Eski nisanlimla ayni okulda calisiyorum pazartesi gunu karsilasacagiz..

pur_melal

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
185
1
16
İstanbul
İcim daraliyor hala nisan tam bitmedi ama bitti.. esyalari burada duruyo arabasi bile ama bu aksam arayacak babam.. kenidimi aptal gibi hissediyorum herkes arkamdan konusacak gibi geliyor, o kadar sevgisi hepsi bosmus.. annesini de alsin otursun
Cok sinirliyim cok.. butun duygularim birbirine karisti nefret pismanlik korku.. okula girdigimde pisman olsun istiyorum icin aci ceksin inadina makyaj yapip suslenecegim beni yikilmis gormesin.. o kadar seyin ustune pisman olacak hatsmi anlayacakmisim.. annesini bi aydir aramiyor musum onu da arsmamisim dusundukca kan beynime sicriyor yaaa... bi adam otuz bes yasinda birde ayrilma nedenine bakar misiniz annesini ararsam barisirmisiz.. kufretmek istiyorum..

İcim daraliyor hala nisan tam bitmedi ama bitti.. esyalari burada duruyo arabasi bile ama bu aksam arayacak babam.. kenidimi aptal gibi hissediyorum herkes arkamdan konusacak gibi geliyor, o kadar sevgisi hepsi bosmus.. annesini de alsin otursun
Cok sinirliyim cok.. butun duygularim birbirine karisti nefret pismanlik korku.. okula girdigimde pisman olsun istiyorum icin aci ceksin inadina makyaj yapip suslenecegim beni yikilmis gormesin.. o kadar seyin ustune pisman olacak hatsmi anlayacakmisim.. annesini bi aydir aramiyor musum onu da arsmamisim dusundukca kan beynime sicriyor yaaa... bi adam otuz bes yasinda birde ayrilma nedenine bakar misiniz annesini ararsam barisirmisiz.. kufretmek istiyorum..

canım özel olacak ama neden bu duruma geldiniz yani sorun annesi mi

Oyle doluyum ki.. ona icimde ne varsa saymak istiyorum hwrseyine katlandim bi telefonla bitirdi.. babama da ben konusacaktim onunla demis ne yapmaya calisiyor bu babam oturun konusun ne olacaksa olsun bi an once dedi aramadi bile ben bu adam icin agladim ya bunun icin ailemi karsima aldim.. ne oldu okul vaeken herseyden cok seviyordu beni ne desem iki olmuyordu tatilda annesinin yanina bi gitti pir gitti.. Annesi ona bile deger vermiyor farkinda degil durumlari cok olmasada iyi baska masraf yapacak cocugu yok herseyi oglu yapsin istiyor.. nisan gunu bile nisan xonrasi kostur kostur babasina bilet aliyor kardesini goturuyor soför gibi kullandilar.. hala ailesine asik annesi ev alacagim ordakini satip ogluma dedi sonradan vaz gecmis bize soyleme geregi bile duymadan sanki bana alacak onu.. ben olnasam kimle evlense alinacakti asil ona deger vermiyorlar goremiyor.. korkudan olecegine beni elinde tutabilmek icin ben korktum kaybetmekten.. kaybetmekten korktugumu anladiginda tehtit eder gibi ayrilmaya kalkti.. aksama kadar konusmak icin beni arsmazsa babam esyslarini al diye arayacak.. ben ayni okulda nasil dayanacagim..

Oyle doluyum ki.. ona icimde ne varsa saymak istiyorum hwrseyine katlandim bi telefonla bitirdi.. babama da ben konusacaktim onunla demis ne yapmaya calisiyor bu babam oturun konusun ne olacaksa olsun bi an once dedi aramadi bile ben bu adam icin agladim ya bunun icin ailemi karsima aldim.. ne oldu okul vaeken herseyden cok seviyordu beni ne desem iki olmuyordu tatilda annesinin yanina bi gitti pir gitti.. Annesi ona bile deger vermiyor farkinda degil durumlari cok olmasada iyi baska masraf yapacak cocugu yok herseyi oglu yapsin istiyor.. nisan gunu bile nisan xonrasi kostur kostur babasina bilet aliyor kardesini goturuyor soför gibi kullandilar.. hala ailesine asik annesi ev alacagim ordakini satip ogluma dedi sonradan vaz gecmis bize soyleme geregi bile duymadan sanki bana alacak onu.. ben olnasam kimle evlense alinacakti asil ona deger vermiyorlar goremiyor.. korkudan olecegine beni elinde tutabilmek icin ben korktum kaybetmekten.. kaybetmekten korktugumu anladiginda tehtit eder gibi ayrilmaya kalkti.. aksama kadar konusmak icin beni arsmazsa babam esyslarini al diye arayacak.. ben ayni okulda nasil dayanacagim..

canım seni çok iyi anlıyorum anlaşılan annesinin kuzusu nişanlın ve o ne söylerse ne isterse onu yapar. sen onlarla ilgili kötü bir laf etsen veya ilgilenmesen haklı dahi olsan onlar haklı gelir nişanlına. erkekler bir müddet böyle oluyor. zamanla gördükçe onların yanlışını kendini düzeltecektir ama o zaman da senin ömrün geçeeerrr gider. benim sana tavsiyem şuan çok güçlü ol ve eğer haklıysan -ki öyle sanıyorum - sakın alttan almaya çalışma hayattaki tek erkek o değil. seviyorsa zaten olması için uğraşacaktır, uğraşmıyorsa da zaten sevmiyor demektir sen de böyle bir adamı kolaylıkla unutursun canım merak etme. aynı okulda olabilirsiniz eğer biterse sakın üzgün de olsan belli etme her daim akımlı ol ve ona yokmuş gibi muamele et.karşına çok daha iyisi çıkacaktır haketmiyorsa seni ve ilişkiniz için elinden geleni yapmıyorsa yol ver gitsin:40::40::40:çünkü bu adam evlenince de aynı olur

Nisan sonrasi ailesi verdigi sozlerden vaz gecti ben aileme diyemedim.. annemlerde soylendi altindi evdi aramizda husumet cikti ben annesiyle konustum bunu ailemin rahatsuz oldugunu tam o gun nisanlim annesinin yanina gitti.. ve sonra o adam degisti.. face de kariatur yayinlamistim kaynana ile ilgili ama bizimle alakali uzaktan yakindan degil hemde.. o sorun oldu ozur dile dedi reddettim neyse kirilmistr kadin dedim.. acmaz olaydim kadin acti agzini yumdu gozunu sustum kaldim icinde neler varmista o gune saklamis.. sonra nisanlim aradi yok beni ne kadar sevdigini annem gordu busra seni cok seviyor dedi.. dedim o laflari sustum yuttum tabii ki gormustur.. sonra kandilde aradim ben hemen eskisi gibi olamam anne diyemedim kadin bir de kuz kardesini arstiyor neymis o da beklermis ya sabir dedim hadi aradim acmadi.. bende bir daha arsmadim sonra ertesi gun kv aradi muhabbet ettik sonra sen kiz kardesimi aradin mi diye sordu anlattim boyle boyle diye.. kapatrken sen anbe demiyorsun dikkat ettim kasit var bilmem ne dedi yok estagfurullah dedim oyle oyle defi kapatti.. nisanlima anlatyim o da gonlunu al ara dedi o salakligi bi kere daha yaptim yanlus anladiniz diye. Bu seferde bana ben boyle olaylarda kendimi cok uzuyorum oglum geliyor neyin var snbe diyor birini demesem oteki kaciyor agzimdan araniz bozuluyor dedi.. sinirlendim yine bisey demedim bu isin sonu iyiye gitmiyor defi yine sustum.. agladim kapatinca nisanlim neyin var dedi yok dedim israr etti.. bende sen benmle annen istemese birlikte olur muydun dedim kavga ettik arada birakiyormusum onu ayrildik buraya konu da avmistim.. sonra barstik ama hep surtusmeliydi bayram da aradim ailesini konustuk o da babami aradi ailesi ailemi aramadi.. gelmeleri gerekiyordu cok yakin yerdeydik grlmediler bile.. sonra bir de bana annemi ara eskisi gibi olun annem col uzuluyor bilmem ne koydeyiz musait olamiorum bayramda aradim yeni dedim.. yine tartstik agizima geleni saydim sonra aksam aradi acmadim.. istanbul erkn gelmedi diye de kavga ettim gel yuz yuze halledelim demistim boyle olmuo.. tartistiktan sonra bi kere aradi donmedim.. on gunden fazla oldu uc gun once yolda karsilastik tesadf gormezden geldik birbirimiz ertesi gun dayanamadim ve aradim konusalim diye.. konusacak birseyyok bitti dedi.. sen sansini kaybettin esyalarimi bi ara alirim dedi bende aileme anlattim sonra bunlar oldu :'(

canım seni çok iyi anlıyorum anlaşılan annesinin kuzusu nişanlın ve o ne söylerse ne isterse onu yapar. sen onlarla ilgili kötü bir laf etsen veya ilgilenmesen haklı dahi olsan onlar haklı gelir nişanlına. erkekler bir müddet böyle oluyor. zamanla gördükçe onların yanlışını kendini düzeltecektir ama o zaman da senin ömrün geçeeerrr gider. benim sana tavsiyem şuan çok güçlü ol ve eğer haklıysan -ki öyle sanıyorum - sakın alttan almaya çalışma hayattaki tek erkek o değil. seviyorsa zaten olması için uğraşacaktır, uğraşmıyorsa da zaten sevmiyor demektir sen de böyle bir adamı kolaylıkla unutursun canım merak etme. aynı okulda olabilirsiniz eğer biterse sakın üzgün de olsan belli etme her daim akımlı ol ve ona yokmuş gibi muamele et.karşına çok daha iyisi çıkacaktır haketmiyorsa seni ve ilişkiniz için elinden geleni yapmıyorsa yol ver gitsin:40::40::40:çünkü bu adam evlenince de aynı olur
Oyle zaten ilk gunler cok uzuluyordum simdi sadece hirs var kendome kiziyorum babam aradi yolda karsilasmislar oglen elini opturmemis babam saol demis nasilsiniz demis iyiyim dedmis sadece simdide hala aramadi mi diye aradi arayip konusacak bi an once ne olacaksa olsun cok yiprandim ben onun icin ailemi karsima aldim o ne yapti. Hala aramadi bile benim onu biralamaycagim saniyor hala herhalde.. onunlayken bayagi kilo almisitm asori kiskancti mutlu oluyordu kilo almama bile uc gunde bile bayagi zayifladim tek artusi bu olsu yiyemiyorum.. bundan sonra kendime bakip gezecegim o da sadece uzaktan bakip ic gecirsin istiyorum.. bir de varya insanlar bizi yakistirmiyordu bile on yas vardi aramizda ben yirmi dorde girdim asiri guzel olmasam da heryerde dikkat cekerdim ve herkes elestrmisti beni senin yanina yakismio diye ama ben asikolmustum bana dunyanin en cekici adami geliyordu.. duymuyordum denenleri bile kimin icin bunun icin miymis...

Oyle zaten ilk gunler cok uzuluyordum simdi sadece hirs var kendome kiziyorum babam aradi yolda karsilasmislar oglen elini opturmemis babam saol demis nasilsiniz demis iyiyim dedmis sadece simdide hala aramadi mi diye aradi arayip konusacak bi an once ne olacaksa olsun cok yiprandim ben onun icin ailemi karsima aldim o ne yapti. Hala aramadi bile benim onu biralamaycagim saniyor hala herhalde.. onunlayken bayagi kilo almisitm asori kiskancti mutlu oluyordu kilo almama bile uc gunde bile bayagi zayifladim tek artusi bu olsu yiyemiyorum.. bundan sonra kendime bakip gezecegim o da sadece uzaktan bakip ic gecirsin istiyorum.. bir de varya insanlar bizi yakistirmiyordu bile on yas vardi aramizda ben yirmi dorde girdim asiri guzel olmasam da heryerde dikkat cekerdim ve herkes elestrmisti beni senin yanina yakismio diye ama ben asikolmustum bana dunyanin en cekici adami geliyordu.. duymuyordum denenleri bile kimin icin bunun icin miymis...

aferin kız sana bak işte ne güzel güçlü duruyosun bu duruşunu bozma:46::46::46::46::46:inşallah seni hakeden biri çıkacaktır karşına.şimdiden bunları yapıyorsa boşver gitsin üzülmene değmez:51:

aferin kız sana bak işte ne güzel güçlü duruyosun bu duruşunu bozma:46::46::46::46::46:inşallah seni hakeden biri çıkacaktır karşına.şimdiden bunları yapıyorsa boşver gitsin üzülmene değmez:51:

Uzulmemeye calisiorum zaten film temizlik oyaliyorum tek korkum pkulda karsilasinca nasil olacak insalla allah karsima beni gercekten hak eden birini cikarir..

icim daraliyor hala nisan tam bitmedi ama bitti.. Esyalari burada duruyo arabasi bile ama bu aksam arayacak babam.. Kenidimi aptal gibi hissediyorum herkes arkamdan konusacak gibi geliyor, o kadar sevgisi hepsi bosmus.. Annesini de alsin otursun
cok sinirliyim cok.. Butun duygularim birbirine karisti nefret pismanlik korku.. Okula girdigimde pisman olsun istiyorum icin aci ceksin inadina makyaj yapip suslenecegim beni yikilmis gormesin.. O kadar seyin ustune pisman olacak hatsmi anlayacakmisim.. Annesini bi aydir aramiyor musum onu da arsmamisim dusundukca kan beynime sicriyor yaaa... Bi adam otuz bes yasinda birde ayrilma nedenine bakar misiniz annesini ararsam barisirmisiz.. Kufretmek istiyorum..

bence hemen küfret gelmişine geçmişine hemde yüzüne erkek müsveddesi bunlar ya

Uzulmemeye calisiorum zaten film temizlik oyaliyorum tek korkum pkulda karsilasinca nasil olacak insalla allah karsima beni gercekten hak eden birini cikarir..

inşallah canım.şöyle olacak önce seni görmezden gelecek çünkü sen onla ilgilenip konuşacaksın sanacak ama avucunu yalayacak.sakın canım yokmuş gibi davrancaksın yaa görme. zorunlu kalmadığın sürece konuşma. derslerle alakalı bir şey olunca da gayet resmi konuş geç işte olacaklar bunlar. sonra şaşıracak senin bu haline vazgeçemezsin sanıyor çünkü afallayacak:51: sonra belki o adım atar ama sana tavsiyem sakın yaklaşma

ya bu arada sanki yaşamış gibi yorumlamışım olayları sadece insan ilişkilerinde iyiyimdir o kadar:1::1::1::1:

Bende eğitim camiasında gözlemlediğim şey eğer erkek öğretmenler bir an önce yuva evlilik işini 30 yaşından önce hallediyorlar. O yaştan sonrasına kalanlar ise evlilik düşünülmeyecek tipler oluyor. Ya sorumsuz ya aşırı aileci yani bir şekilde problemli tipler. Ha insanlar içinde çok iyi olabilir ama yuva kurmayı başarmada sıkıntılı tipler hep. İstisnaları olabilir tabii de ben istisnasını görmedim kendi karşılaştıklarımda. O yüzden kendini suçlama olmamış yoluna devam et. Karşına daha olumlu kişiler çıkabilir. Ona nispet yapacağım filan diyede kendini yıpratma yani çocukça o çabalar filan bilmiyorum da arkadaşların arasında komik duruma da düşersin. Normal davran keyfine bak aldırma abartı tavırlardan uzak dur sakinliğini koru. Zaten seni de onu da bilen bilir.

Her gün süslen püslen öyle git okula, o yokmuş gibi davran, görmezden gel, hep güler yüzlü ol, onun olduğu ortamlarda fazla bulunma, kimseye bir şey anlatma, soranlara "Bitti, konuşmaya bile değmez" de. İşle ilgili muhatap olmaya çalışırsa ya da konuşmak durumunda kalırsan, isminin yanına bey ekle, çok ciddi mesafeli konuş, özel konuşmalara girme bile "gerek yok" de. Kendi sınıfında kendi işlerinle çocuklarınla ilgilen, bu boşlukta çocuklarla branşına göre gösteriydi, tiyatroydu, bilim yarışmalarıydı, sergiydi etkinlikler yaparsın, hem kafan dağılır, hem (+) kazanırsın. Yani ben olsam bunları yapardım.

Ne sanıyorlar bunlar kendilerini? Yani anlaşmazlık çıkan konularda sen de hatalı olabilirsin bilemiyorum ama yine de tavırları çok çirkin. Gözünün içine bakmaları lazımken, tatlılıkla güzellikle çözmeye çalışmaları gerekirken ana- oğul kaf dağının kralları sanki. :51:

giyin süslen git canım kardeşim.abartı görmezden gelme tavırlarından sakın bu tip adamlar vazgeçilmez olduklarını sandıklarından en büyük ceza herşeyi unutmuş umrunda değilmiş gibi yapmak.ama lütfen abartmadan.kimseyle bukonuyu konuşma o konuşsa bile!!!!kimsenin ağzına laf verme.ısrarla soran olursa bitirdim üstüne konuşmak istemiyorum de nazikçe kimseye yakınma.kimse seni ayıplayamaz herkez kendi hayatındaki sorunlarla uğraşsın.öyle dmidik neşeli onurlu nazik hanımefendi ol ki şaşsın kalsın.ve ne olursa olsun o adama dönme.ailesini karşıya aldığı adamla mutlu olanı görmedim daha.ve son olarak lütfen ailenin sözünü dinle.Allah daha iyilerle karşılaştırsın.öpüyorum.

bence hemen küfret gelmişine geçmişine hemde yüzüne erkek müsveddesi bunlar ya

İcimden neler ediyorum bilsen arasa ahh arsa neler sayacagim ona ama bu aksam da aramayacak babam gel al esyalari diye arayacak.. temmuza kadar o kadar guzeldi ki okulda suyumu bile o getiridi evde yemrkler hazirlar aksamsan bana getirirdi.. herkes seni nasil seviyor die parmakla gosteriyordu.. inanamiyorum bile bu adam o mu o bu mu.. allah onu nasil biliyorsa oyle yapsin tez zamanda anasi oradan kiz bulsun insallah da es durumundan gitsin buralardan..

Eğer pişman olur mu , ne yaparsam üzülür , bana bakacak mı , acı çekecek mi vs vs diye düşünürsen yıpranırsın ... Çünkü onun her davranışı ezberini bozar dağılırsın ... Sana tavsiyem hiçbir şey düşünme ...

Arkadaşların da deiği gibi süslen makyajını yap en güzel en bakımlı halinle git her gün okula . Seminer dönemine giriyoruz malum öğrenciler yok o yüzden sürekli ya öğretmenler odasında olacağız ya da bahçede... Sana tavsiyem o girdiği an sakın bulunduğun yeri terk etme ters ters bakma , dalma , hüzünlü durma , o görsün diye yapmacık kahkahalar atma , uymayan bir neşe içinde olma çünkü daha çok dikkat çeker ... Biliyorum çok zor olmalı ama elinden geldiği kadar '' normal '' ol ... Mutlaka bir kitabın olsun sıkıştığın yerde açar okursun ...

Öğretmen arkadaşlarınla bu konuyu detaylı konuşma öğretmenler odası magazin yuvasıdır ... Sen bir dersin ona beş gider ... Mümkün olduğunca eğitim odaklı , günlük konuşmalar falan yap.

Dersler başladığında zamanının tamamını çocuklara ayır .. Hatta teneffüslerde bile öğrencilerinle ol mümkün olduğu kadar az görürsün onu . Ve işinde ne kadar başarılı olduğunu görsün. Dönem başı toplantısında mümkün olduğunca çok görev al ( projeler , kutlamalar , önemli günler , komisyonlar vs ) Yapacak çok işin olduğundan kafan dağılacaktır yıl içinde. Öğrencilerinle iletişimini çok iyi tut en önemli nokta bu . Karşısında yarım kalmış yıkılmış tükenmiş eli ayağına dolaşmış birini görmek yerine kararlı , işinde iyi , kendini hayatına kariyerine adamış birini bulacak ... Ama dediğim gibi acı çeksin pişman olsun diye uğraşırsan canın daha çok yanar çok hata yaparsın ...

Güzel bir dönem seni bekliyor kuşan bütün zırhlarını hadi kolay gelsin :ssz:

ya bu arada sanki yaşamış gibi yorumlamışım olayları sadece insan ilişkilerinde iyiyimdir o kadar:1::1::1::1:

Bence cok dogru yorumlamissin arkadasim o sevgisini anesine tercih etti simdi degil yilar sonra anlayacak asil hatasini annesinin akliyla hareket etti bitirdi bizi.. herkeste beni arayacak sonra sonra bensz aksamlari telefon ack olmada uyuyamazdi bile inadligi annesinin akliyla benim burnumu surtmeye kalkti elinde bohcalari gidrken kimin burnu surtuyo gorecegiz

Bende eğitim camiasında gözlemlediğim şey eğer erkek öğretmenler bir an önce yuva evlilik işini 30 yaşından önce hallediyorlar. O yaştan sonrasına kalanlar ise evlilik düşünülmeyecek tipler oluyor. Ya sorumsuz ya aşırı aileci yani bir şekilde problemli tipler. Ha insanlar içinde çok iyi olabilir ama yuva kurmayı başarmada sıkıntılı tipler hep. İstisnaları olabilir tabii de ben istisnasını görmedim kendi karşılaştıklarımda. O yüzden kendini suçlama olmamış yoluna devam et. Karşına daha olumlu kişiler çıkabilir. Ona nispet yapacağım filan diyede kendini yıpratma yani çocukça o çabalar filan bilmiyorum da arkadaşların arasında komik duruma da düşersin. Normal davran keyfine bak aldırma abartı tavırlardan uzak dur sakinliğini koru. Zaten seni de onu da bilen bilir.

Zaten ben oyle taskin biri degilim hic bir zaman haklisim bu zamana kadar sorumluluk almamis evlenmeyi bile dusunmemis asik olmadan evlenmek istemedim derdi ama be adam asik oldugun insanla ailen arasinda denge kuramayacaktin, ne diye o kadar pesimden kostun. Hadi o kostuu ben niye saf gibi hemen inandim.. tek ustedigim benim yikilmadigimi gormesi, hayatim ondan ibaret olmadigini gorsun.. ben surundurmeye kalktim da bu kiz hayatina devam ediyor desin.. ici gitsin istiyorum elimde degil aci ceksin..

Bence cok dogru yorumlamissin arkadasim o sevgisini anesine tercih etti simdi degil yilar sonra anlayacak asil hatasini annesinin akliyla hareket etti bitirdi bizi.. herkeste beni arayacak sonra sonra bensz aksamlari telefon ack olmada uyuyamazdi bile inadligi annesinin akliyla benim burnumu surtmeye kalkti elinde bohcalari gidrken kimin burnu surtuyo gorecegiz

evet anlayacak o kesin zaten ama diyorumya işte anlasa da anlamasa da boşver artık sen onu. erkekler annelerine çok düşkün oluyorlar hem de hepsi. sadece ikiye ayrılıyorlar:

evlendikten bir müddet sonra aklı başına gelip karısına sahip çıkanlar,:51:
evlendikten sonra da akıllanmayıp anasının aklıyla hareket edip karısına zulmedenler..:51:

Her gün süslen püslen öyle git okula, o yokmuş gibi davran, görmezden gel, hep güler yüzlü ol, onun olduğu ortamlarda fazla bulunma, kimseye bir şey anlatma, soranlara "Bitti, konuşmaya bile değmez" de. İşle ilgili muhatap olmaya çalışırsa ya da konuşmak durumunda kalırsan, isminin yanına bey ekle, çok ciddi mesafeli konuş, özel konuşmalara girme bile "gerek yok" de. Kendi sınıfında kendi işlerinle çocuklarınla ilgilen, bu boşlukta çocuklarla branşına göre gösteriydi, tiyatroydu, bilim yarışmalarıydı, sergiydi etkinlikler yaparsın, hem kafan dağılır, hem (+) kazanırsın. Yani ben olsam bunları yapardım.

Ne sanıyorlar bunlar kendilerini? Yani anlaşmazlık çıkan konularda sen de hatalı olabilirsin bilemiyorum ama yine de tavırları çok çirkin. Gözünün içine bakmaları lazımken, tatlılıkla güzellikle çözmeye çalışmaları gerekirken ana- oğul kaf dağının kralları sanki. :51:

Haklisin.. ben zaten mukemmelim demiyorum elbet yanilisim olmustur ama ben hep ozur diledikce uste ciktilar.. ota b.ka alttan aldirmaya basladi bu ne yaa benim nazlanmam gerekirken o nazlaniyor bir ben on yas kucugum yaaa hata bile yapsam onun olgun olmasi gerekirken hep ben sustum ben kizim aileme hic biseyi belli etmeyecegim diye canim cikarken o massallah tuvalete gittigimiz bile anlatmis nerdeyse.. senki ben otuz bes ysindayim o yirmi dort.. yaa lisede calisioruz onunla ayni yaslarda velilerimiz var bu kadar anneci olunur mu..

Back
X