Esoes_'in Diyet Günlüğü

esoes_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
4
0
36
İzmir
Oncelikle merhaba..
Aylardır haftalardır beynimi kurcalayan kilolarım, yedikce kendimden nefret eden , dısarı cıkınca yakısıklı erkeklerin hakkımda ne dediklerini merak eden been ve artık buna dur demenin zamanı geldigini düsünen ben gelmis bulunmaktayım Ne yapcagmı bilmiyorum gercekten artık o kadaar cok ezberledim ki su yenmesi gereken , yenmememsi gereken seyleri artık insanlar bana ' acaaba sunu yesem ne kadar kalori alırım Begüüm?' diye soruyorlardı.Ailenin diyetisyeni olmustum.Herkese bi care bulan neyin ne oldugunu bilen bu mutsuz kendine bi caresi olmadıgını ve sadece motive eksikligi oldugunu bugün anladım Aynı yasta aynı boyda olan arkadasımın 59 kilo olup benim 72 kilo olmam biraz koyuyo tabi insana Her dısarı cıktıgımızda ' hadi yemek yiyelim , milkshake icelim hadi gel cips alalım, ya da ' off karnım acıktı benim' demem arkadasımın ' of sende ne doyumsuzsun azıcık az ye sonra kiloluyum diye üzülüyosun ' demesi veya 'aslında ben güzelim ' dedigimde her defasında 'kiloların?' sorusunu iletmesi biraz degil baya koyuyo diyebilirim Neyse simdiye kadar yaptıklarımı soyleyim ben ;
2 hafta boyunca her gün yürüyüş yaptım,,,,,,,, bıraktım...
sonra aradan baya süre gecti sürekli kilo cizelgeleri hazırlamalar, XX.X.XXXX tarihinde XX kilodayım sonra kendime bellli tarihler verip o tarihte -güya- tartıya cıkmalar,
sunlar yenmicek,sunlar yasak yazılan onlarca kagıtlar ama yazıldıktan sonra 'bugünde yiyimde yarın baslıcam demeler.. falan sıkıldım artık Sonra artık internete diyet koclugu arkadaslıgı seyler yaza yaza bu siteyi buldum.. Mutlu muyum ? Harika.İnanıyorum güvencim geldii zayıflamak icin iyi bir koc bu site dedim..Benmde tek eksikligim motiveydi zaten.Bu sefer basarırım dedim ve geldim .İşte boyle arkadaslar benim derdim bu .. 173 kilo 72 kiloya sahip bogaazıı hiiic durmayan, her tshirt giydiginde can simitleri fırtlayan pantolonu sürekli düsen gögüsleri dolgun bi insanım .Ne yapcagımı bilmiyorum zaten ramazanda yaklastı..Önerileriniz, düsünceleriniz tüm fikirlerinizi sunabilirsiniz.Motiveye ihhtiyacım var umarım yardımcı olursunuz. size güveniyorum KK ailesi ( 2. ailem )

Son düzenleme:
günaydın merhaba öncelikle:)
bu ne ya sen resmen kendinden wazgeçmişssin önce kendine güweniceksin..
Şöyle anlatayım;
ben 77 kiloydum..1 yıl öncesine kadar ama kendimi hep zayıf görürdüm diyetede baslamazdım..bigün çook güzzel bi hırka gördüm ama m bedene kadar oldugu için olmadı haliyle xl giyiyodum..ama o m bedeni aldım we içine giricem dedim... etrafımda herkes zayıf ben şismandım..herkes bu ne yagların çıkmıs bu nasıl bi göbek falan derdi hep .. Belki dıştan belli etmezdim ama içten içe kendimi yerdim.. artık psikolojim bozulmuştu... Üniversirteyi kazandım gittim bu yıl..e haliyle ordada herkes zayıf.. o aldıgım m beden hırkayı astım we başladım diyete.. diyetisyene gitmedm kendim hazırladım diyetimi..
İlk günler yapmamıyodum çok acıkıyodum ama başarıcam dedim ekmeği tamamen kestim.. çok canım isterse yiyodum .. çikolata çitossuz yasayamazdım onları da bıraktım ama canım cektiğinde az yerdim tam 3 ay geçti o sırada okuldaydım we ewe gelmedim 3 ay.. Ewe geldiğimde kimse beni tanıyamadı...
Çünkü tam tamına 17 kilo wermiştim... azim we hırsla başladım..suan hala diyet yapıyorum az sık sık yiyorum yeri geliyo bişede yenmiyorum canım istemiyo... ama hala beyaz ekmek nedir bilmem... kilo almaya alışkın vucudum ..şuan 60 kiloyum yaklaşık 2_3 aydır koruyorum kilomu ama yaklaşık 2 hafta kadardır sıkı bi diyetteyim 55 e inmek için.. yarından ititbarenden de maydonoz suyu içicem :)):
seninde başaracagına inanıyorum kimseden bi farkın yok çünki yazdıklarımı iyi oku ben kilo werdiysem
herkes werir annem hep böyle diyor :):) çünki günde en az 2 çikolata we 2 çitoz yerdim ama hayatımdan çıkardım artık haftada bi kere anca yyiyorum..hadi sana başarılarr we dewamlı yaz burdan takip et... :):)

cok sagol canım ya ins basarcm cok istyiroum artık bıktım

Senin en azından 1.73 boy var benim 1.58 boy ve 72 kilo .. geçen sene 9 kilo vermiştim 63 ü görmüştüm 5-8 kilo fazlam kalmıştı öss sürecine girdim bu sürede dersane okul dışarıda ye aç kal gece ye yat enerji için çikolata vs derken 72 kiloyu gördüm tekrar.1 hafta karbonhidrat diyeti yaptım sonra bıraktım maydonozlu su içtim onu da bıraktım sonra 5 günde 5 kilo diyeti var onu yapmaya başladım haftada 3 verdim sonra 2 geri aldım artık ben de yoruldum abuk sabuk diyetlerden annem de olan sadece vücuduma oldu bu diyetlerle sinirlerim de çok gerildi .. ama tek aynı kalan kilolar oldu ..
geçen hafta diyetisyene gittim 1700 cal. diyet verdi onu yapmaya çalışıyorum birkaç gündür de tarçınlı bal karışımı yapıyorum . moralim o kadar bozujk ki artık hiç güvenim kalmadı kendime. pantolonlarım olmuyor üzerime . olanlardan da göbeğim çıkıyor dar t-shirt giyemiyorum. herkez sanki benim kilolarıma bakıyor gibi geliyor. bir de söyledikleri şu söz yok mudur bu kilo sana yakışıyor gayet güzelsin böyle diye çıldırıyorum görünen köy kılavuz istemez .. işte kilolu grubundayım gayet açık. bu 16 kiloyu vermek için hiç sabrım kalmadı. buralar çok sıcak yürüyüş yapamıyorum. yazın evde sadece oturuyorum ancak akşam dışarı çıkılabiliyor. ve ben artık kilolu grubunda olmaktan çok sıkıldım . kilo verdiğimde çok mutluydum giydiklerim daha çok yakışıyordu. zaten bu süreç yeterince yıprattı beni bir de bu kilo derdiyle uğraşıyorum .. kızlar bana akıl verin .. gram kilo veremiyorum . kendime saygım bile kalmadı. istersen birlikte birşeyler yapabiliriz birlikten kuvvet doğar en azından bir konuyu böyle takip edip kilo vermiş oluruz ..

başarılar diliyorum öncelikle.. umarım istediğimiz kilolara ulaşırız şuan bnmde vermem gereken bi on kilo var.
62 kiloyum hedef 53 52 falan.. dün başladım bende bakalımm.. yürüyüşte yapıyorum.ramazana az kaldığının bende farkındayım
biraz tırsıyodumm amaa ramazan olursa olsun sahur iftar az az yicem ve ondan önce sağlıklı şeyler yicem.. zaten biliyorsunuz iftar çok bereketli oluyor.
acıkıyoruz acıkıyoruz daha çorbanı içince karnın şişiyoo.. başarıcam yaa başarcazz gaz verelimm birbirmizeee :):)

ramazanda sahurda ertesi gün acıkırım diye iftardada oruçtan çıkıp çok yiyoruz.eger iftarda ve sahurda abartmazsak ramazanda da kilo verebiliriz.en azından kilomuzu koruruz.üç aydır diyet yapıyorum. 10 kilo verdim.sadece tartıda kilo kaybetmek sağlıklı kilo verdiğimizi göstermiyor .vucut yağ oranımızı azaltıp kas ve su oranımızı yükseltmemiz gerekli.metabolik yaşım diyete başladığımda 45 di gerçek yaşım otuz beş.şu anda metabolik yaşım 20 ye düştü
benim diyetim şöyle:günde altı öğün, üç ana üç ara öğün,sabah 5 zeytin bir kibrit kutusu peynir,yada bir yumurta bir dilim ekmek şekersiz çay istenildiği kadar salatalık domates arada bir meyve 10 dk sonra bir bardak ayran öğlende iki köfte kadar et yada iki kibrit kutusu kadar peynir bir servis kaşığı sebze yemeği bir dilim ekmek yarım kase yoğurt yada bir kase cacık bol salata arada bir meyve 10 dk sonra ayran akşam bir kase çorba bir servis kaşığı sebze yemeği cacık yada yoğurt bol salata bir dilim ekmek meyve gece bir bardak süt bir meyve.bu 1200 kalorilik bir diyet.günlük bir saat yürüyüş yada egzersiz .herkese başarılar

günaydın kızlar,

benim de yıllardır kurtulamadığım kilo problemlerim var, artık bende kilo sana yakışıyor güzelsin sözlerinden sıkıldım
benim boyum 1.68 42-44 beden giyiyorum ve 76-78 kilo arası gidip geliyorum lütfen birbirimize destek olup
şu kilolardan kurtulalım diyetin yanında spor da yapmalıyız hergün ne yaptığımızı gelip buraya yazalım eğer
bunun bilincinde olup her gün buraya yazacağım dersek bence yediklerimizi abartma gibi bir lüksümüz kalmaz
çünkü buraya her yazdığımız fazla gıda bize kilo olarak geri döneceğini biliriz bana katılıyormusunuz ne dersiniz
kızlar ?

günaydın kızlarrrrr

ben bu sabah 6.30 da kalktım bir saat yürüyüş yaptım hafif bir kahvaltı yaptım
az önce 25 tane tam mekik çektim devamı gelicek tabi eğer şuan bulunduğum istikrarlı durumu
bozarsam bittim kasımda düğünüm var tombik bir gelin olmak istemiyorum ve olmicam da

Arkadaşlar xxxx die bişi çıkmış .Araştırmaya değer gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım sen bu sekılde dıyet yaparsan tabıkıde basarılı olamayıp pes edersın .dıyet yapmakda en onemlı sey dıyet yaptıgını unutmak ,dıyet fılan yok dıyette neymıs amannn hıc ugrasamam o kasıcı lıstelerle ddıyeceksın oncelıkle .kendını pıskolojık olarak hazrılıyacaksın .aynısını ben uyguladım ve basardım .senın gıbı lıstelr hazrlardım kendımı programlandırıdım ama sonuc cok daha kotu olurdu .hıc yemedıgım seylere bıle aclıktan ılgı duyardım .yasaklar herzman cıgnenmek ıcın var olan seylerdır .yasak olan hersey ılgımızı ceker mantıgıyla kendıme dur dedım ve soyle basıt bır program uyguladım ben .saglıklı ınsan olmak ıstıyorum ,ama dıyet yapmak degıl .her saglıklı bırey gıbı beslenmem gerekıyordu .bunun ıcın bende vucudumuzun suya ne kadar ıhtıyacı oldugunu bılerek gunde 2lt ılık su ıctım yemeklerden once .bırden ıcmeye ozrlama kendını mıgden bulanıyor.sonra kahvaltıda herkez ne yıyorsa bende ondan yedım ama beyaz ekmek yerıne 2 dılım kepek ekmegıyle .doymadım mı peynır mıktarımı arttırdım .kahvaltı urunlerını hıc korkmadan tukettım .ara ogunlerde ıse meyva tukettım .aksam yemegınde ıse makarna pılav harıc ne pısıyorsa yedım ,ama ekmeksız .7den sonra yemek yemedım .ama 7 den sonra hıc bırsey yememk dıye bı mantıkda uyguladım .meyvamı valla saat kac olursa olsun yedım .ben acıktıkca meyva takvıyesıyle kendımı frenlemeyı basardım .yuruyus yapmayada ozen gosterdım .yuruyus yapmak dıyetı hatrlatbılr dıe ole bos bos gezmedım .bakıyım vıtrınlerde ne var ne cıkms dıye vıtrın gezdım bol bol gercekten tatlım hıc kasılmadan saglıklı kılo verdım .emın ol 3 hafta sonra ztn mıden kuculuyor .ayrıca kendımı ''2 haftada bır ne ıstersen ye odulu de verdım ''ve hıc bı sekılde kasılmadım hıc bı yıyecegede ozlem duymadım .sana bol sanslar tatlım .dedıgım gıbı pıskolojık olarak once kendını hazrla sonra kararını ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…