Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz?

Mesafe her zaman iyidir.
İnsan yeri gelip kendi anasıyla babasıyla anlaşamıyo çok sık görüşünce.
Bu yüzden ben çok anlamsız buluyorum dipdibe olmayı devamlı.
Ve erkeklerin de birbirinden hoşlanmayan insanları devamlı
Bi araya getirme çabalarını anlamıyorum yani.
Sevmiyolar işte birbirlerini niye zorluyosun dimi.

Ben eşimin ailesiyle 2 haftada bir bi iki saat görüsüyorum
Bi de yılda bi kere ramazanda gelirler
Valla çok bile bence
Elimde olsa onu da görmem de eşim benim aileme düşkündür
Ben ne zaman gitsem gelir aileme
Bu yüzden ayıp olmasın diye gidiyorum onu da
Yoksa hiiiiç umruma değiller evlat olsa sevilmez valla kayınvalidem
Oğullarını seversiniz bi o doğuran,emek veren anneleri sevmezsiniz.Gün olur devran döner birgün sizde kayınvalide olursunuz..

Tek gelinim ve kaynanamla cok iyi anlasiyorum kayinpederimlede sakalar havada ucusuyor cunku oda sakaci bir insan alinmaz gucenmez. Ben herseyin karsilikli oldugunu dusunuyorum onlar bana mesafeli olsaydi bende mesafeli davranirdim. Senin gibi dusunuyorum esim istedi diye vicik vicik hareketler yapamam

4 yıllık evliyim 'siz' derim kayınvalideme.
Pişman değilim
Zaten çok sıcakkanlı biri değil söz konusu eş ailesi olunca duble mesafeyi severim
Saygı önemli şey, onu korumaya gayret gösteriyorum

Mırç mırç olmak zorunda değilsin ama hep te hayır deme arada tamam de git yemeğini ye nasılsınız iyi misiniz de gel, boşver.

Genel olarak aramız iyidir çok şükür.
Beni hiç üzmediler ben de bir defa saygısızlık yapmadım.
Haftada birkaç defa ararım.
Elimizden geldiğince evimizde ağırlarız,müsait oldukça gideriz.

Bende nişanlılık dönemine kadar çok samimiydim dewamlı arar sorardım. İlgiliydim devamlı gitmek isterdim. Sonra bir şeyler oldu çok üzüldüm aslında sewilmediğimi istenmediğimi anladım mesafeli olmaya karar werdim. N kadar mesafeli olursan o kadar az üzülüyorsun. Artık sorgulamayı bıraktım. Şuan hastalık bayram seyran olmadıkça aramıyorum. Ne kadar huzurlu olduğumu anladım. Bence en güzelini yapıyorsunuz. Keşke bende en baştan böyle yapsaydım da üzülmeseydim :( En güzeli mesafeli olmak...

Bunun bir kuralı yoktur ki; aldığın kadar verirsin genelde.
Ben "siz" diye hitap ediyorum. Adını hiç söylemiyorum.
Bu kadarını hak ediyor benimki.
Ama seninkiler çok iyi olabilir. Aranızda sorunlar olmayabilir. Ön yargıya kapılma sakın.

Oğullarını seversiniz bi o doğuran,emek veren anneleri sevmezsiniz.Gün olur devran döner birgün sizde kayınvalide olursunuz..

etme bulma dünyası sevmemek için çok sebebim var..ben kayınvalidem gibi biri olursam gelinimin de beni sevmesini beklemem zaten..o yüzden sorun yok bence.

Tecrübeli ablalarım yardımınıza ihtiyacım var :KK37:

2 aylık evliyim. Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz gerçekten bilmek istiyorum. Ben zaten her zaman herkese karşı mesafeli duran biriyim. Eşimin ailesine karşı da öyleyim. Kv kimseyle iyi geçinemez kendi annesini bile aramaz sormaz 2 kardeşi var onlarla da 0 iletişim. Çünkü sürekli insanlara laf sokma çabası içerisinde. Laf sokunca mutlu oluyor. Kp beni sever bende ona saygısızlık etmediğimi düşünüyorum. Eşimin kardeşi de üniversite için başka bir şehirde buraya gelince bizde kalmışlığı bile vardır çalıştığım halde ne yemek isterse onun için özel olarak yapmışımdır. Ama eşim bu durumdan şikayetçi!

Ailesine karşı mesafeli davrandığımı onlarla görüşmek istemediğimi, soğuk davrandığımı söylüyor. Tabi bu yüzden tartıştığımızda oldu. Evet tamamen kendimi açmıyorum onlara ama mesafeli davranmak istiyorum. Çünkü annesini kendi annem gibi göremiyorum o da beni kendi çocuğu gibi görmüyor. Nişanlıyken birkaç davranışı beni soğutmuştu yalan değil. İçimden samimi olmakta gelmiyor açıkçası! Eşime nasıl davranmamı istiyorsun geldiklerinde üstlerine mi atlayayım, sevgi gösterisi mi yapayım? bir saygısızlık yapmadım hiçkimseye, ama yakında davranamam ben böyleyim dedim. Yanlış mı yapıyorum? Mırç mırç bir ilişki istemiyorum. Çok samimi olmak istemiyorum. Evlerimiz uzak birbirine. Bugün çalışıyorum eşimde ailesine gitti izinli. Akşam yemeğe buraya gel diye ısrar ediyor oraya gitmem saat 8i bulur. Bir daha eve dön yorgun argın. Böyle yaparak bizim daha çok ısınmamızı sağlıyor sanırım. Mutlu oluyor. Ama içimden çok sıkı fıkı olmak gelmiyor!!!
Esinizle evlendiginiz zaman annesi-babasi, kardesleri, dayilari, teyzeleri, halalari vs... ile de evleniyorsunuz, bu kacinilmaz bir gercek pek cok kisi icin. Anneme babama yada her ne kisiye boyle davrandin diye tartismaya yonelen evlilikler zaten pek saglikli baslamiyor maalesef. Bu ileride daha da buyuk kirginliklara yol acabiliyor. Siz esinizi sevdiginiz icin onunla evlenip bir yuva kurma karari aliyorsunuz. Onun ailesini de sevmek yada onlarla iyi anlasmak zorunda degilsiniz. Bunun aksi fedakarlik olur. Benim fikrimce siz esiniz mutlu olsun diye onun istedigi yonde annesiyle samimi olmak yerine araya mesafeler koyarak gorusebilirsiniz. Icinizden nasil geliyorsa oyle davranin. Daha cok yenisiniz. Sirf esiniz mutlu olsun diye sizin kendi istemediginiz seyleri yapmak zamanla sizi yipratir. Birakin onlarin istedigi gibi olarak onlari mutlu etmeyi, siz once kendinizi mutlu edin, orta yolu ortak kararlarla bulun. Araniza ne kalin duvarlar orun ne de tamamen bos birakip onlarin istedikleri gibi sizi yonlendirmesine izin vermeyin.

2 aylık evliyim. Eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz gerçekten bilmek istiyorum. Ben zaten her zaman herkese karşı mesafeli duran biriyim. Eşimin ailesine karşı da öyleyim. Kv kimseyle iyi geçinemez kendi annesini bile aramaz sormaz 2 kardeşi var onlarla da 0 iletişim. Çünkü sürekli insanlara laf sokma çabası içerisinde. Laf sokunca mutlu oluyor. Kp beni sever bende ona saygısızlık etmediğimi düşünüyorum. Eşimin kardeşi de üniversite için başka bir şehirde buraya gelince bizde kalmışlığı bile vardır çalıştığım halde ne yemek isterse onun için özel olarak yapmışımdır. Ama eşim bu durumdan şikayetçi!

Ailesine karşı mesafeli davrandığımı onlarla görüşmek istemediğimi, soğuk davrandığımı söylüyor. Tabi bu yüzden tartıştığımızda oldu. Evet tamamen kendimi açmıyorum onlara ama mesafeli davranmak istiyorum. Çünkü annesini kendi annem gibi göremiyorum o da beni kendi çocuğu gibi görmüyor. Nişanlıyken birkaç davranışı beni soğutmuştu yalan değil. İçimden samimi olmakta gelmiyor açıkçası! Eşime nasıl davranmamı istiyorsun geldiklerinde üstlerine mi atlayayım, sevgi gösterisi mi yapayım? bir saygısızlık yapmadım hiçkimseye, ama yakında davranamam ben böyleyim dedim. Yanlış mı yapıyorum? Mırç mırç bir ilişki istemiyorum. Çok samimi olmak istemiyorum. Evlerimiz uzak birbirine. Bugün çalışıyorum eşimde ailesine gitti izinli. Akşam yemeğe buraya gel diye ısrar ediyor oraya gitmem saat 8i bulur. Bir daha eve dön yorgun argın. Böyle yaparak bizim daha çok ısınmamızı sağlıyor sanırım. Mutlu oluyor. Ama içimden çok sıkı fıkı olmak gelmiyor!!!
her ıkı aıleye karsıda saygılı ama mesafelıyız...

Benım aılem sehır dısında o nedenle esımle 3 kez bırlıkte yanlarına gıttık evlendıkten sonra ıkısı bayramdı bırıde balayı donusuydu, ama ben esım olmadan cok gıttım geldım. eşin neden gelmedi dersen??? ben kamu da o özel sektörde çalışıyor ızınler denk gelmedı o nedenle...

Eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz onlarada ortalama 2 haftada bır pazar gunu genelde ugrar en fazla yarım saat oturur kalkarız, bırde bayramlarda muhakkak gıderız.

Ben aramam ailesini cok sık ayda bır belkı ya da özel günlerde ararım, esımde benım aılemı dogum gunu kandıl bayram vs gıbı ozel bır durum yoksa aramaz... Aıleler de beklemez zaten, iş güç kendi derdimiz kendimize yetiyor ama tabiki herkes ailesi ile telde falan bagımsız ıstedıgı kadar konusur -görüşür..

Bizde durum böyle..

Mesafe en güzeli haddini aşan olmuyor bu şekilde ben yapı olarak zaten mesafeli soğuk bir insanımdır herkesle bir duvarım çizgim vardır bu iyi oldu :KK53:Nişanlıykende bayramlarda kandillerde özel durumlarda telefonla konuşurduk zaten 1-2 hafta da bir kısa süreli görürdük birbirimizi hala daha öyle pişman değilim eltim çok samimi oldu şimdi küsler:KK51:Çok samimiyet tez ayrılık getiriyor samimilik herkeste aynı tepkiyi vermiyor kimine yaramıyor işte:KK14:

Ben de 3 aylık evliyim.Benim ki arada şakayla karışık laf sokar ama severim.İstese yılanı deliğinden çıkarır sevmediklerine yaptıklarını görüyorum ama bana dokunmuyor sağ olsun :D Beni tehdit olarak görmüyor o yüzden dikenlerini batırmıyor sanırım :) Hep saygılı davrandım onlara gittiğimde de elimden geldiğince işlerine yardım ettim..Şimdiye kadar atışmamız tartışmamız olmadı.Mesafeyi koruduk.Mesafe her zaman iyidir..

Selam
Benim kayınvalidem çok konuşkan cana yakın bir kadın. Ben de sevildiğimi hissettiğimde karşılık veririm. Kayınpederim saygılı mesafeli bir adamdır ama kızı gibi sever beni, kendi çocuklarına da öyle zaten. Görümcelerim ve eşimin abileri de var büyük bir aile, onlarla da hiçbir zaman büyük bir anlaşmazlığım olmadı olanları da genelde içime atıp üstünü örttüm.
Ama ben de evliliğimin başlarında/ söz nişan dönemlerinde senin gibiydim insanları çözmek için zaman verdim kendime. Ama eşim hiçbir söz etmedi.
Şu an çok sıkı fıkı bir ilişkimiz var gerçekten haftada birkaç kez eşimin tüm ailesi buluşur biz de gideriz, ben çok da keyif alıyorum. Ama belki bunun sebebi yurtdışına yeni gelmiş olmam ve Türklerle olmaktan mutlu olmamdır... Daha önce biz eşimle Tr'de yaşarken yazları sadece iki-üç hafta geçirirdik hep bizde kalırlardı o kadar, şimdi durum öyle değil tabii.

Belki haftada bir yemeğe çağırsan, bayramlarda doğumgünlerinde ilk sen hatırlayarak hediye alsan hoşuna gider eşinin.
Soğuk olma mesafeni koru sevdiğini saydığını belli et yeterli.

Ben 5yıldır görüsmüyorum
Bir takım tatsızlıklar yasandı aramızda.
Haa boylesi guzelmi benim acimdan gzel ama aile baglari acisindan hos bise degil.

Ben bana,yuvama,evime,sabrıma,psikolojime zararı olan herkesi elimin tersiyle itmeyi ogrendigimden beri mutlu biriyim.
Onlarda zarar veriyodu duvar ördüm.
Huzurlumuyum sukurler olsun cook.

Back
X