eşleriniz ve siz çocuklarınıza ne kadar ve nasıl zaman ayırıyorsunuz??

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
23
50
arkadaşlar, iki oğlum var.. 5 ve 1 yaşlarında..eşim 08-17 saatleri arası çalışıyor. öğle arası 1.5 saat izni var. eve gelir, yemek yer ve uyur.. iş dönüşü halı saha varsa gider. o da 2 saat demektir. dönüşte çay içeriz meyve yeriz vs. ama çocuğa kalan vakit bir, en fazla iki saattir. o sürede de çocuğa yönelik pek özel bir şey olmaz. büyük oğlum hata yaparsa uyarır. doğrusunu açıklar... küçükle biraz şakalaşır...genelde telefonla uğraşır..sonra çocukların uyku saati.. halı saha yoksa da biraz caddede dolaşırız, yürüyüş yaparız o kadar.. hafta sonu denk gelirse piknik, gezi, spor vs. her zaman olmaz tabi.. bulunduğumuz yerde imkanlar kısıtlı aslında.. avm, oyun parkı, at çiftliği, hayvanat bahçesi, sulak veya gezilecek yerler fln yok.. evimizde 6 yıldır televizyon da yok ayrıca..ben şuan çalışmıyorum ve çocuğumla yararlı bilgisayar programları, ingilizce, etkinlik kitapları, masallar, hikayeler, az bir kapı önünde serbest oyun (çamur, çimenlik, uçurtma, bisiklet gibi) ile vakit geçirmeye çalışıyorum.. büyük oğlum kardeşi ile birlikte fazla oyun oynayamıyor..sizce durum normal mi, eşimin üstüne gitmek istemiyorum. şartlar böyledir adam haklı diyorum.. peki ya sizlerde de benzer durumlar veya önerebileceğiniz farklı faaliyetler var mıdır??

arkadaşlar, iki oğlum var.. 5 ve 1 yaşlarında..eşim 08-17 saatleri arası çalışıyor. öğle arası 1.5 saat izni var. eve gelir, yemek yer ve uyur.. iş dönüşü halı saha varsa gider. o da 2 saat demektir. dönüşte çay içeriz meyve yeriz vs. ama çocuğa kalan vakit bir, en fazla iki saattir. o sürede de çocuğa yönelik pek özel bir şey olmaz. büyük oğlum hata yaparsa uyarır. doğrusunu açıklar... küçükle biraz şakalaşır...genelde telefonla uğraşır..sonra çocukların uyku saati.. halı saha yoksa da biraz caddede dolaşırız, yürüyüş yaparız o kadar.. hafta sonu denk gelirse piknik, gezi, spor vs. her zaman olmaz tabi.. bulunduğumuz yerde imkanlar kısıtlı aslında.. avm, oyun parkı, at çiftliği, hayvanat bahçesi, sulak veya gezilecek yerler fln yok.. evimizde 6 yıldır televizyon da yok ayrıca..ben şuan çalışmıyorum ve çocuğumla yararlı bilgisayar programları, ingilizce, etkinlik kitapları, masallar, hikayeler, az bir kapı önünde serbest oyun (çamur, çimenlik, uçurtma, bisiklet gibi) ile vakit geçirmeye çalışıyorum.. büyük oğlum kardeşi ile birlikte fazla oyun oynayamıyor..sizce durum normal mi, eşimin üstüne gitmek istemiyorum. şartlar böyledir adam haklı diyorum.. peki ya sizlerde de benzer durumlar veya önerebileceğiniz farklı faaliyetler var mıdır??

daha ne istiyorsunuz, kk'da ki konuları okumuşsunuzdur, bundan da anlayabilirsiniz yani normal olup olmadığını

hayır çok bir araştırma yapmadım aslında.. herkesin durumları farklı olabilir.. bir de 3 yıl önceki koşullar ile şuanki koşullar farklı olabilir..
daha ne istiyorsunuz, kk'da ki konuları okumuşsunuzdur, bundan da anlayabilirsiniz yani normal olup olmadığını

Bu normal degil.
Ortalama yasantilarin kat kat ustunde be kardesim!

Televizyonda yokmus evde, oh mis.
Gezip tozuyosunz ve cok verimli zaman geciriyosunz. Ozendim valla size. Maasalah

Benim rahmetli babam sabah 5te ise giderdi. Aksam 6da 7de gelirdi. Hepimizle oyun oynardi o yorgunlukla. Kosardi, en kucuk ben oldugum icin at olurdu sirtina binerdim. Korkunc hayvan taklidi yapar beni kovalardi. Saklambac oynardik. Abi ve ablalarima ansiklopedilerden sorular sorardi. Bilmece sorardi. Her gun bir hikaye anlatirdi. Buyuk abilerimle Yazar ve sairlerden, din alimlerinden bahsederlerdi. Annemle 5 taş oynardi mukabele yaparlardi. Cay icerken espriler yapardi. Bi kucagini bana ayirirdi diger tarafini obur evlatlarina ki biz 10 kardesiz. Hepimizle ayri ilgilenirdi.
Maddiyatimiz yoktu ama evdeki o maneviyati hicbir seye degistirmezdim.
O kadar yorgun argin olmasina ragmen yatana kadar bizimle ilgilenirdi..
Ahh ama erken gitti iste. Boyle biri erken gitti. .

Yani illa disarida hayvanat bahcesine suna buna gitmeye gerek yok. Evin icinde de yapilacak cok sey var..

Napcaksiniz AVM yı zaten ben o kalabalıkta bunaliyorum Alınacak ne varsa hemen alıp cikarim

Dışarda toprak çamurla geçirilen vakit bundan daha değerlidir emin olun

valla bravo gayet muhteşem ideal üstü bir hayat tv siz yapamam ne yalan diyeyim..

Bence normal değil. Ebeveynler elbette kendilerine vakit ayırmalı fakat halı sahadan geldikten sonraki 2 saati dolu dolu cocuklarına ayırmalı.

Biz akşam 17,30 dan yatana kadar kızımızla ilgileniyoruz. Oyun oynama, eğitici faaliyet vs ne yapacaksak. Eşime de bunu kanalize etmeye calısıyorum. Kapıdan girer girmez veriyorum kucağına, onlar vakit gecirirken ben yemeği hazırlıyorum.

tv olmaması nasıl hoşuma gitti, eşin halı sahaya gittiğine göre maça ilgisi var tvde maçları, spor yorumları, 4-5 tane yorumcu diye çıkmış biribirini hiç dinlemeden konuşan ve insanın beynine zulmeden adamlar gibi saçma sapan şeyleri izlemek istemiyomu

Bu kadar kadına normal hatta normalin üstünde gelmiş bu durum ama bana pek hoş gelmedi açıkçası.

Babada çocuklara karşı ilgi görmedim ben. Kaliteli geçirilen zaman görmedim. Oyun, hikaye görmedim. 5 yaşında çocuk bir ana okuluna, kreşe en kötü ihtimal oyun grubuna götürülmeli, bu da yok anladığım kadarıyla. Küçük neyse de büyüğün arkadaşı olmalı, onlarla zaman geçirmeli. Evde televizyon olmaması kötü değil ama iyi de değil. Bu çocuk artık belgeselden, eğitici, öğretici programlardan anlayacak keyif alacak yaşta. En azından natgeo kids seti falan edinilebilir. Ama okul ya da oyun grubu çok daha önemli şu şartlarda. Anneyle babayla oyun ihtiyacını gideremez çocuklar. 18 aydan itibaren kendi yaş grubundaki çocuklarla etkinlik yapmalılar. Asosyal çocuklar yetiştiriyorsunuz gibi geldi bana.

Valla gayet ideal bir yaşam daha ne bekliyorsunuz? BDV konusuna yazmalik değil bu.
Bisey dicem 'bir şükrüm var' adlı bir platform açılsın siz bunları oraya yazın. :KK48:
Zaten sorunlu iliski okumaktan insanın içi kararıyor. Arada mutlu çiftleri görelim de sogumayalim evlilikten demi ama :KK58:

Dahasi aklima gelmedi inanki. Bulundugunuz sartlara göre zaten yapilabilecek her türlü faaliyeti yapiyosunuz. Darisi bütün aileleri basina

Benim rahmetli babam sabah 5te ise giderdi. Aksam 6da 7de gelirdi. Hepimizle oyun oynardi o yorgunlukla. Kosardi, en kucuk ben oldugum icin at olurdu sirtina binerdim. Korkunc hayvan taklidi yapar beni kovalardi. Saklambac oynardik. Abi ve ablalarima ansiklopedilerden sorular sorardi. Bilmece sorardi. Her gun bir hikaye anlatirdi. Buyuk abilerimle Yazar ve sairlerden, din alimlerinden bahsederlerdi. Annemle 5 taş oynardi mukabele yaparlardi. Cay icerken espriler yapardi. Bi kucagini bana ayirirdi diger tarafini obur evlatlarina ki biz 10 kardesiz. Hepimizle ayri ilgilenirdi.

Yani illa disarida hayvanat bahcesine suna buna gitmeye gerek yok. Evin icinde de yapilacak cok sey var..

Allah rahmet eylesin canım ne güzel bir baban varmış

Ne denebilir ki... Belki de eksikliğini hissettiğimden gözlerim doldu... Maşallah...Allah mekanını cennet etsin...

Allah rahmet eylesin. gerçekten size mutlu bir çocukluk vermiş olmalı..

Back
X