• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etrafınızda normal insan var mı?

amelie08

Previously amelie08
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
791
961
103
Bugünlerde daralmaya başladım. Arkadaşlarım çok saygısız. İlk önce bana kazık atanları hayatımdan çıkardım. Geriye kalanlardan biri concon, insanları aşağılayarak konuşuyor, sindirella gibi yaşıyormuş gibi görünüyor ama bana göre çok sıradan. Mesela oldukça iyi maaşı var, ailesiyle kalıyor, bir yere gittiğimizde bahşiş vermemek için karttan çekiyor. Ben ona para veriyordum, o karttan çekecekti, garson gelince "olsun önemli değil, uff bırak bırak" dedi, bozukları sayıyordum o sıra. Dışarı çıkacak insan bulamıyor, arkadaşının arkaşından o kimki beni çağırmıyor sekreter parçası diyor.

Diğer ailesiyle aynı evde, maaşı var, benim yok, sürekli benim eve gelmek istiyro bunaldım. Karnını doyuruyorum, duşunu falan alıyor, bu ara telefonlarına cevap vermiyorum daraldım cidden, hem arıyor buluşalım diyor hem de buluşunca eli hep whatsapp ta. Bunu da mı çkarsam hayatımdan?

Sizin etrafınızda bu tiplerden var mı? Nasıl baş ediyorsunuz?

ben arkadaş çevremi baya bi daralttım. zaten büyüdükçe artık öyle çıkarsız ilişki kalmaz oluyor, kalırsa da 3-5 tane anca.

onlar bile zaman içerisinde değişebiliyor. ben saygısızlığa gelemem, saygısızlık, laf sokma ve samimiyetsiz huzursuz hissettirme benim kırmızı çizgilerim. eğer bunları yaparsa pratikte olmasa bile teorikte çıkarırım o kişiyi hayatımdan.

bir de arkadaşta gözüm yok benim, en can ciğer arkadaş gün geliyor sırtını dönüyor ona bel bağlanmaz. 3-5 gezmeye insan çok, kendi hayatıma odaklanmaktayım açıkçası ben, zaten başarılı mutlu huzurlu olunca etrafın insan kaynıyor, o yüzden hiç yalnızlığı vs takmadım ben hayatta, biliyorum ki insanlar gelirler ve giderler.

3-5 tane dostun kalır ardında zor gününde kendi rızasıyla yanında olur, onları da başka kefeye koyarsın zaten. unutmazsın da günü gelince sen elinden tutarsın bu kez. bu işler böyle.

önce iyi niyet olmalı ilk aradığım o bir insanda, aile sevgili dost akraba herkes için geçerli bu kriter.

Yalnız kalma korkusu ile hayatında kişiliğinle uyuşmayan insanlar barındırıyorsun
Ruhuna fazla gelince de dayanamayıp kaldıramıyorsun
bütün bu negatifliklerdense yalnız kalmayı niçin tercih etmiyorsun...

Arkadaşım çok ama 2 tane dostum var. Hayatından çakıl taşlarını ele çok huzurlu olursun.

Benim çok fazla arkadasim var
Allah icin hepsi birbirinden kıymetli,hepsini ayri ayri seviyorum
Ama biri bile bana benzemiyor
Beni geç,sevdiğim ozelliklere bile sahop degiller:)
İlkokuldan beri yakin arkadas oldugum,hatta nikah sahitligini yaptigim kiz grubum mesela. Aksam saati disadi cikabilmek icin evlenmeyi bekleyen, kiz oldugu icin erkek kardesi kadar ozgur olmamayi normal karsilayan,sevgilisiyle öpüşmemiş olmayi bir marifet sayan insanlar... Ki ben kessssinlikle böyle değilim:) ataerkil zihniyetleri, yemeği camaşiri kadinin görevi sanmalari falan bir gün beni öldürecek. Ama yine de birbirimize ihtiyac duydugumuz her an beraberiz, her firsatta da görüşürüz.
Bir baska cook yakin arkadasim kendisini döven -söven- hakkinda yedi düvele hakkinda ahlaksiz seyler yazan eski sevgilisine hala asik,hala ondan bahseder,arada dönüp iki tokat yiyince ayrilir falan. Kessinlikle en sevmedigim insan tipi. Ama yüreği iyi bir kiz ve iyi bir dinleyici. Ben de ona telkinlerle destek olmaya calisiyorum
Bir baska cok yakin arkadasimin tek muhabbeti elti ,görümce, altın :)
Bir başka çook yakin arkadasim uyusturucu kullaniyor
Bir digerinin burnu boktan kurtulmuyor, evlilik disi cocuk,hapçi koca... Ne ararsan var :)

Daha neler neler...bunlar ennn sevdiklerim.
Bir ortak özelliğim bile yok ama birbirimizi yadirgamiyoruz. Sevgilisiyle öpüşmemiş olmayi en harika özelliği sayan arkadasim benim sevgilimle gittiğim tatili güzel güzel dinler,
Biri bana kazık atmışsa,kalbim kirilmişsa ayri ayri sevgi çemberi icine alip iyilestirier
Ben de onlarin görümce sorunlarini,ask hikayelerini dinler ,evlenme-bosanma surecinde yardimci olur, cocuklari icin hastanede yardimci olurum.
Cunku arkadaslar bu gunler icindir...
Demek istedigim
elestirmeden,olduğu kisi olduğu icin sevseniz hayatinizdaki insanlari
Belki siz de cok mutlu arkadaslar edinebilirsiniz.
Ve baskalarini kusurlariyla yargilamadan once cuvaldizi kendinize batirin 'sanki ben mükemmel bir dost muyum' diye. Kimse kusursuz değildir
Ve küçük prensin dedigi gibi ' insan emek verdiği seyden sorumludur'
Emek verdiginiz arkadasliklarinizi tek kalemde silmemelisiniz

aha demin bir konu yazdım galiba benzer şeyleri yaşıyoruz adam yok yaaa biri parayala bozmupş aklını bir nikenidne hizmet ettirmekle biri, erkeklerle bir normal tip istiyorum yaaa adam gibi bbir kahve içelim iki laf edelim düz normal sıradan adam gibi biriyok

Arkadaşlarınız çok görüşülecek tipler değil gibi ama onları hayatınızdan çıkardınız diyelim bu seferde yalnız kalma ihtimaliniz var...bu durumda sizi kötü etkileyebilir.

Benim çok fazla arkadasim var
Allah icin hepsi birbirinden kıymetli,hepsini ayri ayri seviyorum
Ama biri bile bana benzemiyor
Beni geç,sevdiğim ozelliklere bile sahop degiller:)
İlkokuldan beri yakin arkadas oldugum,hatta nikah sahitligini yaptigim kiz grubum mesela. Aksam saati disadi cikabilmek icin evlenmeyi bekleyen, kiz oldugu icin erkek kardesi kadar ozgur olmamayi normal karsilayan,sevgilisiyle öpüşmemiş olmayi bir marifet sayan insanlar... Ki ben kessssinlikle böyle değilim:) ataerkil zihniyetleri, yemeği camaşiri kadinin görevi sanmalari falan bir gün beni öldürecek. Ama yine de birbirimize ihtiyac duydugumuz her an beraberiz, her firsatta da görüşürüz.
Bir baska cook yakin arkadasim kendisini döven -söven- hakkinda yedi düvele hakkinda ahlaksiz seyler yazan eski sevgilisine hala asik,hala ondan bahseder,arada dönüp iki tokat yiyince ayrilir falan. Kessinlikle en sevmedigim insan tipi. Ama yüreği iyi bir kiz ve iyi bir dinleyici. Ben de ona telkinlerle destek olmaya calisiyorum
Bir baska cok yakin arkadasimin tek muhabbeti elti ,görümce, altın :)
Bir başka çook yakin arkadasim uyusturucu kullaniyor
Bir digerinin burnu boktan kurtulmuyor, evlilik disi cocuk,hapçi koca... Ne ararsan var :)

Daha neler neler...bunlar ennn sevdiklerim.
Bir ortak özelliğim bile yok ama birbirimizi yadirgamiyoruz. Sevgilisiyle öpüşmemiş olmayi en harika özelliği sayan arkadasim benim sevgilimle gittiğim tatili güzel güzel dinler,
Biri bana kazık atmışsa,kalbim kirilmişsa ayri ayri sevgi çemberi icine alip iyilestirier
Ben de onlarin görümce sorunlarini,ask hikayelerini dinler ,evlenme-bosanma surecinde yardimci olur, cocuklari icin hastanede yardimci olurum.
Cunku arkadaslar bu gunler icindir...
Demek istedigim
elestirmeden,olduğu kisi olduğu icin sevseniz hayatinizdaki insanlari
Belki siz de cok mutlu arkadaslar edinebilirsiniz.
Ve baskalarini kusurlariyla yargilamadan once cuvaldizi kendinize batirin 'sanki ben mükemmel bir dost muyum' diye. Kimse kusursuz değildir
Ve küçük prensin dedigi gibi ' insan emek verdiği seyden sorumludur'
Emek verdiginiz arkadasliklarinizi tek kalemde silmemelisiniz

Ben onları olduğu gibi kabul ediyorum. Arkadaşlık concon arkadaşımın bana söylediği " bizim bir odamız var ama Türklere vermiyoruz zaten sana da tuzlu gelir" gibi bir şey mi? Bunun gibi birçok aşağılayıcı şey bana ve herkese. Buna rağmen bir kalemde silemedim mesafe koydum beş-altı ayda ya da yılda bir görüşmek gibi.

Diğerine de katlandım ama otel ve internet kafe gibi kullanılmak bir süre sonra katlanılamaz oluyor. Maddi durumu benden iyi internet kafeye gidip bir lira vermek varken bana gelip işini hallediyor.

Ayrıca sizin dediğini tarzda çok arkadaşım var. Görüş farklılığı ayrı bir şey aşağılanmak ve kullanılmak ayrı bir şey. Çuvaldızı kendime batırdım kimseye asla böyle bir davranışta bulunmadım, bulunmam da.

Back
X