Etlik Zübeyde Hanım Doğum evine gidenler..

tugbayhan

Hoşgeldin Mehmet Ali'm.. [ 2.9.16 ] ~ 12:30 ~
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
2.349
6.299
108
33
Arkadaslar zubeyde hanima giden var mi araniz da ? Dogumhaneleri nasil dogumda davranışları nasil ? Yanina kimseyi vermiyorlarmis nasil bakilicak bebege oturup kalkmada sikinti oluyor cunku vs vs. Bu bilgileri paylasacak olan var mi ?

Benimde 3haftam var doguma kontrollere hep etlik zubeydeye gittim çok memnunum ama dogum olayını bilmiyorum nasil bi tavirlari olur orada dogum yapanlar lutfen yardimci olurmusunuz

Benimde 3haftam var doguma kontrollere hep etlik zubeydeye gittim çok memnunum ama dogum olayını bilmiyorum nasil bi tavirlari olur orada dogum yapanlar lutfen yardimci olurmusunuz
Canim ben dogurdum 42 gun önce. Allah dusurmesin. Mezbaha gibi valla. Hic tavsiye etmem. Sancidan bagiramiyosun hemen azarliyolar. Hic ilgi alaka yok sifir ustune sifir yani.
Allah'im orda doguranlara yardim etsin yoksa ölün cikar igrenc pis bi hastane. Bayildim kansizliktan tansiyon dusmus, cocuk sarilik oldu, 6 gun hastanede kaldim birkere bile carsafi filan degistirmediler o kadar soylememe rağmen. Cok cektim birdahada gitmedim Allah'ta düşürmesin.

Ya gercektenmi korkuttunuz vallahi beni bana en yakin hastane orasi devlet olduktan sonra neresi oldugunun bir önemi yok diye düşünüyordum ben dogumdan sonraki ilgiyi düşünmüyorum açıkçası bana sadece doğum olana kadarki süreç lazım ilk dogumum ve cok korkuyorum dogal olarak

Bende bana cok yakin diye tercih ettim ama canin tatli degilse git dogur yoksa yapamassin orda :)

Ben 22 gün yattım hastanede riskli gebelik bölümünde 17 gün. Sezeryanla doğum bölümünde 5 gün. Riskli gebelik bölümü temiz düzenli, dr.lar hemşireler ilgili ama doğumhanesinden memnun olan duymadım. Sezeryan bölümü çok pis wc oda, zorla özel odaya çıktım.
Ben sezeryanla doğum yaptım, doğumda normal doğum yapanların yanına refakatçi alınmıyor. Sezeryanlıysan bebeğin yanındaysa bir refakatçi hakkın var. Ama refakatçinin yatacağı yatak üzerine örtecek örtüsü yok. Özel odada yatak var refakatçiye örtü yok.
Dr.ları gerçekten çok iyi , asistan dr.lar için aynı şeyi söyleyemem. İmkanınız varsa başka hastane bakın derim ben doğum için. Benim bebeğimde sorunlar olduğu için oraya gitmek zorunda kaldım, yoksa özel hastane tercih ederdim.

Bu arada öyle bi sistemleri var ki, dışarıda hasta yakınlarına bilgi vermiyorlar. Öldün mü kaldın mı , dışarda ailende dokuz doğuruyor. Bizimkiler şansa dr.umu kantinde görmüşlerde benden öyle haber alabilmişler.

Bu arada öyle bi sistemleri var ki, dışarıda hasta yakınlarına bilgi vermiyorlar. Öldün mü kaldın mı , dışarda ailende dokuz doğuruyor. Bizimkiler şansa dr.umu kantinde görmüşlerde benden öyle haber alabilmişler.
Aynen valla ben 12:30da dogurdum annemlerin esimin filan saat 15:00 da bilgileri oldu. Oda sans eseri esim ismimi goremeyince sormusta oyle ogrenmisler. İgrenc bi hastane. Hic tavsiye etmem.

Konuyu çok geç görmülüz. Gerçi açtığınızda ben üye bile değilmişim. Neyse artık arayanların bilgisine...

Bende bana cok yakin diye tercih ettim ama canin tatli degilse git dogur yoksa yapamassin orda :)
Tabiki canim cok tatli ama surekli kontrollere oraya gidipte bir anda hastane değiştirme fikri bana zor geliyor bir sekilde alistim oranin ortamina hakkimda hayırlısı artik basa gelen çekilir ne diyeyim allah herkesin gönlüne göre versin

Tabiki canim cok tatli ama surekli kontrollere oraya gidipte bir anda hastane değiştirme fikri bana zor geliyor bir sekilde alistim oranin ortamina hakkimda hayırlısı artik basa gelen çekilir ne diyeyim allah herkesin gönlüne göre versin
Ortama alışmışsınız aöa muayene prtamıyla doğum ortamı çok farklı. Doğumhanede daha önce hiç görmediğiniz bi doktorla karşılaşmanız yüksek ihtimal. Zaten o ebeler...
Komşum ocak ayında 3.çocuğunu doğurdu. Hafta sonu olduğu için kendi hastanesi kabul etmedi oraya sevk ettiler daha iki gün önce konuştuk önünden bile geçmek istemigorum diyor. Bemce muayeneye oraya, son kontrollere de doğum yapmak istediğin hastaneye gitsen çok daha iyi olur. Nacizane tavsiyem...

Benim gorumcem düşük yaptı üç tane ucu de o mezbaha da oldu. azarlıyorlarmis bide kötü davranıyorlarmis kimseyi almadılar yanına kürtaja girdi çıktı saatler sonra ayıldı da haberi oldu milletin. Birde bunları bile bile canları sıkılınca gel (ben mardinde yaşiyorum)seni burda etlik var oraya götürelim orda doğum yap demiyorlar mi çileden çıkıyorum. Gücün varsa özel hastanede doğum yap kardeşim Allah devlet hastanelerine düşürmesin.

Canim ben sana soyleyeyim bastan,
Sanci cekerken bagiramassin yoksa azar yiyorsun
Devamli parmak yiyorsun acilma olayin icin bu zaten normal birsey
Ayaga kalkma luksun yok yattigin yerden sancini cekiyorsun ve sirt ustu sekilde yan donunce bile azarliyolar. Yatarak sanci cekmek kadar zoru yok.
Arada bir geliyolar kontrol icin dogum baslayinca ikindiriyolar hemen tekerlekli sandalyeyle dogumhaneye goturuyolar
Dogum yapildiktan sonra dikis icin 45 dkka bekledim kan kaybindan ve tansiyon dusmesinden bayilmisim.
Bir yudum su vermiyolar ölsen bile.
Dogumdan sonra meyve suyu ve kek veriyolar hemen dogumhanede.
Dikisler yapilirken cok az hissediyosun kendini kasınca azar yiyorsun.

Tek iyi yonu var bebegin cikar cikmaz sana gosteriyolar soruyolar ne dogurdun erkekmi kiz mi bak bu bebegin filan diye. Karisma ihtimalini ortadan kaldiriyolar.

Dogumhanede ikinirken bagirirsan da azar yiyorsun.

Birde ailene cok gec haber veriyolar.

Ben tecrubelerimi aktardim. Bilgin olsun secim senin.

Bakalim hayirlsiyla dogum bir olsun bende görüşlerimi buradan yazacagim herkesin deneyimi farklı sonucta yasayarak gøreceğiz artik

Evet 5kasimda bu hastanede dogum yaptim çok uzun yazamayacagim acilma olmadi 14 saat cok hafif bi sekilde suni sanci cektim ve sonuc sezaryen aklınız varsa hicbir devlet hastanesinde dogum yapmayın normal dogum zaten zor bir olay bide boyle insanlarin elinde resmen psikolojim bozulacakti yazdıklarınız tamamen dogruymus cok sukurki ben bunlara maruz kalamadan dogum yaptim ama sezaryen bolumundeki doktorlr cok iyiydi ama cehennemden cennete düştüm sanki

Bende bu hastanede Doğum yaptım daha önce riskli gebelik bölümlünde 8 gün kadar yattım burda herşey iyiydi doktorlar hemşireler çok ilgili ama yüksek tansiyondan 2 defa Bi kere de Doğum için doğumhaneye indim ki orası gerçekten zor . Dayanıklı biriyim ama İnan'ın zor. Sürekli gelip açılmanızı kontrol ediyorlar ki bunu tüm asistanlar hep beraber yapıyor mahremiyet denen bişey yok . Sırt üstü yatmak zorundasınız afedersiniz lavabo ihtiyacınız olan bile kalkmanıza izin yok altınıza sürgü koyuyorlar sırt üstü basıl ihtiyaç giderilirse gideriyorsunuz çok kötü Bi durum . 7 saat kadar hafif suni sancıdan sonra bebeğin kalp atışları zayıflaması sonucu sezeryana alındım (ki bana göre suni sancı verilmesi benim kendi sancımı kesti, açılma başlayınca sancımı beklemeden direk suni sancı verdi doktor ) sezeryan sonrası ayaklarınız uyuşuk Bi şekildesiniz bebeğinizi size verip yoğun bakıma götürülüyorsunuz uyuşuk Bi şekilde bebekle kalıyorsunuz daha sonrasında zaten yine refakatçi yok benim için kabus gibi iki gün geçti orada bebeğim sütüm olmadığı için açlıktan iki gün toplasan 10 dakika uyumadı ben davul gibi şiştim ödemim vardı iki günü Bi koltukta geçirdim sezeyanlı halimle gerçekten sıkıntılıydı.ayrıca sezeryan servisi lavaboları çok çok pisti enfeksiyon kalmadığımıza şükrediyorum.çok şükür ki sağlığımızda Bi problem yoktu doktorlar iyiydi dikişlerim fln gerçekten çok muntazam ama eksisi artısından daha çok hastanenin

Bende bu hastanede Doğum yaptım daha önce riskli gebelik bölümlünde 8 gün kadar yattım burda herşey iyiydi doktorlar hemşireler çok ilgili ama yüksek tansiyondan 2 defa Bi kere de Doğum için doğumhaneye indim ki orası gerçekten zor . Dayanıklı biriyim ama İnan'ın zor. Sürekli gelip açılmanızı kontrol ediyorlar ki bunu tüm asistanlar hep beraber yapıyor mahremiyet denen bişey yok . Sırt üstü yatmak zorundasınız afedersiniz lavabo ihtiyacınız olan bile kalkmanıza izin yok altınıza sürgü koyuyorlar sırt üstü basıl ihtiyaç giderilirse gideriyorsunuz çok kötü Bi durum . 7 saat kadar hafif suni sancıdan sonra bebeğin kalp atışları zayıflaması sonucu sezeryana alındım (ki bana göre suni sancı verilmesi benim kendi sancımı kesti, açılma başlayınca sancımı beklemeden direk suni sancı verdi doktor ) sezeryan sonrası ayaklarınız uyuşuk Bi şekildesiniz bebeğinizi size verip yoğun bakıma götürülüyorsunuz uyuşuk Bi şekilde bebekle kalıyorsunuz daha sonrasında zaten yine refakatçi yok benim için kabus gibi iki gün geçti orada bebeğim sütüm olmadığı için açlıktan iki gün toplasan 10 dakika uyumadı ben davul gibi şiştim ödemim vardı iki günü Bi koltukta geçirdim sezeyanlı halimle gerçekten sıkıntılıydı.ayrıca sezeryan servisi lavaboları çok çok pisti enfeksiyon kalmadığımıza şükrediyorum.çok şükür ki sağlığımızda Bi problem yoktu doktorlar iyiydi dikişlerim fln gerçekten çok muntazam ama eksisi artısından daha çok hastanenin
Vallaha aynen benim yaşadıklarımı yazmışsınız tebrik ederim aynen katılıyorum

Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi'nde 3 ay önce doktor ihmali ve ilgisizlikten 39 haftalık bebeğimi ölü doğum yaptım.
Bir kez ne bir kan ne bir idrar aldılar 39 haftalık kocaman bebek ihmal kurbanı oldu ama öteki dünyada o dr benim evladımın hesabını nasıl verecek acaba yıl olmuş 2017 , bir devlet hastanesinde bu nasıl çağ yakalamak. Hepsi köpek gibi benim vergimle devletten maaş alıp, milleti kapıyorlar resmen içlerinde elbet iyisi vardır ama bana denk gelmedi özellikle Etlik Zübeyde Hanım Hastanesinin doktorundan tutup en aşağı kademedeki personeline kadar psikolojik testten geçirmek lazım çünkü bir doktorun özellikle bazı insani vasıflara sahip ve dayanıklı olması gerek diye düşünüyorum . Gelen insanları bilgisiz cahil gibi görüyorlar ben üniversite mezunuyum ve kapalıyım sanki her kapalı cahil olmak zorundaymış gibi hareketler tavırlar doktorlarda kendini üstün görmeler konuşurken sanki amme hizmeti yapıyor maaş almıyormuş gibi haller. Allah bir daha asla oraya düşürmesin düşenin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun...

Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi'nde 3 ay önce doktor ihmali ve ilgisizlikten 39 haftalık bebeğimi ölü doğum yaptım.
Bir kez ne bir kan ne bir idrar aldılar 39 haftalık kocaman bebek ihmal kurbanı oldu ama öteki dünyada o dr benim evladımın hesabını nasıl verecek acaba yıl olmuş 2017 , bir devlet hastanesinde bu nasıl çağ yakalamak. Hepsi köpek gibi benim vergimle devletten maaş alıp, milleti kapıyorlar resmen içlerinde elbet iyisi vardır ama bana denk gelmedi özellikle Etlik Zübeyde Hanım Hastanesinin doktorundan tutup en aşağı kademedeki personeline kadar psikolojik testten geçirmek lazım çünkü bir doktorun özellikle bazı insani vasıflara sahip ve dayanıklı olması gerek diye düşünüyorum . Gelen insanları bilgisiz cahil gibi görüyorlar ben üniversite mezunuyum ve kapalıyım sanki her kapalı cahil olmak zorundaymış gibi hareketler tavırlar doktorlarda kendini üstün görmeler konuşurken sanki amme hizmeti yapıyor maaş almıyormuş gibi haller. Allah bir daha asla oraya düşürmesin düşenin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun...
Başınız sağolsun çok üzüldüm :( dr.u şikayet ettiniz mi?birde adınıda paylaşsaydınız gidecekler için... Ben Allaah mecbur etmesin bir daha gitmeyi düşünmüyorum.

Back
X