Eski Olmuş Ama Hala Sevilen Sevgili, Fikirlerinize İhtiyacım Var

aylin_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2013
81
9
46
Yine aynı konudan soracağım bazı arkadaşlar yadırgıyor ama bu konularla ilgili tanıdığım kişilere danışamıyorum ben, özür dilerim.

8 aylık ilişim ve hatta uzun zamandır ilk defa duygusal bir şeyler hissettiğim ilişkim 12 Ocak tarihinde bitti.

Tartışmıştık ve konuşmuyorduk. 4.günün sonunda oturup karara bağlayalım bu durumdan çok sıkıldım dedim. Kendisinin dediği "çok zıt huylarımız var, bunlar bize ileride daha da çok sorun çıkacak diyor mantığım ama seni seviyorum karar veremiyorum." Ben bu lafların üstüne fazlaca kendi içimde sinirlenerek bu masadan bir karar verilip kalkılacak ve bunun sorumluluğu sende olacak dedim. Ortalama 1 saat düşündükten sonra mantığımı dinleyeceğim dedi, ben masadan kalktım eve bırakayım nolur, düşünmeme izin ver kafam çok karışık dedi, karşımda ağladı. ( Anlaşamadığımız konuların başında, dikbaşlısın, kadın 1 adım arkada durur erkekten vs gibi konular, aynı bankada aynı unvanda çalışan insanlarız biz bu tarz konuşmaları kabul edemiyorum ben.. ki böyle bir uygulama olmadı hayatımızda dille kabul ettirmeye çalışmasını anlamıyorum..)

Ben o gün sinirden algılayamadım üzüntümü lakin içim içimi yiyor günlerdir. Cumartesi tekrar bir vesile ile konuştuk "zamana bırakalım kafam çok karışık, sıcağı sıcağına yanlış bir şey yapmayalım" dedi aynı şeyi yakın bir arkadaşıma da söylemiş.
Aynı yerde çalışıyoruz, aynı servisle işe gidip geliyoruz. 2 gündür durgun,üzgün gördüğüm adam bugün yemekhanede gülüyordu belki de denk geldi bilmiyorum..Üzgün görünce de kahroluyordum lakin bu hali daha çok canımı acıttı sanırım.

Ne düşünmeliyim, ne yapmalıyım... 1 hafta zaman verip konuşalım tekrar demeli miyim, ondan mı beklemeliyim. Tamamen umut mu kesmeliyim.

Farklı fikirlere ihtiyacım var. Teşekkür ediyorum.

Adam kabullenmiş ayrılığı ve gülüyor.Ne güzel.Hayatına devam ediyor en güzeli.
Fikir olarak uyuşmuyorsunuz zaten siz de belirtmişsiniz,
Gülüyor olması moralinizi bozmasın,siz de gülün,hayat güzel.

böyle diyen adam mümkünse tüm kadınlardan bir milyon adım uzakta filan dursun.
Bencede ne guzel isin gucun var bencede uzak dur onun donecegi varsa seni oldugun gibi kabullensin bence senin basarili olmani istemiyor ondan daha alt olmani istiyor.
Sana tavsiye bir sure uzak dur sen barismaya kalkarsan ileride ayni sorun onunuze ciksr
Birakta sorunu kendi kafasinda halletsin gelecekse temizlenmis sekilde gelsin bu dusuncelerden , sende sonra karar verirsin kabul etmelimiyim etmemelimiyim diye.

Hayat uzun bu olmazsa baskasiyla olur inan bana :)

İyi de bu inşaat projesi mi ki 1 haftalık aralıklarla konuşalım düşünelim deniyor?
Saçma bir iletişim şekli.

Huylariniz zitmis. Ask falan guzel ama uyum olmayinca tek basina kurtarmiyor iliskiyi. Yoluna devam et o da 1 adim geride duracak birini bulsun.

Nereden buluyorsunuz bu kadın erkekten bir adım geride durur diyen mağara adamlarını? Hiç uğraşma geri dönerse de önce kimin nerede duracağını öğret ona.

Yine aynı konudan soracağım bazı arkadaşlar yadırgıyor ama bu konularla ilgili tanıdığım kişilere danışamıyorum ben, özür dilerim.

8 aylık ilişim ve hatta uzun zamandır ilk defa duygusal bir şeyler hissettiğim ilişkim 12 Ocak tarihinde bitti.

Tartışmıştık ve konuşmuyorduk. 4.günün sonunda oturup karara bağlayalım bu durumdan çok sıkıldım dedim. Kendisinin dediği "çok zıt huylarımız var, bunlar bize ileride daha da çok sorun çıkacak diyor mantığım ama seni seviyorum karar veremiyorum." Ben bu lafların üstüne fazlaca kendi içimde sinirlenerek bu masadan bir karar verilip kalkılacak ve bunun sorumluluğu sende olacak dedim. Ortalama 1 saat düşündükten sonra mantığımı dinleyeceğim dedi, ben masadan kalktım eve bırakayım nolur, düşünmeme izin ver kafam çok karışık dedi, karşımda ağladı. ( Anlaşamadığımız konuların başında, dikbaşlısın, kadın 1 adım arkada durur erkekten vs gibi konular, aynı bankada aynı unvanda çalışan insanlarız biz bu tarz konuşmaları kabul edemiyorum ben.. ki böyle bir uygulama olmadı hayatımızda dille kabul ettirmeye çalışmasını anlamıyorum..)

Ben o gün sinirden algılayamadım üzüntümü lakin içim içimi yiyor günlerdir. Cumartesi tekrar bir vesile ile konuştuk "zamana bırakalım kafam çok karışık, sıcağı sıcağına yanlış bir şey yapmayalım" dedi aynı şeyi yakın bir arkadaşıma da söylemiş.
Aynı yerde çalışıyoruz, aynı servisle işe gidip geliyoruz. 2 gündür durgun,üzgün gördüğüm adam bugün yemekhanede gülüyordu belki de denk geldi bilmiyorum..Üzgün görünce de kahroluyordum lakin bu hali daha çok canımı acıttı sanırım.

Ne düşünmeliyim, ne yapmalıyım... 1 hafta zaman verip konuşalım tekrar demeli miyim, ondan mı beklemeliyim. Tamamen umut mu kesmeliyim.

Farklı fikirlere ihtiyacım var. Teşekkür ediyorum.

Ben burda erkek arkadaşınızın dediklerinde hiç bir gariplik göremiyorum:KK57: adamın kafası karışık olabilir.Bende bankacıyım eşimde bankacı.Eşimde böyle düşünüyor ki asla meslek mevki önemli değil mevki yarıştırırsanız hiç ilerleyemezsiniz.Siz bir kadınsınız.İsterseniz CEO olun.Kadınlığınız önüne geçemez hiç bişi.Erkek ve kadın yaradılışı farklıdır. Ve erkek bir adım öndedir maalesef ataerkil toplumuz.Daha narin daha kibar olur bayanlar. Kabullenme iç güdüsü,farkındalık,emek,fedakarlık doğamızda var.Bunları kabullenmeyen ve kabullenen bayanlar vardır sadece.Ben hiç bir arıza göremedim konunuzda.Bırakın düşünsün.Erkek arkadaşınızla ilişkinizi yarışa sokmamanızı sadece huzur ve sevgiye odaklanmanızı tavsiye ederim.

böyle diyen adam mümkünse tüm kadınlardan bir milyon adım uzakta filan dursun.

Ben de bu fikre katılıyorum, ayrılacağımızı bile bile kabul etmedim bunu. Ama sorun olan kısım bizim hayatımızda bunun hiç yaşanmamış olması, kararlarıma daima saygı duydu. Bunu kabul ettirmekte neden ısrarcı anlamıyorum. Aynı yerde çalışıyoruz hatta ondan kıdem olarak da yükseğim, ikimiz de aynı yollardan geçerek buraya geldik, bunu kabul edemiyorum. ben de

Ben burda erkek arkadaşınızın dediklerinde hiç bir gariplik göremiyorum:KK57: adamın kafası karışık olabilir.Bende bankacıyım eşimde bankacı.Eşimde böyle düşünüyor ki asla meslek mevki önemli değil mevki yarıştırırsanız hiç ilerleyemezsiniz.Siz bir kadınsınız.İsterseniz CEO olun.Kadınlığınız önüne geçemez hiç bişi.Erkek ve kadın yaradılışı farklıdır. Ve erkek bir adım öndedir maalesef ataerkil toplumuz.Daha narin daha kibar olur bayanlar. Kabullenme iç güdüsü,farkındalık,emek,fedakarlık doğamızda var.Bunları kabullenmeyen ve kabullenen bayanlar vardır sadece.Ben hiç bir arıza göremedim konunuzda.Bırakın düşünsün.Erkek arkadaşınızla ilişkinizi yarışa sokmamanızı sadece huzur ve sevgiye odaklanmanızı tavsiye ederim.

Evet aslında sorunu bu, babası yok 3 aylıkken kaybetmiş daha doğrusu hiç görmemiş.. Yatılı okulda okumuş, babaanne ve dedesinin yanında büyümüş... Hayatı hala onlarınki gibi sanıyor ama değil malesef.. Bu özelliği sadece dilinde, normal hayatımızda yapma dediğim ve yapmakta ısrarcı olduğu hiçbir konu yoktu. Aynı şekilde benim de olmadı.. Seviyorum tek bildiğim o ama bu süreçte ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Evet aslında sorunu bu, babası yok 3 aylıkken kaybetmiş daha doğrusu hiç görmemiş.. Yatılı okulda okumuş, babaanne ve dedesinin yanında büyümüş... Hayatı hala onlarınki gibi sanıyor ama değil malesef.. Bu özelliği sadece dilinde, normal hayatımızda yapma dediğim ve yapmakta ısrarcı olduğu hiçbir konu yoktu. Aynı şekilde benim de olmadı.. Seviyorum tek bildiğim o ama bu süreçte ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

bu süreçte tek yapman gereken sabırla beklemen.İletişimi koparmaman.Üzerine gitmeden o ayarı verebilmen önemli.Bırak boşver sorumluluk onda olsun bir adım önde olsun.Yeterki saygınız ve sevginiz olsun

Çok mantıklı ve yapıcı bir yorum. Konu sahibine çemkiren kadınlar arasında yıldız gibi parladınız:) farkındalık, fedakarlık konusunda haklısınız. Kadın daha narin, nazik olmalı. Tabii ki yasalar karşısında eşitlik apayrı bir şey. Yanlış anlaşılmasın, kadının da insani ve hukuki hakları erkek kadardır. Ve olmalıdır. Ama her duygusal problemde ben çalışan kadınım psikolojisini empoze etmeye lüzum yok sağa sola. Adam da işten gelip evi silip süpürüyorsa, yemek yapıyorsa 'kadınlaştım' demesin:))) hayattaki iş bölümü ayrı, fıtrat, karakter, eda, duruş ayrı bir şey.

bu süreçte tek yapman gereken sabırla beklemen.İletişimi koparmaman.Üzerine gitmeden o ayarı verebilmen önemli.Bırak boşver sorumluluk onda olsun bir adım önde olsun.Yeterki saygınız ve sevginiz olsun

İletişim birbirimizi görme dışında yok şu an malesef, zamana bırakalım dediği için tekrar bir şey de yazamıyorum :(
Benim dominant kadın olma veya üstünlük kurma amacım olmadı aslında onun da olmadı buna üzülüyorum ben sadece dilinde bunun olmasına..

Teşekkür ediyorum.

bende aynen böyle düşünüyorum. bi adım geride derken aynı mevkide çalışıyoruz işten ayrıl dememiştir.

bana sanki siz biraz baskıcı gibisiniz gib geldi konu sahibi. sürekli bi baskı uygulanmış sanki.

ha adam zaten mağara adamıysa ve düşüncesi kadın eziktir bla bla tarzıysa zaten ne üzülüyosun

Kadin dediginiz nedir ya. Bir cinsiyettir. Erkek gibi. Biyolojik bir tanim yani. Ama kadin yapar kadin eder kadin kabul eder kadin boyun eger kadin fedakardır kadin boyun eger. Bu toplumsal cinsiyettir. Niye kadin boyun egmek zorunda ya. Niye hep biseyler kazanmak icin cok seyler vermek zorundayiz. Benim iliskim de iki hafta once onun bana soz geciremeyisiyle bitti. Degistirmeye calisti beni. Hep catistik. Cunku onun beni donusturmeye calistigi biri olmadim fedakarlik yaptim sonuc ne oldu. Yine bir kadin fedakarlik yapti ama yetmedi. Cunku tam degismemistim onun icin. Canim cok yaniyo. Kalbim agriyo. Hatta gel senin soyledigin gibi olucam demeyi dusundum. Ama bu kalbimin bana bir oyunuydu. Ama elden birsey gelmiyor kimi zaman. Durumunuzu iyi degerlendirmen lazim. Bunu da en iyi sen bilirsin

Back
X