Eski Eş

Canim hos bi durum degil ben olsam ben de sorun ederdim ama aslinda o kadar da sorun etmemen lazim. Zaten esin seni secmis o da bunun farkinda olmali ve sinir olan taraf o olmali. Cocuklari isin icine katistirmayin. Kocaman delikanlilar neyin dogru neyin yanlis oldugunu biliyorlardir zaten. Ama anne bisey diyemezler. Bu durumu cozecek tek kisi var o da esiniz. Konusmasina da gerek yok birkac kez terslesin yuz vermesin yeter. Tabi kadin asiri cirkef biri degilse yeter.

Sizin eski esiniz olsaydi ve o herhafta sizinle karsilassaydi esiniz bunu kaldirabilir miydi? Bunu esinize tatli bi dille sorun. Belki o zmn sizi anlayabilir.

Aslinda abartmiyorsunuz ama yapabileceginiz pek birsey yok gibi.
Sonucta kadin ogullarimi ziyarete gelemezmiyim der cikar isin icinden.

bence bu durumda yapılabilecek en akıllıca şey mutluluğunuzu eski esşin gözüne sokarak rahatsız olmasını, sinir olmasını sağlayıp ayağını kesmek. eski eş geldiğinde eşinize çok iyi davranın, çocuklara da aynen, neşeli olun, gülümseyin, çok göze batmayacak şekilde eşinize cilveler şakalar yapın. ama tabii bunlara birden bire başlamayın yavaş yavaş olsun ki rol yapıyor gibi görünmeyin . sizin bu mutluluğunuzu gördükçe tabiri caizse sinirinden kudurur kendi kendini yer tahammül edemez görmeye. gelmeyi de keser. eğer tam aksi şekilde o geldiğinde ne kadar gerildiğinizi belli ederseniz, sürekli bu konu yüzünden eşinizin başının etini yer ve huzursuzluk yaratırsa ız, bu huzursuzluk ilişkinize de yansır o kadının ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. olabildiğince neşeli olun usturuplu bi şekilde kurlar cilveler yapın eşinize. zaten nasıl davrancağınızı kendiniz daha iyi bilirsiniz. inşallah kurtulursunuz bi an evvel

Canim hos bi durum degil ben olsam ben de sorun ederdim ama aslinda o kadar da sorun etmemen lazim. Zaten esin seni secmis o da bunun farkinda olmali ve sinir olan taraf o olmali. Cocuklari isin icine katistirmayin. Kocaman delikanlilar neyin dogru neyin yanlis oldugunu biliyorlardir zaten. Ama anne bisey diyemezler. Bu durumu cozecek tek kisi var o da esiniz. Konusmasina da gerek yok birkac kez terslesin yuz vermesin yeter. Tabi kadin asiri cirkef biri degilse yeter.

Sizin eski esiniz olsaydi ve o herhafta sizinle karsilassaydi esiniz bunu kaldirabilir miydi? Bunu esinize tatli bi dille sorun. Belki o zmn sizi anlayabilir.

Sormus oldugunuz soruyu elbette bende esime yönelttim, benim yerimde olsan sen ne yapardin nasil tepki verirdin diye.. Kendisinin kesinlikle böyle birseyi kaldiramayacagini, beni cok iyi anladigini ama benden anlayisli olmami bekledigini söyledi her seferinde..

Aslinda bende gördügüm zaman görmezden gelmeye gayret ediyorum ama elim ayagim bosaliyor nerdeyse ve kendime hakim olamamaktan korkuyorum :(

bence bu durumda yapılabilecek en akıllıca şey mutluluğunuzu eski esşin gözüne sokarak rahatsız olmasını, sinir olmasını sağlayıp ayağını kesmek. eski eş geldiğinde eşinize çok iyi davranın, çocuklara da aynen, neşeli olun, gülümseyin, çok göze batmayacak şekilde eşinize cilveler şakalar yapın. ama tabii bunlara birden bire başlamayın yavaş yavaş olsun ki rol yapıyor gibi görünmeyin . sizin bu mutluluğunuzu gördükçe tabiri caizse sinirinden kudurur kendi kendini yer tahammül edemez görmeye. gelmeyi de keser. eğer tam aksi şekilde o geldiğinde ne kadar gerildiğinizi belli ederseniz, sürekli bu konu yüzünden eşinizin başının etini yer ve huzursuzluk yaratırsa ız, bu huzursuzluk ilişkinize de yansır o kadının ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. olabildiğince neşeli olun usturuplu bi şekilde kurlar cilveler yapın eşinize. zaten nasıl davrancağınızı kendiniz daha iyi bilirsiniz. inşallah kurtulursunuz bi an evvel

Mantikli yorumlariniz icin cok tesekkür ederim, aslinda yapilmasi gerekende bu sanirim, elimden geldigince uygulamaya calisacagim..

Son düzenleme:
ben eşimden ayrıldım ama benm ilk onun 2.inciydi valla ben görüştüğünü duysam delirirdim sanırım nışanlıyken yanımda konuştu çocuk için resmen çığırdan çıktım :26: haklısınız kesinlikle tavrınızı koyun eşinize aynı şeyi siz yapsanız istermiydi sorun bir bu durumu yaşamayan bilmez onun için karşıdan bakan anlamaz.

kadının amacının ne olduğu gerçekten önemli değil!.
sonuçta ayrılmışlar
senın yapman gereken tek şey kocana...
ondan daha iyi bır kadın olduğunu kanıtlamak

eğer başının etini yersen , bunaltırsın adamı
diğerinden neden ayrıldığını bir düşün derim?

senı gerçekten anlayabılıyorum ama
ne olursa olsun onların çocukları var

kendını paralasan bile görüşmemeleri imkansız
o yüzden
kocanı bunaltma, yoksa bir müddet sonra kıyas içerisine girer ( erkekler kıyaslamayı çok sever)
başın daha çok ağrır..

Merhaba arkadaslar, konunun basligindan da anlasilacagi üzere sorunum eski es..

Kisaca özetlemek gerekirse benim ilk, esimin 2. evliligi ve esimin daha önceki esinden 3 yetiskin oglu var..

Bu arada ben Türkiye den yurtdisina gelin olarak geldim, esimin burda kendine ait bir restorani var ve 3 ogluda restoranda calisiyorlar..

Ben Türkiye deyken esim bahsi gecen hanimi (2002 de ayrilmislar) senelerdir görmedigini yerini yöresini dahi bilmedigini söylemisti fakat bu hanim yaklasik 5 aydir haftanin bir kac günü bizim dükkana geliyor.. Üstelik bu hanimla alakali bir mesaj olayi yüzünden bundan bir kac ay önce esim ile ayrilma noktasina geldik ve bu olayi kendisi de biliyor zaten, buna ragmen gelip gitmeleri daha da artti..

Esimde bu durumdan hosnut olmadigini fakat cocuklarini karsisina almak istemedigi icin müdahale edemeyecegini ve benim bu durumu normal karsilamam gerektigini söylüyor.. Fakat benim bu hanimi görmeye hic tahammülüm yok cünkü onu gördügümde fazlasi ile üzülüyorum ayrica esimin eski esi ile karsi masalarda kahvemi yudumlayacak kadar genis bir insan degilim ve bu durumu kaldiramiyorum dogal olarak da esim ile ciddi tartismalarimiz oluyor maalesef :((

Simdi sizlere soruyorum, ben bu durumu abartiyormuyum yoksa haklimiyim, siz olsaniz ne yapardiniz..

Özellikle esleri 2. evliligini yapmis olan arkadaslarin düsüncelerini merak ediyorum..

Yorum yapan arkadaslara simdiden tesekkür ederim..

bence eşinizi anlayışla karşılayn. 3 tane yetişkin ERKEK çocuk varmış. adam ister istemez çekinir. çocuklardan dolayı

ben eşimden ayrıldım ama benm ilk onun 2.inciydi valla ben görüştüğünü duysam delirirdim sanırım nışanlıyken yanımda konuştu çocuk için resmen çığırdan çıktım :26: haklısınız kesinlikle tavrınızı koyun eşinize aynı şeyi siz yapsanız istermiydi sorun bir bu durumu yaşamayan bilmez onun için karşıdan bakan anlamaz.

bu sizin şahsi düşünceniz ama çocuk için konuştu diye bu kadar tepki göstermeniz doğru mu? yanlış anlamadıysam şimdi eşinizden ayrısınız çocuk için hiç mi diyaloğa girmiyorsunuz?

ben de eşimin ikinci evliliğiyim.. ilk eşinden iki tane erkek evladı var.. çocuklar anneyle kalıyorlar ... ilk eşi aynı zamanda teyze kızı olduğu için bağların kopması zaten mümkün değil.. kadınla bir kaç sefer tel. de konuştuk...geçen sene eşimin köyüne gittik... çocukların annesinin evine de gittim , oturduk epey konuştuk.. kadıncağızın tek istediği eşimin çocukları ilgisiz bırakmaması ki bu da çok doğal bir istek... ilk evlendiğim sene çocuklar kayınvalidemle beraber gelmişlerdi. anneleri onları tembihleyip göndermiş, orda babanızı da , eşini de üzmeyin diye... allah razı olsun kadından... ben onun çocuklarına nasıl davrandıysam o da benim çocuğuma aynısını yaptı.. kızımı o kadar içten öpüyordu ki kızım kucağından kalkmıyordu :)

biraz rahat olun lütfen.. eşiniz zaten sizi seçmiş... sadece kadının niyeti iyi anlayın ona göre abartmadan gereken tepkileri gösterirsiniz...

Bazı yorumlar olmuş. Açıkçası çok şaşırdım.
Ondan daha iy olduğunu ispatla, ya da şöyle davran ki sinirinden kudursun diye.
Savaş mı var?
Rakip mi bu iki kadın.
Büyük ödül de koca herhalde.
Yapmayın Allahaşkına.
Tüm bunları yaparken kendi yıpranacak.
En iyisi normal davranmak değil midir?
Kendisinin şu anda onun eşi diğerinin eski eşi olduğunu kabul etmek.
Kadın ne yaparsa yapsın.
Konusahibi vakarlı durur, onunla polemiğe girmez, ya da böyle onu denilen gibi sinirinden kudurtmayı planlayıp hareket etmezse kazanan olmaz mı asıl?
Kalitesi bu şekilde ortaya çıkmaz mı?
Sindirebilmiş insan, karşısındakiyle uğraşmaz ki.
Kendinin farkında olan insan.

:50:benim fikrim kendini diğer bayanla kıyaslama. çünkü eşin o bayanla evli değil. seninle evli. herşey normalmiş gibi davran. kendini yıpratma. eşinede bu konuda fazla yorum yapma. adamı bıktırma derim. zaten eşin eski eşine dönme fikri varsa sen ne yapsan onu yolundan çeviremezsin.eşin onu tercih ederse zaten hiçbir zaman senin olmamıştır. kıskançlık krizlerine giripte ne eşini ne de kendini yıpratma

bu sizin şahsi düşünceniz ama çocuk için konuştu diye bu kadar tepki göstermeniz doğru mu? yanlış anlamadıysam şimdi eşinizden ayrısınız çocuk için hiç mi diyaloğa girmiyorsunuz?

ben de eşimin ikinci evliliğiyim.. ilk eşinden iki tane erkek evladı var.. çocuklar anneyle kalıyorlar ... ilk eşi aynı zamanda teyze kızı olduğu için bağların kopması zaten mümkün değil.. kadınla bir kaç sefer tel. de konuştuk...geçen sene eşimin köyüne gittik... çocukların annesinin evine de gittim , oturduk epey konuştuk.. kadıncağızın tek istediği eşimin çocukları ilgisiz bırakmaması ki bu da çok doğal bir istek... ilk evlendiğim sene çocuklar kayınvalidemle beraber gelmişlerdi. anneleri onları tembihleyip göndermiş, orda babanızı da , eşini de üzmeyin diye... allah razı olsun kadından... ben onun çocuklarına nasıl davrandıysam o da benim çocuğuma aynısını yaptı.. kızımı o kadar içten öpüyordu ki kızım kucağından kalkmıyordu :)

biraz rahat olun lütfen.. eşiniz zaten sizi seçmiş... sadece kadının niyeti iyi anlayın ona göre abartmadan gereken tepkileri gösterirsiniz...

Sanirim siz benim yazdiklarimi okumadiniz, mümkünse bütün yazilarimi okuyup ondan sonra bahsi gecen hanimin niyetinin iyi olup olmadigina ondan sonra karar verin lütfen..

Ben bu söylenilenleri yapamayacak kadar medeniyetsiz, görgüsüz bir insan degilim fakat daha önceki yorumlarimda da bahsetmistim bu hanimla alakali bir mesaj olayi yüzünden esimle ben bosanma asamasina geldik cünkü ortada duygusal anlamda bir takim seyler vardi.. Siz kaldi ki simdi iyi niyetli oldugunu anlayin diyorsunuz bana..

Kendi adiniza sansli bir insanmissiniz ki esinizin eski hanimi vicdanli bir insan cikmis ama herkes ayni degil olmuyor maalesef...

Bazı yorumlar olmuş. Açıkçası çok şaşırdım.
Ondan daha iy olduğunu ispatla, ya da şöyle davran ki sinirinden kudursun diye.
Savaş mı var?
Rakip mi bu iki kadın.
Büyük ödül de koca herhalde.
Yapmayın Allahaşkına.
Tüm bunları yaparken kendi yıpranacak.
En iyisi normal davranmak değil midir?
Kendisinin şu anda onun eşi diğerinin eski eşi olduğunu kabul etmek.
Kadın ne yaparsa yapsın.
Konusahibi vakarlı durur, onunla polemiğe girmez, ya da böyle onu denilen gibi sinirinden kudurtmayı planlayıp hareket etmezse kazanan olmaz mı asıl?
Kalitesi bu şekilde ortaya çıkmaz mı?
Sindirebilmiş insan, karşısındakiyle uğraşmaz ki.
Kendinin farkında olan insan.

Yorumunuz icin tesekkürler, yazdiklariniza katiliyorum, benim zaten kimseyi kudurtmak yada kiskandirmak gibi bir amacim yok cünkü hic kimse ile bir savasim yok..

Tek istedigim sey var oda esim ile birlikte HUZURLU bir hayat...

:50:benim fikrim kendini diğer bayanla kıyaslama. çünkü eşin o bayanla evli değil. seninle evli. herşey normalmiş gibi davran. kendini yıpratma. eşinede bu konuda fazla yorum yapma. adamı bıktırma derim. zaten eşin eski eşine dönme fikri varsa sen ne yapsan onu yolundan çeviremezsin.eşin onu tercih ederse zaten hiçbir zaman senin olmamıştır. kıskançlık krizlerine giripte ne eşini ne de kendini yıpratma

Ben zaten kendimi o bayan ile kiyaslamiyorum, elimden geldigince normalmis gibi olmaya gayret ediyorum ama insanin elinde olmayan bazi seyler var..

Ben olsam oldu ki ayrilmis oldugum bir esim olsa, o insan baska bir bayanla kendine yeni bir hayat kursa sürekli onlarin karsisina cikmak icin ugrasmam cünkü bunun ne kadar cirkin bir davranis oldugunun farkinda olurum ama 42-43 yasinda 3 yetiskin oglan sahibi bir hanimin bunu idark edemiyor olmasini anliyamiyorum maalesef...

Ben zaten kendimi o bayan ile kiyaslamiyorum, elimden geldigince normalmis gibi olmaya gayret ediyorum ama insanin elinde olmayan bazi seyler var..

Ben olsam oldu ki ayrilmis oldugum bir esim olsa, o insan baska bir bayanla kendine yeni bir hayat kursa sürekli onlarin karsisina cikmak icin ugrasmam cünkü bunun ne kadar cirkin bir davranis oldugunun farkinda olurum ama 42-43 yasinda 3 yetiskin oglan sahibi bir hanimin bunu idark edemiyor olmasini anliyamiyorum maalesef...

maalesef bazı kadınlar çok tutarsız. ne düşündüklerini ne yapmak istediklerini anlayamayız. yaşı kaç olursa olsun sorun değildir, onlar için. dediğim gibi sen hiç kendini üzme.böyle gelip gitmeler bir süre devam edebilir.zaten onurlu ve gururlu bir kadın bunları yapmaz. belki onun başka bir planı vardır. maddi anlamda eşinden birşeyler istiyor olabilir.belki onun için gelip gidiyordur

eski eşinin sürekli oraya gelmesi mi gerek çocuklarını görebilmesi için? herkes bilir ki eski eş konusu hassas bir konudur ve tabi ki herkes bu konuda bilinçlidir. eski eş de bu konunun hassas olduğunu her insan gibi biliyor, çiftlerin arasını açabileceğini yine her insan gibi biliyor. eğer tam tersini söyler ben çocuklarımı görmeye geldim vs vs derse hayatta inanmam ben arkadaşım. ya çok salaktır ya da art niyetlidir. başka zamanlarda başka yerlerde görüşebilirler. üstelik de eski eş, evliliğinizden de haberdar.

ben aynı durumda olsam, boşandığım eşimin yüzünü görmemek için hayatta özellikle de çocuklarımı görmek için oraya gitmezdim. kim ne derse desin, çocuklarımı görmek için geldim diyorsa kusura bakmayın da çocuk olayını yetişkin olmalarına rağmen kullanıyordur.

Açıkçası ben pek iyi niyetli bakamıyorum olaya :50: çünkü kadın zaten çocuklarıyla yaşıyormuş yani çocukları için gelmesi gereken bir durum yok ortada....üstelik evlatları yetişkin :31:işyerine gelmesi gereksiz ve fütursuz bir davranış belliki sizi sinir etmeye çalışıyor... sizde bu durumun öfkesine kapılıp eşinizle aranızı bozmayın fırsat vermeyin... kocanızla iyi olun eski eşi sinir olsun sizi mutlu gördükçe oraya gelmekten belki vazgeçer :34:

Back
X