Eşler arasında eğitim durumu farklılığı...

pink_wagoon

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
53
0
611
Balıkesir
Diyelim ki... Kadın Yüksek Lisansını bitirmiş, erkek ise ortaokul-lise mezunu. Üstelik kültürleri de farklı; biri Avrupa'da diğeri Türkiye'de büyümüş... Ama adam gördüğünüz en yüksek tahsilli, kariyerli olanların bile çoğundan karakterli... Herşeyden önce insan... Ne düşünürdünüz?

kadının yerinde olsam hem kendi kariyerime denk hem karakterli biriyle olmayı tercih ederdim birinden biri eksik olmamalı bana göre

Söz konusu olan kariyer olunca ne kadar karakterli olursa olsun erkekler sorun ediyor içten içe bunu.belli etmeselerde takıyorlar.ayrı ülkeler ve kültürler işi daha da içinden çıkılmaz bir hale sokar.eğitim durumu benden düşük,olaylara bakış açımız,inandıklarımız çok farklı olan eşimle aynı ülke de yetişmiş olsakta büyük çatışmalar yaşıyoruz.karakterine söyleyecek hiç bir şeyim olamaz ama yine de bugünkü aklım olsa bu kadar zorlu bir evlilik kararı alırken kararım olumsuz olurdu çok büyük ihtimalle.

iki tarafta sorun etmiyor ve birbirini seviyorsa sorun olmaz .benim doktor arkadaşım (bayan) lise mezunu birinle evlendi gayatte mutlulular maşallah .

ben üniversite mezunuyum eşim lise
biz, hiç konusunu etmedik
insan olsun en başta
okumuş cahil olacağına
hayat üniversitesini bitirmiş olsun bana kafi.....

Bende eşlerin eğitim, kültür, hayata bakış açısı denkliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Etrafımda gördüğüm onca örnekte bunu teyit ediyor. Ha tabii istisnalar olabilir ama şu an o çok karakterli sandığınız insanın evlendikten sonra bambaşka bir karaktere bürünebiliyor.

diplomadan önce karaktere bakarım.

karaktersiz birini diploması var diye kabullenemeyeceğim gibi karakterli birini de diploması yok diye reddedemem.

bu haksızlık olur.

aynen bana görede eğitim durumu önemli deil önemli olan insan olsun yeter.kendim 4.sınıftayım üniversite okuyorum eşim lise mezunu ve hatta yurt dışında doğdu büyüdü oraya gitmek istemediğimden dili ile ilgili iş bulduk ailesinin hepsi o tarafta.hiçbir zaman eğitim durumunu bahsetmedik

bence öğrenim durumunun denk olması önemli.
ya da en azından kişinin kendisini ne kadar yetiştirdiği önemli.
iş çevresi olsun arkadaş çevresi olsun ikisi de birbirinin ortamını kaldırabilmeli.

Back
X