızar bewnde hiç sevmm böyle kişileri kv hemen bağırır onlarda alışmış bu duruma sözlüme hemn bağırır için zorlancğmı düşünyrum sizinde böyle alışmanız zor oldumu

Yani sözlünün babasıyla senin ne işin var ki canım? Evlendikten sonra aynı evde mi yaşayacaksınız? Öyle değilse bence endişelenmene gerek yok ki. Yani bilemiyorum benimde babamla aramda hep mesafe vardır, küçükken de vardı o yüzden benim bir beklentim olmadı eşimin babasından.

Bu arada metnin yazım diliyle ilgili ciddi sıkıntı var. Uzun bir metin olsa bir derece. Kendini zor atmış gibisin buraya. Bunda problem yapacak bir şey yok yani. Biraz icat çıkartmışsın gibi geldi :)

Son düzenleme:
ben babama çok yakın olduğum için, belkide onun çocuklarına karşı davranışları farklı geldiği için belkide böyle düşündüm. eşinin ailesi ile birlikte yaşamyıp sorun yaşayan çok kişi var burdada okuyoruz. ben ailesiyle mi evlenyrum banane diyemiyorum çünkü böyle düünmüyorum sadece eşinizle evlenmiyorsunuz ailesiylede evleniyorsunuz

belki boşu boşuna böyle düşünüyor olabilirm yaşayıp görcez bakalım :)

ben babama çok yakın olduğum için, belkide onun çocuklarına karşı davranışları farklı geldiği için belkide böyle düşündüm. eşinin ailesi ile birlikte yaşamyıp sorun yaşayan çok kişi var burdada okuyoruz. ben ailesiyle mi evlenyrum banane diyemiyorum çünkü böyle düünmüyorum sadece eşinizle evlenmiyorsunuz ailesiylede evleniyorsunuz

belki boşu boşuna böyle düşünüyor olabilirm yaşayıp görcez bakalım :)

Doğru düşünüyorsun sana kesinlikle katılıyorum ancak kp' nin mizacı farklı bir şey, tutumu farklı bir şey. Belki de sadece sağa sola söylenen ama etrafındakilerin kararlarına çok ta müdahil olmayan bir kişi olabilir. Bu zamanla anlaşılır tabii.

Dediğin gibi ailelerde evleniyor ister istemez. Dikkatli olmak, iyi gözlem yapmak lazım...

yüksek sesle bağırarak konuşmak ayrı,gövde gösterısi yapar gibi otarite kurmak ayrı, hangisi uyuyor anlattıklarına canım
:40:

O hiç aramaz sormaz dediğin baba evlendikten sonra bak nasıl arayacak, her halta burnunu sokacak.
Evlenince kıymete biniyor oğulları haberin olsun.
Ayrıca kendi baban gibi annen gibi olmalarını bekleme.
Beklentilerini azalt. Resmi olmak en güzeli.
Merhaba nasılsınız sağolun yeterli.
Ne kadar soğuk ıyy dediğini duyabiliyorum :)
Evlendikten sonra çok değil bir kaç ay sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.:ssz:

Back
X