Eşler sevgililer arası din mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Biriyle yazismaya başladım. Bu kişi inançlı biri müslüman . Ama yeirne getiriyor mu herşeyi idabetleri hayır. Sadece sorgusuz sualsiz inanıyor ve tereddüt duymuyor.
Bana gelince bnde inançlı büyütüldm kuran kurslarına gittim herşeyi bilirim. Lakin 23 yaşında yaşadığım zorluklar beni sorgulamaya itti ve sorgu sürecim başladı bunalıma girdim. Sonra yavaş yavaş ucunu bıraktım bu konu havada kaldı. Ne inancisim diyebiliyorum. Ne de tamamen içten gözüm kapalı bn bu dine mensubum diyorum vesveseler var hep içimde.
Bu yazistigim kişi bundan rahatsızlık duyuyor kendi içimde.halletmedigim bişey icim napabilirim ki ? Onu rahatsız ediyormuş bu durum inanmami istiyormuş falan filan. Bu durumda napmaliyim sizce ? Konuşma o zaman dicem artık sıkıldım yani daralma geliyor bana ben sanki istemiyorm kendi içimde çözmeyi bu konuyu :(

Herkesin dinine kimse karisamaz 😁
saka bir yana, sizin herhangi bir inanc, dusunce ya da gorusunuz yuzunden kimsenin rahatsiz olmaya ne hakki var ne de haddi

İçini biz nasil çözelim konu sahibi seni buradan tebliğ mi edelim. Önce içini çöz gerisi gelir.

Uf kapanmasın ya. Böyle farklı görüşte olup anlaşan anlasmayanlardan cevap bekliyorum
Ben esimle uzun yillar evli kaldim. Kendisi ve ailesi musluman, ben degilim. Ayrilma sebebimiz de bu degil. Kisiler birbirine saygi duyduktan sonra her sey hallolur

Böyle bir sürecin aksini yaşadım. İki senelik ilişkimde sevgilim ateisti ben ise inançlarıma uygun yaşam biçimine sahip olmasam da müslüman. Erkek arkadaşım tarafından hakaretlere dahi maruz kaldım :) eninde sonunda başka bir sebepten ayrılmış da olsak şimdi düşünüyorum ilişkim evliliğe gitmezmiş. Sana saygı duymayan birine zaman harcamanın mantısı yok kanımca :)

Biriyle yazismaya başladım. Bu kişi inançlı biri müslüman . Ama yeirne getiriyor mu herşeyi idabetleri hayır. Sadece sorgusuz sualsiz inanıyor ve tereddüt duymuyor.
Bana gelince bnde inançlı büyütüldm kuran kurslarına gittim herşeyi bilirim. Lakin 23 yaşında yaşadığım zorluklar beni sorgulamaya itti ve sorgu sürecim başladı bunalıma girdim. Sonra yavaş yavaş ucunu bıraktım bu konu havada kaldı. Ne inancisim diyebiliyorum. Ne de tamamen içten gözüm kapalı bn bu dine mensubum diyorum vesveseler var hep içimde.
Bu yazistigim kişi bundan rahatsızlık duyuyor kendi içimde.halletmedigim bişey icim napabilirim ki ? Onu rahatsız ediyormuş bu durum inanmami istiyormuş falan filan. Bu durumda napmaliyim sizce ? Konuşma o zaman dicem artık sıkıldım yani daralma geliyor bana ben sanki istemiyorm kendi içimde çözmeyi bu konuyu :(

Din bireysel bir konu
Taraflar birbirine saygı gösteremiyorsa ilişki yürümez. Eşimle bende sizin gibiyiz, o imamhatip mezunu ama ibadet etmez, ben namazımı kılarım, dua ederim. Ben içki içmem o içer, birbirimize karışmayız, sorun yaşamadık şimdiye kadar ama bu saygıdan ötürü oluyor. Erkek arkadaşınız bu durumu olgunlukla karşılayamıyorsa ilişkiyi yürütemezsiniz ve insanlar ne ise odur genelde değişmez düşünceleri

Dinin gerektirdiği şeyleri yerine getirmiyorsa müslüman bile sayılmaz dolayısıyla sana ne hesap sorabilir ne de baskı yapabilir. Madem çok müslüman o zaman gitsin görücü usulü evlensin, kimseyi oyalamasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X