Estetik!!

ayliiis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
439
5
0
Almanya
Iyi geceler ..

Az once albümlere göz gezdirdim,bir estetiktir almis basini gidiyor.
Nedir bu Allah in yarattigini degisme meraki anlamiyorum..
Cidden anlamiyorum...

Hastalik hali,rahatsizlik durumlarini soylemiyorum(burunda et vardir,nefes alamiyorsundur vs)
ama sirf zevk icin(ucu kalkik olsun,ufak olsun falan filan)!!
Yok böyle birsey ya..

Yani diyoruz ki (Tögbe hasa) Allah yapamamis
Kul daha iyisini yapacak...

Allah bize bu bedeni emanet etmis
biz hangi akla hizmet bu bedene degisiklik yapmaya kalkiyoruz?

Benimle ayni fikirde olmayanlarda olabilir.
Tamamen fikir tartismasi olarak yürütürsek sevinirim...

Son düzenleme:
Hım. O halde saçınızda neden boya var? Çelişmeyelim lütfen. Geniş düşünelim rica ederim

Hım. O halde saçınızda neden boya var? Çelişmeyelim lütfen. Geniş düşünelim rica ederim

Yaşlanma nedeni ile kırışıklıkların giderilmesi ve vücut yağlarının ameliyatla alınması , burunun kirdirilip yeniden yapilmasi gibi bir ton sebeble
saci boyayip kestirmek es degermi bir dusunun...

Son düzenleme:
Bende senin gibi dusunuyorum inancim geregi ama herkesin hayati kendine.
Bize ne?
Ister yapar, ister yapmaz.
Sadece yaptiran kisiyi ilgilendirir bu konu.

Estetik yaptiran bayanlar seni rahatsiz edebilir. Saclarini sariya boyayan bayanlarda baskalarini rahatsiz edebilir. :34:

Es deger bence
sacinin rengini degistiren sacinin rengini sevmiyor anlaminda oluyor
yani Allahin vermis oldugu rengi sevmiyor sizin dusuncenize gore boyle

yaslandigi icin yuzunu gerdiren ile saclari beyazlastigi icin boyatan ayni benim icin :)

ben estetige karsi degilim
sadece isin b..kunu cikaranlara kiziyorum
serpil cakmakli, bulent ersoy ve rahmetli michael jackson gibi :)

Benim gozumde ameliyat masasina yatip yuzunu gozunu degistirenle
Koafore gidip sacini degistiren bir olamaz.
Ozaman tirnaklarimizida hic kesmeyelim..
İlk yazdigimin ciddi bir gunahi var
İkincisinin okadar oldugunu sanmiyorum
İlk soledigim gibi tabiki gorus herkez kendinin.
Ben dusunduyumu yazdim

tırnak kesmek temizliktendir ve dinimiz gereğidir.ama saçı sarıya boyatmayı bırakın açmanında günah olduğunu biliyor olmalısınız hepimizde açığız.madem Allahın verdiği şeyi değiştirmeye bu kadar karşısınız ozaman isteseydi rabbim sizide sarışın yapardı değilmi.ayrıca neyin nekadar günah olduğunu siz belirleyemezsiniz.

Benim gozumde ameliyat masasina yatip yuzunu gozunu degistirenle
Koafore gidip sacini degistiren bir olamaz.
Ozaman tirnaklarimizida hic kesmeyelim..
İlk yazdigimin ciddi bir gunahi var
İkincisinin okadar oldugunu sanmiyorum
İlk soledigim gibi tabiki gorus herkez kendinin.
Ben dusunduyumu yazdim

Her seferinde tekrarlanan "kucuk" gunahlar, bir kere islenmis "buyuk" gunahtan daha kotu olabilir.
Insanlari yadirgamayalim lutfen buda gunahtir. :34:

Dinimiz geregi estetigin gunah oldugunu biliyorum,tamam saci degismekte oyle olsun birsey demiyorum da sadece ayni torbaya konulmaz bu iki sey.

ona kalırsa kaş aldırmak, saç boyamak, makyaj yapmakta günah sonuçta simamız değişiyor..ama şöyle de bir durum var, eğer ki sağlık sorunu var ise ve ya kişinin psikolojisini ciddi anlamda bozuyorsa estetik olmasında sakınca yoktur ben bunu araştırmıştım çünkü..siz karşı tarafın neler hissetiğini bilemezsiniz..ayrıca herkes kendinden sorumlu öyle değil mi, günahı kendi boynuna..

Son düzenleme:
Yaşlanma nedeni ile kırışıklıkların giderilmesi ve vücut yağlarının ameliyatla alınması , burunun kirdirilip yeniden yapilmasi gibi bir ton sebeble
saci boyayip kestirmek es degermi bir dusunun...

evet, birdir.
sen saçının rengini beğenmediğin için boyattırıyorsun
estetık olanlar ise aynı sebepten dolayı amelıyat oluyorlar.

yöntemler farklı ama, amaç bir:ssz:

Dinimiz geregi estetigin gunah oldugunu biliyorum,tamam saci degismekte oyle olsun birsey demiyorum da sadece ayni torbaya konulmaz bu iki sey.
valla hangı gunahın daha buyuk hangısının daha kucuk oldugunu bız degıl yanlızca yukardakı bılebılır:19::19::19::19::19:

sevap günah olayına hiç girmeyin bence, keşke iş sadece estetiğe kalsa.
estetiğe gelene kadar neler var sırada.

Estetik günah mı, şu an tam emin değilim

Hani din adamlarının sözlerine bakmadan konuşacağım

Allah bize beden emanet etmiş, biz bu bedenimizde bize zararlı olmayacak şekilde tasarruf edebiliriz diye düşünüyorum

Sanırım burada benim dusunceme gore estetigin zararı olup olmamasına bakmak gerek

Ee Allah kızın kulaklarını kepçe yaratmış olabilir; kepçe ameliyatı şnasını da Allah sunmuş olabilir

Kulağın kepçe ama, düzelttirebilirsin diye izin veriyoe olabilir Allah

İnsanlar farklı farklı kıyafetler giyebiliyorsa, saçlarımı neden farklı renklere boyatamasın?

Dine gore insan kocası için suslenebilir zaten

Kocasına guzel gorunmek ve kendisini iyi hissetmek için saçını boyatabilir, kaşlarını alabilir

Çirkin çirkin mi dolaşsın yani

(Gece gece sacmaliyor olabilirim kusura bakmayin)

Kendi şahsi fikrim; estetik yaptırmayı hiç düşünmedim.
Çünkü her zaman güzelliğin doğal olması gerektiğinin kanısındayım.
Kadınları çekici yapan noktalar; çirkin dedikleri, beğenmedikleri yerleri olabiliyor çoğu zaman.
Bu durumu hiç sevap, günah olarak düşünmedim yalnız.
Bırakalım da herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın hayatını, dilediğince...
Ben doğal güzelliği seviyorsam, elbet kendini estetikli beğenen insanlar da olacaktır.
Bunu yargılamak bize düşmez :)
Kaldı ki sevabının, günahının çetelesini tutmak ne haddimize...

ben seni yargilamiyorum yanlis anlama
desenki bicak altina yatip risk almak cok sacma
gorsellik icin
o zaman anlarim hakta veririm saygi duyarim
ama diini boyuta getirecek olursan katilmiyorum
diini boyutunda durum su: Allah bizi yaratmis ve bize bahsettigi bedene iyi bakmamizi sevmemizi sukretmemizi istiyor
degisiklik soz konusu olamaz
estetik yani gorsellik icin degisime gunah diyorsan
sac boyatmakta estetige geciyor

hassas konular

dedikodu yapmis olacam ama bir uye vardi gecenlerde guzelligiyle ovunup duruyordu
en guzeli o olmaliymis yoksa catlarmis
mesela bu genc kizimiz burnunu diklestirmis ve tanyeliye cok benziyor
gereksiz olmus benim icin ama o mutluysa havasi yerindeyse kendisi bilir :)

ne mantıklı yorumlar yapılmış böyle,hepsine de katılıyorumm :kkk:
Ergenlik yıllarımda en sevdiğim kitapta kız aşık olduğu çocuğun haddinden büyük burnundan söz edip "belki de burnu daha düzgün,boyu daha uzun olsa,onu bu kadar sevmeyecektim.Kusurlarıyla ne kadar da benim" diyodu.
Sanırım okuduğumdan etkilendim,çünkü yıllardır ayynen böyle düşünüyorum.Ufak tefek kusurlarıyla ayrılıyo çünkü insan benzerlerinden..
Hem gamze de bir genetik kusurdur :))

*Yine de eskiden olduğu kadar karşı değilim estetiğe.Kaldırıp rahatlamak varken neden sarkmış göğüslerimin pişiğiyle,ruhumda yarattığı beğenilmeme duygusuyla geçireyim ki yaşlılığımı?? ya da sağlıklı ama biçimsiz dişleri yüzünden gülüşünü saklayan kızın suçu ne?
Neden bunca imkan varken hayat bize illede "hayır Yaman aç yatacaksın,o şekerle idare etmesini bil" desin ki :35::35:

yaptırırmıyım bir gün estetik belki yaşım ilerleyince

herkesin kendi düşüncesi isteyen burnunu kardırsın isteyen başka bir yerini

saçlarının boya olması ve makyaj yapmanda estetikle bir aslında ciddi bi anlamda mantıklı düşünürsek o yüzden dini boyutuna girmeden yorum yapsaydın daha mantıklı olurdu..kulaklarım kepçeydi bütün hayatım boyunca okulda dalga konusu olmuştu bu nasıl bi pskoloji birde bu yönden düşün ve yaptırdım iyikide estetik diye bişey var :)..bi çok arkadaşımda burnunu yaptırdı gözle görülür bi rahatsızlıgı vardı görüntü bakımından onun nasıl bi pskoloji oldugunuda bilemezsin..gögüsleri küçük diye kendini kadın gibi kadın hissedemeyen kadınlarda var benim gibi ve bir aya onuda yaptırıcam.. son olarak dini boyuta giricek olursak o pantolun etek dar giyinmekte yasak daha v.s bir çok şey ;))

Back
X