Eşiyle farklı kültürlere sahip olduğu halde mutlu olan çiftler var mı ?

bezu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
126
67
28
28
Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?

Türkiye'de imkansıza yakın bir olasılıktır.
Çünkü olay sadece ikinizin özverisi değil, karşılıklı ailelerin de özverisidir.
Ama zaten kültür farkı bir tarafın daha müdehaleci, tutucu ve yıkıcı olup diğerinin rahat olmasından kaynaklandığından böyle bişeyin birini mutlu etmesi çok zor.

Var...
Ben türk
Nişanlım italyan
Almanyada yaşıyoruz
Mutluluğun kitabini yazarim

Sorun olmuyor. Yani şimdiye kadar. Hee, ben 50 sene sonrasini bilemem ama nelerin sorun olabileceği aklima bile gelmiyor.
En önemlisi saygi diyorum. Sayginin olduğu bir ilişki sağlamdır
kesinlikle katılıyorum.
sorun olur mu olmaz mı bilemeyiz.o sizin ilişkinizi nasıl yürüttüğünüze bağlı.
iki tarafta birbirinin kültürüne saygı duyarsa bir sorun olacağını sanmıyorum

Var...
Ben türk
Nişanlım italyan
Almanyada yaşıyoruz
Mutluluğun kitabini yazarim

Sorun olmuyor. Yani şimdiye kadar. Hee, ben 50 sene sonrasini bilemem ama nelerin sorun olabileceği aklima bile gelmiyor.
En önemlisi saygi diyorum. Sayginin olduğu bir ilişki sağlamdır

Yabancılarla sorun olmuyor zaten. Çünkü yabancılar uzlaşmaya çok yakın. Saygılılar kültürlere ama bizim kültürlerimizin keskin çizgileri vardır. Ve müdehaleci bir toplum yapısına sahibiz.

Peki bu büyük Bi sorun olarak çıktı mı karşınıza hiç ?
kültür farkı çok özveri isteyen bir olay
eşimde bende bu konuyu sevgimizden dolayı aştık
benim ailem öyle örfçü, adetçi insanlar değillerdir
ama eşimin ailesi için herşeydir
dillerini bile bilmediğim insanlar
ama ben biraz umursamazım
o yüzden belki de
yoksa çok zor birşey
yani istisnayız diyebilirim
erkek arkadaşında kaldıramayacağınızı düşünmüş zaten
dediğim gibi herkesin yapabileceği birşey değil

Daha önce de buna benzer bi konu açmıştım sevgilimle kültürlerimiz aile yapılarımız çok farklı ama ben herşeyin farkında olarak devam ettim fakat o yapamayız çok yorulursun mutsuz olursun bi saatten sonra bıkarsın sana bunu yapamam diyerek bitirmek istediğini söyledi çok ağladım çok üzüldüm ama bi yandan da haklı biliyorum o yüzden birşey diyemedim peki var mı farklı kültürlerden olup mutlu ve huzurlu olan ?
Erkek arkadaşının daha kendisinin güveni yok kendisine, size ve ilişkinize...Demek asla kendisinden ödün vermeden kafasına göre bir hayat düşlüyor sizi gözden çıkardığına göre ki zaten bu kafa ile yakın kültürler bile olsa evlilik sağlıklı değil. Evlilik karşılıklı anlayış ve anlaşma niyetiyle başlanabilecek bir yolculuktur. İlişki ne kadar sürdü daha önce aklı nerdeymiş acaba? bana biraz bahane bulmuş gibi de geldi..Her halükarda bence asla geriye dönmeyin, çok ayrı kültürler evet zordur hele eski erkek arkadaşınızdaki zihin yapısıyla daha da zordur.

var benim bir çift arkadaşım. mezhep farklılıklarına rağmen evlendiler. din anlayışlarını farklı farklı yaşıyorlar ve aileler de dahil olmak üzere birbirlerine saygı gösteriyorlar. bu mevzulara hiç girmiyorlar. gayet de mutlular. önemli olan ailelerle birlikte çiftlerin birbirlerine ne kadar saygı gösterecekleri...

ben farklı kültür demeyelim farklı memleketen olduğum insandan ayrıldım malasef mesela onlar kradenizliydiler her akşam karalahan aslında severim ama her akşam yiyemem bizim evde normal yemek yenirdi tuhaf geldi bana benim yaptığım zeytinyağlılar ve fırın yemekleri ana yemekler tatlılar bile onlara çok tuhaf geldi velhasıl herşey sorundu ayrıldık :KK14::KK14::KK14:

var
biz:KK200:
aramızda ki tek kültür farkı o salçalı yumurtayı severken
ben çemenli yumurtayı seviyorum:KK66:
Ben onuda sevdirdim. Hatta bi ona değil bütün aileye:halay:

Konu sahibi; orta yolu bulmak çok önemli.
onların görüp yaşadığı hayat garip gelecek, bunu üzerinize alınırsanız çekilmez olur.
Ama öyle görmüş napalım kötülükle yapmıyorlar diyip saygıyla yaklaşırsan yavaş yavaş onlar sana sen onlara alışırsın.

Ama zaten bitirmişsiniz siz kafanızda olmaz diye, ayrılmanız iyi olmuş sanki.

bizim oyle . esim karadenizli ben dogulu ama ikimizde ist da dogup buyudugumuz icin hic kulturle ilgili sorun yasamadik

Ya aslın
Erkek arkadaşının daha kendisinin güveni yok kendisine, size ve ilişkinize...Demek asla kendisinden ödün vermeden kafasına göre bir hayat düşlüyor sizi gözden çıkardığına göre ki zaten bu kafa ile yakın kültürler bile olsa evlilik sağlıklı değil. Evlilik karşılıklı anlayış ve anlaşma niyetiyle başlanabilecek bir yolculuktur. İlişki ne kadar sürdü daha önce aklı nerdeymiş acaba? bana biraz bahane bulmuş gibi de geldi..Her halükarda bence asla geriye dönmeyin, çok ayrı kültürler evet zordur hele eski erkek arkadaşınızdaki zihin yapısıyla daha da zordur.
Ya aslında tam olarak öyle değil başta ben çok düşündüm söyledim ona çok zor olacağını ama çok farklıyız aileminde içten gelerek bi rızası yok ve bu kültür sorunları ile özellikle onun ailesi ile ilgili çok sorun yaşadık ilişki içerisindeyken daha şimdiden bu sebeplerden tartışır olduk ve seni ilerde üzmek istemiyorum dedi haklı o sadece cesaretli davrandı ben söyleyemezdim ama karşı çıkmadım zaten bende onayladım

Ben onuda sevdirdim. Hatta bi ona değil bütün aileye:halay:

Konu sahibi; orta yolu bulmak çok önemli.
onların görüp yaşadığı hayat garip gelecek, bunu üzerinize alınırsanız çekilmez olur.
Ama öyle görmüş napalım kötülükle yapmıyorlar diyip saygıyla yaklaşırsan yavaş yavaş onlar sana sen onlara alışırsın.

Ama zaten bitirmişsiniz siz kafanızda olmaz diye, ayrılmanız iyi olmuş sanki.
herşeyi sevdi
bir ona alışamadı:KK70:
bu konuda bir taraf daha anlayışlı olmak zorunda kalıyor
amannn öyle görmüşler öyle biliyorlar demek daha iyi sanki
bide hep bizim dediğimiz hep bizim yaşadığımız doğru olacak diye birşey yok ki:KK31:

Yabancılarla sorun olmuyor zaten. Çünkü yabancılar uzlaşmaya çok yakın. Saygılılar kültürlere ama bizim kültürlerimizin keskin çizgileri vardır. Ve müdehaleci bir toplum yapısına sahibiz.

Doğru gercekdende. Uzlaşmaya yakınlar...
Ama insanin kendindede uzlaşma isteği olmasi gerek.
Demek istediğim sadece uzlaşan nişanlım değil. Bende ayni saygiyi ona gösteriyorum her konuda.
Mesela yakinda noel, bende hazirlik yapdım ve ailesi ile noel kutlucam.
Oda benimle bayram kutlar ama. Evde domuz yemiyoruz mesela ama o cani cekince dışarda yer... böyke böyle liste uzar.
Iki tarafli oyun yani

Back
X