• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev arkadaşlarım

• Konu Sahibi Konu Sahibi c_nem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

c_nem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
46
0
86
ben bu senenin başında 2 arkdşmla birlkte eve çıktım herşey güzel olcak ümitleryle.herkesin ev zordur demesine rağmen:(şu aya kdr herşey yolundaydı evimi seviyor ev arklrm iin şükredyrdm biraz dağınık olmaları dışında bi sorun yoktu.ev arklrmdn briyle aynı sınıftyzz herşey süper fln sınav zamanı gırgır şamata benm için süper ama diğer 2 ev rakdşm arasına soğukluk grdi. ikiside bna dert yanmaya başldılr birbirleri hakkında bn ara bulucu konumundydım.fakat sınavlr bitti herşey bi öpücükle bitti aralarndaki(yada bilemyrum benm grdğüm sadece bu kdrdır belki)resmen bir kenara itildm hiç olmdıkları kdr samimi olmaya başladılar.evde sadece 3.omktn bşka bi konumum yok şu anda .bende bunalıp bu durumdn 1haftlıına ailemn yanına kaçtım resmen fakat döndmde herşey daa beter olduğunu grdm.sabh biribirlni özel uyandırmlr ben yokmuşum gbi 2li muhabbetleri ve malesef artık bugnde şahit olduğum odalara kapanmalar.bugn biri bn ytcm die gtti dieride arksndn bnde notlara bkcm biras fln die kalktı snr aynı odada seslerini duydm yanlarına gttm napıonuz fln diee 'hiiiiiç'fln die oralı olmadılr bn salona dndm ve bi 5dk snr tekrar kapıları kapandı:(:( bnden hoşlanmıo olsalar blee bu hareketler çok ayıp değil mi yaa beni bu kdr kırdıklrınında farkında ble deillerdr belki:(:(şu andada yan odadan gelen onlrın glüşleryle paylaşıorum bu derdmi sizlerle ltfen yardımcı olun nasıl davranmlıyım sizce ???onlrın muhabbetlene katılmaya mı çalışmalıyım yoksa şu anda olduu gbi bireysel mi takılmalıyım evde napcamı bilemiorum 3.sınıftym 1 snem daaa var önmde 1sene bunlra katlanablrmym yoksa kurduğum düzeni bozmalımıyım çok kararsız ve mutsuzum bana yapılanın adaletsizlik olduğunu düşünüorum

bir müddet kayıtsız davranmaya çalışsan sadece gözlemlesen , aradan biraz zaman geçince de konuşmayı denesen ama kesinlikle ikisiyle aynı anda ... yeniden bir düzen kurmak da zor olur şimdi , yaptıkları hakikaten hoş karşılanacak bişey deil

çok teşekür ederim tavsiyeniz için . öle bi durumdayım ki bu durumu yapayalnız yaşıorum okul arklrmz ortak olduu için sınıf arklrımlada paylaşamıorum birde yurttn olan ortak arklrmz var onlarlada konuşamıorumm onlarla ortak olmyn arkadaşım yok yani.allahtan erkek arkadşımla fln konuşuyorum gerçi oda pek anlamıoo bu durumlarıı.o kadar çaresiz hissetmki kendmi buraya yazıp sizlerden fikir bekledm.umarım düzelir onları geri istediğim için deil birçok hayal ile kurduğum bu düzeni bozmank istemyorum ben samimi olduğumuzu sanıyodum ama değilmişiz sadece yaşadığım hayal kırıklığının geçmesini ve şu hissetm duygulardan arınmak istyorum bir an önce

yaptıkları çok ayıp,karşındaki insandan çok haz almasan bile,aynı evin hatrına saygısızlık yapmazsın.Ortada hiçbir şey yokken üstelik.Bence açık açık sor,niye böyle davranıyorlarmış?Daha 1.5 senenın var,baktın değişen bir şey yok,ayrıl ordan.Allah aşkına,bir daha görmeyeceğin insanlar için kendi canını mı sıkacaksın?Üniversitede çoğu kişi ortam arkadaşlığı yapıyor.Mezun olup herkes memleketine dönünce bir bakıyorsun ki o canım diyenler aramaz olmuş.O yılların tadını çıkar,kendini üzdüğüne değmez.

acaba onlarin arasi acikken farkinda olmadan sende arkalarindanmi konustun ve onlarda baristiktan sonra birbirlerine bunu soyleyip sana kizdilarmi? eger sen oyle birsey demediginden eminsen, yalanda soylemis olabilir birisi arkandan sirf seni cekemedigi icin mesela.
madem cok samimisin en iyisi biraz gozlemledikten sonra hala iyi yonde degisim yoksa gidip acik acik sormak neden boyle yaptiklarini..:20:

şu gerçek ki, eve çıkılırken yada yurt ortamında falan 3-5 kişi çıkmamak lazım. 2 veya 4 gibi olmalı. biz de 3 kişiydik çoğu zaman ikili yakınlaşmalar daha fazla oluyordu.

en ıyısı yurt bunu bılır bunu solerım.. eve cıkmıstım unıv deyken basıma gelmeyen kalmadı ev cok afedersınız kerane gıbı gıren cıkan erkek bellı olmuordu ev arkadaslarımın kırıstırdıklarından basımı alamıordm... cok zor.. param calındı neler nelerrrrr:43:

3 kız sıkı fıkı arkadaş olamıyor.
Mutlaka biri çıkıyor aradan. Bu hep böyledir.
Benim de yaşadığım bir durum. 3 arkadaştık, diğerini postaladık 2 kişi takılıyoruz yakın arkadaş olarak. Bence bir yerde bir hata yapmış olman lazım ama sen farkında değilsin.
Bu yüzden neler yaptığını bir düşün, sonra onlara sor ve konuş mutlaka kafanda anlamlandıramadığın şeyleri.
Nedensiz bir dışlama olamaz diye düşünüyorum.

eve çıkmak gerçekten çok zor ben 1 sene yurtta kaldım 3 yıl evde kaldım... mezun olalı 3 yıl oldu geçmişe döndüğümde nasıl kalmışım diyorum şimdi göze alamıyorum...
Allah yardımcın olsun ama biraz sabret bakalım neler olacak...

şuanda benimde ev arkadaşlarım var ve 3 kişiyiz onlar aynı sınıftan bense farklı sınıf sana yapılanın aynısını bana yapıyorlar.aynı odada yatmalar ,hasta olduklarında sadece birbirleriyle ilgilenmeler,benim hasta olmam ıse umurlarında bile olmuyor,gelip kapımı bile çaldıkları yok,çoğu konuda birlik olup benim üstüme gelmeler.benim sayemde eve kavuştular ama yapmadıklarınıda bırakmadılar .yılbaşında beni evde tek bırakıp kutlama yapmaya gittiler,doğum günleri oldu bende kutluyayım dedım hediyemi bile aldım ama onlar dışarıda ıkısı bır kutlayıp eve geç döndüler birde utanmadan mesaj atıyolar biz doğum günü kutlayacaz geç geliriz diye. anlatsam bitmez heralde onların yaptıkları rezillikler bin pişmanım onlara ev olanağını sağladığıma.

3. kişi hep sorun olur sizdede aynısı olmus oturup konusun bence duzelecektir hersey

Üniversitede ev arkadaşlığını bilirim. Kolay değil. Bir senen kalmışken kurulu düzenini bozma tabi. Onlara katılmayı dene. Baktın olmuyor. Sen de bireysel takılırsın. Dışarıdan arkadaşlarını misafir edersin evine çok sıkılıyorsan.

Canım seni çok iyi anlıyorum.Benimde başıma neler neler geldi şu üniversitede.Onların yine arası bozulur merak etme.Sen de hiç takılma o zaman onlarla salla gitsin.Canın nasıl isterse öyle davran.Ama şunu bilir şunu söylerim,kimseye güvenme.Benim 4.senem artık tek yaşamaya karar verdim.Paramı ucu ucuna denk getirip tek yaşıyorum kafam rahat.Tabi herkes bunu karşılayamaz belki ama 3 senede hata 3.5 senede çektiğim acılar sonunda sona erdi :65:

3 kişi olmanın zorluğunu yaşıorum bnde onun farkındayım tabi ama konuştuk sen fazla alıngan davranıosun bz kasıtlı öle yapmıoruz sende gel bz odadaykn sonuçta sendn bişi saklck halimz yok hem hava soğuk die kapattık bz kapıyı fln dediler bir sürü bahane işte snr bna o kdr uzak kalma ozmn fln dediler ani bnde her eve gttmde böle ara soğucak die korkmalımıyım dedim bklm yne ii gbydi aramz sınav haftasını atlatıp evlermze dağıldık ama dönünce görcez uzun soluklu nasıl olcak die ama araları pek soğucak gbi deil çünkü akıllanmış bitanesi çünkü kafasına göre soğuyodu fln böle kendni geri çekioduu şimdi geri kalamamk için zırt pırt yanımıza gelioo çünkü bz sınıf arkım olanla ders çalışıoduk bu dönemde beraber gelip laf maf atıo arada daa önce öle yapmazdı blmyorum artık bn yokken mutlka konuşulmuşumdur kızların doğası buu ama bnde söylyn dedim yani yanlışımı böle ara soğucaksA bn yol yakınken vazgeçym bu işten ama tabi yemedi oo ya işte saçmalam ne vazgeçmesi ortada bişey yok neler dşnyosun fln artık hayırlısı inş üzülmem yne ama ynede kendmi çok kaptırmıorum bu sefer temkinlym yani

bunlar gene aynısını yaparlar sizi tek bırakırlar kızların geneli üçüncü bi kişiyi çekemiyorlar hep ikili olunsun istiyorlar.benim ev arkadaşlarımlada konuş konuş aynı hatta daha beter oluyorlardı.evden ayrılacaklarmış tabi bu oyun değilse biran önce gitsinler huzur bırakmadılar bende.sizde onlardan bence uzakdurun sizi istemiyorlar belli ne halleri varsa görsünler ihtiyacınız yok onlara.huylu huyundan vazgeçmez unutmayın onlar bulmuşlar birbirlerini.ben bütüngün odamda ders çalışıyorum onlarsa günlarini sohbet muhabbet gezmek vs ile geçiriyorlar.sonuç her yıl bütünlemeye kalıp kaldıkları derslerdende geçemiyorlar.bense bütünlemeye kalmadan memleketime erkenden geliyorum ve yüksek bir ortalamaya sahibim. :49:

yaptıkları çok ayıp,karşındaki insandan çok haz almasan bile,aynı evin hatrına saygısızlık yapmazsın.Ortada hiçbir şey yokken üstelik.Bence açık açık sor,niye böyle davranıyorlarmış?Daha 1.5 senenın var,baktın değişen bir şey yok,ayrıl ordan.Allah aşkına,bir daha görmeyeceğin insanlar için kendi canını mı sıkacaksın?Üniversitede çoğu kişi ortam arkadaşlığı yapıyor.Mezun olup herkes memleketine dönünce bir bakıyorsun ki o canım diyenler aramaz olmuş.O yılların tadını çıkar,kendini üzdüğüne değmez.

doğru bir tesbit bence

ben bu senenin başında 2 arkdşmla birlkte eve çıktım herşey güzel olcak ümitleryle.herkesin ev zordur demesine rağmen:(şu aya kdr herşey yolundaydı evimi seviyor ev arklrm iin şükredyrdm biraz dağınık olmaları dışında bi sorun yoktu.ev arklrmdn briyle aynı sınıftyzz herşey süper fln sınav zamanı gırgır şamata benm için süper ama diğer 2 ev rakdşm arasına soğukluk grdi. ikiside bna dert yanmaya başldılr birbirleri hakkında bn ara bulucu konumundydım.fakat sınavlr bitti herşey bi öpücükle bitti aralarndaki(yada bilemyrum benm grdğüm sadece bu kdrdır belki)resmen bir kenara itildm hiç olmdıkları kdr samimi olmaya başladılar.evde sadece 3.omktn bşka bi konumum yok şu anda .bende bunalıp bu durumdn 1haftlıına ailemn yanına kaçtım resmen fakat döndmde herşey daa beter olduğunu grdm.sabh biribirlni özel uyandırmlr ben yokmuşum gbi 2li muhabbetleri ve malesef artık bugnde şahit olduğum odalara kapanmalar.bugn biri bn ytcm die gtti dieride arksndn bnde notlara bkcm biras fln die kalktı snr aynı odada seslerini duydm yanlarına gttm napıonuz fln diee 'hiiiiiç'fln die oralı olmadılr bn salona dndm ve bi 5dk snr tekrar kapıları kapandı:(:( bnden hoşlanmıo olsalar blee bu hareketler çok ayıp değil mi yaa beni bu kdr kırdıklrınında farkında ble deillerdr belki:(:(şu andada yan odadan gelen onlrın glüşleryle paylaşıorum bu derdmi sizlerle ltfen yardımcı olun nasıl davranmlıyım sizce ???onlrın muhabbetlene katılmaya mı çalışmalıyım yoksa şu anda olduu gbi bireysel mi takılmalıyım evde napcamı bilemiorum 3.sınıftym 1 snem daaa var önmde 1sene bunlra katlanablrmym yoksa kurduğum düzeni bozmalımıyım çok kararsız ve mutsuzum bana yapılanın adaletsizlik olduğunu düşünüorum

1 senen kaldıysa düzenini bozma derim, kendine ev dışında sosyal çevre yarat, gerekirse arkadaşlarını eve davet et.
Çok önemliyse senin için, ev arkadaşlarınla yakınlaşmaya çaba göster. Onlara kek falan yap, birlikte yiyelim de. ÖZel bişeylerini paylaş, yakınlık kurmaya çalış.
Zordur aynı evin içinde dışlanmak, iyi bilirim. allahtan senin durum geçici süreli.

Sende arkadaşlarını davet et, gırgır şamata... Boşver onları, düzenini bozma. Çok terbiyesizce bir davranış sergilemişler, takma...

Malesef ev arkadaşlığında böyle şeyler yaşanıyor..1 yılın kalmış ama az süre değil.. huzursuzluğu hiç sevmem yeri gelir 1 güne dahi dayanamam..açık açık konuştuktan sonra sanki sorun sendeymiş gibi ve üstelik aptal gibi hissettiririler günlerce düşünürsün ya gerçekten ben mi çok alınganım diye sokulmaya çalışırsın aralarına daha komik ve itici duruma düşersin.. çünkü onların dostlukları nefret sonrası aşk gibi alevlenmiştir 3. ye yer yoktur.ama çok sürmez yeniden küsmeleri ama giden senin 1 yılına olur..özel yurda çıkmanı tavsiye ederim..eve yaptığın masrafla gayet güzel bir yurtta kalabilirsin..kafanda rahat olur..insan en güzel anılarını üni.de yaşıyor.. bu anılarını böyle huzursuzlukla değil, mutlu hatırlaman dileğiyle...

Back
X