Mutfak Püf Noktaları Etin bozulmuş olup olmadığını nasıl anlarız?

Efsa.

Hadi ya! :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
139
0
96
Sivas
Kızlar bi etin bozulmuş olup olmadığını nasıl anlarız.3 gün önce et almıstım o gün pişiremedim. getirir getirmez buzluğa atamadım dolabın soğutucu kısmına koydum paketiyle beraber ertesi günde davetler felan olunca baktım pişiremiycem buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa attım. 4-5 gün öncede böyle hemen buzluğa atmadığım olmustu ama ette bi anormallik yoktu o zaman ,ona güvenerekte hemen buzluğa atmasamda bişey olmaz dedim..Bu seferde 24 saati geçmeden buzluğa koydum fakat koyarkende böyle hafif ufak ufak kahverengilikler vardı.bugün çıkardım yemek yapmak için iç kısmı değil ama yüzü kahverengi renge dönmüştü ve birazda koku vardı midem bulandı.Daha önce etle hiç uğraşmadım hep annem yapardı..ilk defa annem şehir dışına gidince ilk kez ete elimi sürdüm diyebilirim yeni yeni yemek yapmaya başlıyorum,misafir geleceği için.yanii hiç anlamam böyle etin bozulup bozulmadığından veya saklanmasından.Atması bişey değil somalide o kadar insan açken emin olmadanda çöpe göndermek vicdanıma dokunuyor.Sizce bozulmuşmudur?

Getirip getirmez buzluğa atmak zorunluluğu yok et ürünlerinin.Kasapta saklama koşullarıda dondurma şekli değil sonuçta..Fakat buzdolabının dışında çok kalmışsa bozulabiliyor.Ayrıca eti paketiyle değil tabağa koyarak buzdolabına koymak gerekiyor.Eti hızlıca bozan şeylerden biride paket, kağıt v.s

Bozuk kokusu kötüdür ette.Normal et kokusu mu yoksa bozuk koku mu buna dikkat etmeniz gerekiyor.Birde etin bazı yerlerinde renk değişimleri normal,düşük soğutucular o renge büründürüyor. Siyahlaşmamışsa tabiiki.

Haklısınız bende sizin gibi düşündüm.siyahlanma felan yok sadece yüzünde kahverengileşme var.ama aynı şekilde 4-5 günöncede paketle koymuştum bi gün beklemişti ama çıkardığımda ne böyle koku vardı nede renk değişimi kıpkırmızı etti yani.kokusu çok rahatsız ediici geldi bana.Tamda çiğ et nasıl kokar onuda bilemiyorum ama böyle olacağını hiç sanmıyorum.Bide buzluktan direk dısarı çıkardım saat 2 gibiydi aksam 8 gibi felan anca çözüldü yarın için şimdi yapmak için çıkardım.Yani direkt dısarı çıkarmadan önce soğutucu kısımdamı çözülmesi uygundu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…