Eşler arasındaki eğitim farkı bir sorun mudur?

Bence sorun olur. Evet her üniversite mezunu çok kültürlü değil ama ne olursa olsun üniversite okumak insanın hayata bakışını değiştirir. Ayrıca her zaman bir artıdır diploma.

Şu an iyi para kazanıyor olabilir. Ama iflas edebilir, yeni bir iş kuramayabilir ve ortaokul mezunu haliyle düzgün bir iş bulamaz. Böyle bir durumda kompleks yapacaktır zaten. Bu çok basit bir şey gibi gelebilir size. Ama bu kadar basit bir şeyi bile düşünmemiş ve "Hiç değilse açıktan okuyup bir diploma sahibi olayım." dememiş bunca zaman.

Ayrıca evlilik iki kişilik bir hayat değil sonuçta. Birçok insan giriyor hayatınıza evlilikle beraber. Ailesi nasıl, aile ilişkileri, ailedeki kadın-erkek ayrımı nasıl bunlar çok önemli. Diyelim ki sevgiliniz gerçekten mükemmel bir şekilde kendini geliştirmiş, çok kültürlü bir insan ve çok iyi anlaşıyorsunuz. Peki arkadaşları nasıl? Arkadaşlarının hepsi üniversite mezunu mu? Yoksa hepsi ortaokul-lise mezunu ama tesadüfen hepsi de çok kültürlü insanlar mı? Evlendiğinizde sizin arkadaşlarınızla eşiniz anlaşabilecek mi? Onun arkadaşlarıyla ve arkadaşlarının eşleriyle siz anlaşabilecek misiniz? Kendinize iki kişilik, dünyadan izole bir hayat kurmanız mümkün olmadığı için bunların hepsini düşünmelisiniz.

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Merhaba hayirli geceler. Bende oğretmenim atanamayan bir oğretmenim. Esim ise mobilya ustasi. Lise terk ayni sizin konuştuğunuz bey gibi. Biz evleneli 5 yıl oldu ve 5 yildir aradaki bu farkı ben hiç hissetmedim. Esimde kendini gelistirmis caliskan bir insan. Eger guveniyorsaniz size bunun lafini yapmayacagina ya da bunu sorun etmeyecegine çevreyi çok takmayın. Benim çevremde çok konuşmuştu ama tanidikça fikirleri degışti.
Mutluluklar dilerim, hakkınızda hayırlısı...

Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum
Direkt yıllar sonrasına ışınlandım ve şu cümle kulağımda çınladı:

''Öğretmensin diye kendini çok kültürlü mü sanıyorsun? Sen öğretmensin de ne oluyor, ben senden kat kat fazla kazanıyorum..''

Ama bu benim bu konuda hep şahit olduğum kötü örnekler yüzünden karamsarlığım bence. Belki de hiç sorun olmayacak, nasıl bilebiliriz ki...

''Bitiremiyorsa'' değil aslında ''bitirememiş''.Lise okurken babası iflas etmiş ve çok fazla borçları olmuş.Trilyonla sayılacak kadar.o yüzden çalışmak zorunda kalmış.
Sizde dedigine inandiniz:) evlilik teklifi eden kisi cok haylaz oldugundan ayrica cok zeki olmadigindan okuyamamisti. Sonradan ogrenmistim:( Evlendigim kiside ailevi sebeplerden dolayi birtakim seyleri yapamadigini soylemisti.Bende inanmistim taki evlenip gercekleri zamanla gorene kadar:( insallah sizinki dogruyu soyluyordur.Egitim farki aslinda problem olmamali,eyer kisi kendini yetistirebilmisse ama bizim kulturumuzde ve ulkemizde biraz zor:(

Yaklaşık 9 ay kadar önce bir ilişkiye başladım.Gerçekten oturuşundan kalkışından tavırlarından çok etkilenmiştim ve evet benim aradığım adam bu demiştim.Fakat zaman geçip de ilişkimiz ciddiye binince kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı minikte olsa.Ben öğretmenim erkek arkadaşım ise nakliye işiyle uğraşıyor.Lise terk kendisi.Çok anlayışlı ve olgun bir insan ama ilerde evlendiğimizde aramızdaki bu eğitim farkı sorun olur mu düşünmeden edemiyorum.Kendisi takmıyor benim üniversite mezunu olmamı çünkü benden kat be kat fazla kazanıyor.Ego sorunu olmaz diye düşünüyorum ama yine de emin olamadım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Cok kazanıyosa bence çok da önemi yok:) malum nice esnaf biçok üni mezunundan zengin. Ilkokul mezunu bile olsalar.

Neden sorun olsun ki bakin okumuş cahil cok sizin gibi.
Yil 2018 hala boyle seylere takiliyorsaniz okumanin da pek anlami yokmus degil mi

Eğitim farkı sorun ama ortak iş daha büyük sorun bence. Aile işi sıkıntılı, özellikle küçük çocuklar genellikle harçlık gibi para alıyorlar. İsterseniz sormayı deneyin, ihtiyacım kadar alıyorum derse anlarsınız. Maaş şeklinde veya varsa hissesi oranında pay aldığını hiç sanmıyorum. Bir de izin günlerinde filan sıkıntı olur, babasının abisinin izin verdiği ölçüde gezip tozabilirsiniz. Yediğiniz içtiğiniz hatta telefon faturanıza kadar aile haberdar olur. Siz maaşla çalışıyorsunuz, bu düzende rahat edeceğinizi hiç düşünmüyorum.
Yok harçlık gibi almıyor öyle olsa bende katlanamazdım.Kendi işlerini kendi alıyor.

Neden sorun olsun ki bakin okumuş cahil cok sizin gibi.
Yil 2018 hala boyle seylere takiliyorsaniz okumanin da pek anlami yokmus degil mi
Sorumu anladığınızı sanmıyorum.Ayrıca benimle bu şekilde konuşmaya hakkınız yok sizin.Benim sormak istediğim bu şekilde evlenmiş olan çiftlerden veya etrafında bunu gören kişilerden yorumlarını almak.Erkek olmadığım için onun evlenince ne tür düşüneceğini bilemiyorum.Ego sorunu yapar mı onu anlamaya çalışıyorum.!

Onda ego sorunu olmaz bende olur mu diyorsunuz cok ayıp bu düşünceniz kimseye olumsuz eleştrı yapmam ama sız baya baya adamı küçük görüyorsunuz üniversite okumakla adam olunmuyor
Aslında tam tersi.Ben sorun etmiyorum ama çevremden erkeğin bunu zaman içerisinde ego problemi haline getirdiğini çok duydum.Bunun endişesini yaşıyorum.Ben kendisini aşağı görsem zaten başta konuşmam.

Merhaba hayirli geceler. Bende oğretmenim atanamayan bir oğretmenim. Esim ise mobilya ustasi. Lise terk ayni sizin konuştuğunuz bey gibi. Biz evleneli 5 yıl oldu ve 5 yildir aradaki bu farkı ben hiç hissetmedim. Esimde kendini gelistirmis caliskan bir insan. Eger guveniyorsaniz size bunun lafini yapmayacagina ya da bunu sorun etmeyecegine çevreyi çok takmayın. Benim çevremde çok konuşmuştu ama tanidikça fikirleri degışti.
Mutluluklar dilerim, hakkınızda hayırlısı...
Çok teşekkür ederim.Umarım bizde mutlu oluruz.

Aslında tam tersi.Ben sorun etmiyorum ama çevremden erkeğin bunu zaman içerisinde ego problemi haline getirdiğini çok duydum.Bunun endişesini yaşıyorum.Ben kendisini aşağı görsem zaten başta konuşmam.
Hmm pardon yanlış anlamişim adamın geliri iyiyse sorun etmez merak etmeyın hanı şöyle hakım savcı olsanız makamınıza karsı ezilir belkı dıycem de öğretmenlerde bizden yanı yanlış anlama küçük gördüğümden değil asla

Olmaz. Zira eğitimin okul bitirmekle bir alakası yoktur. Meşhur bilim adamı Bernard Shaw'ın bir sözü var, okul yüzünden eğitimime 16 yıl ara vermek zorunda kaldım der. Çokda güzel ve doğru bir söz.
Ne o diploması yok diye cahil sayılır nede siz diplomanız var diye üstünsünüz... Hatta kusura bakmayında neden okuyamadığını ailesinin iflasını vs bildiğiniz halde başkası şöyle böyle der diye düşünceler içinde olduğunuz için siz o "lise bitirememiş" adamdan kat kat aşağıdasınız. Dost acı söyler. Bence ayrılın adamında başını yakmayın.

Olmaz. Zira eğitimin okul bitirmekle bir alakası yoktur. Meşhur bilim adamı Bernard Shaw'ın bir sözü var, okul yüzünden eğitimime 16 yıl ara vermek zorunda kaldım der. Çokda güzel ve doğru bir söz.
Ne o diploması yok diye cahil sayılır nede siz diplomanız var diye üstünsünüz... Hatta kusura bakmayında neden okuyamadığını ailesinin iflasını vs bildiğiniz halde başkası şöyle böyle der diye düşünceler içinde olduğunuz için siz o "lise bitirememiş" adamdan kat kat aşağıdasınız. Dost acı söyler. Bence ayrılın adamında başını yakmayın.
Benim endişem çevreden çok evlendiğimizde zamanla bunu ego problemi haline getirmesi.
Hakaretleriniz içinde kendinize böyle şeyler söylemeyi yakıştırmayın derim.

Benim endişem çevreden çok evlendiğimizde zamanla bunu ego problemi haline getirmesi.
Hakaretleriniz içinde kendinize böyle şeyler söylemeyi yakıştırmayın derim.
Hakaret gibi bir amacım yoktu, böyle algılamanız üzücü.
Mutluluklar dilerim.

Eğitim durumu çok büyük sorun kocam 2 yıllık mezunu ben 4 yıllık,hala sorunlar yaşıyoruz bence eğitim şart,aileni dinle

Şu eğitim konularında sürekli olarak aman okuyanları da gördük türünden eğitimi küçümseme kötüleme huyundan hoşlanmıyorum. müslümanlar kötü şey yapınca nasıl islamı suçlamayın diye yırtınıyorsa bazıları siz de eğitimin kötülüğünden dolayı eğitimi kötülemeyin. üniversite eğitimi bilgi edindirmez sosyal gelişim sağlar ayrıca. yani okuyanla okumayan arasındaki fark bilgi farkı değil, sosyal bakış farkıdır.

siz bugün sorun olmuyor dersiniz ama karşınızdaki eğer bu sosyal gelişimden yoksunsa ileride sorun olur. bu gelişimin tek yolu üniversite midir derseniz tabii değildir ancak ben kadınlara eğitim olarak kendilerinden altta bir erkekle olmalarını önermem sebebi şu,

siz eğitim seviyesinizi arttırmanızı isteseniz de bir otokontrole iter sizi.
acaba ister mi?
acaba sıkıntı yaşatır mı?
acaba kompleks yapar mı?
gibi soruları sorar durursunuz.

neden bunları yaşamak zorunda kalıyorsunuz?
elbette iyi biridir, kendini yetiştirmiştir vs ama sen ilerlemek istersen bu otokontrole girmek durumunda kalırsın.
bunlara sana yaşatır mı misal?
senin çevren, hayatın değişecek misal bir yüksek yapmak istediğin zaman mesela?

bunları en baştan konuşun.

Back
X