Estetik ameliyat

rumus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
1.282
584
333
Arkadaşlar yakın bi zamanda kepçe kulak ameliyatı olcam ama aileme söylemeyi düşünmüyorum çnkü buna rıza göstermeyecekler biliyorum bi yandan gitgeller yaşıyorum kendi içimde günahını sevabını tartmaya çalışıyorum bi yandan asosyal olmama sebebiyet veren bu şeyden bi an önce kurtulmak istiyorum(ki bu durumda caiz diye biliyorum) yıllardır takıntılıyım çünkü sosyal hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi bu durum.Hele ki yazın o saçı toplayamamak ve o sıcağn altnda ensenizn kavrulduğunu hssetmek feci bi durum.Yaşayan bilir..Kısaca ailemi ikna edemeyeceğimi biliyorum.Bu durumu nasıl kamufile edebilirim? Kulaklarımdaki sargıyı gizlememn bi yolu var mı sizce? Ya da sargıyı gördklerinde ne demeliyim? işitme problemimden dolayı oldm vs.gibi bi bahane bulmam lazm kısacası...Yardımmm

arkadaşlar yakın bi zamanda kepçe kulak ameliyatı olcam ama aileme söylemeyi düşünmüyorum çnkü buna rıza göstermeyecekler biliyorum bi yandan gitgeller yaşıyorum kendi içimde günahını sevabını tartmaya çalışıyorum bi yandan asosyal olmama sebebiyet veren bu şeyden bi an önce kurtulmak istiyorum(ki bu durumda caiz diye biliyorum) yıllardır takıntılıyım çünkü sosyal hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi bu durum.hele ki yazın o saçı toplayamamak ve o sıcağn altnda ensenizn kavrulduğunu hssetmek feci bi durum.yaşayan bilir..kısaca ailemi ikna edemeyeceğimi biliyorum.bu durumu nasıl kamufile edebilirim? Kulaklarımdaki sargıyı gizlememn bi yolu var mı sizce? Ya da sargıyı gördklerinde ne demeliyim? Işitme problemimden dolayı oldm vs.gibi bi bahane bulmam lazm kısacası...yardımmm

canım seni anlayabiliyorum ama bence en mantıklısı bu konuyu ailene açman çünkü yalan er geç çıkıyor, sonradan tatsızlık çıkacağına baştan çıksın,ailende kimi yakın görüyorsan aç konuyu biraz duygu sömürüsü falan yap bakalım ne olacak..

Daha önce ağlaya zırlaya söylemiştm beklemediğim kadar büyük bi tepki gösterdi her biri ve şöyle bişey de var ben çevrem tarafından kulağımdan ameliyat olduğumun bilinmesini istemiyorum.Zaten takıntım olmasa saçlarımı toplar salına salına gezerdim.Kepçe olduğumu belki tahmn edenler olmştr( saçlarm sürekli açk olduğu içn) ama kulaklarımı şmdiye kaadr ailem dışında hiç kmse görmedi.Ailem ameliyattan haberdar olursa hem tepkileri çok büyük olur hem de her sorana oturup anlatır annem :/ çok sinir bi durum.Başkalarının anneleri çocklarını pohpohlamaktan bi hal olurlar bizmkiler de noksanlıklarımızı anlatmaya doyamazlar! Yani gizlemek zorundayım :( ama nasıl ...

kapalı değilsen sargıyı gizleyemezsin
ayrıca o kadar büyük bir ameliyat değil
lokal anesteziyle yapıyorlar ailenize çok büyük bir şey değilmiş gibi anlatıp yaptırın derim.
benim annem de ameliyattan çok korkar
ben de ufak bişey gibi gösterip kafama göre septoplasti oldum ama sonra komplikasyonlar oluştu fln anladılar gayet de büyük bişey olduğunu elbette öğrenirler hiç olmasa kulağının şeklinden fark edecekler

Sacını fılan zaten toplamıyomussun acıkken bellı bır sure fark etmezler bıde bu sure ıcın de evde durma aılenle pek yakın durma o zaman olede olabılır mı

lokal anesteziyle yapıyorlar ailenize çok büyük bir şey değilmiş gibi anlatıp yaptırın derim.
ben de ufak bişey gibi gösterip kafama göre septoplasti oldum ama sonra komplikasyonlar oluştu fln anladılar gayet de büyük bişey olduğunu elbette öğrenirler hiç olmasa kulağının şeklinden fark edecekler

Keşke ameliyattan korkuyo olsa :( o bu duruma karşı gereksiz bi tutum sergilediğimi düşünüyo.Ne lüzumu var gibilerinden.Sonrası umrumda değl ama tedavi sırasında öğrenmesnler istiyorm yani o sargıyı kamufile etmek istiyorum.Acaba teker teker mi ameliyat olsam.Mesela sadece sol kulağmdan ameliyt olduğmda yine tüm kafama uygulancak mı o sargı? yoksa sadece kulağımn etrafında mı döndürülüp tutturulck? Benm sağ kulağm normal abukluk sol kulağmda çnkü.Ama eşit olması içn ikisini de yani sorunlu olmasa bile kepçe olmayan kulağı da ameliyt ediyolr diye biliyorm..

Keşke ameliyattan korkuyo olsa :( o bu duruma karşı gereksiz bi tutum sergilediğimi düşünüyo.Ne lüzumu var gibilerinden.Sonrası umrumda değl ama tedavi sırasında öğrenmesnler istiyorm yani o sargıyı kamufile etmek istiyorum.Acaba teker teker mi ameliyat olsam.Mesela sadece sol kulağmdan ameliyt olduğmda yine tüm kafama uygulancak mı o sargı? yoksa sadece kulağımn etrafında mı döndürülüp tutturulck? Benm sağ kulağm normal abukluk sol kulağmda çnkü.Ama eşit olması içn ikisini de yani sorunlu olmasa bile kepçe olmayan kulağı da ameliyt ediyolr diye biliyorm..

tek tek yapıcaklarını sanmıyorum doktorunla konuşman lazım. ama baskı olması için tam sargı yapıldığını biliyorum ama belki farklı bir yöntemle sarabilir isteğinizi belirtirseniz ayrıntısını çok bilmiyorum.
ama bana kalırsa ailenden habersiz olma, güzelce anlat sağlığın için çok büyük riski olmadığını ve psikolojini kendine güvenini arttıracağını söyle. güzelce anlat aklındakileri.
ben estetiğe çok sıcak bakmıyorum ama kafaya çok takıyorsa biri bence yaptırmalı üstelik senin istediğin çok ekstrem bi ameliyat değil gibi yani sorun sadece kepçelik ise lokalle bile hallediyorlar. yani mesela meme büyütme fln deseydin gerçekten bir işkence ameliyatı ama senin istediğin o kadar büyük bir ameliyat değil. tabi şunu da söyleyeyim uzun süre ağrıların oluyor, bi süre duş almaman gerekiyor fln bunları da bil yani basit ameliyat dememin nedeni hayati riski yok ama sana zorlukları olucak elbet.

Benim arkadaşım burnunu yaptırdı. O kadar ilgisiz bir ailesi vardı ki, burnundan et alındı sanıyorlar ve hala şeklinin değiştiğini anlamadılar.

Benim arkadaşım burnunu yaptırdı. O kadar ilgisiz bir ailesi vardı ki, burnundan et alındı sanıyorlar ve hala şeklinin değiştiğini anlamadılar.
Benmkilerin de sargıyı görmedkleri müddetçe çok anlayacaklarını düşünmüyorum.İlgili ilgisizler yani.Onlara göre sorun yok zaten kulaklarım gayet düzgün :D estetik kaygıları olmadığı içn anlamazlar dye tahmn ediyorm ama olay o sargıyı gizleyeblmekte işte..

Ben oldum bu ameliyatı aileme ilk söylediğimde ben de kendimi tutamayıp ağlamıştım zar zor ikna ettim bizimkilere göre de benim kulağımda bişi yoktu neyseki annem razı oldu sonra ben hemen devlet hastanesinin plastik cerrahi bölümünden randevu aldım gittik doktorla da konuşunca annem ikna oldu ameliyattan sonra kocaman bir sargı oluyo gizleyemessin ayrıca 1 ay gece gündüz 1 ay geceleri saç bandı takılıyo ben olalı 3,5 ay oldu bu arada.Annem beni anlıyo falan ama ailem arada sırada benimle dalga geçmeyi de ihmal etmiyo üzülüyorum ben de :'( ailem dışında kimse bilmiyo beni sargılı görenlere de kulağım da ağrı vardı temizlendi dedim inandılar okuldaki arkadaşlarıma hiçbir şey demedim zaten kulaklarımı pek görmüyolardı

Bir kaç kez sordular falan ama anlamadılar sınıfımızda bir kız bu ameliyatı oldu ve hiç saklamadı hepimize söyledi dolayısıyla sınıftaki herkes böyle bir ameliyatın varlığından haberdar yani daha şüpheci yaklaşıyolar.Sınıfımızda bir kız var kepçe ama saçını hep salar bizde konuşurken kızın lafı geçti bir arkadaşta: ''ben onun saçını neden toplamadığını biliyorum kulakları çok kepçe dedi sonra benim kulaklarım küçük allahtan'' dedi sonra da bana dönüp: ''senin de kulakların küçük'' dedi o kadar mutlu oldum ki anlatamam bu duyguyu sen de yaşarsın inşallah bu arada ben yaz tatilinde olmuştum kulağım tamamen iyileştiği için de anlamamışlardı.

Çok uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur.Bu arada detaylı bilgi almak için kepçe kulak ameliyatı oldum konusuna da bakmanı tavsiye ederim.

ameliyat oluyosunuz bence her ihtimale karşı ailenize durumu anlatmalısınız.hatta aileden biride ameliyat günü size eşlik etmeli,destek olmalı.

bir kaç gün annenize yada aranızın iii olduğu birine duygu sömürüsü yapın bu ameliyatı olmak istediğinizi anlatın karalı olun.size hak vereceklerdir.daha sonra dalga geçerlersede geçsinler nasıl olsa o zaman kepçeliğinizden eser kalmıcak:)

Merhaba ubikk,
Benim sağ kulağımda büyük 2 tane et vardı
Çok rahatsızdım bu durumdan
İlkokulda, lisede hep dalga geçtiler kulakları küpeli diye
Saçlarımı hiç toplayamıyordum
Yazın yanıp tutuşuyordum saçlardan

Üniversiteye başladım hemen sömestr da annemlere açtım konuyu
Artık bu durumun psikolojimi de etkilediğini söyledim
Başta kabul etmediler ama sonra annem babam onayladı
Abim yarım seneye yakın konuşmadı benimle
Rabbinin verdiğine razı olmadın diye

Çok fazla görünen bir yerde ve sosyal hayatı etkileyecek biçimdeyse caiz diye biliyorum
Sargılar genelde normalden büyük takıyorlar düşmesin diye
Senin iki kulağında sargılı olacağı için saklaman imkansız
Her ihtimale karşı bilmeleri lazım
Allah korusun iltihap yapar vs yine onlar yardımcı olurlar sana

Duygularını net ifade edersen anlayış göstereceklerdir emin ol :34:

Son düzenleme:
aklıma şöyle bişey geldi,
hani geniş saç bandları varya, kulakları bile kapatıyor onu deneseniz olurmu acaba, tabi yaralanan yere zararı olurmu bilemem onu...
birde saçlarım çok dökülüyor diyerekten yarım eşarplardan band gibi sarsanız saçınıza, o.daha mantıklı..
hani saç bakımı yaptırmış ve bir süre muhafaza etmek zorundaymışsınız gibi bi durum gösterebilirsiniz...
aslında yalan olmadan direk ikna etmeye çabalasanız daha güzel ama ikna olmuyorlarsa ve psikolojiniz çok kötüyse bişeyde diyemiyorum, bilemedim ki...

birde aklıma bişey geldi, bizim memleketten bi tanıdık vardı, kız normalde açıktı ve saçkıran olmuştu, saç dipleri ufak ufak açılmıştı ve çok üzülüyordu, tedavi görüyordu...
etrafa hiç belli etmedi kimse bilmiyordu, çünkü oda eşarpla falan band şeklinde kapattı saçını, tedavi bitince saçları çıkınca rahatladı...
o geldi şimdi aklıma...

aklıma şöyle bişey geldi,
hani geniş saç bandları varya, kulakları bile kapatıyor onu deneseniz olurmu acaba, tabi yaralanan yere zararı olurmu bilemem onu...
birde saçlarım çok dökülüyor diyerekten yarım eşarplardan band gibi sarsanız saçınıza, o.daha mantıklı..
hani saç bakımı yaptırmış ve bir süre muhafaza etmek zorundaymışsınız gibi bi durum gösterebilirsiniz...
aslında yalan olmadan direk ikna etmeye çabalasanız daha güzel ama ikna olmuyorlarsa ve psikolojiniz çok kötüyse bişeyde diyemiyorum, bilemedim ki...

birde aklıma bişey geldi, bizim memleketten bi tanıdık vardı, kız normalde açıktı ve saçkıran olmuştu, saç dipleri ufak ufak açılmıştı ve çok üzülüyordu, tedavi görüyordu...
etrafa hiç belli etmedi kimse bilmiyordu, çünkü oda eşarpla falan band şeklinde kapattı saçını, tedavi bitince saçları çıkınca rahatladı...
o geldi şimdi aklıma...

Çok teşekkür ederim gerçekten iyi fikr bende saçkıran oldm yeni yeni atlatıyorum ailem bundan haberdar..eğer o kafama uygulanan sargı sadece kulak etrafında döndürülüyosa saklamam çok kolay olur yok hayr kafamın üstnden falan geçiriliyosa dediğinizi uygulayacm çok mantıklı :)

Merhaba ubikk,
Benim sağ kulağımda büyük 2 tane et vardı
Çok rahatsızdım bu durumdan
İlkokulda, lisede hep dalga geçtiler kulakları küpeli diye
Saçlarımı hiç toplayamıyordum
Yazın yanıp tutuşuyordum saçlardan

Üniversiteye başladım hemen sömestr da annemlere açtım konuyu
Artık bu durumun psikolojimi de etkilediğini söyledim
Başta kabul etmediler ama sonra annem babam onayladı
Abim yarım seneye yakın konuşmadı benimle
Rabbinin verdiğine razı olmadın diye

Çok fazla görünen bir yerde ve sosyal hayatı etkileyecek biçimdeyse caiz diye biliyorum
Sargılar genelde normalden büyük takıyorlar düşmesin diye
Senin iki kulağında sargılı olacağı için saklaman imkansız
Her ihtimale karşı bilmeleri lazım
Allah korusun iltihap yapar vs yine onlar yardımcı olurlar sana

Duygularını net ifade edersen anlayış göstereceklerdir emin ol :34:

Beni en iyi senin anlayabilceğini düşünüyorm çnkü ailelerimz aynı görüşte maalesef.Yorumun içn çok teşkkr ederim.Yalnız merk ettiğim sargı kulak etrafında mı oluyo yoksa kafa üstünde de dolanıyo mu acaba..

ben de ufak bişey gibi gösterip kafama göre septoplasti oldum ama sonra komplikasyonlar oluştu fln anladılar gayet de büyük bişey olduğunu elbette öğrenirler hiç olmasa kulağının şeklinden fark edecekler[/QUO

Yorum için teşekkür ederim.Bu sargı kafanın üstünden mi oluyo yoksa sadece kulak etrafını dolayıp bırakıyolar mı?İkinci şık olursa benm içn çok iyi olur.

Ben oldum bu ameliyatı aileme ilk söylediğimde ben de kendimi tutamayıp ağlamıştım zar zor ikna ettim bizimkilere göre de benim kulağımda bişi yoktu neyseki annem razı oldu sonra ben hemen devlet hastanesinin plastik cerrahi bölümünden randevu aldım gittik doktorla da konuşunca annem ikna oldu ameliyattan sonra kocaman bir sargı oluyo gizleyemessin

Çok büyük geçmiş olsun şanslıymışsın ailen yanında :( Merak ettiğim konu bu sargı sadece kulağa mı uygulanıyo yoksa kafanın üstünden de geçiyo mu? sargı kaç gün duruyo kulağında? saç bandını nerden temin ettin sen mi aldın hastaneden mi verdiler? ve ameliyata girdiğinde tamamen soyunarak mı giydin ameliyat önlüğünü yoksa elbisenin üzerine mi geçirdin? ve hangi ilde oldun? Çok oldum biliyorm ama:) bu operasyonu geçirmiş biri olarak bunlara cevap verecek tecrübe edindiğin için soruyorum...şimdiden teşekkürler.Ha bi de son anda aklıma geldi:) kulağn arkasında kesi izleri var mı yani arkadan bakınca görünüyo mu yoksa kulağını öne doğru katlaynca görünecek bi iz mi bu iz?

Arkadaşlar yakın bi zamanda kepçe kulak ameliyatı olcam ama aileme söylemeyi düşünmüyorum çnkü buna rıza göstermeyecekler biliyorum bi yandan gitgeller yaşıyorum kendi içimde günahını sevabını tartmaya çalışıyorum bi yandan asosyal olmama sebebiyet veren bu şeyden bi an önce kurtulmak istiyorum(ki bu durumda caiz diye biliyorum) yıllardır takıntılıyım çünkü sosyal hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi bu durum.Hele ki yazın o saçı toplayamamak ve o sıcağn altnda ensenizn kavrulduğunu hssetmek feci bi durum.Yaşayan bilir..Kısaca ailemi ikna edemeyeceğimi biliyorum.Bu durumu nasıl kamufile edebilirim? Kulaklarımdaki sargıyı gizlememn bi yolu var mı sizce? Ya da sargıyı gördklerinde ne demeliyim? işitme problemimden dolayı oldm vs.gibi bi bahane bulmam lazm kısacası...Yardımmm

Canım saç bandı takarsan anlamazlar diye düşünüyorum:16:

ilk gün kafanın üstünden geçicek şekilde, bundan 2 gün sonra kulaklara pansuman yapılıyor kulağın üzerine pamuk konup onun üzerine ameliyat bandı takılıyor(eczaneye gittiğin zaman veriyorlar 10 tl), ameliyattan 1 hafta geçtikten sonra pamuklar çıkıyor sadece saç bandı takıyorsun 1 ay gece gündz 1 ay gece,üstümü çıkarmadım galoş taktım ayağıma sadece,izmir de devlet hastanesinde oldum ameliyatımı ücret ödemedim ama sanırım şu an ücret alıyorlar bir miktar.İlk 1 ay kulağımın arkasına dokunmadım ve bakmadım korkarım diye sonra baktığımda sol kulağımınki hiç belli değildi sağ kulağımda iz var biraz, ama bi miktar saçı kulağının arkasına alırsan sorun kalmıyor benimkini 1 kişi farketti şimdiye kadar ona da bi bahane uydurdum.

Son düzenleme:
Topuz yaparsin sacini bol ol

Bosver sen ol alisirlar mecbur

Kuzenimede izin vermedi ailesi yillarca

Buyil kuculttu kulaklarini

Encok ailesi begendi.

Cevreside anlamadi zayifladi zannetti herkes

Back
X