esinizin akrabalarini aģirlamayi severmisiniz

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariyla :( yüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam:(....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum :(((

Kız sen gene başladın hizmet mizmet içerikli konulara :KK14:
Yav madem zoruna gidiyor bu kadar hizmet etme sen de ya da ne dicem gene hoşuna gitmicek ama evlenmeyecektin madem çoğu evlilik böyle kocan da o ailesi de hep senden hizmet bekler bunu bilmeden mi evlendin nedir senden küçüğüm ben bile biliyorum yani :işsiz:

uslup olarak size ters gelmisler bende hoslanmam bu tarz emrivaki tavirlardan daha guzel rica ederek denilse belki sizde yaparken yorulsaniz bile en azindan insanlarin sicakligi sebebiyle moraliniz bozulmaz yuz goz olmayin cok sık sık da gelinmez zaten

buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariyla :KK43: yüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam:KK43:....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum :KK43:((
Abartılacak bir durum yok. Sadece görgüsüzler. Sen de masayı tam hazırla agızlarına laf vermemek için.

Büyük konuşmamak lazım ama
Çayımı doldur ben wc ye gidiyorum nedir :oha:
Onlara da çatal koyacaksın diye iş öğretmek nedir :bicak:
Hizmet kısmına bir şey diyemem de bunlar ne ya :KK57:

Adabı muaşeret kitabı al bu aileye sen :oha: özellikle ben wc ye gidiyorum diyene
Bide haremlik selamlık yap eşin kendi yapsın erkeklere servisi :rolleyes:
Kadınlarda kendi arasında halleder zaten :KK28:

Misafir sevmiyorum daha doğru ifade ile evindeyken rahat edemediğim insanları ağırlamayı sevmem hiç.Eşimin akrabalarını bir görevin yerine getirilmesi olarak en iyi şekilde ağırlamaya çalışırım buna bayıldığım söylenemez.Neyse ki uzaktalar az ve öz gelirler .
Konuna cevap mesafeyi koru ve az görüş ,geldiklerinde de sık dişini.

Kisiri bende catalla yerim .
Mezelerde yani catal bulunmasi lazimdi
Cok buyuk bir mevzu degil
Kibar koNussalar olur tabi koy,ver,al olmamis ..
Bi de misafir agirlamak oyle oluyor
Yani kv tarafi otur kizim sen cay ic demez
Adi ustunde senin misafirin.
Bu kadar olay olacaksa misafir agirlamayin .
Mesela bugun biri bana gelmek istedi
Allah askina disarda bulusalim hic havam yok dedim
Disarda bulustuk
Hesabi odedim kafam rahat ;)

Misafir severim de adaplı olanı.
Emir kipinden nefret ederim.
Çay dök wcye gidiyorum nedir ya çayınızı wcde mi içersiniz amca? demek var da işte.
Zaten böyle yardım sevmeyen misafir geldiğinde ev sahibinin çay yudumlaması bile bi nimet.
Yapacak birşey yok huyları bu.

Akraba değil de zorunlu misafirlikten nefret ediyorum. Eşimin ailesinden uzaktayız. Bizim buraya onların akrabalardan kim gelse, yakın uzak farketmez; ailesi tarafından tembihleniyoruz davet edin gelsinler diye.

Büyük konuşmamak lazım ama
Çayımı doldur ben wc ye gidiyorum nedir :oha:
Onlara da çatal koyacaksın diye iş öğretmek nedir :bicak:
Hizmet kısmına bir şey diyemem de bunlar ne ya :KK57:

Adabı muaşeret kitabı al bu aileye sen :oha: özellikle ben wc ye gidiyorum diyene
Bide haremlik selamlık yap eşin kendi yapsın erkeklere servisi :rolleyes:
Kadınlarda kendi arasında halleder zaten :KK28:

Haremlik selamlik konusunu bu konuya nasil adapte ettiniz ?
Merakimdan soruyorum

Kayın pederinin herkesin icinde olmaz bu çatal getir demesi cok onur kırıcı bi durum.
Esinle ve ailesiyle konuş bu durumu
Madem misafirden bu kadar rahatsizsin..
Valla bende hic sevmem misafiri ne yalan soyliyim

buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariyla :KK43: yüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam:KK43:....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum :KK43:((

Esimin benim farketmez misafire hizmeti severim
Kaba misafirim olmadı hiç olsada çok hoş karsilamazdim sanırım

Mesele eşin akrabalarını ağırlamak değil.
Edep, adap ve şükür bilmeyen insanları ağırlamak olmalıydı.
Eğer size dendiği gibi bana 'çatal koy' denseydi, 'benim evimde ben böyle servis ediyorum, siz kendi doğrunuzla çağırır, ağırlarsınız misafirinizi' derdim ki buna benzer bir şeyler demişliğim vardır.
İkram ettiğim bir şeye teşekkür etmeyen ve hizmet eri gibi emreden insanları da 2.ye evimde görmek mümkün olamaz.

Hani eşinin az yardım etmesinden yakınıyor ya
Haremlik selamlık olunca erkeklere hizmet etmiyorsun eşin ediyor :KK70:
Kadınlarda zaten kedi arasında o işi döndürüyor genelde yani rahat oluyor

Bunu cin fikirlik olarak algılayabiliriz :deli:

Anladim simdi o tip bi erkek orta yerinden catlasa yardim etmez ama ;)

Hani eşinin az yardım etmesinden yakınıyor ya
Haremlik selamlık olunca erkeklere hizmet etmiyorsun eşin ediyor :KK70:
Kadınlarda zaten kedi arasında o işi döndürüyor genelde yani rahat oluyor

Bunu cin fikirlik olarak algılayabiliriz :deli:
Hahah iyiymiş çünkü misafir geleceğinde kadın oflayıp pufluyor biraz da erkek desin of çay servisiyle uğraşamam diye :KK53:
Birde bazı ailelerde kadına eşi yardım ettiğinde kadını ayıplarlar oğluma iş yaptırıyor diye böyle zihniyetler de var.

Abartılacak bir durum yok. Sadece görgüsüzler. Sen de masayı tam hazırla agızlarına laf vermemek için.
ya kuru pasta ve meze vardi 2 cesit gorumceme de ssordum aynen tatli kasi koy dedi ama o adam oyle dedi ya hala sinirimden uyuyamiyorum.zaten sevmiyorum.ondan bukafat batti galiba ama yinede yanlis di yaptigi bazen caya koyu der geri açtirir falan vi artist harrketler allam.olcem.sonirden keske.bidaha hic.karsilasmasak

Back
X