Eski bir köy evini tamir etmek ya da etmemek

al tabiii mersin diyorsun turistik yer deniz zaten ayağının altı daha ne
yaptırmasan bile evladına torununa kalır
250 araba parası sen hem ev hem ufak da olsa bahçesini alıyorsun
yavaş yavaş yaptırırsın
içine 250 harcasan 500 e ev yok şuan öyle düşün

al tabiii mersin diyorsun turistik yer deniz zaten ayağının altı daha ne
yaptırmasan bile evladına torununa kalır
250 araba parası sen hem ev hem ufak da olsa bahçesini alıyorsun
yavaş yavaş yaptırırsın
içine 250 harcasan 500 e ev yok şuan öyle düşün
Kesinlikle. Ben de öyle düşünüyorum

Anneannem sanırım bahsettiğiniz yerde yaşıyor yaklaşık 98den beri. Deniz gören kooperatif evlerinden bahsettiğinizi düşünüyorum 😀 Eskiden kışları korkunçtu ama şu an yaz kış tek başına kadın yaşıyor bir şey yok orada ya ben de çok kaldım anneannemle çok huzurlu güvenli bir yer.
Evet deniz gören evleri 🙂 manzarası muhteşemdi 😍 aslında çok huzurlu bir yer. Evli olsaydım kesin keyif alırdım ama yalnız korktum. Eve yabancı girmeye çalışsa köpeğim parçalardı ama kafamda hep senaryo kurdum. Çivili et atarlar köpeğimi öldürürler filan diye. 1 sene sonunda taşındım.

Bence guzel ya, artik herkes tatilde kafa dinleyecek yerler ariyor… insanin kendi evi olursa daha guzel olur. Cocuklarin varsa onlar icinde ilerde super olur.. zaten kredi beni zorlamaz diyorsun..

Yaa kızlar çok sağolun. Motive olmaya ihtiyacım vardı. Kuş uçmaz kervan geçmez bir yer değil, eş dost da var orda. Zaten normalde de gittiğimiz bir köy
Tapuda ev olarak gözüküyorsa, tapu tek kişiye aitse, satan kişi o bölgede istimlak vb sebeplerle evden kurtulmak için satmıyorsa alın, eski evi tadilat yaptırmak sıfır ev yaptırmak kadar maliyetli olsa bile, sürekli gidip geldiğiniz bir yerde eviniz olacak, yaptırınca sizi mutlu edecek bir ev için masrafa girmeye değer.

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun😌

Kızlar,
Direkt konuya giriyorum. Anneannemin köyünde (Mersin’e 15 km mesafede) satın almayı düşündüğüm bir köy evi var. Yayla yolunda. Yazları serin oluyor. Ev kuşbakıŞı Mersin’i ve denizi görüyor. Geceleri serinlikte Mersin’in ışıklarını izlemek harika olur yaz geceleri.

Eksileri
Ev eski taş ev ama çok harabe. Dış cephesi hariç baştan aşağı yenilemek lazım.

Evin önüne kadar yürünmüyor BİLe çalı çırpıdan.

Toplam alan 180 metrekare. Önünde küçük bir bahçesi var. Ama sadece bir yemek masası konup çiçek ekilecek kadar bir alan.

Artıları
Fiyatı 250 bin, bu fiyata bir şey almak imkansız malum
Tapuda ev olarak görünüyor, bu iyi bir şey
Elektriği suyu bağlı
Kredi çekeceğim ve bu beni yormaz meblağ olarak

İçine çok para harcamam lazım ama gücüm yetmezse durur, yatırım olur ya da yavaş yavaş yaparım diye düşünüyorum. Ne dersiniz

Taş ev Mersin deniz köy evi bahçe çiçek dediniz ağzımın suyu aktı. Başka ev varsa paylaşın özelden bakalım lütfen.

Hayırlı olsun. Güle güle oturun, yaşayın

Ben olsam alırım, ödenir gider. İçi de zamanla hallolur. Zaten merkeze de yakınmış daha ne olsun.

Back
X