• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanimlari lutfen size danisacagim birsey var

zehraince

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
14
0
1
35
Merhabalar. Benimki aslinda dert sayilmaz sadece danismak istiyorum.iki çocuğum var kizin dört oğlumbir yasinda nerdeyse. Ev islerini yapiyorum ama o kadar zirlaniyirym ki. Mesela mutfagi temizlerken eellerin yagli oğlum cekustiriyor bakiyorym mizmizlaniyor ama onu hemen almuyorym isimi bitirip öyle aliyorum. Çünküyemesi uyumasi uzun ssürüyor diyorum önce bunlari halledeyim sonra kafam rahat onunla ilgileneyim. Kotu mu yapiyorum bilmiyorum.öyle aman aman aglamasi yok sadece muzmizlaniyir yapmam gereken o kadar çok isimooluyor ki. Uykusuz geceler günde bir saat uyuduğunu bilirim. Temizlik konusunda cok hassasim etraf daginikolmasin istiyorum.onlar oyunlarini rahat oynuyorlar onlari kisitlamiyorum ama kendimi yyetip bituriyorum. yemekleri ayri bir sikinti siz neler yapiyirsunuz yiyecekleri nazil YETİŞTİRİYORSUNUZ kendinize nazil vakit ayiriyorsunuz cool akila ihtiyacim var :(

Merhabalar. Benimki aslinda dert sayilmaz sadece danismak istiyorum.iki çocuğum var kizin dört oğlumbir yasinda nerdeyse. Ev islerini yapiyorum ama o kadar zirlaniyirym ki. Mesela mutfagi temizlerken eellerin yagli oğlum cekustiriyor bakiyorym mizmizlaniyor ama onu hemen almuyorym isimi bitirip öyle aliyorum. Çünküyemesi uyumasi uzun ssürüyor diyorum önce bunlari halledeyim sonra kafam rahat onunla ilgileneyim. Kotu mu yapiyorum bilmiyorum.öyle aman aman aglamasi yok sadece muzmizlaniyir yapmam gereken o kadar çok isimooluyor ki. Uykusuz geceler günde bir saat uyuduğunu bilirim. Temizlik konusunda cok hassasim etraf daginikolmasin istiyorum.onlar oyunlarini rahat oynuyorlar onlari kisitlamiyorum ama kendimi yyetip bituriyorum. yemekleri ayri bir sikinti siz neler yapiyirsunuz yiyecekleri nazil YETİŞTİRİYORSUNUZ kendinize nazil vakit ayiriyorsunuz cool akila ihtiyacim var :KK43:

Benim cocugum yok ama temizlik her zamam olur da cocuklarin o yaşları bir daha gelmez bence. O yüzden cokta dert edilecek bir sorun degil..

Kuzularının bu yasları gelmicek temizlik herzaman yapılır once çocuklarına vakıt ayır onların oyun oynadığı bi vakıtte yemek temuzlık hallolur

Zaten öyle yapiyorum ama canim cikiyor insanin. Sadece mutfaktayken zorlaniyorum. Siz nazil bir plan yapıyorsunuz

Merhabalar. Benimki aslinda dert sayilmaz sadece danismak istiyorum.iki çocuğum var kizin dört oğlumbir yasinda nerdeyse. Ev islerini yapiyorum ama o kadar zirlaniyirym ki. Mesela mutfagi temizlerken eellerin yagli oğlum cekustiriyor bakiyorym mizmizlaniyor ama onu hemen almuyorym isimi bitirip öyle aliyorum. Çünküyemesi uyumasi uzun ssürüyor diyorum önce bunlari halledeyim sonra kafam rahat onunla ilgileneyim. Kotu mu yapiyorum bilmiyorum.öyle aman aman aglamasi yok sadece muzmizlaniyir yapmam gereken o kadar çok isimooluyor ki. Uykusuz geceler günde bir saat uyuduğunu bilirim. Temizlik konusunda cok hassasim etraf daginikolmasin istiyorum.onlar oyunlarini rahat oynuyorlar onlari kisitlamiyorum ama kendimi yyetip bituriyorum. yemekleri ayri bir sikinti siz neler yapiyirsunuz yiyecekleri nazil YETİŞTİRİYORSUNUZ kendinize nazil vakit ayiriyorsunuz cool akila ihtiyacim var :KK43:
çocuktur öyle olur...ciddi sorun yok ise duymazdan gel..yoksa çocukların her mızmızlığında kucağına alıp ilgilenirsen vay haline...bu çocuk milleti adamı parmağında oynatır..

2 çocuk olunca plan mlan kalmıyor :)))))))
ama önemli olan çocuk istediğinde onunla ilgilenip ingilenmemk arasında ince bir çizgi oluşu.
ne her mızmızlandığında koşacaksınız, ne de her seferinde işim var diyeceksiniz. çok iyi dengelemek lazım.

temizlik ayrı bir konu. genel olarak toparlayın tabi evi de takıntı halinde temizlik için çocukların vaktinden çalmayın, yazık onlara Hoppa

Evet çok ince bir çizgi. Ben de kendime kizyordum sagolun rahatlatan cevaplariniz için. Zaten öyle çok aglarsa mümkün değilbirakmam. BNazi arkadaşlar öyle anlamis galiba. Ona bir annenin yüreği dayanmaz. ama iste ben çok yorukuyorum erken de kalkiyorum. anlamiyorum nasip yetiatirecegimi acele acele is yapmamak için nasip bir düzen kuracagimi kestiremedin.

Evet çok ince bir çizgi. Ben de kendime kizyordum sagolun rahatlatan cevaplariniz için. Zaten öyle çok aglarsa mümkün değilbirakmam. BNazi arkadaşlar öyle anlamis galiba. Ona bir annenin yüreği dayanmaz. ama iste ben çok yorukuyorum erken de kalkiyorum. anlamiyorum nasip yetiatirecegimi acele acele is yapmamak için nasip bir düzen kuracagimi kestiremedin.

canım boşver düzeni :confused:
sabahları o kahvaltısını etmiş keyfi yerindeyken hızlıca bir toparla evi, yatakları falan kapat, gerisini bi gün süpür, bi gün sil, bi gün toz al, böl yani. ev her zaman bal dök yala olacak değil ya.
öğle uykusunda da yemek yaparsın veya akşam yaparsın.
ama kendime bakayım, kuaför falan dersen, o biraz zor işte bırakacak kimse olmadan :-)

Zaten öyle yapiyorum ama canim cikiyor insanin. Sadece mutfaktayken zorlaniyorum. Siz nazil bir plan yapıyorsunuz
ben yemeğimi 2 günlük yaparım. buzluğa haşlanmış bakliyat vs vs koyarım kolay olur. çok fırsatım yoksa besleyici bir çorba ve yanına pratik bir yemek.
sizin 1 yaşında çocuğunuz var . benimkiler ikiz o yaşlarında gece onlar uyurken yemek yapıyordum genelde ertesi gün için

Masallh sana yasemin ben ne zaman yatsalar da otursam diye bakiyorum artik. Ama iyi fikir bu aksam bir deneyeyim :)

Yemeklerini 2 günlük yap bir kısmını buzluğa at bir kısmını ye,börek,sarma,dolma doldurup at,poğaça ya pat,bakliyatları haşla bir yemeklik at dolaba en aZından elinin altında olur,yazdan konserve yap yada buzluğa,yeşil fasulye,börülce,bamya patlıcan falan bunları yapıp koyabilirsin en azından kışın yemek aradan çıkar.

Benimde kucuk kizim var.hergun bi odayi dip kose yapiyorum.bunu bi hafta herseyi ceker siler supururum bi hafta ustten yaparim.saat ucte muhakkak yemegimi ocaga koyarim.ufaklik uyumazsa koyuyorum orumcegine pesimde dolanir taki zirlamaya baslayana kadar zirlamaya baslayinca hersey biter kizimla vakit gecirmek baslar.gercekten zor tamam cocuklarin bu zamanlari geri gelmicek ama hayatin getirdigi zorunluluklar var mecbur yapmak zorundasin.allah yardimcimiz olsun

Ben buyuk isleri babasi evdeyken yapiyorum cam perde hali koktuk genel mutgak temizligimi falan yemegide beraber yapiyoruz evide beraber temizliyoruz bazen sirtoma bagliyorum tirmac diyolar karadenizde onunla once onu doyurup oyle ise bakiyorum uyidugu zaman hizlica isimi yapiyorum genelde evde degilim ben evdeyken boyle yapiyorum

Bak canım hıc kasmayacaksın kendını yoksa ınan cocuklar buyurken bızımkde yaşlanmamız hızlanıyor ıkı oğlum benımde erken kalkıp ıslerı yetısrecegım dıye kendımı yırttgım günlerde ev aksama gene batıyordu aman sımdı oğlanı okula yolayınca yatıyorum 10 gıbı dıger oğluma kahvaltı yaparım sonra elimden geldiğince canımı. Istedgı kadar temızlık yemek yapmaya çalışıyorum oyle her şey zil düzen olsun dıye uğraşında cok yıpranıyor ınsan eger doğru düzgün bı yemek yapamadıysam besleyıcı olan bı çorba yapıyorum cocuklara tamam fazla takma sonuçta tozlar heryerde :))

Yemeklerini 2 günlük yap bir kısmını buzluğa at bir kısmını ye,börek,sarma,dolma doldurup at,poğaça ya pat,bakliyatları haşla bir yemeklik at dolaba en aZından elinin altında olur,yazdan konserve yap yada buzluğa,yeşil fasulye,börülce,bamya patlıcan falan bunları yapıp koyabilirsin en azından kışın yemek aradan çıkar.
Aynen bende yapiyorum boe yazdam tarhana konserve yaptim buzuguda dildurdum

Daha simdi uydular bir arkadaş bir hafta dip köseyap bir hafta yapma ddemiş. Çok mantiklu. Su anda inanin yorgunluk tan oluyorum. Esim de çocukları yatir gel film atalim seyredelim dedi ama surda serilip uyuyasim var. Mecbur kalkacam o da ilgiye muhtaç bir çocuk sayilir sonuçta Allah hepimizin yardimcisi olsun..

Sanırım uc asagı bes yukarı aynı seylerı yasıyoruz sızınle bebınde 4 yasında bır oglum ve 5 aylk ta bı kızım var 2 ncı cocuktan sonra nasık zydladım ınanın bende anlayamadım.cunku yerı gelıyo 5 dakıka otramadıgımı bılıyorum.sorunıza gelınce oncelıgım kesınlıkle bebıslerım cunku ıs hıc bıtmıyo malesef veben cocuklarımın ruh halerıne gore ıslerı mı planlıyorum eger keyıflerı yerındyse cocuklarımın dıp kose gunun oluyır:
)yok deglse sadece ortalık toplama ve yemejle ugrasıyorum bazen yemej te yapamıyorum esım gelınce ya o yapar ya ben ama benım her zaman oncelıgım cocuklarım sonucta bı daha cocuk olmıyacaklar.

Yorumlarda ne yaziyor bilmiyorum. Simdilik cocugum yok ev hanimi da degilim dort gozle mayisi bekliyorum ikizlerimi kucagima almak icin. Ne olur burda nasil konular acarim mayistan sonra bilmiyorum ama sunu cok iyi biloyorum o cocuklarin kendi kendine oynamasi ve sizin is yapmaniz hic onemli degil. Simdi onlarin bir oyun arkadasina ihtiyaclari var. Eger siz onlarin yaninda olmazsaniz suan buyuduklerin de de siz onlari yaninizda bulamayacaksiniz. Sizi cocuklar biz kucukken annem cok titizdi diye mi ansinlar istersiniz annemle soyle soyle yapardik demelerini mi. Birakin eviniz azicik daginik oluversin isler sarkiversin. Cocgunuz yok rahat konusuyorsunuz demeyin. 4 aydir dusuk riskinden yatiyorum mecbur kalinca demekkki birakiliyormus. Kendinizi 8sleri birakmaya mecbur hissedin. Cocuklarinizin zamanindan calmayin.

Ev hanımlığı dünyanın en zor mesleği. Allah yardımcınız olsun.. Eşiniz yardım etmez mi peki ? Yetişemiyorsanız yıpranacağınıza ev işlerine yardımcı bir bayan tutsanız mesela ?

Back
X