eski mektuplar yok artık......

irna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
6.730
4
156
Amasya
Eskiden posta kutularına gelen mektuplar vardı. İçtenlikle el yazısıyla yazılmış mektuplar. Gideceği yerin uzaklığına göre değişiyordu ulaşma vakitleri.
Postacı gelirken heyecanlanırdı onu görenler gözler. Acaba selam var mı uzaktan gelen? Yada uzun zamandan beri hatırını soramadım dostlarımın diye hayıflanan.
Bir kağıt bir kalem bir de zarf ve zarfın arkasına yapıştırılması gereken bir pul. Sonra o zarfı postaneye götürüp yollamak gerekiyodu. Belki birazcık da olsa zahmetliydi bu iş. Ama tüm bunlara rağmen mektuplar geliyor ve gidiyordu birilerine eskiden.
Ve en güzeli ise o zarftan çıkan kağıtta yazılan her harf bir dokunuştu, bir dost eli değmişti o zarfa, onların yüreği gezinmişti o kağıtta. Kim bilir belki de kokuları sinmişti o zarfa.
Yani eskiden mektuplar vardı ve herkes daha birçok hatırlardı birbirini.
Şimdi de postacı geliyor her ay herkesin evine. Ama hiç kimse eskisi gibi sevinmiyor ve heyecanlanmıyor postacının gelişine. Postacı ya bankadan gönderilmiş bir ödeme zarfı getiriyor yada faturaların zarflarını.
Acaba kimse mi hatırlamıyor dostlarını yoksa artık mektuplar mı yaşlandı.
Evet o kadar çok yoğunuz ki artık mektuplarla uğraşak vakit bulamıyoruz. Ama nedense herkesin evinde olan telefon da eskisi kadar çok çalmıyor dostlar tarafından. Yada herkesin cep telefonu sadece iş için çalıyor. Ve artık eskisi kadar mail de gitmiyor kimseye nasılsın soru cümlesine sahip olan. Bunların hiç biri mektup kadar zevkli değil ama zahmetli de değil.
Demek ki mektuplar ölmemiş. Dostluklar ölmüş. Herkes dünya işine dalmış ve dostlarını unutmuş. Eskiler çok daha bağlıymış demek ki birbirlerine ve bu yüzden zahmetle ama büyük bir zevkle hal hatır sormuşlar birbirlerine.
Umarım herkes gittiği, yaşadığı o yerlerden bir selam yollar sevdiklerine ve yıkar tüm duvarları. İnanın o zaman şifa bulur dostluklar ve insanoğlu.
a.s. a.s.

ben cok severim mektup yazmayi...
yazipta göndermedigim mektuplarim bile var...
ama artik hersey degisdi...
herkes hersey cabuk olsun istiyor...
ya simdi yada hic yani...
oysa o mektubu beklemek gibisi varmi...
defalarca okumak, her okudugunda baska bir yerine takilmak...
ne mail, ne mesaj nede baska birsey ayni tadi vermiyor, veremez...

galıba bızı teknolojı ....herseyden uzaklastırdı...
sevdıklerımızden...eskıden cok kıymetlı yada ozel olan herseyden....
yada hayat o kadar hızlıkı...zaman yok...
yada bız zaman ayıramıyoruz...

merhaba nasılsınız...bızler cok ıyıyız...dıye baslıyan satırlara....evet guzel bır alıskanlıktı....

eskıden guzel olan seyler gıbı mektuplarda bıttı.......

Biz kızkardeşimle hala mektuplaşırız fırsat buldukça
Mektubun tadı bi başka..:hooray:
Daha içten..daha samimi geliyor

Teknoloji hayatımıza girdikçe,duygular,düşünceler biraz yavanlaşıyor sanki.Her şey elimizin altında zahmet çekmeden isteklerimiz gerçekleşiyor.Mektup atıp onu günlece beklemek yerine,1 dakikada her şeyi anlatıveriyoruz karşımızdakine.Kolaya kaçıyoruz hep.Ama dedim ya,duygular yavanlaşıyor git gide.

Nerede o eski alışkanlıklar hiç biri kalmadı maalesef
Şimdi mektup bitti doğru onun yerine teknoloji geldi
Ne kadar üzülsekte oturup kimseye bir satır bile yazmıyoruz
Posta kutularından artık mektup yerine bolca fatura çıkıyor
Bu da hayatın bir gerçeği herhalde arkadaşım

Evet arkadaşım teknoloji bizi herşeyden uzaklaştırdı benneyaptımki
Misal, misafir geliyo tv yi açıyoruz sohbet etmek yerine beraber dizi izliyoruz
Arkadaşınla oturup dertleşmek yada bişeyini paylaşmak yerine msn den yazışıyoruz slm nbr -tatlicadiarzu- o kadar nefret ediyorum ki msn dilinden,kısaltmalardan... kötükedihüso

ben mektubu unutamadım çağ dışı mı kaldım ne :)
sevgilime hala yazarım
gelecege hatıra olarak e-mailleri mi bırakıcaktık....olmazzz

teknolojiye yenilmedim henüz...
mail kutuma gelen bir yığın e-mail mutlu edemiyor insanı.sabah postacı kapımı çaldığında içim umutla doluyor.
bütün sevdiklerime en güzel günlerinde birbirinden güzel kartlar yolluyorum.aileme yazdığım mektuplar sayfalarca.ve biliyorum ki onlar içinde bu çok özel.
arada kilometrelerde olsa sevdiklerinden gelen mektuplar,kartlar insanı o kadar mutlu ediyor ki!senağlamasenağlama

ne kadar doğru.. bugün benimde aklıma geldi ve tesadüf bu yazıyı gördüm...misler gibi kokardı bazı mektuplar..bayram yılbaşı kartları..şimdi ise bir mesaj bile yok .yada bedava mesaj varsa atılıyor..neysede gerçekten hatırlanacak dostlar kalmadığından sanırım...çok güzel yazmışsın...:teselli:

Bizleri eskilere götürdün ne güzel
Postacı yolu beklemek, gelen mektuplara kartlara cevaplar yazmak, postaneye gidip onları yollamak ne zevkti anlatılamaz yaşamak lâzım...Biz onları yaşayan şanslı jenerasyonuz

İrna bize hatırlattığın için sağol tatlım

Evet,gerçekten kalmadı hiç ne yazıkki:sm_confused:
Ne mektuplar,ne de telefonlar....
En kötü tarafıda,çocuklarımızın yazı yeteneğinin hiç gelişmemesi:1no2:
Ama itiraf etmeliyimki;ben teknolojiyide seviyoruma.s
İzmir de yaşayan teyzemle.bi ev gibi MSN den sohbetlerimizikaydirigubbakcemile5
Çocuğumu her merak ettiğimde,ulaşabildiğim o cep telefonunu
Ya da sizlerle burada yaptığım paylaşımları:1hug:
Biz hepsini yaşadık,sindirereka.s
Ne yazıkki çocuklarımız o kadar şanslı değiller:a015:
Sahip olduklarının kıymetini bilemiyorlar bizler gibi.......... a.s.

belçikadaki teyzemle sürekli msjlaşmamıza rağmen hala mektup yazarım mektup bir başka
ve eski mektuplarımı hala saklıyorum çok güzel arada birde açıp okuyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…