Eski eşle belge meselesi

Hytagac

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2023
744
932
23
29
Hanımlar merhabalar ben eşimden ayrılalı 2 buçuk ay oldu dava sürecinde başvurduğum iş basvuruları vardı. Evliyken oturduğum adresi yazmıştım orda oturacağımı düşündüğüm için herneyse ben ailemin evine döndüm. Bana birkaç zarf geldi bir şekilde eski eşle iletişim kurup aldım. Geçen günlerde gelmiş zarf 4 gün olmuş eski eş kişisi ne bana haber veriyor ne avukata soyluyor insan gibi medenice bana zarf geldiyse avukata bırakırsın yazdım. Aldığım cevaplar karşısında o kadar kırıldım ki tamam bırakırım demek varken adresini güncelle bana yazma bir daha demeler çok zoruma gitti öfkelendim. Buraya sizlere yazma sebebim kendimi çok kötü hissediyorum. Davranışım gayet normal değil mi ?

Adam hakli.
Adresinizi güncelleyin. Sizin getir götür işlerini yapmak zorunda değil malasef
Hayir ben adresimi guncelledim bu eski başvurduğum iş evrakları yani bir çok yere başvurdum o zaman orayı yazdım.Yoksa ben zaten istemem oraya gitmesini

Adresinizi güncelleyip, gerçekten da artık doğru yere gitmesi gerekmez mi belgelerin? Eski eşiniz postlarınızı mı taşıyacak sürekli?
Adres gundellendi bu gelen evraklar benim çok önceden başvurduğum için bu şekilde oldu.

Adres gundellendi bu gelen evraklar benim çok önceden başvurduğum için bu şekilde oldu.
Tamam o zaman, geçici şeyler. Eski eşinizinde artık irtibatı koparmak istemesi size de böyle demesi normal. Zora gidecek bir şey yok. Çok önemliyse evraklar avukatını gidip elden alsın ya da siz.

Hayir ben adresimi guncelledim bu eski başvurduğum iş evrakları yani bir çok yere başvurdum o zaman orayı yazdım.Yoksa ben zaten istemem oraya gitmesini

Eğer gerekli ve mühim evraklar değilse bırakın hiç muhatap olmayin.
Adam gercekten de eski eşinin mektuplarının peşine düşmek sorunda değil. Yapsa iyi olur ama yapmiyorsa malasef söz hakkiniz yok

Canım adresini guncellersen daha iyi olur .laf vermemiş olursun

Canım adresini guncellersen daha iyi olur .laf vermemiş olursun diyecektim ki guncellemissin zaten . Ona dersin adresimi güncelledim, ancak eski evraklar olduğu için oraya gelmiş kusura bakma bende bu durumdan dolayı rahatsızım diye. Büyütülecek, kırılacak bir durum yok. Incinmen çok normal , bende kırılırım. Ama diğer tarafı düşününce oda haklı hala senin eşinmis gibi belgelerini getirip götürmek vs kendini kullandiriyormus gibi hisseder.birde seviyorsa o belgede adını görmek bile onun canını acıtır, üzer sürece alismasini zorlaştırır.

Boşandığım insanın böyle bir işini niye yapayım ki?

Yani bazen benim haberim olmuyor ben ona belgelerini al gotur demedim avukati dahi arayabilirsin haber vermek amaçlı ya da bana geldi yazarsın ben kendim gelip alırım dedim. Haklısınız o şekilde dusunebilir

Adresini güncelleme konusunda haklı, sizle bağı kalmamış görmek istemeyebilir.
Üslup konusunda da siz haklı olsanız da size bir faydası yok

Yoo değil. Adam senin zarflarini mi takip edecekm adresini güncelle doğru söylüyor. Ben de ayrıldığım adamın ha bire zarfinin peşinde dolanamazdim. Çok istiyorsanız düzenli şekilde gidin alın.

Yani bazen benim haberim olmuyor ben ona belgelerini al gotur demedim avukati dahi arayabilirsin haber vermek amaçlı ya da bana geldi yazarsın ben kendim gelip alırım dedim. Haklısınız o şekilde dusunebilir
Bişey soracağım siz Türkiye de yaşıyorsanız , öyle çok ciddi resmî evraklar posta yoluyla gelmez, tebligat falan geliyorsa adliyeden onlarda zaten adres değişikliği yaptığınız için yeni adrese yönlendirilir. En fazla fatura gelir. Fatura da zaten uygulamadan adres değişikliği yapar yapmaz , yeni adrese gelmeye başlar. İş başvurusu yaptığınız yerler neden size posta yoluyla bir evrak göndersin ki, artık herşey eposta ile yapılıyor.

Yıllar içinde çok fazla sektörden, çok fazla yere iş başvurusu yaptım. Bir tanesi bile posta üzerinden irtibat kurmadı. Çok şaşırdım buna. Hani bahsettiğiniz 1 yer olsa tamam diyeceğim ama birden fazla yerden bahsediyorsunuz, çok enteresan.
İki taraf da kendine göre haklı. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok ama adam da rahatsız olmakta haklı. Neyse adresinizi gğncellediğinize göre artık böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

Uslup konusunda da beyefendiye kızamadım çünkü bunu bir defa daha yapmışsınız, eski eşime ait evrak veya eşyalar bana ulaşsa açıkcası bende terslenirim. Tuhaf bulmadım. Giden evraklar çok mühim bir daha çıkartılamayacak bulunamayacak (ki teknoloji çağındayız imkansız) evraklar değilse ulaşmanız manasız ve gereksiz olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…