Merhaba hanımlar;
burnumda hafiften yamukluk var ama görüntü olarak çok rahatsız edici değil ama burnumdan nefes almamı engelliyor doktorlarla görüştüm kbb ci septum deviasyonu ameliyatı olmamı öneriyor estetik cerrah komple estetik ameliyatı öneriyor sizce ne yapmalıyım.[/QUOT
Merhaba, ben estetik ameliyat olmanızı öneriyorum. Estetik burun demek zaten sorunları giderilmiş asimetrisi düzeltilmiş burun demek. İlk ameliyatımı KBB de olmuştum septum deviasyonu olduğu için, biraz olsun düzelme sağladı ama sola eğik duruşu tam olarak giderilmediği için hem çirkin görünüyordu hem de nefesim tam olarak açılmadı. Keşke en baştan gidip plastik cerrahide olsaydım diye pişmanlık duyuyorum. Şu an görüştüğüm plastik cerrahlar da aynı fikirde, kemiğin en tepeden kırılıp orta hata alınması gerektiğini bir bakışta söylüyorlar. Halbuki kbb ci doktorlar burnunda büyük bir sorun yok nefes yolun açık görünüyor diyorlar. Bakınca evet tıkalı gibi görünmüyor ama eğrilikten dolayı sol tarafın hava geçişi dar, nefes alırken hafif zorlasam şişiyor ve iyice kapanıyor. Bence plastik cerrahlar (doktorunuzu iyi seçtiğiniz taktirde) ufak ayrıntıları es geçmiyor, daha titiz ve ayrıntıcı oluyorlar, ben Kbbcilere güvenimi kaybettim diyebilirim.