Ben çalışıyorum.Merhaba kizlar. 6 yasinda bir oglum var ve kizima 8 aylik hamileyim. Calisiyorudum ogluma annem bakiyordu simdi dogum iznindeyim ve en basimdan beri dogumdan sonra ise donmemeyi dusunuyordum. Cunku annem cok yakinda degil gelmesi gitmesi zor oluyor ve ozel sektordeyim ben isten gec geilyorum cocugumla yeterince ilgilenemedigimi dusunuyordum. Aama daha 15 gun oldu ve ben evde cok bunaldim. Yani butungun ne yapabilrimmm die dusunuyorum bir gun ikigun ama sonrasi nasil gecicek? Herkes cpcuk olsun vakit gecer diyor ama beni bi karamsarlik aldi hatta gun icerisinde agliyorum kendimk cok bos ve yalniz hissediyorum . Mahallede gorusucek kimsem yok cogu calisiyor ki zaten pandemi donemi insan cekiniyo r arkadaslarimda yakinda degil ama gorussemde ne siklikta gorusebilririm. Bu yeni bir donem diemi boyle hissediyorum zamanla alisirmiyim? Calismaya cok alismisimm sanurim tekrar donucem gibi ama cocullarimada kiyamiyorum.hamilelik sebebiylemi bukadar hassasim bilmiyorum ama icimden hep aglamak geliyor.napicam bu dusuncelerle nasi basedicem nasil alisirimm boyke hisseden varmi. Siz nasil vakit geciriyorsunuz?
Ben de sizin gibi eve adapte olmak zorunda olduğum bi dönemden geçtim ve çok zorlanmıştım, aynı şekilde çok ağladığım zamanlar da oldu. Ama sonra fark ettim ki evde de insan kocaman bir dünya kurabiliyormuş. Benim bunu fark etmem yabancı dil kursuna başlamakla olmuştu, tabi salgından önce. Ama mesele bi yere gidiyor olmak değildi, o kursla birlikte fark ettim ki o zamana kadar yapmak isteyip yapamadığım ne varsa tam zamanı. O zamana kadar alışık olmadığım için evde olmaya objektif bakamamışım, evde ne yapılır bilememişim. Yapılmak istenenler kişiye göre değişeceği için detaya girmeyeyim ama salgınla beraber online dil eğitimi dahil kendime bir sürü yeni hedef koydum ve geldiğim noktadan çok memnunum. Ama buraya gelene kadar kaybettiğim, oturup ağladığım zamanlara üzülüyorum şuan. Çok vakit kaybetmişim eve nasil alışcam diye oturup ağlarken. Ama çok normal tabi, insanlar mezun veya emekli olduklarında genelde hep böyle bir bunalım yaşarlar. Büyük değişiklikler çünkü. Şimdi olmasa ilerde emekli olduğunuzda yine aynı alışma sürecini yaşayacaksınız. Geçici olduğunu bilin, ama bu arada da bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Diğerlerinin söylediği de bana hep saçma gelmiştir bu arada. "Çocuk olsun vakit geçer" nedir yani, şu hayatta amaç sadece vakit geçsin olmamalı bence. O yüzden bakış açınızı değiştirmeye çalışın, kendinize anlamlı hedefler koyun derim.Merhaba kizlar. 6 yasinda bir oglum var ve kizima 8 aylik hamileyim. Calisiyorudum ogluma annem bakiyordu simdi dogum iznindeyim ve en basimdan beri dogumdan sonra ise donmemeyi dusunuyordum. Cunku annem cok yakinda degil gelmesi gitmesi zor oluyor ve ozel sektordeyim ben isten gec geilyorum cocugumla yeterince ilgilenemedigimi dusunuyordum. Aama daha 15 gun oldu ve ben evde cok bunaldim. Yani butungun ne yapabilrimmm die dusunuyorum bir gun ikigun ama sonrasi nasil gecicek? Herkes cpcuk olsun vakit gecer diyor ama beni bi karamsarlik aldi hatta gun icerisinde agliyorum kendimk cok bos ve yalniz hissediyorum . Mahallede gorusucek kimsem yok cogu calisiyor ki zaten pandemi donemi insan cekiniyo r arkadaslarimda yakinda degil ama gorussemde ne siklikta gorusebilririm. Bu yeni bir donem diemi boyle hissediyorum zamanla alisirmiyim? Calismaya cok alismisimm sanurim tekrar donucem gibi ama cocullarimada kiyamiyorum.hamilelik sebebiylemi bukadar hassasim bilmiyorum ama icimden hep aglamak geliyor.napicam bu dusuncelerle nasi basedicem nasil alisirimm boyke hisseden varmi. Siz nasil vakit geciriyorsunuz?
Şimdi farklı bı zamandan geçiyorz normal zamanda işinizde ayrılmış olsanız vakit geçerdi çocuğunuzu parka gotururdunuz onunla gezmeye giderdiniz arkadaşlarınızla vakit geçirirdiniz...şimdi hamileliğin verdiği psikolojininde etkisi var...bebekler annelerinden çok gerekmedikçe ayrı kalmasınMerhaba kizlar. 6 yasinda bir oglum var ve kizima 8 aylik hamileyim. Calisiyorudum ogluma annem bakiyordu simdi dogum iznindeyim ve en basimdan beri dogumdan sonra ise donmemeyi dusunuyordum. Cunku annem cok yakinda degil gelmesi gitmesi zor oluyor ve ozel sektordeyim ben isten gec geilyorum cocugumla yeterince ilgilenemedigimi dusunuyordum. Aama daha 15 gun oldu ve ben evde cok bunaldim. Yani butungun ne yapabilrimmm die dusunuyorum bir gun ikigun ama sonrasi nasil gecicek? Herkes cpcuk olsun vakit gecer diyor ama beni bi karamsarlik aldi hatta gun icerisinde agliyorum kendimk cok bos ve yalniz hissediyorum . Mahallede gorusucek kimsem yok cogu calisiyor ki zaten pandemi donemi insan cekiniyo r arkadaslarimda yakinda degil ama gorussemde ne siklikta gorusebilririm. Bu yeni bir donem diemi boyle hissediyorum zamanla alisirmiyim? Calismaya cok alismisimm sanurim tekrar donucem gibi ama cocullarimada kiyamiyorum.hamilelik sebebiylemi bukadar hassasim bilmiyorum ama icimden hep aglamak geliyor.napicam bu dusuncelerle nasi basedicem nasil alisirimm boyke hisseden varmi. Siz nasil vakit geciriyorsunuz?
Sakin ozenmeyinnBen çalışıyorum.
Haftasonu 2 gün asla yetmiyor.
Bir iki şey yapıyorum bir bakmışım zaman bitmiş. Sizin aksinize bende evde zaman ne çabuk bitmiş diyorum. Bir bakıyorum pazar akşamı gelmiş..
Herkes istediğini elde edemiyor demek ki..
Bu pandemide full evde kalmayı o kadar isterdim ki..
Benim yorumum; size çok özendim..
Tek tavsiyem var; bol bol keyfini çıkarın..
Cok tesekkur ederimmŞimdi farklı bı zamandan geçiyorz normal zamanda işinizde ayrılmış olsanız vakit geçerdi çocuğunuzu parka gotururdunuz onunla gezmeye giderdiniz arkadaşlarınızla vakit geçirirdiniz...şimdi hamileliğin verdiği psikolojininde etkisi var...bebekler annelerinden çok gerekmedikçe ayrı kalmasınçalışmak tabi günümüz şartlarında gerekli ama biraz büyüyünce tekrar dönersiniz yine inşallah gönlünüzce olur herşey
Sonrasida korkutmuyor degil ya cocukla daha cok bunalirsam biyere cikamazsamm hep boylemi dvam eder gibi bir suru soru. Ayni durumdaymisiz keske yakin olsakMerhaba bende aynı durumdayim doğuma 2 ay kaldı.Testim pozitif çıktıktan 3 gün sonra ülkemizde ilk vaka cıktı yıllık izne çıktım daha sonra iş yeri ara verdi Benim kanamalarim oldu heyet raporu verildi vs hep evdeyim aşırı bunaldim .Sürekli koşuşturma halinde olan ben aylardır evdeyim sokağa çıkma yasakları, tehlikeli gebelik virüs bazen nefes alamiyorum. Bazen ağlıyorum müzik dinliyorum kitap okuyorum eksik listemizi tamamlıyorum int alışveriş yapıyorum dizi izliyorum ama yok zaman geçmiyor. Özel sektördeyim çalışma şartlarım ve maaşım iyi ama çalışma arkadaşlarım yüzünden ve bebeğime bakma sorunu olacağından 9 yillik işimi haftaya bırakacağım cok hüzünlüyüm sizin gibiyim kimsem yok oturdugum yerde ailem 3 vesait ötede ha diyince gidilmiyor eşimin gelmesi için saatleri sayıyorum. Bende içimi döktüm senin konuna ama bunalimdayim
Birileri olmasa da cocuklariniz size yetecektir. Biraz cocuklarinizla zaman gecirirsiniz. Kendinize zaman ayirirsiniz. Oyle cok ihtiyacım var ki kendime en son ne zaman vakit ayirdim bilmiyorum... çocuklarınızın da biraz annesine ihtiyaci vardir. Cocugunuz 1 yasina falan gelsin yeniden calisma hayatina dönersiniz.Merhaba kizlar. 6 yasinda bir oglum var ve kizima 8 aylik hamileyim. Calisiyorudum ogluma annem bakiyordu simdi dogum iznindeyim ve en basimdan beri dogumdan sonra ise donmemeyi dusunuyordum. Cunku annem cok yakinda degil gelmesi gitmesi zor oluyor ve ozel sektordeyim ben isten gec geilyorum cocugumla yeterince ilgilenemedigimi dusunuyordum. Aama daha 15 gun oldu ve ben evde cok bunaldim. Yani butungun ne yapabilrimmm die dusunuyorum bir gun ikigun ama sonrasi nasil gecicek? Herkes cpcuk olsun vakit gecer diyor ama beni bi karamsarlik aldi hatta gun icerisinde agliyorum kendimk cok bos ve yalniz hissediyorum . Mahallede gorusucek kimsem yok cogu calisiyor ki zaten pandemi donemi insan cekiniyo r arkadaslarimda yakinda degil ama gorussemde ne siklikta gorusebilririm. Bu yeni bir donem diemi boyle hissediyorum zamanla alisirmiyim? Calismaya cok alismisimm sanurim tekrar donucem gibi ama cocullarimada kiyamiyorum.hamilelik sebebiylemi bukadar hassasim bilmiyorum ama icimden hep aglamak geliyor.napicam bu dusuncelerle nasi basedicem nasil alisirimm boyke hisseden varmi. Siz nasil vakit geciriyorsunuz?
Keşke bi kahve içecek kimsem yok inanın. Bebek oluncada muhtemel kusmuklu saçlar havada göz altları mor evin içinde gezerim .Sonrasida korkutmuyor degil ya cocukla daha cok bunalirsam biyere cikamazsamm hep boylemi dvam eder gibi bir suru soru. Ayni durumdaymisiz keske yakin olsakbelki birbirimize yardimci olurduk
Ben de evde çok sıkılıyorum cankm doğum iznine ayrıldım ve hamilelikten de sanırım insan aşırı hassas oluyor.Eşimin geldiği saatleri sayıyorum bennde ama o gelince de aynı geçiyor gibi yani genel olarak bizim gibi aktif çalışmaya alışkın kadınlar evde mutsuz oluyorlar ister istemez isterse evde başkaları olsun yine sıkılıyorsun çünkü o ortamda geçirdiğin saatler hep çok kısıtlı çok fazla vakit geçirince ne yapacağını bilemiyorsnMerhaba kizlar. 6 yasinda bir oglum var ve kizima 8 aylik hamileyim. Calisiyorudum ogluma annem bakiyordu simdi dogum iznindeyim ve en basimdan beri dogumdan sonra ise donmemeyi dusunuyordum. Cunku annem cok yakinda degil gelmesi gitmesi zor oluyor ve ozel sektordeyim ben isten gec geilyorum cocugumla yeterince ilgilenemedigimi dusunuyordum. Aama daha 15 gun oldu ve ben evde cok bunaldim. Yani butungun ne yapabilrimmm die dusunuyorum bir gun ikigun ama sonrasi nasil gecicek? Herkes cpcuk olsun vakit gecer diyor ama beni bi karamsarlik aldi hatta gun icerisinde agliyorum kendimk cok bos ve yalniz hissediyorum . Mahallede gorusucek kimsem yok cogu calisiyor ki zaten pandemi donemi insan cekiniyo r arkadaslarimda yakinda degil ama gorussemde ne siklikta gorusebilririm. Bu yeni bir donem diemi boyle hissediyorum zamanla alisirmiyim? Calismaya cok alismisimm sanurim tekrar donucem gibi ama cocullarimada kiyamiyorum.hamilelik sebebiylemi bukadar hassasim bilmiyorum ama icimden hep aglamak geliyor.napicam bu dusuncelerle nasi basedicem nasil alisirimm boyke hisseden varmi. Siz nasil vakit geciriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?