• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerinde görev dağılımı adaletsizliği...

Anadolu erkeği, batı erkeği, güney erkeği diye bir şey yok.Çalışıyorsunuz aile bütçesine katkı sağlıyorsunuz bir de üstüne 4 4'lük ev hanımı olamazsınız enerjiniz yetmez . Bence eşinizle konuşun, destek olmasını isteyin.

Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?

Adil olmadığı ortada. Benim kocam da çocuk olmadan normaldi. Sabahlari kahvaltıyı sen hazırla ben hazırlayayım kavgası ederdik. Çocuk olunca 2 kere falan anca hazırlamıştır. Gıcık oluyorum. Neyse ama bazı insanlar bazı işleri yapmayı sevemez. Mesela gece ufaklık uyandığında babasını uyandırın o baksın. Emzirdiginiz için siz uyanıyorsanız çocuklara yemek yedirme işlerini kocanıza devredebilirsiniz. Temizlik için de birilerini çağırın. Ütü çamaşır işlerinizi de yapar rahat edersiniz.

Bunu hergün söylemem gerek.yapmam demez ama yapmak istemediğini o kadar çok belli eder ki.amaaan kalkar kendim yaparım daha iyi diyorum çoğu zaman.bi de yemek yaparım tam bi de yanında şunu da yap der.gıcık oluyorum.ya aman onu da yapmak istemiyorum desem ne olacak 10dk nı almaz der.madem öyle sen yap desem kalkar yapar ama sonra da küser.resmen psikolojik baskı yapıyor.ben de kv in yanında fazla ses çıkaramıyorum gergin bi ortam olmasın diye.

Kayinvalideniz ne yapıyo bu sırada. Yemekleri o yapsın madem siz çocuklarla oynayın.

Aynı durum bizde de geçerli bi çocuğum yok, zorlukları aynı olmaz ama kedim var ve onunla ilgilenmek durumundayım bende. Inanin ki soda icip arkasındaki çöpe atmazm kirlilerini sepete atmak yerine yatak odasında bırakır. Kendisi spora gider, oraya gitmeye asla yorulmaz ama ben şunu yap desem bende çalışıp yoruluyorum der. Yahu insan çamaşır makinesinde ki çamaşırı asmaz mı? Sabah işe geç kaldım inanın ki. Varsa çözümü bende faydalanmak isterim

Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?

Siz yönlendirin,canım sofrayı kaldırırmısın,çayı katarmısın .
Ben süpüreyim, sen sil canım işimiz erken bitsin de beraber daha fazla vakit geçirelim gibi....

Herşey ortak . Temizliğe asla karışmam . (Haftada bir kadın ve eşim yapar )Herkes çamaşırlıktan kıyafetini kendi alır . Ütü vaktim varsa yaparım yoksa kalkar yaparlar. Yemek yaparım . Çocukların ödevi bende , çocukları almak bende ,zaten saat 6,50 de evden çıkıp akşam 19,00 da geliyorum . Kimsenin kölesi değilim .Kusura bakmayacaklar ...

Çalismadigima pişmanim üretmek isterdim evde köreldim ayni işleri yapmaktan rutinden ...eşimde ev işiyapmaz..bende o ise giderken kalkmam:#

Bu isten her Turk kadini muzdariptir. Sikayetci olmayanda idare ediodur bizim hint kumaslarini :)

Bisey istersin yarim yaparlar cogu zmn.. iyi yapmzlar bu bir taktiktir.. surekli soliycen.. pis olan bulasik yikanir mesela .. islak camasir asilir.. kurular katlanir itilenir.. ortslik daginiksa toplanir:) ama onlara gore sorun yok.. guduyoz iste develeri napalim:)

Eşim işe öğlen gitse bir sürü iş yaptırırım. Yaptırırım diyorum çünkü genel olarak yardımcı olsa da gözardı ettiği şeyler vardır.
Mesela işteyken ararım "makineye çamaşır atarmısın?" "bulaşık makinesini çalıştırır mısın/boşaltır mısın?" gibi.. Süpürüp silme işine alıştı artık kendisi yapmaya kalkıyor..

Çok fazla sorumluluk almışsınız. Belli ki hiç talep etmemişsiniz. Belki ondan daha çabuk daha düzenli yaparım diye düşündünüz.
Burada yüzlerce bu konuda yorumlar yapıldı hala daha yapılıyor. Erkeklerin geneli ev işine yardım edecek olsa bile eşleri rahatsızlık duymadığı veya ısrarcı olmadığı için yardım etmeye gerek duymuyor.
Kaçının annesi iş yaptırmıştır? Siz yapmayın isteyin.
Ben hem çocuk peşinde hem yemekle uğraşırken bir de ardından yemek sonrası mutfağa hapsolmuşken adam k.ç büyütürse cıngar çıkar kesin..
Zorda kalırsam çocuklara bakar lafı da çok acı bir kabulleniş. Tek başınıza mı yaptınız o çocukları?

Siz resmen 3 çocuğa bakmak için evlenmişsiniz. Buna artık dur deyin. Eğer eşiniz yardım etmezse yardımcı alacağım deyin..

Anlattiginiz gibi ise ben adaletsizlik goremedim.

cay ve meyve götürmeyin cani istiyorsa kendi kalkip alsin

Anadolu erkeği eşinide çalıştırmasın baksın o zaman. Şu an hamileyim hiçbirşeye elimi sürmüyorum. Çalıştığıma şükretsin. Öncesindede herşey ortaktı ben evde ne yapıyorsam oda aynısını yapar. Bebekten sonrada değişen birşey olmayacak belki biraz daha sorumluluk yükleyebilirim ama ben üstlenmem

Sanırım en yardımcı yorum bu oldu ve okuduğumdan beri beynimde şimşekler çakıyor :) ben hiç haftada bir gün yardımcı almayı düşünmemiştim.normalde genel temizlik için gelir bi bayan ama neden haftada bir olmasın diye düşündüm.en azından haftasonu iş yapmam.tesekkürler yorumunuz için
bunu yapın eşiniz kabul etmiyor mu maaşınızın hepsini eve veriyorsanız çok az verin
eşinize de diyin kusura bakma erkek gibi hem dışarıya kadın olarak hep içeriye koşuyorum bırak da biraz dilediğimi yapayım
net...

Ben çalışmıyorum çalışırken zaten her işi ortak yapardık hemen hemen.. şuan çalşmıyorum çocuğu parka eşim götürüyo bazen duş aldırıyo giydiriyo. bazen sabahları kahvaltı hazırlar.. akşam yemekten sonra kendi meyvesini getirir birde evi fazla dağıtmamaya çalışır yorulduğumu bilir bütün gün çocukla.. eşim arada bir bu saydıklarımı yapsada beni düşündüğünü biliyorum en azından elinden geldiğince yapıyor.
En başında fazla taviz vermeyin siz ne kadar verirseniz o kadar isterler çünkü.. sonra bir bakmışsınız herşeye siz koşturur olmuşsunuz..

Evde yapılacak iş varsa evde olan herkes ucundan tutmalı, karı koca ve çocuklar ve hatta yaşlılar.
Babannem çok yaşlandığında biz tamam sen iş yapma derdik de, herkes bir iş yaparken ben oturup ... büyüteceksem öleyim daha iyi :)

Kocanız asıl kendisi kendine bir sormalı, evin bunca işi varken ayak uzatıp yatmak yakışıyor mu? Elbette insanın günü kötü geçer, hiç bir şey yapası gelmez falan, öyle günlerde aile o kişiye destek olmalı, ama rutinde her iş paylaşılmalı.

Ve çocuklar da bunun normalinin bu olduğunu görmeli, hani sözle değil icraatla gösterilmeli bazı şeyler. Cinsiyet ayrımcılığını böyle ailede öğreniyorlar işte :(

Back
X