Ethem Sarısülük'ü vuran Şahbaz için flaş karar!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davada, polis memuru Ahmet Şahbaz'a verilen 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasını az bularak, kararın bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 'nın, Ethem Sarısülük 'ün öldürülmesine ilişkin davayla ilgili tebliğnamesinde, sanık polis Şahbaz'ın, "karşısındaki grubu görüp, hedef gözeterek ateş ettiğinin" anlaşılması karşısında, hakkında "kasten adam öldürme" suçundan hüküm kurulması gerekirken, "olası kastla öldürmek" suçundan hüküm kurulmasının yasaya aykırı olduğu belirtildi.

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü vuran ve 13 ay sonra tutuklanan polis memuru Ahmet Şahbaz ‘Olası kastla adam öldürmek’ suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şahbaz, İnfaz Kanunu’na göre 4 yıl 1 ay sonra cezaevinden çıkabilecekti.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/yargitaydan_ethem_sarisuluku_vuran_sahbaz_icin_flas_karar-1247437

Ne zamandir ic guvenligi saglayan bur birim olan emniyete katil damgasini yapistirdiniz. Goruntuleri izlemediginiz asikar polis kendisini zor kurtariyor kendini 3 kurusa satanlarin arasindan. Acikcasi ben hic acimadim olenlere hepsinin en basta dini yonden nasil bir zihniyete sahip olduklari belli Allaha kitaba peygambere dil uzatan insanlarin olmeside cokta umrumda olmuyor. o polis memuru direk o insana ates bile etmiyor ama insanimiz maalesef kendi dusuncesinde olan insanlarin yanlışıni gormekten aciz

Suçsuz bir insanı öldürene katil denir.Ne diyecektik?Vicdan yoksunu bazı şahıslar gibi aferin mi diyecektik?Bile bile insanların kafasına gözüne gaz fişeği ya da mermi atanlar kaç kuruşa sattı insanlığını acaba?Dini yönünü nereden biliyorsunuz o insanların,Allah'a peygambere dil uzattıklarını nereden biliyorsunuz?Madem dini bu kadar önemsiyorsunuz bir insana iftira atmanın ne kadar günah olduğunu da bilmeniz gerekiyor.Hele ki ölmüş bir insana.Kaldı ki kafir bile olsa bu o insanın ölümünü haklı çıkarmak için bir bahane olamaz.Belki yaşasaydı tövbe edip imana dönecekti,ama onu öldüren kişi bu şansı elinden aldı,olamaz mı?Bütün dinlerde adam öldürmenin en büyük günahlardan sayılmasının sebebi de bu zaten.Hem kimin başına ne geleceği belli olmaz,başkalarının imanını sorgulayacağınıza,son nefesinizde siz kendi imanınızı kurtarabilecek misiniz önce onu düşünün.

Yok yere bahaneyle devlete karşı ayaklanmış insanları masum göstermeyin bu bir doğuda sokağa dökülenleri terörist iş batıya gelince masum olarak değerlendirmeniz demek oluyor bu düşünceniz. Bu ülkenin polisi askeri katil olamaz sadece ülkesini korumaya çalışır. Yarım yamalak araştırmalarınız sebebiyle dine bakışlarını görmemeniz de sizin sorununuz. Kafaya göre kimse gaz fişeği vs atmaz artı eylem yapılırken sanırım halk tv yi fazla izlemiş olmaktan diğer yayınlardan bi haberdiniz. Gözlerinizi dört açıp izlerseniz o polis memurunu linç ettiklerini görürüsünüz

Kobane için ölenlere de destek veriyorsunuzdur sanırım ne de olsa onlarda sokakta polisle çatışma halindeydi artı dağdakiler de askerimize karşı. Yansız düşünmeyi öğrenin bide geniş düşünün diyeceğim ama şu yorumunuzdan tek çıkardığımız sizin dar görüşlü olmanız bi tek kendinize sosyalist oluşunuz. Atatürk yaşasaydı o taksimde şimdi yakınlarınızın parçalarını arıyordunuz. Örn Dersim olayları

http://www.gazetecileronline.com/ne...-attilar-goz-cikarttilar-polis-boyle-destan-y
http://hakanyamananeoldu.org/
Şu haberi ve röportajı bi zahmet okuyun da kafasına göre mi neresine göre mermi atıyorlar görün.Evet,siz polise karşı çıkan herkesi terörist ilan ederek tarafsızlığınızı kanıtlamış oldunuz,bravo...Şimdi Gezi olaylarını size sebep-sonuç şeklinde baştan anlatacak halim yok, bu zamana kadar anlamadıysanız anlamak istemediğiniz içindir.Atatürk'ü bu olaylara hiç karıştırmayın,Atatürk'ün A'sını anlamamışsınız bu fikri yürüttüğünüze göre...Ve Kobane olaylarında ölen insanların da ölmesini istemezdim,bir suçları varsa tutuklanıp mahkemede cezalarını almalılardı.İnançları,fikirleri bana uymuyor diye kimsenin ölümüne sevinemem,aramızdaki insaniyet farkı da bu işte.

Son düzenleme:

Hanımefendi merhaba, nasılsınız?

Argumanlarınıza aksi ispatlı veya ispat edilebilir şeyleri eklemlemez ve ezberlenmiş ve sonradan yeniden üretilmiş söylemleri katmazsanız daha inandırıcı olursunuz, yardımcı olmak istedim.

Mesela

Gezi olayları ile ilgili, yüzbinlerce kişinin üç kuruşa sokağa döküldüğünü iddia etmek yerine (gördüğünüz gibi kendi adına konuşuyor zaten bu kelimeler, birarada olmaları pek mümkün değil çünkü)

a) Terörist oldukları için ölmeyi hakettiklerini düşünüyorum

b) Dindar olmadıkları için veya ben öyle düşündüğüm için ölmeyi hakettiklerini düşünüyorum

gibi söylemlerde bulunursanız, ciddiye alınma ihtimaliniz daha yüksek olur.

Ya da

Apaçık bir video hakkında, karşıt görüşlüler bile şahsın polis grubundan ayrılıp yere düşen birinin kafasına tekme atmak için öne atıldığını kabul ve beyan ediyor iken, tutup da linç girişimi yazmanız en basit hali ile komik gözüküyor.

Kaldı ki kendisine taş atılan bir polis memuru dahi birine isabet edebilecek şekilde ateş edemez.

''Peygambere hakaret ediyor o nedenle ölmesine üzülemem'' kısmına ise bir şey yazmıyorum, çünkü çok ama çok küçük bir düşünce, kendisini beyan etmeniz sizi mahvediyor zaten.

Bu ülkenin polisi, askeri katil olamaz demişsiniz. Siyaset ve kolluk kuvvetleri okumanıza hayran kaldım açıkçası. Her ülkenin en katil iki grubu askerler ve polislerdir, biraz araştırmanızı tavsiye ederim.

Sizi koruyan kim peki madem asker yada polis katilse? Basiniz agridigi zaman nedense esiniz dostunuz tarafindan zararli bir davranısa maruz kaldığınızda bu capulculara mi muracaat ediyorsunuz? Yoksa onlar da sizin kolluk kuvvetleriniz mi? Sizler degil misiniz agac bahanesiyle ulkeyi zarara sokan esnafın kepenk kapatmasini saglayan. Ailem en yakinlarim bi kac kisi disinda sol kanattayken ve yari yariya alevi olan bir aileye mensupken neden sokakta biz degilde gay lez ateist ve zararlı tum cemiyetler cikti yoksa sizde bunlardan birimisiniz? Gercekler aci geldigi icin hala link veriyor ve kendi gordugunuz yarim yamalak basi yok sonu gorunen videolari paylasiyorsunuz hic o polis memurunun vücudundaki tas sayisindan haberiniz var mi? yok nerden olsun o polis ne de olsa. belki annesiniz değilsiniz milket mecbur mu sizin sahip cikamadiginiz cocuklariniza bakmaya polis mecbur mu sizin tasli sopali hainlerinize mudahale etmek icin taa dogudan colugunu cocugunu birakip ne zaman donecegi belli olmayan bir yola girmeye. Sizler tv karsisinda rahatca tv izlerken giden polislerin eslerine kalan polis memurlari bakti ekmegini yiyecegini goturdu cocuklari agladi baba diye hastalandilar doktora goturmek baskalarina kaldi. Pardon kime anlatiyorum tek derdi devlet olan insanlara bu cumleler cok bile. Sizde bu at gozlugu olduktan sonra gorus alaniniz bu kadar olur. Bu sozlerden sonra ne yazarsaniz yazin bi gun cocugunuz asker polis olursa soranlara ogkumun meslegi katillik degin oldu mu?

He ya gay'iz biz,lez'iz biz...Çapına bakmadan hakaret etmeye çalışıyor bi de hey Allahım yaa...Ateistler ve eşcinseller bu ülkenin en zararsız cemiyetleri,asıl kendini imanlı gibi gösterenler bu ülkenin anasını ağlatıyor.
Bacım videoyu geç fotograflara bak adamın gözü çıkartılmış,ölsün gitsin diye ateşe atılmış,bunu yapana ne diyelim şimdi?Ha bu söylediklerim bütün polis teşkilatı için geçerli değil,farkettim ki sen oraya saptırma eğilimindesin,ama iyileri olduğu gibi aralarında bu şekilde suç işleyenler de var ve bunların bulunup cezalandırılması gerekiyor,daha nasıl anlatayım?Ezbere kalıplarla konuşmayı bırak artık,aş kendini biraz böyle sıkıcı oluyor tartışmak.Yüksek ihtimal şurada seninle şu tartışmayı sürdürdüğüm için banlanıcam ama vallahi umrumda değil,yettiniz artık ya,gidin başka yere kusun nefret dolu fikirlerinizi.

Bütün askerler ve polisler katildir çıkarımı ile ülkelerin en katil meslek grubu asker ve polislerdir çıkarımını ayırt edemeyecek bir insanla zaten ne paylaşabilirim ki?

Demek ki bir hekim olarak yakınınızı öldürürsem bana bir laf etme hakkınız yok, çünkü hasta olduğunuzda yine doktorlardan yardım alacaksınız.

Gay, lez, ateist, zararlı cemiyetler yazarken hiç komik duruma düşer miyim demiyorsunuz, evet yüzbinlerce gay, lezbiyen, ateist barındırıyor bu ülke ama hala yüzde 99u Müslüman, değil mi?

Gay, lezbiyen veya ateist olmanın hiç kimseyi ilgilendirmeyen ve hakaret olmayan tanımlamalar olmasına ise hiç girmiyorum, o kısım sizin mevcut pozisyonunuzdan bayağı ileride çünkü.

Capimi anlamaniz icin dusuncelerinizi gozden gecirmelisiniz bu bir. Polis ve askerleri katil sifatina sokan arkadastan alinti yapip yanit verseniz sizin icin daha isabetli olur. Allah bilir dinden bahsettigim için beni iktidardan yana bir insan olarak gormussunuzdur. Atesistlerdaha Allahi kabul etmezken nerden bu ulkrnin en iyi insanlari oluyor? Yaradana asilik yapan insanlar bu vatani mi düşünür lutfen alinti yapip yazmayin bana mecbur degilim bu foruma girip sizinle munakasa halindeye olmaya benim cok daha onemli islerim var olusevicilik bilmem ben kendi kendinize yazin alinti yapmayin ben yapiyor muyum alinti Allah Allah

bu sitede de ateistlerin olduğunu bilerek konuşun o zaman. kimsenin neye inanıp inanmadığı ve bunun sonucunda da neye ihanet edip etmediği hakkında ahkam kesecek kişi siz değilsiniz.

Bak,bak hala terbiyesizlik peşinde,ölüsevici bilmemne...Ya hadi yürü git be...Girme zaten sen buraya Allahını seversen girme...İçi boş,çürümüş zihniyetini buralara bulaştırma

Ölüseviciyi hakaret olarak almayın, ölü kimseyi sevmiyor demek ki.

Ne kadar kutsal biri olsa da sevmiyor yani.

Saygı duyarım, yalnız sakın küfretmesin bu mesajıma.

Onun söylediğinden başka bir şey söylemedim zira.

Evet kendisinin sevdiği ölmüş hiç kimse yok demek ki

Sakin olalım ve lütfen dini, insanların ateist veya müslüman oluşunu konuya karıştırmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…