esinizin akrabalarini aģirlamayi severmisiniz

Neden okadar servis acip önlerine hazirlik yapiyorsun ki sen bol derin alistirmissin milleti tabiki cocugunla ilgilenemezsin canim bu kadar cok yapma iki cesit yeter aksam yemegi degil caya geldiyse kusura bakma ama cok abartmissin..
Boyle boyle yaparak basimiza cikariyoruz milleti zaten muhattab olmamak en guzeli sadece yap servisini gec cok diyologa falanda girme ki millet anlasin senin hizmetci olmadığını bu evin esi birde cocgun olduğunu unutma kimseye haddinden fazla deger verme ve eger seni uzcek laf soyluyorlarsa sende onlara soyle. Oturmaya gittiginizde de bu sefer sende ayni hareketi yap belki anlar
En onemlisi çocuğun senin herkes hersey bos... Bala da batirsan yagada yatirsan kimseyi memnun edemezsin.. Eksik bakan elsik görür..

buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariyla :KK43: yüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam:KK43:....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum :KK43:((
ben annem babam ablam dışında uzun süreli misafir sevmem ağırlayamam da yemek de yapamam

buaksam.teyzeler enisteler gorumce kaynanalar hepsi bizdeydi kendimi inanilmaz ezik hissettim.nedense...gerci onlarin icinden hep oyle hissediyorum amaa buaksam uzun zamandir hissetmedigim.duyguya burundum yuzumde asik di elimde olmadan...hele babasi tatli kasini gotur catal getir diye emredince ssinirden oldum ama mecbur yapmak zorunda olmak daha berbat ne diyim simdi ben adama kısir falan vardi daha rahat yeyin diye baba tatli kasigi getirdim dedim yogurtlu meze vardi.sen yinede herkeze catal da koyacan dedi herkezin icinde..zoruma gitti...amcasi cay dök ben wc ye gidiyorum dedi bu zoruma gitti kenndii cayimdan bir yuduum aliyorum caylari bitiyor buz gibi oldu cayim icemedim kimsede cayini ic ben koyarim diye nezakette bulunmadi yoruldun kizim diyen olmadi...herkez yayyildi servis bulasik cocumlada hic ilgilenemedim esimde bana akraba ortaminda selam.bile vermez kenddini kaybeder... bir iki tabak getirdi bir iki cay koydu tabi yukumu hafifletmez bunlar ...cok sukur sık gelmiyolar ayni sehirde yasiyoruz butun akrabalariyla :KK43: yüz versem hep gelirler...of iyi degilim.suan onlar gidince esimin bile basi agridi sarildik iyikide kendi evimizdeyiz dedik( daha once beraber yasiyorduk ayni kadro hep kaynanamlardalardi) o gunleri hatirladim.bu aksam:KK43:....bunlar cok agir degilmi bir gelin icin...yabanci oldugu bir sulaleye tek basina hizmet etmek her dediklerini misafir diye alttan almak ufak tefek de olsa....bana agir geldi kaldiramiyorum :KK43:((
Hak veriyorum sana ben de nedense eşimin aile tarafında kendimi hep ezik hissederim. Evde misafir ağırlamayı çok severim ama böyle hele ki pek sevmediğim insanlar gelince bi de kendi evimde bana emir verilince hiç ama hiç mutlu huzurlu olmuyorum. Senin eşin gibi benim eşimde kendi tarafı gelince beni unutur bunun sebebinide hala bilmiyorum ve kaç kere bu konuda eşime konuştum kendimi çok huzursuz ve tek hissediyorum bana biraz destek çık misafirlerin yanında gibi konuşmalar yaptım ama nafile kendi tarafina gelince kendimizden geçiyoruz yanii

kaynana ve gorumce kocasi falan 2 ayda bir gelirler teyzelerde daha fazla arasi uzundur gelmelerinin ama bi gelirler tam gelirle4 iste...aybeb benim esimd3 oyl3 onlardan kim gelse anasini babasini da cagirir yada onlar duyarsa gelirler esime dedim ama bidaha cagarma kaynasamiyorum ben akrbalarinla bbabbanlar varken dedim tamam dedi ama duyarlarsa da gekiyolar arsizlar

ay aynı aynı.. kimi davet ediyorsam benim kv kp de hemen damlarlar.. duyarlarsa diğer akrabalar da... hizmetçi gibi bütün gece uğraş dur

garsonluk muamelesi resmen insanlarin ortasinda boyle ithamlarda bulunmalari cok morel bozucu bi durum.. Benim basima boyle bi durum gelse yuz ifademden hemen belli olurdu acikcasi. bu durumu kv ve alakali ( esinizin ailesinden) kisilerle boyle devam etmemesi icin konusun bence .cevremden cok gordum boyle olaylari ve inanin o insanlarin cektigi zorlugu bilirim surekli insanlar tarafindan eziliyorlar ne yazikki cok uzucu birsey ..

bende kp sorarım ayakta kahve içermişiniz diye sonuçta yaslı insanlar rahatsız olmasınlar diye ,
yaparsan içeriz ,yaptında içmedik mi , yap tabii niye içmeyelim der o an gerçekten kendimi zor tutuyorum .
çok sık görüşmemeye çalış mümkünse senede 1 kere oda cocugun doğum gününde

eşimin akrabalarını hayatta eve davet etmem. telefonda geleceğiz derlerse ıh mıh peki derim. nefret ettiklerime bahane bulurum. ne kadar az gelirlerse ben o kadar mutlu. bu arada misafirlere pek yüz verme, gelmeyi azaltırlar. sana terbiyesizlik yaptıklarında hemen kaynana silahını kullan (duygu sömürüsü)

Neden okadar servis acip önlerine hazirlik yapiyorsun ki sen bol derin alistirmissin milleti tabiki cocugunla ilgilenemezsin canim bu kadar cok yapma iki cesit yeter aksam yemegi degil caya geldiyse kusura bakma ama cok abartmissin..
Boyle boyle yaparak basimiza cikariyoruz milleti zaten muhattab olmamak en guzeli sadece yap servisini gec cok diyologa falanda girme ki millet anlasin senin hizmetci olmadığını bu evin esi birde cocgun olduğunu unutma kimseye haddinden fazla deger verme ve eger seni uzcek laf soyluyorlarsa sende onlara soyle. Oturmaya gittiginizde de bu sefer sende ayni hareketi yap belki anlar
En onemlisi çocuğun senin herkes hersey bos... Bala da batirsan yagada yatirsan kimseyi memnun edemezsin.. Eksik bakan elsik görür..
Çok güzel bir açıklama

Böyle misafiri sevmem, böyle insanı sevmem daha doğrusu. Karşısında hizmetçi yok, ki hizmetçiye de böyle davranılmaz. Görgüsüzlük, kabalık bu. Misafir de misafirliğini bilsin, böyle bir tavırla karşılaşsam ben lafımı söylerim direkt. "Daha kibar bir şekilde rica ederseniz sevinirim" diye, ne konuşurlarsa da konuşsunlar arkamdan.

Sanırım mesafeli olmak en iyisi oluyor böyle insanlara. Biraz samimi olursan o samimiyeti kullanarak istemediğimiz şeyler yapabiliyorlar.

kizlar hala sinirim bozuk ya keske hic gormek zorunda olmasam onlari

Anliyorum zor. Ben evli degilim cok cekilmez ve yorucu olur diye tahmin ediyorum ablamin ve abimin evlerine gelen misafirlerden. Ama bence siz zaten o kalabalik aileyle ayni evde kalmissiniz bi muddet. Su anda kurtulmussunuz. Bardagin bos degil dolu tarafindan bakin ve sukredin. Uzak olsunlar sizden. Bide ayni evde olmak vardi ayni eskisi gibi.
Ufak seyler icin uzulmeyin.
Ama esinizide tembihleyin. Olmazki boyle.
Yardim etmesi gerek.

Misafir ağırlamayı severim aslında, çok yorucu olur ama ailesini sevdiğim için sıkıntı yaşamadım hiç
Bir de ailesi öyle şunu getir çay koy diyen insanlar değil
İnanmazsınız belki ama annesi kalkıp kendi çayını koyan bir insan (ben denk gelirse izin vermiyorum tabi buna)
Ama babası bu konuda birazcık emrivaki yapabiliyor. Çay getir kızım, çatal getir kızım der ama kötü niyetli demediğini düşündüğümden zoruma gitmiyor.
Bende çoğunlukla masayı açarım. Yaptıklarımı ortaya dizerim içlerine çatal kaşık her neyse koyarım.
Herkesin önüne ayrı tabak koyarım herkes istediği kadar alır yer. Öbür türlü yetişemiyor insan
Çaycımı da misafir varken salona getirirm, nasılsa dibimde, çaylar bittikçe doldururum
Sağolsun annem ablam kayınvalidem de yardım eder bu konuda.
Bence sende bu yolu denemelisin
Sevmediğin insanlarsa dedikleri gibi çok şımartmamak gerek, alışırlarsa hep gelirler kurtulamazsın
Allah sabır versin. Bayanların kaderi bu sanırım....

Back
X