Eski bir köy evini tamir etmek ya da etmemek

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.779
9.798
358
Kızlar,
Direkt konuya giriyorum. Anneannemin köyünde (Mersin’e 15 km mesafede) satın almayı düşündüğüm bir köy evi var. Yayla yolunda. Yazları serin oluyor. Ev kuşbakıŞı Mersin’i ve denizi görüyor. Geceleri serinlikte Mersin’in ışıklarını izlemek harika olur yaz geceleri.

Eksileri
Ev eski taş ev ama çok harabe. Dış cephesi hariç baştan aşağı yenilemek lazım.

Evin önüne kadar yürünmüyor BİLe çalı çırpıdan.

Toplam alan 180 metrekare. Önünde küçük bir bahçesi var. Ama sadece bir yemek masası konup çiçek ekilecek kadar bir alan.

Artıları
Fiyatı 250 bin, bu fiyata bir şey almak imkansız malum
Tapuda ev olarak görünüyor, bu iyi bir şey
Elektriği suyu bağlı
Kredi çekeceğim ve bu beni yormaz meblağ olarak

İçine çok para harcamam lazım ama gücüm yetmezse durur, yatırım olur ya da yavaş yavaş yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz

Çok da uzak değilmiş Mersin'e. Kullanacağınızı dusunuyorsaniz alın derim. İleride değerlenir de. Zamanla da içini halledersiniz acelesi olan birşey değil sonuçta. Teyzemin var yayla evi doktor kendsi çalışıyordu da yazın her hafta sonu kaçıyorlar oraya. Hatta kışın bile gidiyor çoğunda. Meyve ağaçları , ufak tefek ektikleri de var. Şimdi yavaş yavaş hastalarını da azalttı emekli olmak üzere , daha sık gidiyor ,seviyor orayı

Konumunuz ne, Ne sıklıkla gidiyorsunuz? Bunlar önemli. ucuz diye kuş uçmaz kervan geçmez ara sıra gittiğim yerde ev almam mesela. Eğer sık gidiyorsanız, gittikçe uzun uzun kaldığınız bir yerse alın dursun.

Yazlık olarak kullanabilirsiniz, kullanmayacaksanız da kiralayabilirsiniz, şimdi gençsiniz belki kalmak istemezsiniz ama yaş ilerleyince köy yaşamı arzu edince yerleşebilirsiniz... Hoş bir fikir gibi geldi bana.

Tapusu var değil mi muhtar senedi gibi birsey değil? Tapu varsa çok iyi olur ama emin olun

Bence al içini de yavaş yavaş yaptırmaya basla, bizim köyde ev var içi de yeni, yazları orda kalıyoruz, ben ise ordan gidip geliyorum...babaannesi kızıma orda bakıyor akşama kadar dışarda oynuyor, akşam biz kapının önünde otururken yine oynuyor,çocuk falan var mı bilmiyorum ama orda hazır düzenin olması, kendi evinin olması güzel birşey, insana iyi geliyor açık hava, piknik için bir yerlere bile gitmiyoruz artık direk gidip köyde ızgara yapıyoruz disarda

Kızlar,
Direkt konuya giriyorum. Anneannemin köyünde (Mersin’e 15 km mesafede) satın almayı düşündüğüm bir köy evi var. Yayla yolunda. Yazları serin oluyor. Ev kuşbakıŞı Mersin’i ve denizi görüyor. Geceleri serinlikte Mersin’in ışıklarını izlemek harika olur yaz geceleri.

Eksileri

Toplam alan 180 metrekare. Önünde küçük bir bahçesi var. Ama sadece bir yemek masası konup çiçek ekilecek kadar bir alan.

Artıları
Elektriği suyu bağlı

İçine çok para harcamam lazım ama gücüm yetmezse durur, yatırım olur ya da yavaş yavaş yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz
Sen almayacaksan ben alırım 😏

Kızlar,

Eksileri

Artıları
Elektriği suyu bağlı

Tapuda ev olarak görünüyorsa daha ne istiyorsun arkadaşım, bugün al istersen 10 yıl sonra yenile

Back
X