Eşlerinizin sizlerden maddi destek beklentileri var mı???

bakalım bende yola getirmeye çalışıyorum zamanla daha da düzene sokcam umarım , benim kine bazen temizlik yapçam diyorum hemen başlıyo taktiklere boğazını sıkınca susmayı gerektiğini anlıyo zamanla suscak umarım

Çok sinir bozucu dimi
Ben o konuşmaya başlayınca uzaklaştırıyorum :1:
Sen diğer odayı yap mutfağa gelme diyorum mesela

Kayınvalidem demişti ben sana kaynanalık yapmam, oğlum yapar zaten diye
Onu hatırlatıyorum, annen ne kadar haklıymış diyorum :63:

kaynana demişken benimki Nisanda ilk defa evime gelicek, eşim izin alıcak evde olucak ama ben işte olucam, önceden bi dolu yemek yapıp dolaba depolasam mı yapmazsam ayıp mı olur, yapıp depolayıncada günlerce beklemiş yemek mi der, temizlik konusunda orayı burayı didiklermi ki valla çok stresliyim bu konuda, dip bucak temizlicem ama benim dip bucağımla onun ki örtüşecek mi bilemedim

aa evet ilk defa geliyorlardı bide değil mi , ama sen kendine göre yap sonuçta kv de varsa bir art niyet 4-4 lük yapsanda çıkarır bişi ama ilk defa geliyolar üstüne gelmez heerhalde , aslında benim en sevmediğim şeydir ben evde yokken evime girilmesi ama arada uzaklık olunca elden bişi gelmiyor tabi , aslında sarma, dolma , sigara böreği tarzı şieyler yapıp atabilirsin buzluğa pişirmeden , ilk geldiklerinde taze yerler sonrasında onları çıkartırsın , birde kuru fasülye falan haslayıp atabilirsin de bi akşam yaparsın yanına pilav çorba bi akşam öyle geçer mesela

7 Nisan-14 Nisan arası 1 hafta canım, insan bilemiyo işte dışardan söylesek özenmiyo mu der, öyle mi böyle mi derken gerildim,ama korkunun ecele faydası yok tabi :1:

Çok sinir bozucu dimi
Ben o konuşmaya başlayınca uzaklaştırıyorum :1:
Sen diğer odayı yap mutfağa gelme diyorum mesela

Kayınvalidem demişti ben sana kaynanalık yapmam, oğlum yapar zaten diye
Onu hatırlatıyorum, annen ne kadar haklıymış diyorum :63:

bişi sorcam benimkine özgümü yoksa başak burcunun tavrımı bilemiyorum senin eşinde çok konuşuyormu:1:

7 Nisan-14 Nisan arası 1 hafta canım, insan bilemiyo işte dışardan söylesek özenmiyo mu der, öyle mi böyle mi derken gerildim,ama korkunun ecele faydası yok tabi :1:

Benim annem dedemlere lahmacun söylerdi, çok seviyorlardı diye :1: eşine sor O bilir ne sevdiklerini

bişi sorcam benimkine özgümü yoksa başak burcunun tavrımı bilemiyorum senin eşinde çok konuşuyormu:1:

Evet
Geçen bi arkadaş dedi ki ben eşini sessiz biri sanmıştım :1:
Eşimin ailesi bana alıştı, ben çok konuşmam, özellikle de samimi olduğum bir yer değilse.. Görümcemin dünürleri benim az konuştuğumu bana gelirlerse ne yapacaklarını sordular şakayla karışık.. Görümcem dedi ki abim konuşur :27:

Benim de çok konuştuğum olur ama ya ailemdir ya arkadaş ortamıdır yani.. Öyle her yerde konuşmam, konuşanları gözlemler tebessüm ederim.. :9:

var idi :)

mazide kaldı.

ben istersem çalışmalıyım. keyfi olmalı. evi tek başına geçindiremeyecekse bunu baştan konuşmalı ki ona göre karar verelim

Son düzenleme:

Benim annem dedemlere lahmacun söylerdi, çok seviyorlardı diye :1: eşine sor O bilir ne sevdiklerini

Evet
Geçen bi arkadaş dedi ki ben eşini sessiz biri sanmıştım :1:
Eşimin ailesi bana alıştı, ben çok konuşmam, özellikle de samimi olduğum bir yer değilse.. Görümcemin dünürleri benim az konuştuğumu bana gelirlerse ne yapacaklarını sordular şakayla karışık.. Görümcem dedi ki abim konuşur :27:

Benim de çok konuştuğum olur ama ya ailemdir ya arkadaş ortamıdır yani.. Öyle her yerde konuşmam, konuşanları gözlemler tebessüm ederim.. :9:

:D ölü taklidi yapıyorum ben bazen :) bende öle her orrtamda çok konuşamam dediğin gibi yakın çevreyle sadece . cidden geyiğe döndürdük yazıyı ama bugün cumartesi umarım bişi olmaz , e ama konu konuyu açtı işte neyse susayim bari

evlenirken insanlar her konuyu olduğu gibi bu gibi konuları da konuşmalı, para konuları konuşulursa aşkın dozu azalır ya da kirlenir gibi bi inanış var galiba bizde, ama evlendikten sonra sorun oluyo işte, seni çalışırken tanımış sevmiş adam, evlenince çıkıcam diyosun, adam çift maaşa göre tatil planı araba ev planı yaptı belki, ki öyle olur genelde, daha ortada çoluk çocuk yok eşime dedim ben ücretsiz izne ayrılırım diye, ona göre yeni bi bütçe planı bile yaptık

madem eşitiz o zaman sen de çalışacaksın diyen koca acaba ev işlerini ve varsa çocuk bakımını yarı yarıya yapıyor mu?hiiiiç sanmıyorum.çalışan ve evin sorumluluğunu alan bir kadınla çalışıp eve gelince de 2.80 yayılan koca (ya da en fazla salata yapıp ,sofrayı toplayan koca) eşit midir sizce?

Her erkek bir degil elektraya :)

9 yil oldu evleneli ben daha bugune kadar esimin isten eve geldigimizde 2.80 tv. karsisina uzandigini gormedim .
Cocuklar olmadan once eve girince mutfaga beraber girerdik, yemegi ben yapiyorsam pilavi o yapardi ,
hatta bazen once tv karsina gecer uzanirdik sonra ben uyuyakalirmisim yemegi yapar masayi hazirlar beni uyandirirdi :)

Cocuklar dogduktan sonra da sadece o tv karsisinda beraber uzanmamiz kalkti ama yine mutfaga beraber giriyoruz, yine temizligi beraber yapiyoruz .
Cocuklarin bakimi konusunda da yardimci olur alt degistirme , beslenme , banyolari, uyutmak vs

Hic bir sey yapmasa da ben is yaparken cocuklarla ilginc oyunlar oynamasi , ilgilenmesi yeter :)

Evet biz esitiz :)
Buradaki ilk yazdigim mesaja yazmamistim ama soruyu sordugumda sen calismasan da kit kanaat geciniriz ama cocuklar bir sey istediginde, sen bir sey istediginde alamazsam
benim oldugum gundur demisti...

Her erkek bir degil elektraya :)

9 yil oldu evleneli ben daha bugune kadar esimin isten eve geldigimizde 2.80 tv. karsisina uzandigini gormedim .
Cocuklar olmadan once eve girince mutfaga beraber girerdik, yemegi ben yapiyorsam pilavi o yapardi ,
hatta bazen once tv karsina gecer uzanirdik sonra ben uyuyakalirmisim yemegi yapar masayi hazirlar beni uyandirirdi :)

Cocuklar dogduktan sonra da sadece o tv karsisinda beraber uzanmamiz kalkti ama yine mutfaga beraber giriyoruz, yine temizligi beraber yapiyoruz .
Cocuklarin bakimi konusunda da yardimci olur alt degistirme , beslenme , banyolari, uyutmak vs

Hic bir sey yapmasa da ben is yaparken cocuklarla ilginc oyunlar oynamasi , ilgilenmesi yeter :)

Evet biz esitiz :)
Buradaki ilk yazdigim mesaja yazmamistim ama soruyu sordugumda sen calismasan da kit kanaat geciniriz ama cocuklar bir sey istediginde, sen bir sey istediginde alamazsam
benim oldugum gundur demisti...

saysan,böyle eşler, bir elin parmağını geçmez cudana..
malesef senin eşin gibi olan erkekler azınlıkta...

böyle bir beklentisi yok ama olsa da yadırgamam..hayat müşterek demiyor muyuz? ben ondan evle ilgili işlerde beklentilere sahibim mesela..ben yemek yapmışsam sofrayı o kurar,ben süpürmüşsen yerleri o siler vb...o yüzden bu tip beklentisi olsa şaşırmazdım hiç.

ben çalışan bir insanım ve gerçekten çalışmasam duramazdım..o yüzden eşimin bana çalış ya da çalışma gibi birşey deme lüksü yok.bunun kararını ona bırakmam çünkü..

ama arada bir espiri yapar..özellikle tatiller de "sadece evinin kadını çocuklarının anası olsan nolurdu" der :1:

bilmiyorum artık üstü kapalı ne msj veriyor :)

Çok bilmiyorum beklentisini ama bi ara işimden memnun değildim
Çık dedi, ben kendim iş bulmadan çıkmak istemiyordum ki iş ayağıma geldi :1:

Beklentisi varsa da bozulmam
Benimde ondan beklentilerim oluyo çünkü
Evin temizliği , yemek vs. işte :1:
Hayat müşterek diyorum, o da diyebilir haliyle

Beklenti içinde olması ayrı şey çalış ya da çalışma diye dayatma da bulunmaıs ayrı şey tabi
O beklentisini söyleyebilir, karar bana aittir...

Son düzenleme:

kızlar eşlerinizin sizden maddi destek beklentisi var mı yoksa kendi isteğinizle mi çalışıyorsunuz?
Çalışmıyorum artık deseniz eşinizin tepkisi ne olur? (en çokta bunu merak ediyorum)

Konu amacını aştığı için silmek zorunda kaldım.
Ben kardeşimin durumunda olsanız ne olurdu, oturun bu ilişkiyi sorgulayın demedim canım arkadaşlarım,
Çalışma konusunda eşinizin tutumunu sordum.Siz çalışma konusunda ne düşünüyorsunuz diye bile sormadım.
Benim için burada önemli olan eşinizin düşüncesi.
Size;
çalış-çalışacaksın-çalışmalısın-çalışırsan daha iyi olur-ister çalış ister çalışma sen bilirsin-çalışma..
bu seçeneklerden hangisini sunuyor bunu merak ettiğim için konuyu açtım.
Konu kadın çalışmalımı/çalışmamalı mı ya kaydı gitiii...

valla arkadaşım burda artık konuyu saptırmada uzmanlaşmış bir kadro var...

eşim başından beri çalışmamı hiç istemedi ben yoğun çalışıyorum yazın 5-6 günlüğüne zor tatile çıkıyoruz sen de çalışırsan herşey iyice karışır dedi ben bi ara bi işe başladım(onun akrabalarına ait)hergün gitmiyordum akşamları da eve gelmem saat 9 u buluyordu eşim o süreç içinde çok memnuniyetsizdi o benden önce geliyordu karnını doyumuyordu(akşamdan yemek yapıp ocağın üstünde bırakmama rağmen) öylece bekliyordu ve bi gün yeter gitmeni istemiyorum dedi şu an saatleri makul yoğunluğu az bi iş bakıyorum bebek tedavisine başlıyacağım için o süreçte uzayacak ve tüp bebek içinde bi dünya para harcıyacağız ona rağmen eşim çalış demiyor rahat edeceğin seveceğin bi iş bulursak sende istersen olur yoksa önemli değil diyor evde yaptığın işleri de hiç küçümseme o işlerde para kadar önemli o işler yapılmazsa da hayatımız aksar diyor benim eşimin bakış açısı da bu şekilde ayrıca herkesin bi hayat standartı var parayı harcama şekli var ama yine de istisnai durumlarda belli bir süre idarede edilebilir

eşim başından beri çalışmamı hiç istemedi ben yoğun çalışıyorum yazın 5-6 günlüğüne zor tatile çıkıyoruz sen de çalışırsan herşey iyice karışır dedi ben bi ara bi işe başladım(onun akrabalarına ait)hergün gitmiyordum akşamları da eve gelmem saat 9 u buluyordu eşim o süreç içinde çok memnuniyetsizdi o benden önce geliyordu karnını doyumuyordu(akşamdan yemek yapıp ocağın üstünde bırakmama rağmen) öylece bekliyordu ve bi gün yeter gitmeni istemiyorum dedi şu an saatleri makul yoğunluğu az bi iş bakıyorum bebek tedavisine başlıyacağım için o süreçte uzayacak ve tüp bebek içinde bi dünya para harcıyacağız ona rağmen eşim çalış demiyor rahat edeceğin seveceğin bi iş bulursak sende istersen olur yoksa önemli değil diyor evde yaptığın işleri de hiç küçümseme o işlerde para kadar önemli o işler yapılmazsa da hayatımız aksar diyor benim eşimin bakış açısı da bu şekilde ayrıca herkesin bi hayat standartı var parayı harcama şekli var ama yine de istisnai durumlarda belli bir süre idarede edilebilir

Eşinin tavrı konusunda çok şanslısın öncelikle bunu söyliyim.
Şimdi erkekleri gözlemlediğimde çoğu erkek ben yoruluyorsam o da yorulacak diyor.
Üstelik hem eşini çalışma konusunda mecbur edip hem de eşinin sırtındaki yükü hafifletmeyen erkekler var.
Bu kadınlar kaç parçaya bölünüyorlar.
Benim eşimde çalışmamı istemiyor ama çalışıyorum.Sıkılana kadar çalışırımda.. Ama bana evle alakalı hemen hiç bi konuda yardımcı olmuyor.Sadece dağıtmıyor o kadar.
Tüp bebek tedavinin başarılı geçmesini ve bir an evvel evlat sahibi olmanı dilerim :16::16:

Eşinin tavrı konusunda çok şanslısın öncelikle bunu söyliyim.
Şimdi erkekleri gözlemlediğimde çoğu erkek ben yoruluyorsam o da yorulacak diyor.
Üstelik hem eşini çalışma konusunda mecbur edip hem de eşinin sırtındaki yükü hafifletmeyen erkekler var.
Bu kadınlar kaç parçaya bölünüyorlar.
Benim eşimde çalışmamı istemiyor ama çalışıyorum.Sıkılana kadar çalışırımda.. Ama bana evle alakalı hemen hiç bi konuda yardımcı olmuyor.Sadece dağıtmıyor o kadar.
Tüp bebek tedavinin başarılı geçmesini ve bir an evvel evlat sahibi olmanı dilerim :16::16:
şanslıyım galiba bu konuda bi baskı görmüyorum ama ilerde çalışmaya başlarsam eşimin bana hiç ama hiç faydası olmaz üstüne bir de dağıtır öyle alışmış çünkü:)dediğin gibi eşinin çalışmamasına tahammül edemeyen tipler var tamam olabilir iki kişide çalışır parasal açıdan sıkıntı çekilmesin diye ama bazen görüyorum kadın çok yorgun işinden çok bıkmış biraz ara vermek istior ama eşi karşı çıkıyor resmen.buna benzer bi durumu ablam yaşadı bi ara iş yerindeki müdüründen dolayı çok bunaldı o adam yüzünden işe gitmek istemiyordu evde de bebek ev işleri vs(eniştem hiç bişeye elini sürmez)ablam resmen ruhsal açıdan kötü döneme girdi bi gün annemlerdeyken bu konu açıldı ablam yoruldum artık dayanacak gücüm kalmadı vs.. dedi ağladı (bu arada eniştem esnaf kazancı iyi denilecek durumda ama kredi çekti geleceklerine yönelik yatırım yaptı krediyi ödeyip evi geçindiricek vaziyette)eniştem çık tamam dedi ama gönülsüz söylediği o kadar belliydi ki anlatamam ablam bunu bize karşı dile getirmiyor ama durumun net bi şekilde farkında bence o dönem resmen o şekilde ağlaya sızlaya geçti sonra ablamın nefret ettiği müdür gitti bebekte büyüdü biraz rahatladı ama halen yorgun mu ewet hem de çok belki eniştem istekli bi şekilde çık dese çıkacak ama bazı şeylerin eniştemin keyfine ve lükse düşkünlüğünden kaynaklandığını düşünüyorum teknolojik aletlere acımadan dünyanın parasını verir biz de eşimle biraz daha hesaplı davranırız olay bu aslında para harcamanın lüksün sonu bazı durumlarda insanların tercihleri devreye giriyor sanırım....bu arada iyi dileklerin için tşk ederim umaarım ilk denememde tutar bebişim:)

Back
X