Tatlı Tarifi Etimek Tatls Resimli

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
96
Diğer
harika birşey anlatılmaz yaşanır dermişim :D

şerbeti normal şerbet değil karemelize olmuş şerbetle yapıyorum ben. deneyenlere afiyet olsun.

etimek.jpg

1pk etimek

2sb seker

2sb su

1poset kremsanti

kremasi icin;

1kg sut

3,5 yk. nisasta

1 kasık margarin

1pk vanilya

6-7 yk. seker

etimekleri tepsiye diziyoruz. sekerimizi tencereye koyuyoruz ve suyu eklemeden sadece sekeri eritiyoruz. seker eriyince suyu ekliyoruz (su sıcak olursa daha iyi olur). seker ustte sertlesiyor önce korkmayin(ben ilk yaptığımda korkmuştum :) )seker tekrar eriyene kadar 5dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz.ve dizdiğimiz etimeklerin uzerine döküyoruz. yine aynı tencereye sutu koyuyruz diğer malzemeleride ekleyip kaynayana kadar karıstırıp muhallebi yapıyoruz. piştikten sonra kremayıda etimeklerin uzerine döküyoruz ve sogumaya bırakıyoruz. soguduktan sonra kremsantiyide tarifine gore hazırlayıp uzerine suruyoruz. ve bol hindistan cevizi ve pasta susuyle uzerini susluyoruz. afiyet olsun

annem çok sever bu tatlıyı. aynen bizde böyle yapıyoruz.
Ellerine sağlık.

bende aynen böyle yapıyorum.bazen de krem şanti yerine dr.oetkerin meyveli sosu var.onu yapıyorum en üste.o da harika bi görüntü ve lezzet oluşturuyor.

bende yaptım hafta sonu ilk defa
mükemmel oldu diyebilirim
ayrıca çok da kolay hazırlanışı
hiç zorlanmadım
eşim bayıldı resmen

Görüntü süper bende yapmıştım ramazan ayında dün daha farklı bir tat olanından yedim eltim yapmış süperdi çilekli yapmış tadı süperdi denemenizi tavsiye ederim
Ellerinize sağlık bu arada :1hug:

canım istedi ya çok harika görünüyor...
ellerine sağlık
a.s.

Dün midafirlikte ilk kez yedim Etimek Tatlisini ve kendimden gectim diyebilirimmmmmmmmmmmmm.......tadina doyum yok ve cok hafif ve sicaklarda cok serin...HARIKA!!! Müsait bir zamanda bende yapacagim insALLAH!! :lepi:

Dün midafirlikte ilk kez yedim Etimek Tatlisini ve kendimden gectim diyebilirimmmmmmmmmmmmm.......tadina doyum yok ve cok hafif ve sicaklarda cok serin...HARIKA!!! Müsait bir zamanda bende yapacagim insALLAH!! :lepi:

acayip kolay pratik ve leziz bi tatlı
bulduğuma çok seviniyorum bu tatlıyı
her hafta yapıyorum mutlaka

benim yillardir yaptigim bi tatli
ben once puding sonrada kremsanti yapiyorum
ama yiyipte begenmeyen olmadi bugune kadar

Ay bu tatlinin bagimlisi oldum....kendimi zor tutuyorum yapmamak icin...kilo yapiyor, sirf kendim yiyorum nerdeyse....kaydirigubbakcemile3

Muhallebisi ve krem santisi....hmmmmmm :asigim: Cok SEVIYORUM ben bu tatliyi....soguk soguk hele...kaydirigubbakcemile5

Back
X