ev düzeni/kira isi

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
kizlar.. yine ben, merhaba..

bu seferki derdim öyle cook büyük bir dert degil ama nasilalisirsa bir evin düzeni öyle gider diye düsünüyorum..

bilenler biliyor kknin yabanci damadi mario ile evlendimartik ben 3temmuzda tam 2ay olcak..

ikimizde calisiyoruz ve yeni eve tasincaz augustos sonunda,mario 200euro fazla aliyor benden maas olarak.. ve kirayi ortak ödememiziistiyor..evin kirasi 600euro..300 o, 300 ben vercekmisim.. bana sacma geliyorbu.. evin erkegi o ve o ödemeli diye düsünüyorum ama karsimda akrep erkegi varyani isi inada bindirmeden cözüme ulasmak istiyorum..

benim düsüncem kirayi onun ödemesi, mutfak ve digermasraflarida benim ödemem..sonucta eve ne lazim ne lazim degil ben biliyorumondan cok.. ve böylelikle herseyi ona yikmis olmuyorum ..

bu konuyu nasil hallediyorsunuz ben suyuna gitmek istiyorumdaha ilk bastan kiskirtmadan..

ayrica daha mobilya isini ve ödemeyi nasilkararlastirmalayiz bile bilmiyorum.

para ve ödemeler aramizda sorun olmasin istiyorum amakiranin yari yariya ödenmeside bana cok sacma geliyor..yada normal mi ki??

ve birazkenara para atmakdada fayda var.. ev, araba, kisisel bakim, gezme tozma..derkenaylik su gibi akip gidiyor elinden.. neler önerebilirsiniz bana?

simdidentesekkürler!!

sen çok sorunlu olduğundan değil de, her yaşadığını sıcağı sıcağına burada paylaştığın için çok sorunlu gibi algılanabilirsin, bence her şeyini burada açıkça paylaşma derim canım, isim de veriyorsun üstelik...belirtmek istedim, neyse bence ev arkadaşı gibi kirayı yarı yarıya ödemek tuhaf geldi bana, orada normalse bilemiyorum ama senin teklifin daha mantıklı.

sen bence bir Türk erkeği gibi algılıyorsun durumu onların aldıkları kültür bu bunu istesende değişemezsinki o sana nasıl uyum sağlıyorsa seninde sağlaman gerekir..

Bu arada annemlere sordum siz napiyordunuz kiradayken filan diye

Bizim evde annemle babamin maasi birlestirilirmis tum harcamalar bu birlestirilen para havuzundan yapilirmis canim

Ben kirada otururken eşimle kirayı yarı yarıya ödüyordum ,ayrıca aylık alışveriş ,benim ve kızımın masrafları bana ait,diğer fatura ,genel giderler ,arabaların benzini filan eşime aitti,o yine her şekilde fazla ödüyordu,şimdi ise ev kredisi ödüyoruz ve yine yarı yarıya ,illa erkeğe yüklenmeyi anlamıyorum ,hayat müşterek bu hayatı beraber paylaşıyorsak masraflarıda beraber karşılamak lazım diye düşünüyorum bunda tuhaf bişey görmedim ben

Tum giderler icin ortak hesap acilmasini, ve bu hesaba herkesin maasinin bir miktarini (ornegin %70 ini) yatirmasini tavsiye ederim. ikinizde ev icin buradan harcarsiniz.

Evin tüm giderlerini eşim ödüyor, sorumluluğunu bilsin ev arkadaşı değilsiniz, destek olunacak gün olursa olurum tabii

Hiç kültür farkı deyip geçemeyeceğim.

Bu hayat arkadaşlığı değil, ev arkadaşlığı.

Bana çok çirkin geldi.

Bu arada annemlere sordum siz napiyordunuz kiradayken filan diye

Bizim evde annemle babamin maasi birlestirilirmis tum harcamalar bu birlestirilen para havuzundan yapilirmis canim

en mantıklısı bu bencede:1:
kim nereye ne verdi derdi olmaz en azından
yapılan herşey ortak yenilen herşey ortak oturulan evde ortak olduğuna göre maaşlar birleşmeli ordanda giderler verilmeli sen kirayı ver ben eksikleri göreyim olayı saçma bence
üstelik erkek kirayı verir diye birşeyde yok
madem 2 kişi çalışıyor ortak verilmeli
sonuçta erkek kirayı verse sizde eksikleri görüyor olacaksınız yani sen onu yaptın ben bunu yaptım muhabbeti dönmemesi için paralar birleşip öyle harcama yapılmalı

Ben kirada otururken eşimle kirayı yarı yarıya ödüyordum ,ayrıca aylık alışveriş ,benim ve kızımın masrafları bana ait,diğer fatura ,genel giderler ,arabaların benzini filan eşime aitti,o yine her şekilde fazla ödüyordu,şimdi ise ev kredisi ödüyoruz ve yine yarı yarıya ,illa erkeğe yüklenmeyi anlamıyorum ,hayat müşterek bu hayatı beraber paylaşıyorsak masraflarıda beraber karşılamak lazım diye düşünüyorum bunda tuhaf bişey görmedim ben

katılıyorum size
karı koca çalışıyorsa bencede böyle yapılmalı
bazen acıyorum erkeklere
bütün yük omuzlarında
insan kendinde baskı hisseder gerçekten
hayat müşterek
ne olursa olsun
erkek evi geçindirir diye birşey yok
he tabi kadın çalışmıyorsa mecbur öyle olacak
ama kadında çalışıyorsa bencede destek olunmalı
yoksa şimdi nerde tek maaşla ev geçindirmek:26:

bu soruyu senin sorman cok ilginc
sevgilin nereden bilmiyorum ama diger erkekler Türk erkeklerinden cok farklı, sen de buna sahit degil misin ?

neymis türk erkegin?

flört dönemine giremeden bile mal varligini, yaptigin isi, aldigin ayligini sormasi mi ;)

eski türk erkeklerimiz tarih oldu kizlar!! nerde o eski yigit, gururlu kiskanc erkeklermiz?? nerede ben göremiyorum!

en mantıklısı ortak hesap
ve aylık gıderlerın fatura kıra mutfak masrafı gıbı ordan kesılmesı

5O% olur mu hıç, alman usulü gıbı, ev arkadaşı değılsınız kı sız karı koca oldunuz eşın farkında değıl galıba

Bana cok sacma geldi,
Sonucta siz artik bir hayati bolusuyorsunuz,
Yarisini sen yarisini ben nedir ?
Ben calismiyorum butun masraflar esimin ustunde,
olurda calisirsamda hesabimiz ortak olur,
o parayla herseyimizi karsilariz,
ama boyle belli miktar verip yarisini sen yarisini ben hic hosuma gitmedi :31::51:

Niye boyle bir ayrima gidiyorsunuz ?

Geliri birlestirin,
giderleri hesaplayin,
kalan parayi da ortak bir hesap acin biriktirin ...

Kirayi sen ode, alisverisi ben yapayim,
faturalari sen ode,
cocugun masraflarini ben karsilayayayim
tipindeki evlilikleri bir turlu anlamlandiramiyorum ben.
Sanirim kadin erkek farketmez karsimizdaki insana bagli ...

Biraz da guven meselesi sanirim :)

Son düzenleme:
Niye boyle bir ayrima gidiyorsunuz ?

Geliri birlestirin,
giderleri hesaplayin,
kalan parayi da ortak bir hesap acin biriktirin ...

Kirayi sen ode, alisverisi ben yapayim,
faturalari sen ode,
cocugun masraflarini ben karsilayayayim
tipindeki evlilikleri bir turlu anlamlandiramiyorum ben.
Sanirim kadin erkek farketmez karsimizdaki insana bagli ...

Biraz da guven meselesi sanirim :)

eşimi o kadar seviyorum ki ,tüm yük onun üzerindeyken ben nası kendi paramla günümü gün edeyim,o krediyi faturaları kızının kendinin ve benim masraflarımı ,mutfak giderlerini,ikimizinde arabasının benzinlerini ödemeye uğraşırken ben nasıl paramı çarçur edeyim ,edebilirmiyim ,vicdanlı bir insan etmez ,anlamlandıramadığınız evlilik dediğiniz ,destek olmaktır birbirine ,bende nedense herşeyi kocasına yıkan kadınların evliliklerini anlamlandıramıyorum ,kocayı enayi yerine koymaktır bu.

Back
X