eşler arası eğitim ve kazanç farkı

helenus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
239
331
103
Merhaba bayanlar sizlere danışmak daha doğrusu fikirlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istediğim bir mesele var.Evlilikte bayanın daha eğitimli ve daha fazla maaşlı olması ne gibi sonuçlar doğurur? Çevrenizde bayanın eğitimce daha yüksek olduğu evlilikler varmı? Olumlu olumsuz gözlemleriniz nelerdir?Bu farklılıklardan ötürü(özellikle eğitim) etrafınızda duyduğunuz veya şahit olduğunuz, bizzat yaşadığınız sorunlar nelerdir yada bu farklılığı sorunsuz yürüten çiftler var mıdır? Cevaplayan herkese teşekkürler:)

eşim lise mezunu ben lisans ve maaş konusunda da biraz fazla alıyorum

bugüne kadar bi sıkıntı yaşamadık şükür

ama eğitim konusunda aradaki açık daha fazla olsaydı bilemiyorum belki sıkıntı olabilirdi ama

eşimin ailesini de bildiğim için çok sorun olmazdı sanırım

bence bu tamamen eşlerle alakalı bir durum.
benim eski alt komsularım bayan lısans mezunu ve maası da oldukca ıyıydı erkek ıse ılkokul mezunu ve bır ayakkabı dukkanı vardı. birbirlerini severek evlenmelerı onların daha 6 aylık evlıyken pencereleri kırarak butun sıteyı ayaga kaldırarak kavga etmelerını engeleleyemedı ne yazıkki. şimdi ayrılar ve bosanma nedenı ise kadının daha fzzla maas aldıgından erkegı asagılaması ve evıne zaman ayırmamsı oldu yanı olay eslerde. bana sorarsan bende para pul meselesi olmaz ortaya konulur ordan pay edılır. egitime gelırsekte okumak esseklıgı almıyor malesef:) onun kendını yetıstırmesıne baglı diye dusunutorum

Kendini yetiştirmiş , öz güveni yerinde bir erkek için olmamalı.
Genelde eşlerin denk olması taraftarıyım, özellikle eğitim açısından ama gerç
Ekten çok mutlu çiftler var.
Ortak özellikleri erkeğin kendine güveninin tam olması ve vizyon sahibi olabilmiş olmasından.
Bu arada eğitimi ne olursa olsun adam olamayanlar da var o ayrı. :31:

ben ve eşim ,ben üniv.mezunuyum 14 yıllık çalışma hayatım var ve haliyle bir kariyer yaptım bunca yıl
eşim ortaokul mezunu ,normal bir şirkette mal kabul müdürü ( depocu olarak girmişti 10 yıldır aynı şirkette 3.yılında müdür oldu )maaşı oldukça arttı tabi

maaşım eşimin 2 katı neredeyse ,ama gül gibi geçinip gidiyoruz işte ,allaha şükür hesap kitap ve sorumluluklarımızı biliyoruz ,ben biraz fazla harcarım ,ay sonunu getiremem bazen eşim verir ,hiç şimdiye dek sen benden fazla alıyosun nasıl yetmiyo demedi ..

karşılıklı anlayış ..

söylemeden de geçemiycem ,çookk üniv.mezunu ,doktor olmuş avukat olmuş ama adam olamamış kişi gördüm ,onlar kocamın tırnağı olamaz ..

Son düzenleme:
birde ark. vardı nişanlısı ilkokul mezunu kendisi smmm, aradaki fark o kadar büyüktü ki

ama ben yine de farkın okuldaki eğitimden kaynaklandığına inanmıyorum

ne yemek yemeyi bilir ne oturup iki sohbet etmeyi kısacası kendini geliştirmemişş olmaya görsün insan

maaş farkı deil insanın kendisini geliştirip geliştirememiş olması önemli olan :36:

Benim dayım üni mezunu yengem lise mezunu. Dayım memur maaşı alıyor. Yengem onun 2,5 katı maaş alıyor. Sonuç yengem dayıma her fırsatta toplum içinde laf vuruyor. Yani ne eğitim ve para. Önemli olan tarafların paraya yükledikleri değer. Yinede davul bile dengi dengine... :34:

ben önlisan eşim ilkokul mezunu ben çalışmıyorum henüz atanamadım eşim 1650 lira maaaşla çalışıyor bende atansam o civarda alırım fazlada alsam bir problem olmaz eminim eğitim farkına gelince eşim kendini çok geliştirmiş bir insan hiçbir problem yaşamıyoruz ben birçok konuda 1 parmakda olsa bilgisi olan birisiyim çok okur araştırırım ama ona rağmen bazen benm bilmediklerimi eşim bilip bana anlatır yani karşıdakinin kendini geliştirmiş olması çok öenmli birde eşim benden yaşça büyük hayat tecrübesi fazla ondanda kaynaklanıyor ben daha toyum :1::1::1: evlilik diplomayla olmaz sevgi ve kafayapısı önemli eğitim farkı ve maaş farkı olan birçok tanıdıgım var onlardada bir problem göremedim tabi içlerini bilemde

ailelerin zenginliği de önemli burada. kadının tek başına geliri muhtemelen kocasını geçmeyebilir ama aileden zengin olabilir, aynısı adamda da olabilir. bunların çok sıkıntı çıkardığını ben çevremde görmedim. gelir farklılıklarını eğer evlilik içinde yüze vurma gibi şeylerde ve kavga anlarında kullanmıyorsa çiftler hiçbir sorun çıkmıyor. tabii bunun için de ciddi bir sevgi şart. ama eğitim düzeyindeki farklılık, vizyon farkı sıkıntı yaratır.

Merhaba bayanlar sizlere danışmak daha doğrusu fikirlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istediğim bir mesele var.Evlilikte bayanın daha eğitimli ve daha fazla maaşlı olması ne gibi sonuçlar doğurur? Çevrenizde bayanın eğitimce daha yüksek olduğu evlilikler varmı? Olumlu olumsuz gözlemleriniz nelerdir?Bu farklılıklardan ötürü(özellikle eğitim) etrafınızda duyduğunuz veya şahit olduğunuz, bizzat yaşadığınız sorunlar nelerdir yada bu farklılığı sorunsuz yürüten çiftler var mıdır? Cevaplayan herkese teşekkürler:)

Ben yüksek lisans yapıyorum (ardından da doktora olacak inşallah) ve kamudayım.
Eşim lise mezunu ve şantiyede usta olarak çalışıyor.
Maaş olarak ben ondan 1.5 - 2 kat fazla kazanıyordum.
Ailemin başımın etini yemesi dışında hiçbir sorunumuz yok :)
Hiç onu kendimden düşük ya da üstün görmedim.
Her konuda da oturup konuşabiliriz.
Dürüst yoldan eve ekmek girdiği sürece bence parayı kimin çok kazandığının da önemi yok.
8 senedir beraberiz. bir süredir de evliyiz.

Son düzenleme:
Bizde de böyle bi durum var. Ben üniv mezunuyum, eşim lise(2 yıllık üniv terk). Ve mesela o 2 alıyosa ben 3 alıyorum, yani biraz daha fazla benim maaşım. Ama bu 2 konuda şimdiye kadar bi arkadaşın da dediği gibi ailelerin(ananemler bile) yakınması haricinde bi sorun, anlaşamama vs olmadı, aman olmasın da, aramızdaki şimdiye kadar geçen eğitim farkı ise dilbilgisi kuralları, terimleri, falan yani :)) ki ben çok severim :D

ben 39yaşında bir eğitimciyim bitanem burada yazan türk dizisi tadındaki peri masallarına bakma bitanem ben sana gerçeği söyleyeyim.illaki sorun olur.ancak erkek aile tarafından çok zengin veya çok okuyarak kültürünü geliştirmişse olmaz ki bu ihtimal de zor.cicim ayları geçince maddi sıkıntılar kültür farkı eğitimsizliği gözüne batmaya başlar içten içe küçük görür insanlarla tanıştırmaya bile utanırsın buradaki bayanlar yazamamış ama emin ol bu problemleri yaşıyorlar.atasözlerimizi unutma hepsi binlerce yılın deneyimi ile söylenmiş."davul bile dengi dengine çalar "git eğitimli kültürlü yanına yakışan bir genç bul.mantığını kullan geri kalan hayatını zehir etme.hakkında hayırlısı olsun.öpüyorum.

ben 39yaşında bir eğitimciyim bitanem burada yazan türk dizisi tadındaki peri masallarına bakma bitanem ben sana gerçeği söyleyeyim.illaki sorun olur.ancak erkek aile tarafından çok zengin veya çok okuyarak kültürünü geliştirmişse olmaz ki bu ihtimal de zor.cicim ayları geçince maddi sıkıntılar kültür farkı eğitimsizliği gözüne batmaya başlar içten içe küçük görür insanlarla tanıştırmaya bile utanırsın buradaki bayanlar yazamamış ama emin ol bu problemleri yaşıyorlar.atasözlerimizi unutma hepsi binlerce yılın deneyimi ile söylenmiş."davul bile dengi dengine çalar "git eğitimli kültürlü yanına yakışan bir genç bul.mantığını kullan geri kalan hayatını zehir etme.hakkında hayırlısı olsun.öpüyorum.

şu işaretlediğim yerde çok acımasız olmamış mısınız?
insan utanacağı biriyle evlenir mi?
eşim benim en kıymetlimdir, ondan utanacağıma öleyim daha iyi. dışarıda mevki makam sahibi (!) olanların çoğundan daha "insan"dır. Birebir yaşamadan emin ol buradaki bayanlar bu problemleri yaşıyorlar diye genellemek doğru mu yani?

Eğitimci olabilirsiniz, zira ben de öyleyim, ama bazı şeylerden habersiz görünüyorsunuz.

Ben yüksek lisans mezunuyum, eşim lise mezunu.

Girdiğimiz ortamlarda benden daha aktif, herkes ona bayılıyor, hayatımı her anlamda inanılmaz kolaylaştırıyor.

Ben çalışırken bana çay kahve yapıp getirecek kadar ince, tam bir hümanist ve inanılmaz özverili.

Tüm bu özelliklerinin okumamasıyla ilgisi yok.

İnsanlar okulda eğitim alırlar, bazıları için eşeklik baki kalır.

Eşimi asla kimseye değişmem, maaşı benden düşük, buna rağmen evimizin her türlü ihtiyacını karşılar, kendisine bir şey almaz ikimize alır.

Yani denklik okumayla ya da maaşla değil huyla suyla alakalı; uyumla alakalı.

Ben de size başka bir deyimle cevap vereim; boyu boyuma, huyu huyuma.

Eğitimci olabilirsiniz, zira ben de öyleyim, ama bazı şeylerden habersiz görünüyorsunuz.

Ben yüksek lisans mezunuyum, eşim lise mezunu.

Girdiğimiz ortamlarda benden daha aktif, herkes ona bayılıyor, hayatımı her anlamda inanılmaz kolaylaştırıyor.

Ben çalışırken bana çay kahve yapıp getirecek kadar ince, tam bir hümanist ve inanılmaz özverili.

Tüm bu özelliklerinin okumamasıyla ilgisi yok.

İnsanlar okulda eğitim alırlar, bazıları için eşeklik baki kalır.

Eşimi asla kimseye değişmem, maaşı benden düşük, buna rağmen evimizin her türlü ihtiyacını karşılar, kendisine bir şey almaz ikimize alır.

Yani denklik okumayla ya da maaşla değil huyla suyla alakalı; uyumla alakalı.

Ben de size başka bir deyimle cevap vereim; boyu boyuma, huyu huyuma.

çok mutlu oldum canım kardeşim inşallah bir ömür mutlu ol.iyi okumamışsın kendini geliştirmiş biri ise olabilir ama zor ihtimal dedim.ben genel geçer kurallardan bahsediyorum siz niye bukadar çok üstünüze alındınız.

şu işaretlediğim yerde çok acımasız olmamış mısınız?
insan utanacağı biriyle evlenir mi?
eşim benim en kıymetlimdir, ondan utanacağıma öleyim daha iyi. dışarıda mevki makam sahibi (!) olanların çoğundan daha "insan"dır. Birebir yaşamadan emin ol buradaki bayanlar bu problemleri yaşıyorlar diye genellemek doğru mu yani?

benim yaşıma geldiğinizde birdaha konuşalım güzel kardeşim sana mutluluklar dilerim.kırdıysam özür dilerim.

çok mutlu oldum canım kardeşim inşallah bir ömür mutlu ol.iyi okumamışsın kendini geliştirmiş biri ise olabilir ama zor ihtimal dedim.ben genel geçer kurallardan bahsediyorum siz niye bukadar çok üstünüze alındınız.

Üstüme "çok" alınmadım; sizin söyleminizle "dengim olmayan" biriyle evli olduğum için konu sahibine yardımcı olmak adına kendimden örnek verdim.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

biraz bende sizin gibi düşünmeye başladım artık:(

yani kimse atanaz07 ablaya hak verdiğim için yanlış anlamasın lütfen ama etrafımda eğitim denksizliğinden evliliği bitmek üzere olan o kadar çok örnek var ki malesef aynı durum benimde başımda mevcut ve artık sanki sevgiymiş aşkmış kar etmiyor gibi düşünmeye basladım her ne kadar kalbim sizlasa da çünkü çok seviyorum.. ama ben buraya güzel örneklerle bana akıl veren herkes adına çok mutlu oldum çünkü insanın bir ömüre imza attığı insanla mutsuz olması çok kötü çok.. Allah tüm mutlu çiftlerin mutluluğunu artırarak daim etsin inşallah..

Son düzenleme:
Back
X