• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski sevgilim beni defalarca aldattığı için yeni sevgilime güvenemiyorum

mavikablo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
119
83
48
Merhaba hanımlar,
Eskiden 3 sene birlikte olduğum biri vardı. Kendisi ilişkinin sonlarına doğru öğrendiğim kadarıyla beni çok kere aldatmış (en basit yaptığı sosyal medyadan başka kızlarla flörtleşmek en ağır yaptığı da kızlarla yatmak)
Tabii öğrendiğimde her şeyi sorgular olmuştum. 3 senemi verdim aşk, sevgi, değer vermek, sadakat, fedakarlık bunlar artık önemli kavramlar değil miydi? Çünkü çevremdeki arkadaşlarımdan da çok duyuyordum hem aldatma hem aldatılma hikayelerini. Tüm bu durumlar beni çok etkiledi ve belli bir süre psikoloğa ardından psikiyatriste gittim. Çok şükür o günleri atlattım.
Ancak şuan yaklaşık 1 senedir beraber olduğum biri var. Kendisi dünya iyisi bir adam. Çok sadık olduğunu düşünüyorum ama yine gözüm kapalı güvenirsem ve yine kazık yersem çok daha darmadağın olurum diye her şeyine hemen güvenemiyorum. Bu kızı niye ekledin şu kim bu kim diye arada bir sıkıştırıyorum çok. O da her seferinde açıklıyor ve hiç yanlış bir şeyine rastlamadım. Ama geçen hafta yine ben böyle paranoyaklık yaptığımda kızdı. Hiçbir şey yapmıyorum anla artık neden güvenmiyorsun falan dedi.
Güveniyorum ama, geçmişteki gibi üzülmek istemiyorum.
Bu paranoyaklıktan nasıl kurtulabilirim? Hep böyle olmak istemiyorum
Şimdiden teşekkürler

Ben hiç bir erkeğe güvenmiyorum,
sen yine iyisin :)
Eşimden ayrılsam kimle olursam olayım aldatılıcakmışım gibi geliyor .
Bir çare bulsam kendim içinde kullanıcam .
Psikolojik olarak tedavi görmem gerekiyor sanırım .
Antidepresan filan mı kullandın ,nasıl atlattın?

mavikablo mavikablo
Ağzıyla bal taşıyan arının bile dötünde iğne var derler :)
Diyeceğim şu ki o ignenin ne zaman saplanacağını, karşınızdakini iyi tanıyarak öğrenirsiniz ancak. Her zaman o iğne çıkacak diye bir kural yok. ;) Sevdiceginizi tanıdıkça zaten güvenmeyi ya da güvenmemeyi ögreneceksiniz. Hâlâ tereddütleriniz varsa yeterince tanımamış ya da tanımaya korkmuş olabilirsiniz.
Ona güvenmediğinizi sürekli dile getirmeyin derim. Paronayaya bağlamayın. Biraz empati yapmayı deneyin. Surekli dile getirirseniz karşınızdaki de bunalır, ilişkiniz yıpranır.. Umarim mutlu olursunuz..

hazır değilsiniz belki de yeni bir ilişkiye

Ben hiç bir erkeğe güvenmiyorum,
sen yine iyisin :)
Eşimden ayrılsam kimle olursam olayım aldatılıcakmışım gibi geliyor .
Bir çare bulsam kendim içinde kullanıcam .
Psikolojik olarak tedavi görmem gerekiyor sanırım .
Antidepresan filan mı kullandın ,nasıl atlattın?
Evet antidepresan kullandım bi süre. O kötü ruh halim tamamen geçti. Şimdi arada bir paranoyaklık var o kadar

mavikablo mavikablo
Ağzıyla bal taşıyan arının bile dötünde iğne var derler :)
Diyeceğim şu ki o ignenin ne zaman saplanacağını, karşınızdakini iyi tanıyarak öğrenirsiniz ancak. Her zaman o iğne çıkacak diye bir kural yok. :KK66: Sevdiceginizi tanıdıkça zaten güvenmeyi ya da güvenmemeyi ögreneceksiniz. Hâlâ tereddütleriniz varsa yeterince tanımamış ya da tanımaya korkmuş olabilirsiniz.
Ona güvenmediğinizi sürekli dile getirmeyin derim. Paronayaya bağlamayın. Biraz empati yapmayı deneyin. Surekli dile getirirseniz karşınızdaki de bunalır, ilişkiniz yıpranır.. Umarim mutlu olursunuz..
Haklısınız. Aslında tereddütüm yok, yanlış bir şey yapmayacağına eminim. Yine de eski günleri hatırlayınca korkuyorum

Bende oyleyim 3 seneden beridir sevdigin adam her boslukta beni aldatmis. Allah kurtardi beni diyorum. Karsimdaki kimseye %100 guvenmem zaten. Suyu akisina birakin. Aldatirsa sen degil o kaybeder. Buna kendini inandir madem inanmiyorsun surekli sorgulama saman altindan su yurut sende hem guvensiz iliskide olmaz.

iyi de bu adamın suçu ne ki?
ayrıca o kadar güvensizlik yaşıyorsan sevgili edinmeyeceksin. hem sevgilim olsun hem de erkeklere güvenmeyeyim olmaz. gerekirse 10-15 yıl yalnız kal ama kendini topla ondan sonra ilişkiye başla.
elin herifinin yediği haltın acısını şimdiden çıkartma.

Yüzde yüz olmasa da güvenmek lazım.
Aksi hem sizi,hem onu hem ilişkinizi yıpratır ve olan hep size olur.
Şüphe ile yaşanmazki.

Unutun eski hikayeyi.
Yapacaksa yapar zaten,engelleyemezsiniz.
Olmamış şeyler için üzülmek,diken üstünde yaşamak doğru mu

Yüzde yüz olmasa da güvenmek lazım.
Aksi hem sizi,hem onu hem ilişkinizi yıpratır ve olan hep size olur.
Şüphe ile yaşanmazki.

Unutun eski hikayeyi.
Yapacaksa yapar zaten,engelleyemezsiniz.
Olmamış şeyler için üzülmek,diken üstünde yaşamak doğru mu
Haklısınız teşekkürler :)

Normal bence hissettikleriniz. Ama bunu kendi icinizde yasamalisiniz. Eski sevgilinizin cezasını simdiki sevgilinizin odemesi gibi oluyor bu. Cok haksizca.
Zamanla guveniyor insan. Karsi tarafin gösterdiği ozeni, sevgiyi, sefkati gordukce güveniyorsun.
Zaman taniyin ama yasadiginiz sorunlari da kendi icinizde çözmeye çalışın.

Normal bence hissettikleriniz. Ama bunu kendi icinizde yasamalisiniz. Eski sevgilinizin cezasını simdiki sevgilinizin odemesi gibi oluyor bu. Cok haksizca.
Zamanla guveniyor insan. Karsi tarafin gösterdiği ozeni, sevgiyi, sefkati gordukce güveniyorsun.
Zaman taniyin ama yasadiginiz sorunlari da kendi icinizde çözmeye çalışın.
Çok teşekkürler

Güvenme zaten. Ama adamı bunaltip sıkıştırmak haksızlık. Gözünü ac adama hissettirme. Zaten öncekini 3 yıl anlamamissin be canım sikistirinca hersey ortaya mi çıkacak sanki daha iyi saklar varsa da.

işte aldatmak o derece kötü bişeyki, aldatan sadece aldattığı insanın değil, o insanın hayatına sonradan girecek kişilerin dahi hayatını mahvediyor.
şükür ki kul hakkı denen bişey var ve Allah'ın adaleti aldatan içinde tecelli edecek.

işte aldatmak o derece kötü bişeyki, aldatan sadece aldattığı insanın değil, o insanın hayatına sonradan girecek kişilerin dahi hayatını mahvediyor.
şükür ki kul hakkı denen bişey var ve Allah'ın adaleti aldatan içinde tecelli edecek.
Amin inşallah. Ben de buna inanıyorum

Merhaba hanımlar,
Eskiden 3 sene birlikte olduğum biri vardı. Kendisi ilişkinin sonlarına doğru öğrendiğim kadarıyla beni çok kere aldatmış (en basit yaptığı sosyal medyadan başka kızlarla flörtleşmek en ağır yaptığı da kızlarla yatmak)
Tabii öğrendiğimde her şeyi sorgular olmuştum. 3 senemi verdim aşk, sevgi, değer vermek, sadakat, fedakarlık bunlar artık önemli kavramlar değil miydi? Çünkü çevremdeki arkadaşlarımdan da çok duyuyordum hem aldatma hem aldatılma hikayelerini. Tüm bu durumlar beni çok etkiledi ve belli bir süre psikoloğa ardından psikiyatriste gittim. Çok şükür o günleri atlattım.
Ancak şuan yaklaşık 1 senedir beraber olduğum biri var. Kendisi dünya iyisi bir adam. Çok sadık olduğunu düşünüyorum ama yine gözüm kapalı güvenirsem ve yine kazık yersem çok daha darmadağın olurum diye her şeyine hemen güvenemiyorum. Bu kızı niye ekledin şu kim bu kim diye arada bir sıkıştırıyorum çok. O da her seferinde açıklıyor ve hiç yanlış bir şeyine rastlamadım. Ama geçen hafta yine ben böyle paranoyaklık yaptığımda kızdı. Hiçbir şey yapmıyorum anla artık neden güvenmiyorsun falan dedi.
Güveniyorum ama, geçmişteki gibi üzülmek istemiyorum.
Bu paranoyaklıktan nasıl kurtulabilirim? Hep böyle olmak istemiyorum
Şimdiden teşekkürler

sosyal medya fena canım benımde hep bnasıma ne geldıyse o medyadan geldı. o nedenle hayatıma bırını alsam aktıf mı degıl mı tanımadıgı kızları eklıyormu dıye hep takıp ederım. ederse de dırek konusmayı keserım. bence bu hayatta kesın ve net olunmalı sen zaten rahatsız oldugun seylerı ona soylemıssın. tanımadıgı bırını eklerse o zaman sorun bence. tanıdıksa hıc kafanı takma

Back
X