Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz?

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Tecrübeli ablalarım yardımınıza ihtiyacım var :KK37:

2 aylık evliyim. Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz gerçekten bilmek istiyorum. Ben zaten her zaman herkese karşı mesafeli duran biriyim. Eşimin ailesine karşı da öyleyim. Kv kimseyle iyi geçinemez kendi annesini bile aramaz sormaz 2 kardeşi var onlarla da 0 iletişim. Çünkü sürekli insanlara laf sokma çabası içerisinde. Laf sokunca mutlu oluyor. Kp beni sever bende ona saygısızlık etmediğimi düşünüyorum. Eşimin kardeşi de üniversite için başka bir şehirde buraya gelince bizde kalmışlığı bile vardır çalıştığım halde ne yemek isterse onun için özel olarak yapmışımdır. Ama eşim bu durumdan şikayetçi!

Ailesine karşı mesafeli davrandığımı onlarla görüşmek istemediğimi, soğuk davrandığımı söylüyor. Tabi bu yüzden tartıştığımızda oldu. Evet tamamen kendimi açmıyorum onlara ama mesafeli davranmak istiyorum. Çünkü annesini kendi annem gibi göremiyorum o da beni kendi çocuğu gibi görmüyor. Nişanlıyken birkaç davranışı beni soğutmuştu yalan değil. İçimden samimi olmakta gelmiyor açıkçası! Eşime nasıl davranmamı istiyorsun geldiklerinde üstlerine mi atlayayım, sevgi gösterisi mi yapayım? bir saygısızlık yapmadım hiçkimseye, ama yakında davranamam ben böyleyim dedim. Yanlış mı yapıyorum? Mırç mırç bir ilişki istemiyorum. Çok samimi olmak istemiyorum. Evlerimiz uzak birbirine. Bugün çalışıyorum eşimde ailesine gitti izinli. Akşam yemeğe buraya gel diye ısrar ediyor oraya gitmem saat 8i bulur. Bir daha eve dön yorgun argın. Böyle yaparak bizim daha çok ısınmamızı sağlıyor sanırım. Mutlu oluyor. Ama içimden çok sıkı fıkı olmak gelmiyor!!!

Kendi adıma konuşuyorum biz çok samimiyiz. Mesafe falan yoktur aramızda. Kötü hiç bir şey yaşamadık bugüne kadar çok şükür. Anlaşmazlıklar oldu evet ama uzatılmadı hiç bir zaman.

Çoğu arkadaş mesafeli olmaktan yana. Aile sıkıntı çıkarıp sizi huzursuz ediyorsa evet mesafe koyulur ama ortada hiç bir şey yokken sırf eşinin ailesi diye önyargılarla mesafe koyana pek hak veremiyorum.

Kendi adıma konuşuyorum biz çok samimiyiz. Mesafe falan yoktur aramızda. Kötü hiç bir şey yaşamadık bugüne kadar çok şükür. Anlaşmazlıklar oldu evet ama uzatılmadı hiç bir zaman.

Çoğu arkadaş mesafeli olmaktan yana. Aile sıkıntı çıkarıp sizi huzursuz ediyorsa evet mesafe koyulur ama ortada hiç bir şey yokken sırf eşinin ailesi diye önyargılarla mesafe koyana pek hak veremiyorum.

Ne güzel samimi olmanız Allah bozmasın. Ama ben olamıyorum. Evet sorunlarımız oldu ama hiçbirini uzatmadım sormadım ilgilenmedim. Sanırım içimde birikti belki de bu yüzden samimi olmak istemiyorum. Çünkü bir yakınlıkta görmüyorum.

Asgari saygıyı elden bırakmamaya gayret ediyorum, bu konuda eşimle bir anlaşmam var,beni kendimi savunmak zorunda bırakma, bırakırsan ben kendimi fena savunurum benim dediklerim unutulmaz sen oğullarısın sana kin gütmezler

Kendimi savunacak bir sorunum olmadı aslında ilgilenmiyorumda. Düğünde kendi akrabaları takılarını kv vermişler onu bile sonradan duydum sormadım ilgilenmedim.

5 gorumcem var kayınpederım yok...gayet saygılıyız karsılık sevgılıyız yapı olarak ıkı tarafta cok sevgı selı sozcukler kullanan ınsanlar degılız ama hal ve hareketlerımızle sevgımızı bellı edıyoruz sımdılık sukur hersey yolunda 4 yıl oldu

Bende çok samimiyim canım. Bu biraz iki tarafında iyi niyetiyle mümkün. Mesela benim kayinvalidemde yeni gelin gibi çok saftir canını verir herkes için. O yüzden bende yeri geliyor kendi annemi ikinci plana atıyorum. Çünkü kendi annem bana kayinvalideni kirmicaksin yeri gelir beni ikinci plana aticaksin der. Ama mesela benimde gorumce sorunlu. Bazen çok iyidir bazen de aşırı çakal. Benden de büyük. Afedersin ota boka karismak isteyen bi tip Mecbur idare ediyorum bazen ama izin de vermiyorum.

Mesafe her zaman iyidir.
İnsan yeri gelip kendi anasıyla babasıyla anlaşamıyo çok sık görüşünce.
Bu yüzden ben çok anlamsız buluyorum dipdibe olmayı devamlı.
Ve erkeklerin de birbirinden hoşlanmayan insanları devamlı
Bi araya getirme çabalarını anlamıyorum yani.
Sevmiyolar işte birbirlerini niye zorluyosun dimi.

Ben eşimin ailesiyle 2 haftada bir bi iki saat görüsüyorum
Bi de yılda bi kere ramazanda gelirler
Valla çok bile bence
Elimde olsa onu da görmem de eşim benim aileme düşkündür
Ben ne zaman gitsem gelir aileme
Bu yüzden ayıp olmasın diye gidiyorum onu da
Yoksa hiiiiç umruma değiller evlat olsa sevilmez valla kayınvalidem

Benimde mesafeli bir ilişkim var. Daha doğrusu mesafeyi korumaya çalışırım. Aslında kayınvalidem mırç mırç sever ama ben yapı olarak öyle değilim. Anneme bile 2-3 hafta da bir gider 2 saat oturur gelirim. Eşimede ısrar etmem gel diye. Ama kayınvalidem de eşimde alıştı bu duruma. Artık kabul ettiler. Zamanla oturuyor bu işler. kasmayın ilk birkaç sene birbirini tanıma aşamaları. Ama herşeeeey rayına oturur.

Mesafeli olman güzel sirf esin istiyor diyede mirc mirc bir yakislasma olmasin aranizda
Ama madem yenege cagirdi sizi git ama yinede mesafeli ol
Esinde bunu zamanla anlayacaktiir...

Bende çok samimiyim canım. Bu biraz iki tarafında iyi niyetiyle mümkün. Mesela benim kayinvalidemde yeni gelin gibi çok saftir canını verir herkes için. O yüzden bende yeri geliyor kendi annemi ikinci plana atıyorum. Çünkü kendi annem bana kayinvalideni kirmicaksin yeri gelir beni ikinci plana aticaksin der. Ama mesela benimde gorumce sorunlu. Bazen çok iyidir bazen de aşırı çakal. Benden de büyük. Afedersin ota boka karismak isteyen bi tip Mecbur idare ediyorum bazen ama izin de vermiyorum.

Kendi annem gibi değilki benim annem gelse mutfağa girer yemeğimi yapar yardımcı olur ama kv öyle değil. Misafir gibi davranıyor ben onlara gittiğimde yardımcı olurum ona. Ama bana surat yaptığı bile oluyor eşimde görüyor bunu

Mesafeli olman güzel sirf esin istiyor diyede mirc mirc bir yakislasma olmasin aranizda
Ama madem yenege cagirdi sizi git ama yinede mesafeli ol
Esinde bunu zamanla anlayacaktiir...

İçimden gelse olucam ama gelmiyor. Zmanla ne olur bilmiyorum. İnşallah anlar eşimde. Ben böyleyim diye aileme cephe alacak diye korkuyorum açıkcası

Ben mesafeli olmaya çalışıyorum. Kandilden kandile KV anca ararım yada hastalıkta. KV samimi oldukça kendini salacak herşeyini sana yıkacak bi tip çünkü. Ayrıca başkasının yanında bana sorulan sorulara atlıyı konuşturmuyo bile. Kötü niyetli değil biliyorum ama hoş değil işte. Eltilerimle de pek samimi değilim samimiyetlerine de inanmıyorum ama görümcelerimi severim esimede söylerim en çok ablalarını seviyorum diye. Herkes bir değil canım. Ben mesafe koymasam biliyorum ki herkes kendini bi tarafa çekecek. Eşinden farkında ve bişey demiyo. Sende kendini ayarla. Cidden samimilerse beklentileri yoksa sende samimi ol. Farklıysa tabiki de mesafenin koy.

ilk zamanlar cok sevdim hepsini iyi niyetin dibindeydim , kendimi biraktim onlar mutlu olsun onlarin istedigi gibi yapalim derkeeennn baktim tepeme cikmislar altindan cikamadim bu yukun kendim olmaya basladigimda olaylardan rahatsiz olup susup surat astim onlarda karsilik verip kustuler artik gorusmuyorum ,, simdiki aklim olsa yine kendim gibi olurdum guzellikle annecigim diye diye sorunumu paylasirdim.

Tecrübeli ablalarım yardımınıza ihtiyacım var :KK37:

2 aylık evliyim. Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz gerçekten bilmek istiyorum. Ben zaten her zaman herkese karşı mesafeli duran biriyim. Eşimin ailesine karşı da öyleyim. Kv kimseyle iyi geçinemez kendi annesini bile aramaz sormaz 2 kardeşi var onlarla da 0 iletişim. Çünkü sürekli insanlara laf sokma çabası içerisinde. Laf sokunca mutlu oluyor. Kp beni sever bende ona saygısızlık etmediğimi düşünüyorum. Eşimin kardeşi de üniversite için başka bir şehirde buraya gelince bizde kalmışlığı bile vardır çalıştığım halde ne yemek isterse onun için özel olarak yapmışımdır. Ama eşim bu durumdan şikayetçi!

Ailesine karşı mesafeli davrandığımı onlarla görüşmek istemediğimi, soğuk davrandığımı söylüyor. Tabi bu yüzden tartıştığımızda oldu. Evet tamamen kendimi açmıyorum onlara ama mesafeli davranmak istiyorum. Çünkü annesini kendi annem gibi göremiyorum o da beni kendi çocuğu gibi görmüyor. Nişanlıyken birkaç davranışı beni soğutmuştu yalan değil. İçimden samimi olmakta gelmiyor açıkçası! Eşime nasıl davranmamı istiyorsun geldiklerinde üstlerine mi atlayayım, sevgi gösterisi mi yapayım? bir saygısızlık yapmadım hiçkimseye, ama yakında davranamam ben böyleyim dedim. Yanlış mı yapıyorum? Mırç mırç bir ilişki istemiyorum. Çok samimi olmak istemiyorum. Evlerimiz uzak birbirine. Bugün çalışıyorum eşimde ailesine gitti izinli. Akşam yemeğe buraya gel diye ısrar ediyor oraya gitmem saat 8i bulur. Bir daha eve dön yorgun argın. Böyle yaparak bizim daha çok ısınmamızı sağlıyor sanırım. Mutlu oluyor. Ama içimden çok sıkı fıkı olmak gelmiyor!!!

hiç haz etmem kendilerinden.
eşimin yanında bana harika davranıp o yokken diş gösteriyolar çünkü.
ben de o politikayı öğrendim onlardan.
eşimin yanında iyi davranıp, o yokken adam yerine koymuyorum..
böyle saçma bi sistem bizimkisi.

Yürüdüğün yolda devam et.
Burdan alkışlar yolluyorum size
Ben mesafeli olmaya çalışıyorum. Kandilden kandile KV anca ararım yada hastalıkta. KV samimi oldukça kendini salacak herşeyini sana yıkacak bi tip çünkü. Ayrıca başkasının yanında bana sorulan sorulara atlıyı konuşturmuyo bile. Kötü niyetli değil biliyorum ama hoş değil işte. Eltilerimle de pek samimi değilim samimiyetlerine de inanmıyorum ama görümcelerimi severim esimede söylerim en çok ablalarını seviyorum diye. Herkes bir değil canım. Ben mesafe koymasam biliyorum ki herkes kendini bi tarafa çekecek. Eşinden farkında ve bişey demiyo. Sende kendini ayarla. Cidden samimilerse beklentileri yoksa sende samimi ol. Farklıysa tabiki de mesafenin koy.

Samimi olsam biliyorumki kv bir süre sonra benle çok kötü olacak. Kimle iyi olsa şuan diş biliyor

hiç haz etmem kendilerinden.
eşimin yanında bana harika davranıp o yokken diş gösteriyolar çünkü.
ben de o politikayı öğrendim onlardan.
eşimin yanında iyi davranıp, o yokken adam yerine koymuyorum..
böyle saçma bi sistem bizimkisi.
Hmm sanırım benim kv benim ailemin yanında daha bir samimi davranıyor bana birkaç kere öyle hissettim. Yoksa başka zamanlar surat asar laf sokuşturur fln. Aslında saçma değil bende mi öyle yapsam :D

Back
X