Mezeler - Ordövrler etimekli şakşuka:) (resimli)

m_sude

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
247
5
296
İstanbul
internetten aldığım bi tarif. her yaptığımda çok severek yeniliyor:)

bir paket etimek
4-5 patlıcan
4-5 kabak
4-5 domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tatlı kaşığı sirke
yoğurt
tuz

etimekleri bir tepsiye diziyoruz. domatesleri rendeliyoruz. içine z.yağı,sirke ve
tuzu koyup bir iki taşım kaynatıyoruz. sonra bu sosu etimeklerin üstüne her
tarafını kapatacak şekilde döküyoruz. kabak ve patlıcanları küp küp doğrayıp
kızartıyoruz, soslu etimeklerin üzerine yine hertarafını kapatacak şekilde
yayıyoruz. en son üzerine de yoğurt döküyoruz. ben süslemek için kırmızı biber
kullandım. sizin hayal gücünüze kalmışş:)) afiyet olsunnn:))

Eklentiler

• $CIMG2545.webp
    $CIMG2545.webp
    54,5 KB · Görüntüleme: 322
çok severim şakşukayı arkadasımın annesi cok guzel yapar...

bu da degişikmiş deniyim bi ara canım cekti simdi ne bicim :56:

tesekkurler

cokta kolaymiss bende deniyecemmm yazarim sonucu
tarif icin tesekkurler...:56::71:

çok severim şakşukayı arkadasımın annesi cok guzel yapar...

bu da degişikmiş deniyim bi ara canım cekti simdi ne bicim :56:

tesekkurler

kesinlikle denemelisin canım, her yaptığımda hemen bitiyor yiyen bi daha istiyor. hatta her misafir gelisinde eşim etimekli şakşuka yap mutlaka diyor:9:

güzel görünüyor...

bu arada etimekleri bütün mü koyuyorsun ???

canım sirke demişsin de bu sirke elma yada üzüm farkediyor mu acaba?

valla canım açıkçası bilmiyorum, ben elma sirkesi koydum ama üzümde olabilir heralde.. aslında ilk yaptığımda hiç sirke koymamıştım değişiklik olmadı tadında.. elma ya da üzüm farketmez tadında diye düşünüyorum tatlım

Çok güzel gözüküyor,tadı nasıl acaba yapan arkadaşlar yorumlarınızı paylaşırmısınız.

dün arkadaslarım kahvaltıdaydı ben de.. etimekli şakşuka da yaptım.. en çok o tüketildi, herkes bayıldı tarifini istedi:) baya bi yapmıştım kalmadı nerdeyse:):82:

böyle meze tarzı yemeklere bayılıyorumm.bu tarifte tam bana göre.Teşekkürlerr:)

m_sudecim bu tarifi dün yeğenimin dogum gunünü sebebiyle deneyip yaptım, ufak bir borcamda yaptım belki yenmez diye ama daha resmini çekmeden midelere indi, herkes tarifini istedi :)))))))))
Yalnız ben yoğurduna sarımsak ekledim, üzerinide taze ceviz, maydanoz ve birazda pul biber ile süsledim.
Görüntü ye beni diyordu :)
Ailece patlıcangilleri sevdiğimizden mi bilmiyorum ama çok sevildi, bundan sonra favori mezelerim arasında.
Bir dahaki yaptığımda inşallah resmini çekeceğim :D bu tarif için sana çok teşekkür ederim. Devamını bekliyoruz,
Paylaşmaya devam lütfen...

m_sudecim bu tarifi dün yeğenimin dogum gunünü sebebiyle deneyip yaptım, ufak bir borcamda yaptım belki yenmez diye ama daha resmini çekmeden midelere indi, herkes tarifini istedi :)))))))))
Yalnız ben yoğurduna sarımsak ekledim, üzerinide taze ceviz, maydanoz ve birazda pul biber ile süsledim.
Görüntü ye beni diyordu :)
Ailece patlıcangilleri sevdiğimizden mi bilmiyorum ama çok sevildi, bundan sonra favori mezelerim arasında.
Bir dahaki yaptığımda inşallah resmini çekeceğim :D bu tarif için sana çok teşekkür ederim. Devamını bekliyoruz,
Paylaşmaya devam lütfen...

:8: ayy çok güzelll:) çok sevindim:) hem basit hem çok lezzetli benim de favorilerim arasında bu meze:9: senin kinin görüntüsü hayalimde canlandırdığım kadarıyla çok güzel olmuş:) bi dahaki yaptığına mutlaka resmini çek canım yeni süslemeler için ilham olsun bize de:16:

Back
X