• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşlerde Genetik Sorun Yokken Embriyoda Kromozom Anomalisi Yaşayan varmı ?

narinni

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
82
23
48
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar
3 kere doğal yoldan hamile kalıp 7 ve 8 haftalarda kalp durması nedeniyle kaybettim.3.gebeliğimde anca kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendik ve hergün iğne olmama rağmen yine kalbi durdu ve kaybettik.daha sonra tüp bebek denemesi için bahçeciye başvurduk.4 adet embriyo oluştu ve blastosist seviyesine ulaştı söylendiği gibi hepsinden birer hücre alındı ve amerikaya gönderildi.Sonuç: kompleks anormal diye birşey çıktı.kromozom bozukluğu bu.fakat eşimle bende yapılması gereken tüm testler yapıldı genetik herhangi bir sorun yok.rahim normal hormonlar normal şeker yok o yok bu yok ama embriyo hastalıklı.nedeni yok tedavisi yok.söylenen tek şey deneme yanılma yoluyla tüp bebeğe devam.işin mali ve psikolojik boyutuna değinmiyorum bile.ancak böyle bir kaderi yaşayıp sonunda kucağına bebeğini alan varmı.eğer varsa bu bana ümit olacaktır ve en azından denemelerimize daha umutla başlayacağız.bu konuda yaşanmışlığınız ve duyduğunuz ne varsa lütfen benimle paylaşın..

2 ay oldu bir allahın kulu cevap yazmamış.bu durumda olan kimse yok sanırım yada çocuğunu kucağına alan buralara bir daha uğramıyor ne diyim..

Mrh canim bende 3.denemem olacak bahcecide bizim embriyolarimizda amerikaya gonderdiler 4 tane sonuc agustosun 15 gibi cikacak benim daha önce hic gebeligim olmadi bizimde genetik test yapildi hicbisey cikmadi bakalim bizim sonuc ne cikacak senin doktorun kim bahcecide?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mrh canim bende 3.denemem olacak bahcecide bizim embriyolarimizda amerikaya gonderdiler 4 tane sonuc agustosun 15 gibi cikacak benim daha önce hic gebeligim olmadi bizimde genetik test yapildi hicbisey cikmadi bakalim bizim sonuc ne cikacak senin doktorun kim bahcecide?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba Cnm bnm Dr.erbil bey ama pek memnun değiliz acikcasi.senin Dr.un kim.

Canim benim doktorumda erbil bey simdi bizim sonuc geldi 2 tanesi saglikliymis tranferimiz olcak eylulun 25 26 gibi tarih belli degil tam

Merhaba Arkadaşlar
3 kere doğal yoldan hamile kalıp 7 ve 8 haftalarda kalp durması nedeniyle kaybettim.3.gebeliğimde anca kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendik ve hergün iğne olmama rağmen yine kalbi durdu ve kaybettik.daha sonra tüp bebek denemesi için bahçeciye başvurduk.4 adet embriyo oluştu ve blastosist seviyesine ulaştı söylendiği gibi hepsinden birer hücre alındı ve amerikaya gönderildi.Sonuç: kompleks anormal diye birşey çıktı.kromozom bozukluğu bu.fakat eşimle bende yapılması gereken tüm testler yapıldı genetik herhangi bir sorun yok.rahim normal hormonlar normal şeker yok o yok bu yok ama embriyo hastalıklı.nedeni yok tedavisi yok.söylenen tek şey deneme yanılma yoluyla tüp bebeğe devam.işin mali ve psikolojik boyutuna değinmiyorum bile.ancak böyle bir kaderi yaşayıp sonunda kucağına bebeğini alan varmı.eğer varsa bu bana ümit olacaktır ve en azından denemelerimize daha umutla başlayacağız.bu konuda yaşanmışlığınız ve duyduğunuz ne varsa lütfen benimle paylaşın..

var tabi canım.benim de eşimin de genetik testlerimiz normal ama embriyolarda he anomalilik oluşuyor. :( PGt sonucunda en fazla 2 sağlıklı embriyo elde edebildik. ama hiç biri tutmadı...

bizde aynı problemi yaşıyoruz 2 gebelik var normal yollarla biri düşük diğeri ise kalp durması kaybettik bunun üzerine erbil bey doktorumuz bir kere tüp bebek denedik hiç sağlıklı embriyo çıkmadı. transfer gerçekleşmedi. maddi ve pskolojik durum iyi olmadığı için tekrar deneyemedik pek umutluda görünmediler necati fındık labaratuvar durumunuz için pek mavi boncuk dağıtmak istemem ama tekrar tüp deneyin dedi. doktorum söylemiyor ama pek umutlu göremedim. pes etmeyin felan dedi ama pek umudum yok bu iş baya maliyetli eşimde ve bende kromozom tahlili temiz ama maalesef bebekler problemli ne kadar denenecek cevabı yok işimiz zor görünüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ....genetik problemlere devletde destek sağlamıyor.
Merhaba Cnm bnm Dr.erbil bey ama pek memnun değiliz acikcasi.senin Dr.un kim.
izded

Canim benim doktorumda erbil bey simdi bizim sonuc geldi 2 tanesi saglikliymis tranferimiz olcak eylulun 25 26 gibi tarih belli degil tam

Hayirlisi olsun inş.allah kucagina almaya nasip etsin bunlara duyunca hoşuma gidiyor çok sevindim senin adina:-)

bizde aynı problemi yaşıyoruz 2 gebelik var normal yollarla biri düşük diğeri ise kalp durması kaybettik bunun üzerine erbil bey doktorumuz bir kere tüp bebek denedik hiç sağlıklı embriyo çıkmadı. transfer gerçekleşmedi. maddi ve pskolojik durum iyi olmadığı için tekrar deneyemedik pek umutluda görünmediler necati fındık labaratuvar durumunuz için pek mavi boncuk dağıtmak istemem ama tekrar tüp deneyin dedi. doktorum söylemiyor ama pek umutlu göremedim. pes etmeyin felan dedi ama pek umudum yok bu iş baya maliyetli eşimde ve bende kromozom tahlili temiz ama maalesef bebekler problemli ne kadar denenecek cevabı yok işimiz zor görünüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ....genetik problemlere devletde destek sağlamıyor.

izded

Evt maalesef devlet bize bu konuda uzak.çapa genetik ana bilimci ile bi gorusmemiz olmuştu durumu herşeyi anlattigimda adam bize tüp önermedi tup bebek dollenme problemi olanlara gebe kalamayan ciftlere yonelikjtir demisti.eskidende bole sorunlarin oldugunu sadece adinin konmadigini kadinlarin gebe kalip dusurduklerini mutlaka saglikli cocuga kavustuklarini falan anlatmisti.deniceksiniz dedi saglikli çocuk olana kadar deniceksiniz dedi 3.ayi devirirse eğer kandan çocuğa ozmn genetik bakilir demişti.tabi buda risk gerçi bizim durumumuzdakiler zaten erkenden bebeği kaybediyor 3.ayi goremiyoruzki. dene dene nereye kdr
ben artik Yoruldum sirf bu yüzden erken menapoz risk grubuna girdim tüp bebek Denemelerim sonucu.eğer yapabilirken saglikli oluşana kadar doğal yola dvm etmeni öneririm

merhaba arkadaşlar
Ben de aynı dertten muzdariptim. Sizler kaç yaşındasınız?
Doktorlar daha çok kadının yaşına bağlıyorlar bu durumu
Ben geç evlendim. 37 de. 5-6 ay sonra doğal yolla hamile kaldım. Keşke sizinki gibi düşseydi benimki daha kötü düşmedi.3 aylıkken ensede kistik yapılar ve ense kalınlığı görüldü 5 mm.
Amniyosentez sonucu trizomi18. Doğal yollarla bağırta bağırta doğurttular.
Tesadüf bir daha olmaz, sana vurdu, sağlıklı insanlarda da olabiliyo dediler
4-5 ay sonra tekrar doğal yollarla hamilelik 2 ay sonra ense kalınlığı görüldü. cvs yapıldı kordondan parça alındı sonuç yine trizomi18....ve aynı ızdırap.
genetik test yapıldı ikimizde de bir şey çıkmadı.
Doktorlar yumurtaların yaşlanmasından olabileceğini söyledi. ama hepsi de neden ikisinde de aynı hastalık olduğunun açıklamasını yapamadılar.
Tüp bebek + pgt dedikleri şeyin yapılması gerektiğini söylediler. Bir kere yaptırdık elde edilen 4 embriyodan birinin incelemesini yaptılar . Aldıkları hücrenin sitoplazması bölünmüş çekirdek bölünmemiş. sağlıklı olup olmadığı belli olmadı. Transfer gerçekleşmedi.Doktor bana doğal yollarla denememi yine eskilerdeki olaylardan bahsetti.
Tüp bebekle zaten döllenme yüzdesi azalıyor Sağlıklı olsa bile tutmama ihtimali yüksek dedi.
Gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

merhaba arkadaşlar
Ben de aynı dertten muzdariptim. Sizler kaç yaşındasınız?
Doktorlar daha çok kadının yaşına bağlıyorlar bu durumu
Ben geç evlendim. 37 de. 5-6 ay sonra doğal yolla hamile kaldım. Keşke sizinki gibi düşseydi benimki daha kötü düşmedi.3 aylıkken ensede kistik yapılar ve ense kalınlığı görüldü 5 mm.
Amniyosentez sonucu trizomi18. Doğal yollarla bağırta bağırta doğurttular.
Tesadüf bir daha olmaz, sana vurdu, sağlıklı insanlarda da olabiliyo dediler
4-5 ay sonra tekrar doğal yollarla hamilelik 2 ay sonra ense kalınlığı görüldü. cvs yapıldı kordondan parça alındı sonuç yine trizomi18....ve aynı ızdırap.
genetik test yapıldı ikimizde de bir şey çıkmadı.
Doktorlar yumurtaların yaşlanmasından olabileceğini söyledi. ama hepsi de neden ikisinde de aynı hastalık olduğunun açıklamasını yapamadılar.
Tüp bebek + pgt dedikleri şeyin yapılması gerektiğini söylediler. Bir kere yaptırdık elde edilen 4 embriyodan birinin incelemesini yaptılar . Aldıkları hücrenin sitoplazması bölünmüş çekirdek bölünmemiş. sağlıklı olup olmadığı belli olmadı. Transfer gerçekleşmedi.Doktor bana doğal yollarla denememi yine eskilerdeki olaylardan bahsetti.
Tüp bebekle zaten döllenme yüzdesi azalıyor Sağlıklı olsa bile tutmama ihtimali yüksek dedi.
Gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

çok geçmiş olsun cnm.Allah inşaalh tez vakitte gönlünce nasip eder.pgt işlemine embriyonun tabi olması için 5.seviye denilen blastosist seviyesine ulaşması gerekli.bu esnada çoklu hücre aşamasına gelindiği için ordan alınan bir hücreye pgt bakılacaktı muhtemelen embriyo hücre gelişimi devam edemedi.bu hep böyle olacak diye düşünme 1 ay sağlıklı beslenirsin daha az stres olursun hareketli olduğun bir dönem bakmışsın sağlıklı embriyo elde edilmiş.16.denemesinde sağlıklı embriyosu bulunanı biliyorum bahçeci kliniğinde allah bu kdrda uzatmasın elbette ama umut olması için söylüyorum..

çok geçmiş olsun cnm.Allah inşaalh tez vakitte gönlünce nasip eder.pgt işlemine embriyonun tabi olması için 5.seviye denilen blastosist seviyesine ulaşması gerekli.bu esnada çoklu hücre aşamasına gelindiği için ordan alınan bir hücreye pgt bakılacaktı muhtemelen embriyo hücre gelişimi devam edemedi.bu hep böyle olacak diye düşünme 1 ay sağlıklı beslenirsin daha az stres olursun hareketli olduğun bir dönem bakmışsın sağlıklı embriyo elde edilmiş.16.denemesinde sağlıklı embriyosu bulunanı biliyorum bahçeci kliniğinde allah bu kdrda uzatmasın elbette ama umut olması için söylüyorum..

bu arada 32 yaşında evlendim bende 25 yaşından beri fsh yüksekliği erken menapoz sorunu varken evlendim.2 yıldır evliyim 3 kez doğal yoldan hamile kaldım fsh ım hep aynı değerdeydi bir kere tüp yaptırdım fsh tavan şuanda menapoz riskım var birde..

İyi dileklerin için teşekkürler canım .Benden geçti artık. Eşim benden kaynaklandığını düşünüp boşadı beni. Ama sizler erken menepoz varmış falan bunlara fazla takma bence. 47 yaşında doğum yapan arkadaşım var. Tüp bebekle ikiz hemde. Doktorlara bakarsan evin yolunu şaşırırsın. Kesinlikle stres yapma stres kaynaklıdır senin fsh. Şuna inanıyorum ki Allah vermek isterse ne durumda olursan ol veriyor. Allah gönlüne göre ve hayırlısını versin. Benim o adamdan ya çocuğum sağlıklı olsaydı da doğsaydı ne yapacaktım.

arkadaşlar merhaba..sanırım aynı problem biz de var sanırım eşim le aynı sıkıntıları yaşıyoruz.pcos hastasıyım eşim de varikosel vardı ama sanırım bizim de bebeklerimizin tutunamasının bir nedeni bu. ne yapacağımızı bilemiyoruz şu anda. ilk aşılama yolu ile çoğul gebelik oluştu zamanla 2 ye indi bebeklerim ve 6.ayda normal doğum yaptım. biri ex oldu doğumda diğeri 1 gün yaşadı.çok zor günler geçirdim hemen bebek istemedim.geçen sene kendiliğimden hamile kaldım bebek gelişmedi beta hcg katlamadı kürtaj oldum.kasımda şifa da tekrar aşılamam oldu hiç tutmadı.doktor bana korun dedi bende huylandım zaten adet problemim var diye neden doğum kontrol hapı kullanayım dedim ilk aşılma yapan doktoruma ve izmir de özel tüp bebek merkezine gittik.eski doktorum ve tüp bebek merkezindeki doktor bu değerlerler(eşimin sperm değerleri) zaten aşılama olmaz dedi.%1 de olsa hamile kaldığın için doğum kontrol hapı kullanma dediler..ve mucize bu olsa gerek ben bir de hemen küre başladım.eşime keçiboynuzu kendimede havuç incir yaptım.tüp bebek merkezindeki doktorlar destekledi bu konuda çünkü bizi.ve ben hamile kaldım.kanımda pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğne de kullandım bu ay..ama sonuç hüsran 5.haftada bebeğim durdu embriyo oluştu fetüs gözüktü.1 hafta sonra gittik gerilemeye başladı bebek.bugün tekrar gittik kese var ama bebek yok.ben inanmak istemedim.hala bebeğimin kalbi atcak diye umudum vardı bugün kürtaj yapalım dediler.içim rahat etmedi.pazartesi olayım kendimi hazır hissetmiyorum dedim.amacım başka doktora daha gitmekti.öğleden sonra başka doktora giittim malesef sizin anlattığınız konu hakkında bize bilgi verdi bebeğim gözükmüyordu.tüp bebek veya aşılama olması riski ortadan kaldırmıyor dedi.türkiyede bu incelemin tam olmadığını yurt dışında kıbrısta veya yunanistan a gidin dedi.ne yapacağımızı bilemiyorum.eşime bizden çocuk olmayacak gel evlatlık edinelim diyorum karşı çıkıyor.izmir de bu konuda deneyimli doktor varmı gerçekten bilmiyorum.şu anda sizin anlattıklarınızı en derinden içimde hissettim.erken menapoz riski malesef ben de var.eşimin çok umudu var.sigarayı bırakcaz sağlıklı beslencez modunda ama yaşımız 33 oldu.ve defalarca karnımda yarım kalan bebekleri hissetmekten yoruldum..onu anlayamıyor..çok uzun anlattım galiba..sizin anlattıklarınızı okudum şimdi ona..hatta bizden olmuyor gel boşanalım dedim..aptal aptal fikirler var şu anda kafamda..dua etcez allahtan isticez diyor ama ben ne kadar nereye kadar dayanabilcem onu göremiyor:(

arkadaşlar merhaba..sanırım aynı problem biz de var sanırım eşim le aynı sıkıntıları yaşıyoruz.pcos hastasıyım eşim de varikosel vardı ama sanırım bizim de bebeklerimizin tutunamasının bir nedeni bu. ne yapacağımızı bilemiyoruz şu anda. ilk aşılama yolu ile çoğul gebelik oluştu zamanla 2 ye indi bebeklerim ve 6.ayda normal doğum yaptım. biri ex oldu doğumda diğeri 1 gün yaşadı.çok zor günler geçirdim hemen bebek istemedim.geçen sene kendiliğimden hamile kaldım bebek gelişmedi beta hcg katlamadı kürtaj oldum.kasımda şifa da tekrar aşılamam oldu hiç tutmadı.doktor bana korun dedi bende huylandım zaten adet problemim var diye neden doğum kontrol hapı kullanayım dedim ilk aşılma yapan doktoruma ve izmir de özel tüp bebek merkezine gittik.eski doktorum ve tüp bebek merkezindeki doktor bu değerlerler(eşimin sperm değerleri) zaten aşılama olmaz dedi.%1 de olsa hamile kaldığın için doğum kontrol hapı kullanma dediler..ve mucize bu olsa gerek ben bir de hemen küre başladım.eşime keçiboynuzu kendimede havuç incir yaptım.tüp bebek merkezindeki doktorlar destekledi bu konuda çünkü bizi.ve ben hamile kaldım.kanımda pıhtılaşma olduğu için kan sulandırıcı iğne de kullandım bu ay..ama sonuç hüsran 5.haftada bebeğim durdu embriyo oluştu fetüs gözüktü.1 hafta sonra gittik gerilemeye başladı bebek.bugün tekrar gittik kese var ama bebek yok.ben inanmak istemedim.hala bebeğimin kalbi atcak diye umudum vardı bugün kürtaj yapalım dediler.içim rahat etmedi.pazartesi olayım kendimi hazır hissetmiyorum dedim.amacım başka doktora daha gitmekti.öğleden sonra başka doktora giittim malesef sizin anlattığınız konu hakkında bize bilgi verdi bebeğim gözükmüyordu.tüp bebek veya aşılama olması riski ortadan kaldırmıyor dedi.türkiyede bu incelemin tam olmadığını yurt dışında kıbrısta veya yunanistan a gidin dedi.ne yapacağımızı bilemiyorum.eşime bizden çocuk olmayacak gel evlatlık edinelim diyorum karşı çıkıyor.izmir de bu konuda deneyimli doktor varmı gerçekten bilmiyorum.şu anda sizin anlattıklarınızı en derinden içimde hissettim.erken menapoz riski malesef ben de var.eşimin çok umudu var.sigarayı bırakcaz sağlıklı beslencez modunda ama yaşımız 33 oldu.ve defalarca karnımda yarım kalan bebekleri hissetmekten yoruldum..onu anlayamıyor..çok uzun anlattım galiba..sizin anlattıklarınızı okudum şimdi ona..hatta bizden olmuyor gel boşanalım dedim..aptal aptal fikirler var şu anda kafamda..dua etcez allahtan isticez diyor ama ben ne kadar nereye kadar dayanabilcem onu göremiyor:KK43:

10 kez tüp bebek denedik her seferinde genetik inceleme yapıldı ve sonuç olumsuz. Ne yapacağız bilmiyorum
Canım dün ikinci kez gittiğim doktor tüp bebek te olsa oluşturulan embriyolar genetik inceleme yapılmalı diyor ve malesef tr de bu gerçek anlam da yapilamiyormus.çünkü bireyler sağlıktan öncesi bebek cinsiyeti için bu işi burda yaptırmak istiyorlarmış yasakmış o yüzden el altından yapan yerler varmı bilmiyorum dedi.tüp bebek te olsa aşılamasa olsa bu risk hep var dedi.kıbrıs ta yapılıyormuş.araştır istersen

10 kez tüp bebek denedik her seferinde genetik inceleme yapıldı ve sonuç olumsuz. Ne yapacağız bilmiyorum
canım sağlıklı embriyo olduğu haldemi tutmadı benimde 5.denemenin içindeyim 3 donmuşum var onlar konulacak eyer bu da olmazsa banada genetik tarama diyor doktor embriyolara benim sorun sebepsiz olmuyor ama bende embriyo tutunuyor kese görmeden düşüyor bu defada öyle olursa genetiğine bakılıcak diyor bilmiyorum

Back
X