Ev işlerinde görev dağılımı adaletsizliği...

Sef34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
112
121
103
Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?

Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?
Bir Anadolu erkeği dediğiniz sizin hayat arkadaşınız ve siz onun kölesi değilsiniz. Evin her işine koşmanız yetmezmiş gibi yemekten sonra çay meyve vs hazırlıyorsunuz yapmayın allah aşkına. Siz onun bunları üstünüze yıkmasını kabullenmişsiniz en baştan

S Sef34 merhaba..
Ama eşinizin size destek olması lazım. 2 çocuk ve iş perişan olursunuz.. Diger taraftan erkekten iş beklemek diyorsunuz ya, eğer çalışıyorsanız bazı şeylere el atması şart..
Ben ne yapamiyorsam, neye yetişemiyorsam, eşim onu yapar. Filmimizi de beraber izleriz kahvemizi de beraber içeriz.. Birlikte çalisir, isleri birlikte toparlar, sonrasında birlikte otururuz.
Eskidenmiş erkek yatsın, kadın perti çıkana kadar dısarda da evde de çalışsın.. Artık böyle bir dünya yok..

Çay ve meyveyi yapmazsan eşit olacak gibi
Bi de sen gece ilgileniyorsan o da akşam çocuklarla daha çok ilgilensin
Ya da sen işe gittiğinde

Yok ya yardımcı olmalı yani. Güzel bir dille söyleseniz yapmaz mı ?

Bizde durumlar boyle olsa o adam kendini kapinin onunde bulur , kendi evinde yasayabiliyor mu bakalim hicbirsey yapmadan
Neden herseyi ustleniyorsunuz?
Bide yetmezmis gibi aksam cay meyve ikram ediyorsunuz
Bizde yemegi esim yapar , aksam cayi esim demler, makinalarin bosaltilmasi onun isidir , cocuklara da ortak bakariz
Ben yorgunsam o oynar , o yirgunsa ben ( normalde ikimiz de oynariz aksamlari ama bazen cok yorgun oluyorum ona satarim , o cok yorgunsa bana satar vs)

Bari çayı meyveyi o halletsin niye söylemiyorsunuz ki?
Bunu hergün söylemem gerek.yapmam demez ama yapmak istemediğini o kadar çok belli eder ki.amaaan kalkar kendim yaparım daha iyi diyorum çoğu zaman.bi de yemek yaparım tam bi de yanında şunu da yap der.gıcık oluyorum.ya aman onu da yapmak istemiyorum desem ne olacak 10dk nı almaz der.madem öyle sen yap desem kalkar yapar ama sonra da küser.resmen psikolojik baskı yapıyor.ben de kv in yanında fazla ses çıkaramıyorum gergin bi ortam olmasın diye.

Bence eşinizi siz alıştırabilirsiniz ona ufak ufak sorumluluk verin .
Mesela deyin ki bu akşam Çayı sen koy bunu birkaç defa tekrar edersen bi sure sonra Çay onun görevi olur .

Bence eşinizi siz alıştırabilirsiniz ona ufak ufak sorumluluk verin .
Mesela deyin ki bu akşam Çayı sen koy bunu birkaç defa tekrar edersen bi sure sonra Çay onun görevi olur .

bende de ev işlerini(hoşuna gideninden) yapıp,kendini bulunmaz hint kumaşı sanan..üstelik bunları yaparak bana lütfettiğini sanan bir koca var :işsiz:
Havasını almak için yol yordam bilen varsa lütfen bi el atsın
Not:ikimiz de çalışıyoruz, gündüz yakama gece mememe yapışık bir bebeğim var..üstelik benim çalışma saatlerim daha fazla

Ayyy biri beni anlatmış:KK70:çalışma saatleri dahil aynı:KK70::KK70:bi de bende tek çocuk var bacım:KK70: ben sabah ben işten gelene kadar baktigi için şukrediyom valla. Onun disinda bulasık makinesi boşaltır(o işi kitledim ona) başka da bir sey yapmaz.

Ben 5 bucukta evdeyim eşim 6 da. Ben yemek yapiyorum o sofrayi topluyor, camasirlari makineye ben atarım birlikte asar, birlikte toplariz.
Haftasonu da once birlikte evi toplariz, o supurur siler, toz alir, ben banyo ve mutfagi temizlerim, utu yaparim, haftaici yemekleri icin hazirlik yaparim. Genel rutinimiz boyle, memnunum.

Kusura bakmayın ama hata sizde. Kendinden bulmuyorda siz yönlendirin. İşe 11:30da giden adam bi dünya işi yapabilir farkında mısınız?

Çalışırken temizliğe yardım ederdi herşeye şimdi calismiyorum yaptiklari ise sadece çamaşır makinesi bulaşık makinesi yerleştirilmesi vs bazen de arada yemek leri kendi yapar sofrayı kaldırır tezgahı toplar akşam mutlaka 1 saat çocuklar ilgilenir maç vs yoksa ütü yapmayı becerebilse keşke yaptığı ütüyü begenmiyorm :KK12:
Ama diğer yaptığı işlerin hakkını verirHoppa

Back
X