Merhabalar, evet iki ay önce Sehir hastanesinde doğum yaptım. Normal doğum ile başladı süreç. Tek kişilik oluyor doğumun gerçekleştiği oda. Yanınızda annenizi veya eşinizi alabiliyorsunuz sancı ve doğum esnasında eşlik etmesi için. Odalar maalesef çok temiz değil ve banyolarda su sıktıntisi mevcut, ya çok soğuk ya çok sıcak asla ortası yok. Sırf bu sebepten başka oda talep ettim ve orada da su problemi devam etti. Ebeler ve asistanlar sürekli kontrole geliyorlar, açıklık kontrolü, NST çekimi ve tansiyon ölçümü yapiliyor. Sadece suyun gelmişti ve sancım vardı fakat açılmam olmadığı için fitil yerleştirdiler. 15 saatlik bir süreç sonunda açılmam 5 cm de kaldı maalesef, sancım çok fazlaydı ve ilerleme olmadığı için sezaryen talep ettim. Sürekli ebeler ve hemşireler tarafından pes etmemem için ikna edilmeye çalıştım, Allah var hepsi de çok ilgiliydi fakat doğumun ilerlememesi beni çok yordu artık ve sezaryene almazlarsa başka hastaneye sevk talep edeceğimi soyledim. Sonuç olarak sezaryene alındım, ameliyathaneyle götürüldüm sonda takıldı genel anestezi verdiler ve 15 dk içinde bebeğim doğdu, 1 saat içinde dikiş işleri bitti. Sonrasında beni 2 saat boyunca boş bir alanda gözlem altinda tuttular, anesteziden uyanınca da servis katına çıkarttılar. Lohusalari tek kişilik odaya yerleştiriyorlar, sonrasında refakatçi olarak sadece kadın kalabiliyor yanınızda.