• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev derdi

Ekim24

Kumdan kaleyim aman, üflesen düşerim...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
37
19
13
Merhaba arkadaslar herkese:) Allah hepinizden razi olsun sik sik fikirlerinizden yararlandim. Bir derdim oldugunda forumda bulup baktim uye olma bugune kismetmis :)

Benim bir derdim var bana gore buyuk bir dert. Yeni ayaklarimin uzerinde durmaya calisiyorum. Atamam oldu 650 tlye esyali ev tuttum, emlakcidan buldugum icin 650 de komisyon odedim ona. Dogalgaz actirma ucreti 450 tl civari, elektrik yine 200ye yakin biseymis onlari da haftaya actircam(cikarken kapattirinca abonelikleri o parayi aliyormusum dogru mudur?)
Aileme bayagi yuk oldum yani.
Sorunum su ki ev daha yeni, dogalgaz yarin baglaniyomus. Kamera taktirilacakmis ve de canak mi uydu mudur nedir ondan. Ikisinin fiyati henuz belli degil ama 300-400 arasi biseymis. Bunu kiraci oder mi? Ben odemek zorunda miyim? Belki bi yil oturcam bu evde ben neden yaptiriyorum ki? Bu tarz seyler evin degerini arttitdigi icin ev sahibi tarafindan karsilanmasi gerekmez mi?

Kamera ve uydu için parayo ev sahibi karsilar ya da kiradan duser onların sizinle ilgisi yok. Diğer konuda elektrik ve doğalgaz actirma parasini cikarken alabilir misiniz tam bilmiyorum. Bizim ev sahibimiz üzerinize almaniza gerek yok demişti faturalar onun Adina geliyor.

Elektrik ve doğal gazı çıkarken alıyorsunuz sizin üzerinize açtıracaksanız. İsterseniz söyleyin ev sahibi üzerine alsın. Çanak vs de ev sahibine aittir. apartman yönetimi bunu söyler sanıyorum. Hayırlı olsun bu arada:)

Tatlim kamera ve canak icin parayi ev sahibi oder. Doğalgaza elektrige suya verdikleriniz depozito. Elbette çıkarken alicaksiniz o paraları.

Benim oturdugum apartmanda adamin 8 tane kiracisi var, yan apartmanda onunmus falan 20 tane kiracisi varmis karisiklik oluyor diye kendi uzerine almalarini istiyormus. Eger o para yaniyorsa 600-650 tl cok para yani (benim icin).
"Icinde ben oturmuyorum ki oturan kiracilar oder onlar yararlancak" demis ev sahibi emlakciya. Ama sacma geldi bana sonucta esyali olarak baskalarina da kiralicak bu evi ve degerini arttircak

Koalina cook tesekkur ederimmm ay basta bu kadat masraf cikinca daha sevinemedim bile :))
Neolurbisabah cok tesekkur ederim cikarken alma meselesine sevindim :))

Elektrik ve dogalgaz icin verilen para depozito. Evden cikinca gidip kapattirirken geri veriyorlar. Gerci o evden çıkıp baska bir eve tasinacasan pek bir sey degismiyor, o evden cikarken aliyorsun yenisinin dogalgazini elektrigini actirirken o ev icin veriyorsun. Ayrica kamera ne ya? Sokup goturecek misin sanki yaninda.

Siz hicbir şekilde vermeyin çanak kamera parasi falan sizi mahkemeye dahi veremez. Sözleşme yaptiniz mi.yaptiysaniz dikkatli bir şekilde okuyun bu adam çok akilli birine benziyor.

Elektrik, su, doğalgaz abonelik bedellerini kapattırırken iade alıyorsun
Çanak, kamera vs. evin demirbaşıdır, ev sahibi öder ya da kiradan düşülür
Hayırlı olsun, güle güle oturun

Cok tesekkur ederim arkadaslar hepinize; bana dediginiz cumleleri ben ev sahibine dedim "olur mu ben ev sahibiyim onlar demirbastir" vs vs diye adam citini cikarmadi :)) yoksa odeyecektim herhalde.. hepinize cok tesekkurler:)

Back
X