eski sesim geri gelmiyor

Helena

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
11.328
2.762
448
kızlar merhaba. ben bundan bir kaç ay önce bi soğuk algınlığı geçirdim. ilaçsız hayatta toparlanamam.bir özel hastaneye gitmiştim o da 1 kutu hap yazdı ve iyileşemedim tabi. başka doktora gittim o da ilaçlar flan yazdı. iyileştm ama sesimde bir pürüz kaldı. kalın ve grip gibi.daha sonra iğne vurdu ses için bana. yine iyileşemedi sesim şimdi tekrar hastalık atlattım. önerebieceğiniz bitki çayları flan var mı ya da ne yapmalıyım sigarayı bile bırakıcam artık.

kızlar merhaba. ben bundan bir kaç ay önce bi soğuk algınlığı geçirdim. ilaçsız hayatta toparlanamam.bir özel hastaneye gitmiştim o da 1 kutu hap yazdı ve iyileşemedim tabi. başka doktora gittim o da ilaçlar flan yazdı. iyileştm ama sesimde bir pürüz kaldı. kalın ve grip gibi.daha sonra iğne vurdu ses için bana. yine iyileşemedi sesim şimdi tekrar hastalık atlattım. önerebieceğiniz bitki çayları flan var mı ya da ne yapmalıyım sigarayı bile bırakıcam artık.

kızlarr yardım edecek kimse yok muu?

Evet sigarayı bırak ve en yakın zamanda yeniden doktora git.
Ses tellerine baksınlar.
Bir ara benim ses telerimde ülser çıkmıştı. Gık sesim çıkmıyordu.
İlaç,buhar banyosu derken iyileştim çok şükür.
Geçmiş olsun.

Aynı durum bende de var. Hatta sesim erkek sesini andırmaya başladı; ama mikrofonla konuşunca çok berrak çıkıyor.

Umarım bir çare bulunur. :S

Geçmiş olsun arkadaşım bir komşumuzun seside git gide kalınlaşmıştı yaptıgı bütün ilaçlara ve çaylara karşı düzelmiyordu bir uzman doktora gitti kadında guatr rahatsızlıgı çıktı noduller ses tellerine zarar vermiş tam 3kere ameliyat oldu anca düzeldi birde sigara içiyordu doktorun tüm uyarılarına ragmen bırakmamıştı 3. ameliyatından sonra bıraktı.

Evet sigarayı bırak ve en yakın zamanda yeniden doktora git.
Ses tellerine baksınlar.
Bir ara benim ses telerimde ülser çıkmıştı. Gık sesim çıkmıyordu.
İlaç,buhar banyosu derken iyileştim çok şükür.
Geçmiş olsun.

sanırım kbb ye gitmem gerekiyor siz hangi bölümde baktırdınız.sigara kullanıyor muydunuz?

Geçmiş olsun arkadaşım bir komşumuzun seside git gide kalınlaşmıştı yaptıgı bütün ilaçlara ve çaylara karşı düzelmiyordu bir uzman doktora gitti kadında guatr rahatsızlıgı çıktı noduller ses tellerine zarar vermiş tam 3kere ameliyat oldu anca düzeldi birde sigara içiyordu doktorun tüm uyarılarına ragmen bırakmamıştı 3. ameliyatından sonra bıraktı.

anladım cnm bende amelyat diye korkuyorm ama çok kalın değil şu an eskisine göre kalın sadece

sanırım kbb ye gitmem gerekiyor siz hangi bölümde baktırdınız.sigara kullanıyor muydunuz?

Evet ben de KBB'ye gittim.
Sigara içiyordum hem de deliler gibi..
Sabah kaynak kaynak demli çay ve sigarayla güne başlıyordum. Ben abartmıştım o dönem.
Ama şu anda bile bayıla bayıla içtiğim sigaradan o dönemde hayatım boyunca ilk defa tiksindim.
Tad alamıyordum artık.
10 gün kadar içmedim,iyileşince yeniden başladım.
Şimdi hafif sigara içiyorum,aç karnına içmiyorum.
Çay zaten hiç sevmiyorum artık.
Sen de önce tedavini ol,sonra sigarayı düşünürsün.

Evet ben de KBB'ye gittim.
Sigara içiyordum hem de deliler gibi..
Sabah kaynak kaynak demli çay ve sigarayla güne başlıyordum. Ben abartmıştım o dönem.
Ama şu anda bile bayıla bayıla içtiğim sigaradan o dönemde hayatım boyunca ilk defa tiksindim.
Tad alamıyordum artık.
10 gün kadar içmedim,iyileşince yeniden başladım.
Şimdi hafif sigara içiyorum,aç karnına içmiyorum.
Çay zaten hiç sevmiyorum artık.
Sen de önce tedavini ol,sonra sigarayı düşünürsün.

tedavi aşamaları nasıl ?? biraz bahsetmşsnz ama uzun mu olumsuz yönleri var mdır?

Back
X